morteng

Medlemmer
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by morteng

  1. Hej MOL'ere

    Jeg er blevet hooket på svømning som konditionstræning (nej, træner ikke op til triatlon :) ) men synes jeg mangler lidt variation til bare, at "svømme baner". Det er ikke deciderede øvelser til at lære at svømme, det går ret fint, men derimod mere øvelser for at spice træningen op. Jeg tænkte derfor at der måtte være nogle kloge mennesker/gode svømmere herinde der har et par fifs.

    Udover at svømme baner, bruger jeg "pladen" til at træne ben, samt en pull buoy til overkrop. En gang imellem ryger der lidt 25m intervaller med oven i hatten.

    Er der nogen med nogle gode øvelser?

    På forhånd tak

  2. I farten fik jeg skrevet neutrale istedet for minimalitiske, det er altså minimalistiske jeg søger :)

    Jeg har prøvet et par NB Minimus Road i Kaiser Sport i de var rigtig rare at have på og var fine i den lille løbetur jeg fik lov at prøve dem. Jeg er dog i tvivl om den model Kaiser og Marathonsport har er den nyeste.

    Både Kaiser og MS har denne model

    http://marathonsport.dk/produkt/20341

    Men når jeg kigger på NB's side, ser de ikke således ud. De ser sådan ud:

    http://www.newbalance.com/NB-Minimus/minimus,default,pg.html (scroll ned til Minimus Collection)

    Er der nogen der kan opklare om det er en forældet model Kaiser og MS har? Den de har findes ikke på NB's side.

  3. Hej

    Jeg er på udkig efter et par nye neutrale løbesko (zero drop) da de gamle er slidte. Der er masser at finde på udenlandske sider, men herhjemme har jeg endnu ikke fundet nogle butikker med et ordentligt udvalg. Hverken på nettet eller i Kaiser, Marathon sport eller Løberen i Lyngby.

    Nogle der ligger inde med links til danske butikker der gør sig i neutrale løbesko?

    På forhånd tak!

  4. Så fik jeg købt et sæt CEP kompressionssokker hos MarathonSport til 375,- (dyreste sokker i verdenshistorien) og testet dem på 30km. Mit umiddelbart indtryk er at de var gode for læggene, har stort set ikke været øm. Men på de sidste 5-10km var jeg mere øm i lårene, jeg ved ikke om jeg bare havde mere fokus på det eller at det føltes sådan fordi læggene ikke var ømme. Jeg havde lidt problemer ved vristen hvor de strammede lidt for meget, måske de lige skal løbes til :)

  5. Som jeg har forstået det, er CEP's kompressionsstrømper de bedste på markedet (CEP er en medicinal virksomhed med 50års erfaring indenfor kompression mod bla. åreknuder og til gravide). Du kan læse mere om dem har http://www.runbulldo...pression-socks/

    Hovedpunkterne lyder således:

    For all Runners and Endurance Athletes: The scientifically optimized pressure flow provides muscles with the maximum amount of oxygen and energy during performance and recovery.

    The times when the sole purpose of socks and stockings was to protect feet from blistering, are over. CEP provides the first functional sport sock with a unique compression profile, scientifically proven to increase blood circulation, and consequently, increase performance.

    Achilles Tendon Support: Additional support of the Achilles tendon protects and prevents irritable tendons.

    Padded Foot Soles: Special support of the foot sole prevents irritations caused by pressure spots.

    Ventilation Channels: For a pleasant foot climate and reduced friction.

    3-D Fit: The socks adjust to the anatomy of the leg and foot for a perfect fit, thanks to the three-dimensional manufacturing process.

    Prevent:

    • Shin Splints
    • Cramps
    • Achilles Issues
    • Fatigue
    • Micro Muscle tears
    • Vibration trauma
    • Blisters
    • Blood clots from travel

    Det er særligt restitutionsegenskaberne jeg er tændt på, hvem vil ikke gerne kunne afkorte ømheden efter et maraton med et par dage?

  6. Har altid synes de er grimme og har ment at det kun kan være placeboeffekt de kunne hjælpe med. Men hvad er jeres holdning til dem? Jeg har læst mig til, at de kan have en positiv effekt på restitution (alt der kan hjælpe efter maraton!) og kan give en velvære der sagtens kan give mentalt overskud.

    Er det noget man skal vænne sig til at bruge? Er de pengene værd?

  7. Hej

    Mit (elskede) Garmin Forerunner 305 er efterhånden 4 år gammelt. HRM elastikremmen er godt slidt og den elastiske del er død, jeg bliver nødt til at stramme remmen med sportstape hvilket gør at den ik' sidder rart mere. Jeg kunne vælge at købe en ny HRM, jeg har set de har udgivet en ny premium model...

    Men man er vel sportsnørd, og kunne godt tænke mig et nyt ur. Jeg har kigget lidt på Forerunner 310XT som er den evolutionære skridt op fra 305, 405 er udelukket. Men kender i til om Garmin lancerer en ny model Forerunner inden for overskuelig fremtid? Eller findes der reelle alternativer til disse fantastiske ure? Polar var på mit købstidpunkt ikke nået så langt med GPS urene..

    På forhånd tak!

  8. Hej

    Hvis Tabata kun er 4 min. træning, hvor meget tror du så du taber dig af det?? 100 kcal.

    Motion bidrager til dit vægttab, men det egentlige vægttab foregår i køkkenet.

    Hej

    Jeg er udmærket klar over hvordan vægttab foregår :) Som jeg skrev ovenfor, kan jeg smide de sidste par kg. ved at "leve på vand og brød" hvilket jeg ikke gider, derfor sniger jeg et Tabata pas ind, én gang eller to om ugen.

    Ang. de 100 kcal så er fordelen ved Tabata jo nemlig, at forbrændingen ryger i vejret også EFTER du er færdig med at træne, så det kan godt være jeg kun forbrænder 100 kcal i selve træningsøjeblikket, men forbrændingen kører derudaf i et par timer efter.

    Jeg kan berette at jeg har været ude og teste min Gymboss Trainer og mit første Tabata pas var HÅRDT! Allerede efter 2. interval virkede pauserne urimeligt korte, og jeg havde (den goe') smag af metal i munden efter træningen. Jeg har helt sikkert tænkt mig at krydre min normale træning med Tabata (eller en anden form for korte intervaller).

    mvh

    morteng

  9. Hej og tak for svarene!

    Jeg ved (/har hørt) at Tabata er hårdt, men jeg kan ikke få mit hoved om at det skulle være SÅ hårdt (det er jo stadig kun 4 aktive minutter!)... Men ok, jeg må give det et forsøg, har lige modtaget min Gymboss Trainer så nu kan jeg gøre det på de rigtige tider..

    Jeg vejer ca. 85-86 (hvilket egentlig er ok for mig), men jeg kan bare ikke komme af med den sidste delle om mavsen! Jeg nægter at leve af vand og brød, så vil jeg hellere træne hårdere, derfor kaster jeg mig ud i Tabata!

  10. Efter.

    Bedre at være gennemvarm

    Tabata er dog næppe optimal brug af din tid, når formålet er maraton.

    Ok, egentlig også det jeg hældte mest til, det er trods alt stadig den almindelige løbetræning der er vigtigst. Jeg tænkte bare det kunne være smart at snige et Tabata pas ind en gang, eller to, om ugen for at smide et par ekstra kilo op til løbet :)

  11. Hej MOL'ere!

    Jeg vil gerne igang med Tabata intervaltræning i forbindelse med min alminelige løbetræning, da Tabata i sig selv ikke er nok til et træningspas (træner op til CPH i maj).

    Mit spørgsmål går på, om det er bedst at starte med Tabata og så derefter min alminelige løbetræning? Eller starte med den almindelige løbetræning og så Tabata bagefter?

    På forhånd tak!

  12. Hej MOL'ere.

    Jeg beklager hvis jeg stiller et spørgsmål der har været stillet mange gange før, men i så fald har jeg ikke kunnet finde svaret.

    Jeg har nu løbet to marathon, det første på 4:24 og det andet på 4:20. Begge gange havde jeg egentlig 4 timer som mål, men man kan lægge nok så mange planer :)

    Selvom tiderne ikke er så forskellige, var løbene dog ganske forskellige. På mit første marathon vidste jeg naturligvis ikke hvad jeg gik ind til, jeg satte for høj fart, fik for høj puls og måtte på flade fødder mange gange gennem de sidste 14 km. Mit andet marathon gik en del bedre, selvom jeg havde mavekrampe mellem 24-30km lykkedes det mig at løbe hele vejen. Det var en rigtig fed fornemmelse at LØBE et marathon, og ikke bare gennemføre :)

    Men, nu vil jeg altså under de magiske 4 timer. Derfor søger jeg et program der sigter efter ca. 3:45 (så der er lidt at give af). Jeg har haft fundet et par engelske, men jeg er ikke trygge ved dem. De bruger miles og andre udtryk jeg ikke er familiær med. Jeg vil blive meget glad hvis der findes program på dansk :)

    På forhånd tak!

  13. Lidt ømhed sker der nok næppe noget ved, så længe det ikke går over i en smertetilstand. Men ømhed i selve knæet er stadig ikke det bedste tegn. Det kunne umiddelbart tyde på der en sene/ledbånd der ligger lige omkring overbelastningsgrænsen.

    Prøv at kigge lidt på følgende symptomer: http://www.netdoktor.dk/sygdomme/fakta/loeberknae.htm

    Jeg ville nok passe på med at progressere yderligere de næste par ugers tid, for at se om ømheden ikke forsvinder. Hvis der går adskillige uger og ømheden fortsætter, ville jeg lige smutte forbi lægen. Det er 10x nemmer at tage en skade i opløbet, end når den er i "udbrud".

    Hej venaN - tak for svaret!

    Det er overhovedet ikke ømt, og kun i to gange har jeg kunnet mærke noget i knæet. Jeg er nok bare ekstra opmærksom på knæet da jeg før har oplevet at det gik galt.

    Jeg var egentlig også bare interesset i, at høre om det er muligt at være øm/træt i knæet uden det decideret er tegn på at der er noget galt. Jeg kan jo også godt have ondt i læggen uden det er tegn på en skade.

  14. Hej MOL!

    Jeg vil gerne høre om det er ok at være øm i knæet, dagen efter jeg har løbet? Det er ikke efter hver løbetur, men mere hvis jeg har givet lidt gas så kan jeg mærke en smule ømhed om morgenen dagen efter, det går som regel væk efter jeg har været igang et par timer. Det er jo meget normalt at være lidt øm i musklerne når man har givet den gas, men jeg har tidligere måtte stå over en marathon pga. problemer med mit knæ så jeg er meget opmærksom på selv de mindste tegn! Jeg løber pt. 3-4 gange / ca. 30km. om ugen (træner op til Berlin).

    Kan man godt være øm i knæet uden det er tegn på en skade?

    På forhånd tak!

  15. Der er masse af webshops og ebay med salg af handsker.

    Hvis du søger noget her & nu, så ligger der kampsportsbutikker i København, derudover sælger nogle sportsbutikker handsker. Google is your answer.

    300 kr er mange penge.

    Jeg ved at der findes mange på nettet - det er netop derfor jeg spørger, jeg vil jo gerne have mest muligt for mine penge :)

  16. Hej

    Jeg er i år begyndt til kondiboks og er blevet ganske glad for det. Leje af handsker koster 10kr. per gang så det må være tid til at få købt mine egne.

    Jeg søger nogle i prislejet omkring de 300kr. Hvilke vil i anbefale?

    Andre tips og tricks skal være velkomne :)

  17. Skriv ned hvad du spiser, og se så på dit Kcal forbrug. Hvis du løber regelmæssigt, og ellers holder dig nogenlunde på måtten med sunde fødevare, kan jeg ikke se hvorfor du ikke skulle tabe dig.

    En havregryns-kur lyder ærgelig talt ret kedelig, og du vil slet ikke få dækket dit mikronutrient behov ved sådan en.

    Jeg er klar over, at jeg ikke kan leve af havregryn resten af mit liv. Men som sagt handler det om en uge eller to for at smide et par "nemme" kilo.

  18. Hej med jer

    Jeg vil gerne smide 5-10kg (don't we all?). Jeg træner regelmæssigt, jeg løber et par gange om ugen (skal til Berlin til september yay!), styrketræner et par gange om ugen og kondibokser én gang om ugen. Mit vægttab går dog ikke hurtigt nok synes jeg, jeg kan sagtens se der er røget et par kg siden nytår men det batter ikke rigtigt (der ryger dog oftest også gerne nogle pilsnere ned i løbet af en weekend).

    Jeg har et familiemedlem der kørte en babymos-kur i 10dage og han tabte vist 5-10kg (han er dog også noget større end jeg) og jeg tænkte om man kan lave samme finte med f.eks. havregryn (med rosiner og minimælk forståes)? Jeg er nemlig så heldig at jeg er helt pjattet med det og det ville intet problem være at leve f.eks. en uge på havregryn.

    Tror i det vil give et vægttab ved at spise havregryn 4-5 gange om dagen i en 1 eller 2 uger?

    På forhånd tak!

  19. Ved du om du overpronerer? har du fået det undersøgt

    Ja, det gør jeg. Jeg har haft problemer med min akillessene (men i højre fod!) for nogle måneder tilbage, så fik jeg indlæg til mine gamle sko indtil jeg købte nye (New Balance 850) for 1½måned siden. Jeg har ingen problemer haft i mine nye sko (indtil videre i hvert faldet).

  20. Hej MOL'ere...

    Jeg er dybt ulykkelig, jeg har trænet og trænet for at være klar til cph marathon om en måned. Jeg må nu konstatere at jeg efter sidste løbetur (10km i mandags) har haft ondt i min venstre fod. Umiddelbart har jeg ikke trænet ekstremt lange ture (længere en normalt), eneste anderledes jeg har lavet inden for de sidste par uger er at jeg tog en cooper test for sjov, ellers har jeg kørt med mine 3 ture om ugen (interval, tempo og distance).

    Jeg har tænkt tilbage for at se om jeg kunne lokalisere et tidspunkt hvor jeg har gjort noget der kunne forårsage det, men jeg kan ikke komme på noget.

    Smerten kan bedst beskrives som onkring/under vristen og den opstår hvis jeg f.eks. bøjer ned i knæene så når jeg til et punkt hvor jeg kan mærke smerten. Jeg mærker absolut intet til det når jeg går eller står, og har fuld bevægelig i foden uden smerter.

    Jeg ringer til min læge imorgen for at få en tid, men hun er jo ikke løber og kan højst henvise mig til en fysioterapeut eller anden, derfor vil jeg høre herinde hvor der er en masse viden om løb og skader heraf. Hvad kan det være? Hvad kan jeg gøre for at afhjælpe? Og frem for alt: hvor lang tid vil det tage?

    (Græder snot hvis jeg ikke når mit marathon!)...

    På forhånd tak!

    mvh

    den desperate

  21. Hej MOL’ere!

    Jeg er desperat – jeg har problemer med min akillessene.

    Sidste år ved samme tid fik jeg konstateret inflammation i min ene akillessene, det var ikke rigtig slemt, men slemt nok til at jeg kunne mærke det når jeg gik (i form af ’klik’ samt senen virkede ru), det endte med at jeg måtte opgive Copenhagen Marathon ’09 – surt for det ville jo gå et helt år igen. Efter en 3-4 måneder uden løb begyndte jeg i det små igen, uden problemer. Jeg ville gerne have en udmærket grundform inden jeg for alvor skulle starte op i januar i år.

    Jeg har løbet regelmæssigt siden september-oktober, 2-3 gange om ugen, skiftevis lidt længere ture 10-15km normal tempo, og kortere 5-7km ture ved højere tempo.

    For et par uger siden morgenen efter en af de kortere ture kunne jeg til skræk og rædsel mærke et lille klik i akillessenen når jeg gik på trapper. Det var kun lige om morgenen og på trapperne ud af lejligheden jeg kunne mærke det, det gjorde hverken ondt og jeg kunne ikke mærke noget til det resten af dagen/dagen efter. I mandags var jeg så ude og løbe igen ca. 10km uden problemer ved opvarmning, udførelse eller om aftenen. Men igår morges, og i morges har jeg på trappen ud af døren kunne mærke de små klik :-|

    Jeg er som overskriften siger, mildest talt desperat for jeg VIL gennemføre cph marathon iår, jeg skriver derfor for at få råd til hvordan jeg skal gebærde mig. Nu da der kun er et par måneder til har jeg jo ikke megen tid at spilde. Jeg håber derfor på nogle formildende kommentarer om at jeg kan træne det væk, tage nogle piller eller vente en uges tid?

    På forhånd tak!

    - Den desperate