Golferen

Medlemmer
  • Posts

    2
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Golferen

  1. Faldt over denne interessante tråd i min søgning efter mere info om Chondromalacia, og vil da gerne dele mine erfaringer med andre, der lider samme skæbne.

    Er 21 år gammel og har nu lidt af CP i over 2 år. Fik stillet diagnosen hos min læge og blev ved samme lejlighed tilset af en ortopæd, som bekræftede hvad lægen havde sagt, nemlig at det drejede sig om CP.

    Jeg kom på en skrap Ibuprofen-kur i 10 dage, der skulle lægge en dæmper på smertene, men lige lidt hjalp det og jeg har ikke siden taget smertestillende, for det har ingen effekt på mine smerter.

    Jeg er meget plaget af smerterne og har faktisk kronisk ondt. Jeg har måtte lægge en dæmper på min store fritidsinteresse, golf, for overdreven træning og spil forværrer i høj grad smerterne. Jeg kan kun sidde med knæet bøjet i kort tid af gangen og når jeg strækker det ud "knaser" knæet. Hvis jeg sidder med benet strakt i længere tid, får jeg ligeledes ondt. Trappegang (og længere gåture) fremprovokerer også smerterne.

    Det mest irriterende ved det hele er, at jeg jo i og for sig godt kan udføre alle de aktiviteter jeg vil (løb, golf osv.), for smerterne er begrænsede under udførelsen. Det er først bagefter den er helt gal og desværre lader det til, at jo oftere jeg belaster knæet desto længere tid går der inden de værste smerter aftager, men det er svært bare at sætte sig på en stol og "give op".

    Hvile har ingen positiv effekt (får ikke smerterne til at forsvinde) - det gør blot at de ikke bliver forværret. Men igen, jeg kan jo ikke bare sætte mig i et hjørne og lade livet gå forbi.

    Jeg har haft trænet lårmuskler (som lægen foreslog), men det har heller ingen positiv betydning haft.

    Jeg må indrømme, at jeg er enormt frustreret over denne tilstand - lægen fortalte at der ikke er noget de kan gøre for mig og at det muligvis aftager når jeg når slutningen af 20-erne, men udfra de andre indlæg, kan jeg fornemme at det vist ikke er decideret aldersbetinget, så det er ikke specielt opmuntrende. Chondromalacia afskærer mig faktisk fra at leve mit liv, som jeg egentlig gerne vil leve det og jeg kan bare ikke se nogen løsning på problemet!

    Er der nogle, som f.eks. har gjort sig erfaringer med alternative behandlinger, for at afhjælpe CP???? I så fald er gode råd velkomne!