rastamorp

Medlemmer
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by rastamorp

  1. Hej,

    Jeg vil i den kommende tid gerne fokusere på både at cykle og løbe. Jeg vil meget gerne løbe marathon på mellem 3.15 og 3.30 til foråret men har samtidig planer om at køre 24 timers cykelløb til juni, hvilket vil kræve nogen tid på cyklen. Jeg har i år løbet mit første marathon i 3.49 men der er helt sikkert mulighed for forbedringer - i følge min nuværende VDOT (som ikke er blevet testet længe) bør jeg være i stand til at løbe på ca. 3.20. Jeg bruger lobesiden.dk og har i år lagt min træning efter dennes kyndige vejledning. Problemet med eksempelvis at løbe 4 dage om ugen, hvilket jeg har gjort indtil nu er imidlertid at det bliver svært at få presset cyklingen ind. Er der nogen der har gode råd i forhold til, hvordan man kan strukturere en træningsuge med både løb og cykling, der muliggør ovenstående målsætning. Satser på 4, evt. 5., træningspas om ugen.

    Mvh Rastamorp

  2. Hey,

    Er der nogen der har erfaring med brugen af protein- / kulhydratpulver i forbindelse med løbetræning? Jeg træner en hel del i forbindelse med et forestående marathonløb(ml. 40-50 km om + ca. 40 km cykling om ugen). Har gennem et stykke tid overvejet at tage noget protein og kulhydrat på pulverform efter træning, men kan ikke umiddelbart gennemskue om det kan betale sig - er det i virkeligheden bedre at spise nogle bananer og drikke noget mæk / kakao.....?

  3. Hej Orhhh,

    Først og fremmest må jeg pointere at jeg på ingen måde er ekspert på området og at dette indlæg tager udgangspunkt i, hvad jeg har samlet op forskellige steder - træner selv til marathonløb, så der er jo en lidt anden træningsform, der kræves. Dog tror jeg, at der er nogle fællesnævnere ved træningen til alle former for løb som man skal tage højde for. Med mængden af dine træningspas antager jeg at du løber hver dag? Kombineret med det faktum at du løber tempo/interval 3 gange om ugen vil jeg mene at det er for meget - træning ved høj intensitet er hårdt for kroppen og med mindre har løbet gennem længere tid og er i meget god form (?) kræver denne form for træning at du giver din krop mulighed for at restituere - derfor ville jeg vælge at lægge en hviledag ind efter dine tempo/intervalløb og eventuelt skære dem ned til to gange om ugen (igen afhænger det naturligvis af, hvor du formmæssigt befinder dig!). I forhold til dine hastigheder i de forskellige træningspas skulle du prøve at tjekke Jack Daniels Running Formular, der ud fra dine konkurrencetider/ bedste tider på en given distance beregner hvilke tempi og tider du kan/bør træne efter - jeg har selv haft stor glæde af denne (se blandt andet loebesiden.dk/beregn_tid.php - på denne side finder desuden en masse gode råd til, hvordan du tilrettelægger din træning alt efter hvilken distance du vil løbe).

    Håber du kan bruge det til noget

    Vh Rasmus

  4. Hej alle,

    Jeg ved egentligt ikke om mit spørgsmål burde være under "træningsprogrammer", men nu er den her! :) Jeg træner p.t. til marathon og har fundet frem til Jack Daniels på løbesiden.dk og er specielt begejstret for udregningerne af de forskellige tider ift. forskellige træningsformer. Jeg har imidlertid lidt svært ved at hitte rede i, hvilket tempo jeg bør løbe på de længere ture. I udgangspunktet skal man vel løbe i "udholdenhedstempoet"? Jeg løber 5 km på 21.30 og 44 på 10 km, hvilket ifølge Jack D. betyder at jeg skal løbe længere ture i 5,41, hvilket umiddelbart forekommer mig en smule langsomt! Ifølge udreningerne skal min marathontid være 4,52, hvilket jo er en del hurtigere og hvordan og hvornår skal jeg træne i det tempo....? Ja, det er måske en smule forvirrende, men håber I kan hitte rede i mine spørgsmål.... essensen af er vel egentligt, hvordan man tilrettelægger sine længere (15+) løbeture (intervaltræningen giver jo sig selv)- oh, jo så lige et til: skal man løbende ændre på modellen?

    Håber det giver mening

  5. Hej,

    Jeg skal løbe Berlin-marathon den 20. september og agter at påbegynde et 12-ugers træningsprogram til juni. Min plan er at gennemføre programmet så jeg er færdig den 1. september og derefter "blot" at holde formen ved lige indtil den 20. Når jeg kigger på de forskellige 12-ugers programmer der findes rundt omkring har jeg imidlertid svært ved at finde ud af, hvornår uge 12 ligger i forhold til det faktiske marathon-løb - er der nogle der har gode råd i forhold til hvornår man bør lægge uge 12 i forhold til marathonløbet / er det dumt at lægge det så jeg er færdig den 1.?

    Mvh Rasmus

  6. Hej,

    Jeg har lige købt et pulsur og har et spørgsmål angående makspuls. Har hørt en masse forskelligt om makspuls og vil høre om nogen kan biddrage til lidt opklaring om emnet. Er det godt at have en høj makspuls eller er det udtryk for dårlig form.....? Jeg mener selv at jeg er i nogenlunde, dog ikke prangende form. Har i dag løbet en tur på 6 km med en kilometertid på ca. 4,5, hvor jeg havde en gennemsnitspuls på 167. Havde dog en makspuls på 195, hvilket umiddelbart virker som ret meget ud fra hvad jeg har læst rundt omkring på nettet. Jeg er 31 år gammel og så vidt jeg kan se burde min makspuls derfor være omkring 180...... Nå, men tilbage til mit spørgsmål: hvad pokker kan jeg udlede af dette / kan jeg overhovedet udlede noget som helst?

    Håber nogen kan oplyse mig

    Mvh Rasmus.