AllanN

Medlemmer
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by AllanN

  1. Jeg har spekuleret meget over dette emne. Jeg vil sådan håbe at en recept på træning kan hjælpe mennesker i vanskeligheder. Men jeg har alvorlige tvivl om hele konceptet.

    Jeg tvivler meget stærkt på at tilskud til betalingen til et motionscenter kan vedligeholde en motivation til at træne. Og det økonomiske tilskud er vel det eneste en recept kan tilbyde motivationsmæssigt. Jeg mener, et menneske med livsstilsproblemer er formodentlig den første til at fornemme at noget er galt. Når lægen bliver indblandet, er vedkommende person oftest langt henne i et negativt forløb med forkert, for meget mad og for lidt og forkert bevægelse. Muligheden for at løbe, cykle, løfte jern, gå tur, spise grønt og så videre har ligget åben hele tiden - så hvordan kan recepten gøre den store forskel?

    Jeg forstår det vist ikke.

    I dyb undren

    Allan

  2. Mine helt egne erfaringer:

    Hvis jeg løber, laver jeg farleg eller intervaltræning ca. hver 3-4 gang. Ikke oftere, da jeg ellers meget nemt bliver skadet. Ved løb er det hastigheden der skader - ikke distancen.

    Anderledes med cykling - her har jeg ikke erfaring med at restitutionstræning er så vigtig. Her ville jeg køre mere afslappet hver 3. gang, ca. Det vil booste konditionen ret hurtigt (men dræne for motivation, da det er hammer hårdt arbejde med hård hastighedstræning).

    Belastningen på især sener, bindevæv og led er meget større ved løb på grund af at man bærer sin egen kropsvægt, plus de mange stød løb giver når man rammer underlaget.

    Alt dette forudsat at du har en krop med stærke muskler og sener - altså er et godt stykke forbi begynderstadiet.

    God fornøjelse.

    Allan

  3. Jeg løber oftest langt/langsomt. Ikke fordi jeg vil tabe mig, og heller ikke fordi jeg skal deltage i noget specielt løb.

    Derimod løber jeg langsomt for oplevelsens skyld; det er simpelt hen en vidunderlig oplevelse som nu forleden morgen at løbe under træer, der drysser af rim der bliver løsnet af solvarmen. Jeg løb simpelt hen i et snevejr af små diamanter - en utroligt smukt syn. Jeg blev ganske enkelt glad i låget - og følelsen holdt hele dagen.

    Jeg træner dog også på mange andre måder - men altså med forskellige andre formål, så som styrke, hurtighed og anaerob kapacitet.

    Men det der har holdt mig i god fysisk form gennem mange år har ikke været alle de sunde ting ved motion, men oplevelserne og det generelle velvære.