millertime

Medlemmer
  • Posts

    45
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by millertime

  1. det kunne tænkes at kompensation var grunden til at det andet ben gør ondt.

    Og højst sandsynligt er det ikke ryggen der er problemer når det gør ondt lige præcis der han har slået det.

    er der nogen hævelse? mærker? direkte øm ved tryk? øm ved tryk længere nede på skinnebenet? smerter ved vægtbæring eller også når du ligger ned? Skarp smerte? murrende smerte? en smerte der fortsætter når man trykker eller går væk når man giver slip?

  2. det anbefales at lave hæl løft med hælen ud over trappen. 3x15 gentalser ultra langsomt, så hver gentagelser varer ca. 6 sek. Ja, langsomt!

    Gør det hver anden dag. Der må gerne være lidt smerte undervejs, men det må ikke forværre det hele.

    For at speede processen op, kan du evt gå til en fys der har shock wave. Det er en noget smertefuld behandling, men i mange tilfælde ret effektivt på den type skader.

    Mht om hæl indlæg eller sokken er god, så er det helt op til dig selv. Begge ting kan bruges til at aflaste

  3. jeg tror ikke rhomboideus er hæmmet. Typisk for den muskel er snarere at være overaktiv, og den omtales som en af de "dårlige" muskler i forhold til skulderfunktionen, da den kan føre til impingement jo mere aktiv den er.

  4. subscapularis har ingen funktion i forhold til scapula der vinger. Så det er ikke den der er problemet. Derimod er den med til at indrotere din overarm, og kan dermed give mindre udadrotation som du oplever, men hvis du vinger er det typisk et serratis problem, afklamning af nerven dertil eller rhomboideus der ikke er stærk nok

  5. Han skriver altså at han har fået taget MR scanning og UL, så jeg går ud fra det ikke har vist noget, og dermed ingen grund til at han får det igen.

    Han har måske bare været hos en behandler, der ikke lige kan greje hans problem. Alle er jo ikke lige dygtige.

    Så Mads, find dig en osteopat:)

  6. normalt er det ikke pænt at stjæle andres posts, men da den er 6 år gammel går det vel lige.

    Der er mange ting der kan påvirke ydersiden og give føleforstyrrelser. Som Jørgen skriver ofte en nerve. Så hvis det fortsætter, prøv da at opsøge, fys, kiro/osteopat. Problemer på ydersiden kan komme fra L2-L3, L5, afklemning af n. cutaneous femoris lateralis, som kan blive afklemt mange steder såsom psoas muskel, nyre, nedre del af tyktarm bl.a.

  7. Jeg er lidt usikker på hvordan man rent praktisk får en fiber i muskulaturen mellem ribbene? Jeg havde sådan en fornemmelse af at de sidder ret fast der hvor de sidder og bevægelsen primært foregår for hele thorax og ikke imellem de enkelte ribben...

    :unsure:

    Så du mener ikke at ribbenene har nogen bevægelse i mellem hinanden? Desværre fungerer thorax ikke som en block der følger hinanden. Der kan selvfølgelig også være tale om et låst ribben eller faceled der refererer smerte, i begge tilfælde vil den omkring liggende muskulatur spænde op og give smerter til følge.

    Gad vide hvorfor det er muligt at manipulere de enkelte ribben og mobilisere dem, hvis der ikke kan være behov for det, nu da bevægelsen foregår for hele thorax. Undrer mig bare.

    Mht. lungebetændelsen har du fuldstændig ret, det kommer ikke til at ske.

  8. kunne lyde som en fiber af muskulaturen mellem ribbenene, som er kommet igen. Så fortsæt din genoptræning. Hvad har den bestået af? få lavet nogle lette mavebøjninger, for at få gang i vaskularisering til området etc og ellers er det bare et spørgsmål om tid

  9. Jeg blander mig lige:

    HVI er enormt effektivt på springer knæ og achillessene. Skyldes skaden at man dyrker meget sport, er det selvfølgelig vigtigt stadig at genoptræne, da senen ikke bliver stærkere af HVI.
    HVI udføres bla på Gildhøj i Brøndby, som noget nyt. Ellers er det noget der hedder Boesen Diagnostics.

    MHT tennis albue: jeg spurgte engang selv Henning Langberg om det kunne bruges til albuen, hvilket han ikke ville anbefale. Noget med smal led spalte og at det bare var et dårligt område at bruge det

  10. jeg skal også lige have den med at man ikke kan strække tractus ud. Ja den er en forlængelse af tensor, men hvis det netop er en kraftig sene, skulle den jo også holde til at blive strukket ud.

    Nu har jeg været på en hel del kurser, værende fysioterapeut, og har aldrig hørt den ikke kunne strækkes ud.

    Så Rune, kom gerne med noget dokumentation for den påstand, tak

  11. vil lige påpege, at har du en protrusion i lænden behøver du ikke at mærke smerte i lænden men kan sagtens mærke det i fod/ben af hængig af niveau. Og eftersom du siger ved stræk af læg (stræk af nervevæv) og gå på hug, kan disse bevægelser udløse smerter fra ryggen som så mærkes i foden.

    Bare for at sige at ryggen ikke kan udelukkes, og en mr scanning af denne vil kunne udelukke den.

    Så har jeg ikke hørt at en throcanter bursit kan gå i foden, dog ned langs ydersiden af benet.

  12. Jeg holder helt klart med dr. Durden.

    Desuden er det helt rigtigt, mange fysser er ikke store fans af "massage", da man tager en mellemlang videregående uddannelse og derefter bruger tusindvis af kroner på yderligere videreuddanelse, alt sammen i modsætning til en massage uddannelse der kan klares på et par måneder. Så er det ikke fedt at folk tro man bare masserer :D

    Glædelig jul

  13. Øh nej. Bare fordi man har ondt en dag behøver man ikke have overbelastet noget. IMO

    Lær din krops signaler at kende. Nogle smerter er fordi man har DOMS, skal blive varm osv. Andre smerter kalder på aktion her og nu.

    Og du mener ikke at DOMS er en overbelastning? Så bedes du venligst slå det op, for jo det er overbelastning. Gud hvor jeg elsker at have ret