tungpres

Medlemmer
  • Posts

    70
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by tungpres

  1. Well, jeg kan da berette om mit eget eksperiment udi søvnberøvelse for at få flere tilgængelige timer i døgnet.

    Vi skal små 10 år tilbage i tiden, til studie- og kollegietiden. En af mine venner købte en eller ande dansk billigbog på udsalg hvor forfatteren argumenterede (yderst pseudovidenskabeligt og på anekdotebasis) for at man alle kan klare sig med 4 timer hver nat og at alt andet er spild af tid. Som studerende og generelt nysgerrig på livet er det jo forjættende med løftet om 2 ekstra timer i døgnet, hvilket giver 60 timer om måneden, næsten to hele arbejdsuger...

    En ekstra gennemlæsning, og et par yderligere bøger om søvn bag bæltet var jeg klar til at teste, og noterede mig vigtigheden af at man skulle trappe ned for langsomt at vænne sig til det lavere søvnbehov. Jeg sov nok 7½-8 timer om natten normalt.

    Jeg kan ikke huske om nedtrapningen skete i 2 eller 4-ugers intervaller, men jeg startede i hver fald med at skære ned til 7 timer, uden væsentlige problemer. Næste periode gik så ned til 6½ time hver nat. Her begyndte det at trække tænder. 6½ timer om natten er ikke noget stort problem for mig, så længe man får sovet ud en gang imellem, men her var konceptet jo netop at vænne sig til mindre søvn, så jeg var benhård med ikke at sove ekstra i weekenden, eller tage en lille lur ind imellem. Det ville ligesom have gjort eksperimentet lidt irrelevant. Efter et par måneder med konsekvent søvnunderskud, hegyndte det at give en akkumuleret træthed. Jeg endte med at blive to perioder på 6½ time, fordi jeg ikke følte mig klar til at skære yderligere ned.

    Allerede da søvnen nåede ned på konsekvente 6 timer hver nat var den helt gal. Jeg så det egentlig først i perspektiv bagefter, for man lægger ikke så meget mærke til det i selve fasen hvor man er søvnberøvet. Det blev simpelthen for svært at lave nogetsomhelst, som ikke involverede andre mennesker. Læsning var nærmest udelukket, fordi jeg blev så træt. Jeg kunne også bagefter se, at jeg havde opført mig nærmest depressivt i den sidste måneds tid. Ikke at humøret havde været specielt lavt, men kreativitet, aktivitet og inspiration til at tænke nye tanker eller gøre noget udover at spise, se TV og tage til lidt undervisning var på laveste blus. Det var her jeg stoppede :smile:

    Det er jo svært at konkludere noget som helst på ovenstående, andet end at det konkrete eksperiment ikke virkede for mig. Jeg kunne forestille mig at en ugentlig re-feed dag med masser af søvn, eller en (to?) planlagt power-nap på 20 minutter dagligt måske ville ændre på resultatet. Under alle omstændigheder var det helt klart for mig, at de ½1-2 timer ekstra i døgnet langt fra opvejde min manglende energi.

    Jeg er dog samtidig overbevist om at det er meget individuelt fysiologisk betinget, og jeg har ingen grund til at betvivle de mennesker som siger at de er fuldt udhvilede efter 5 timer - de er bare ikke mig.

  2. Journalisten ->

    Til dit specifikke formål vil du ganske givet finde langt flere gode kandidater på www.fitforum.dk. Antallet af spørgsmål som går netop på de "ufarlige" kosttilskud, som lover store fremskridt uden bivirkninger er mangfoldige. Ligeså er teenage knægtene som er villige til at købe både Ecdysterone, Isoflavone-X, Tribulus terrestris og Methoxy - samt ganske givet et meget højt tårn i Paris.

    På MOL har vi nok en lidt højere grad af konsensus om at protein, kreatin, træning og stereoider virker. Stort set alt andet er bare løgn og markedsføring ;) .

  3. Squatfather ->

    Hvorfra har du at der er gelatine i Cheasy yoghurt?

    Jeg siger ikke nødvendigvis at du tager fejl, men man skulle da tro at det ville fremgå af varedeklarationen, hvis de tilsatte gelatine til produktet. På de to varianter af sukkerfri Cheasy yoghurt jeg har i køleskabet er der ikke nævnt noget med gelatine eller andet der kunne dække over det.

  4. Og det kan tilføjes, at de på the Colgan Institute anbefaler minimum 400 mg SAMe dagligt til atleter med ledproblemer. De anbefaler i øvrigt at kombinere med Glucosamin sulfat, Chondroitin sulfat, essentielle fedtsyrer samt folinsyre og vitamin B12.

    Michael Colgan plejer i hvert fald at have en ide om hvad han snakker om.

  5. Jeg tror ikke du p.t. får det billigere end Champion Nutrition Pure Whey fra getbig.dk. De sælger 2 stk. 5-punds bøtter for 619 + porto. Det er i hvert fald en god pris. Ellers plejer Optimum Nutritions 10-punds sække at kunne købes for 698, hvilket også er rimeligt.

    Om du køber Viking, Danlab, Optimum, Champion, EAS eller prolab er i mine øjne underordnet. De fleste har en hæderlig valle koncentrat med omkring 75-80% protein i tørstoffet. Jeg mener ikke det kan betale sig at købe noget der er dyrere. Alle ovenstående (undtagen Danlab og Viking) har jeg selv brugt i vanille smag. De smager fornuftigt og er lette at blande på med mælk eller vand.

  6. jeg har før købt GABA fra http://www.cnpdk.dk/  var lidt forsinkelser men det kom.

    FUCK, prøv lige at checke den danske importør af Chemical Nutrition ud... Det er en stor makker! Det er ikke hver dag at man får Dorian Yates til at virke lille og tøset ;)

  7. BigB ->

    Det behøver den kære Hessel da slet ikke. Han deltog også i diskussionen om samme emne sidste år, og der blev disket op med rigeligt af dopinglister, love og bekendtgørelser. Han er altså udemærket klar over, at fysisk indførsel af receptpligtige stoffer til eget brug er (delvist) lovligt, mens import via postordre kun er tilladt fra EØS-lande.

    Hvis du har fået noget igennem tolden fra USA, så er det enten en fejl, eller også har du fået den reformulerede Dymetadrine Extreme, som ikke indeholder effedrin. Det er IKKE tilladt at få leveret receptpligtige midler fra USA i Danmark.

    [Her burde indsættes rigeligt med links til sidste års diskussion, men søgefunktionen virker ikke.]

    Da jeg ikke føler for at beskrive hele regelsættet, vil jeg henvise til "Bekendtgørelse om privates indførsel af lægemidler". Indholdet af bekendtgørelsen kan du læse om her:

    E-handel med lægemidler i udlandet

    De danske regler forhindrer ikke udenlandske internetvirksomheder i at tilbyde lægemidler til patienter her i landet. Ved en sådan handel er det reglerne i det pågældende land, der gælder ved købet.

    Danskere kan frit indføre lægemidler fra alle EØS-lande, men ikke fra lande uden for EØS-samarbejdet.

    Det fremgår af bekendtgørelse om privates indførsel af lægemidler, at:

    Lægemidler må indføres fra EØS-lande, dvs. alle EU-lande samt fra Norge, Island og Liechtenstein.

    Der må købes lægemidler i udlandet til eget brug. Det vil sige ikke til venner, bekendte og familie eller med henblik på videresalg.

    Lægemidlerne skal være indkøbt hos en forhandler, som ifølge lovgivningen i forhandlerens hjemland må sælge lægemidler til forbrugeren.

    Hvis der er tale om et lægemiddel, som er receptpligtigt i det pågældende land, skal forbrugeren fremsende en gyldig recept til forhandleren i udlandet.

    Apoteket i udlandet skal sikre sig, at patienten har en recept, hvis der er tale om et lægemiddel, som er receptpligtigt i pågældende land. Receptreglerne er stort set de samme i alle EØS-lande. Derfor kan det som altovervejende hovedregel ikke lade sig gøre inden for lovgivningens rammer at bestille lægemidler, der er sundhedsfarlige ved normal brug, uden en dansk recept.

    Citatet kommer herfra: link

    Tungpres, Cand. Jur. :4smartass:

  8. Plarto ->

    Uret og softwaren burde faktisk kunne opdatere hinanden gennem den infrarøde forbindelse. Hvis de ikke gør det, er det nok et spørgsmål om opsætning af programmet/uret. Jeg er i hvert fald ganske sikker på at det fungerer hos mig.

    Jeg var helt på bar bund m.h.t. dit spørgsmål til at starte med, og kunne ikke forestille mig andet end en menneskelig fejl et eller andet sted. Men hvis der er brugt to forskellige VO2max værdier giver det jo god mening.

    For cykling:

    Polars urer bruger ikke VO2max, men kondital (som de kalder VO2max til at lave beregningerne). Hvis dit kondital er 51 ved en vægt på 87 kg. svarer det til en VO2max på ca. 4,4 liter O2 i minuttet.

    Din gennemsnitspuls på 162 svarer (jf. karvonenformlen) til 73% ((162-50)/(203-50)) af din maksimale iltoptagelse. Du har altså i løbet af din cykeltur brugt i omegnen af 0,73*4,4*145(minutter) = 466 liter ilt.

    Da hver liter ilt du omsætter svarer til omkring 5 KCal i forbrugt energi, burde det give ca. 2330 Kcal forbrugt på din cykeltur Det passer meget godt med den reviderede beregning. Fejlen er altså alene opstået ved at Polars software har anset dig for at være en svækling med en iltoptagelse på niveau med en terminalpatient ;)

    Tallene for kajaktræningen ser jo ud til at passe meget godt, bortset fra maxpulsen. Men det er næppe nok til at få nogen nævneværdig betydning for beregningen.

    Det var heldigt at du fik kigget på bagrunden for tallene, jeg var da ved at blive vanvittig af at tænke over hvad der kunne være gået galt.

  9. Jeg er p.t. helt gået væk fra at bruge fantasien når det drejer som om dagens kost. Det bliver så meget nemmere at holde styr på, når man har faste rammer med kontinuitet.

    Min morgenmad er Cheasy Yoghurt (skovbær eller kirsebær, begge sødet med sødemiddel), med enten fiber-drys, eller grovvalsede havregryn. Ca. 1500-1800 KJ. Portionens størrelse afhænger af om jeg skal ind og spinne den dag. En for stor portion ligger ikke så godt i maven ;)

    Til frokost blander jeg 250 gram sandwich kylling (stegt kyllingebryst i strimler, frosset fra Metro) med 200 gram grønærter, 200 gram rød og grøn peber, samt 200 gram små gulerødder (karrotter), alt sammen fra dybfrost. Dette blandes i en stor skål med balsamico (og på spinningsdage 25 gram olivenolie), og deles op i to plastskåle, som jeg tager med på arbejde. Det giver 2 frokostmåltider i løbet af dagen, med samlet energi på 2500 eller 3500 KJ (afhængig af olie). Den termiske effekt af sådan et måltid er helt urimelig stor :bigsmile:

    Hvis jeg har været inde og cykle om morgenen, tager jeg ofte en proteinbar (Optimum) så snart jeg kommer på arbejde, som post-workout meal.

    Efter 17 er det langt mere spredt, hvad der ryger ind, men der skal helst ikke gå meget over 3 timer mellem hvert måltid.

    Ovenstående er kun på arbejdsdage. I weekenden bliver det hele lidt mere improviseret, men det gør ikke noget så længe der er styr på hverdagen.

    Nåh ja.... Husk at drikke meget kaffe :4jumpy:

  10. srednA ->

    Proteinindholdet i barrerne er fint. Der er 20 gram protein, vistnok hovedsageligt WPC (vallekoncentrat). Det er et udmærket indholdt, og en fin kvalitet protein.

    Men ved at indtage protein fra bars, får du (næsten) uundgåeligt også en del sukker og fedt med ind. Det skal man lige tage med i betragtningen. Proteinbars skal nærmere sammenlignes med weightgainer eller MRP pulver end ren protein.

    Endvidere smager Designer bars alt andet end godt. De er en klistret omgang og klæber til tænderne. Til gengæld er smagen ikke specielt god ;) . Ovenstående dog kun på baggrund af smagen ABSberry. Jeg har ikke prøvet peanut.

    Maxim er i øvrigt på vej ud med dem, fordi Designer for adskillige måneder siden gik over til en ny linie af proteinbars, som er decideret meget mere velsmagende, og med højere proteinindhold. Til gengæld bliver de noget dyrere.

    Da jeg i sin tid købte nogle kasser Designer bars, var det også til 10,- stykket, men selv til den pris ville jeg ikke købe dem idag. Kigger du dig omkring på nettet, kan du finde Danlabs proteinbars til samme pris, og de er i hvert fald i min smag væsentligt bedre. Jeg har heller ikke her smagt peanut, men banansmagen er god (til prisen).

  11. Tungpres -->
    Men det er vel problematisk, at du med din argumentation, aldrig kan møde et dovent menneske? De har alle blot prioriteret det at se fjernsyn og spise konfekt højere end at dyrke motion. Eller de prioriterer at sove, læse bøger, pille navle eller et hvilket som helst andet gøremål, som ikke involverer motion over fysisk udfoldelse

    Problemerne er at ved at kalde overvægtige generelt, eller en del af de overvægtige osv. for dovne, er at det er en af de fordomme der netop gør det svært for overvægtige at bryde mønsteret. Din tankegang er jo netop påvirket af fordomme om overvægtige, når du kan skrive "De har alle blot prioriteret det at se fjernsyn og spise konfekt højere".

    [......]

    Du kan sikkert finde nogle mennesker der er dovne, både blandt overvægtige, normalt vægtige og tynde mennesker. Problemet er når folk forsøger at sætte et lighedstegn mellem overvægt og dovenskab. Det betyder at alle overvægtige er i farezonen for at blive kaldt doven grundet en fordom. Fordomme er farlige, de kan påvirke folk til at se skævt til en gruppe mennesker.

    Jeg kan ikke forstå hvorfor man fra flere sider her i debatten, absolut vil holde fast i en fordom. Måske handler det om at man kan bekræfte sig selv, ved at have en fordom om andre.

    Min tankegang er da netop ikke præget af fordomme. Jeg har slet ikke udtalt mig om at overvægtige er dovne, det er helt og aldeles noget du vælger at udlede. Det jeg siger er, at der faktisk findes dovne mennesker. Hvis vi skal have berøringsangst med at kalde folk som ikke gider lave noget aktivt (det være fysisk eller mentalt) for dovne, så er vi i mine øjne ude i den politisk korrekte hampemark.

    Sagt på en anden måde: Hvis du "gerne ville" have en flot slank krop, men ikke rigtig gider arbejde for det, så er du altså doven. Det er ikke spor anderledes end dem som "gerne vil" have gode karakterer, men ikke gider at læse pensum, eller dem som "gerne ville" have en forfremmelse, men ikke laver andet end det absolut mindst acceptable på deres arbejdsplads.

    Man behøver ikke være overvægtig for at være doven, men overvægtige kan så sandelig sagtens være dovne.

    Og så vil det vel være på plads at understrege, at jeg IKKE sætter lighedstegn mellem at være overvægtig og være doven. Det virker som om du bliver ved med at skyde alle debatdeltagere dette i skoene på trods af at nærmest hver eneste indlæg har gjort klart, at det ikke er tilfældet.

    I øvrigt er jeg helt enig med dig i, at det er rigtig synd for de overvægtige som ikke vil vise sig i et træningscenter netop på grund af deres overvægt. Det er en rigtig uheldig ond cirkel. Der er en temmelig tung gut som ofte kommer til de samme morgen spinningtimer som jeg, og sidder nede bagved. Der er fra min side intet andet end den største respekt for det arbejde han lægger i de morgentimer...

  12. Livet er jo forhåbentlig mere end bare træning og vægttab, og den moderne livførelse giver jo netop mulighed for at man kan være aktiv og hårdtarbejdende, uden at bevæge sig synderligt. Dette betyder ikke personen generelt er doven, det betyder at han prioriterer anderledes og efter jeres (og min) mening forkert. Men det gør ham ikke til et generelt dovent menneske, det gør ham, til en person som går glip af de glæder og helbredsfremmende virkninger motion har.

    I den retning viser jeres argumentation bare at I har en kraftig tendens i jeres tankegang, til at mene at jeres venner (og overvægtige generelt) skal prioritere som I gør. Denne opfattelse får jeg fordi I udtrykker at man generelt kan og må betegne en person som doven, blot fordi han ikke lever op til jeres prioritering af træning og kost indtagelse.

    Men det er vel problematisk, at du med din argumentation, aldrig kan møde et dovent menneske? De har alle blot prioriteret det at se fjernsyn og spise konfekt højere end at dyrke motion. Eller de prioriterer at sove, læse bøger, pille navle eller et hvilket som helst andet gøremål, som ikke involverer motion over fysisk udfoldelse

    Hvis vi ikke kan tillade os at værdisætte folks prioriteringer, så vil ord som doven vel ret beset slet ikke give mening?

    Ligeledes med aktiv. Man er ikke aktiv blot fordi man står op klokken 5 og tager til spinning, man har bare valgt at nedprioritere sin nattesøvn og sit koncentrationsnivea henad eftermiddagen?

  13. Fralle ->

    Uanset hvilket proteintilskud du køber, optages det i kroppen som frie aminosyrer eller som peptider. Ved at købe isolat, som Nutrisports kan du opnå 2 fordele:

    1) Du vinder du måske en smule tid som kroppen ellers ville bruge på at nedbryde valle-koncentratet i Viking protein. Altså kan peptider og aminosyrer hurtigere komme ud i blodbanen, hvor de kan gøre nytte. Der er her virkelig tale om en marginal fordel.

    2) Isolat er bedre renset for laktose (mælkesukker) og fedt (hovedsageligt mættet animalsk fedt fra mælken). Det betyder at du kan slippe for at indtage unødigt fedt og kulhydrat med dit proteinpulver. Og at du kan nøjes med en mindre mængde pulver for at få samme mængde protein.

    Hertil vil jeg personligt tilføje følgende:

    1) Ovennævnte fordele er i høj grad akademiske. Jeg er personligt af den overbevisning at den reelle praktiske betydning for muskelopbygning uden problemer kan afrundes til et stort nul. Glem alt om "609% bedre proteinsyntese" og "Biologisk værdi på 197"

    2) Jeg synes Nutrisports isolat smager af ged!

    3) Køb den 5-punds bøtte med protein som har det bedste forhold mellem smag og pris, og som kommer fra et bare nogenlunde anerkendt firma. 2-punds bøtter er der altså ikke meget økonomi i. Jeg skifter selv mellem EAS, Optimum Nutrition, Champion Nutrition og Prolab, afhængig af hvor jeg får det bedste tilbud. Hvis du køber på nettet burde det aldrig være nødvendigt at give over 400,- for en 5-punds bøtte.

  14. Hessel -> Uden at kunne påstå at det er nogen endegyldig sandhed, kan jeg da i det mindste videregive min egen opfattelse:

    Alt hvad jeg har kunnet læse mig til, synes at pege på at man godt kan bruge kværnede hørfrø i bagværk. Tilsvarende gælder egentlig også olien herfra, så længe vi taler almindelig bagning, som boller og brød. Det er jo ved bagning kun den yderste skorpe der bliver brændt ved 200+ grader. Brødets indre bliver dampet ved omkring 100 grader. Dette vil kun i meget begrænset omfang ødelægge EFA i hørfrøene/olien. So says Dr Erasmus, at least...

    Men som sagt forudsætter det at EFA ikke allerede er ødelagt ved langvarig opbevaring i lys og varme. Frisk kværnet og tilsat almindeligt brød, tror jeg det er et hit. Jeg brugte det i mine yngre dage meget i banankage :4eat:

  15. Det er da et alt andet end uinteressant spørgsmål, jf. alle de diskussioner der har været om W-3 fedtsyrer og Udo's Choice i de sidste mange måneder.

    Selvom Anders muligvis har ret i at bagetemperaturen inde i selve brødet ikke er høj nok til at destruere de esentielle fedtsyrer, så vil jeg generelt advare mod at få sine fedtsyrer alene/hovedsageligt fra rugbrød.

    Selv hvis vi ser bort fra bagningen (som jeg personligt tillægger mere destruerende effekt end Anders), så vil de hørfrø som er i brødet oftest være blevet knust eller på anden måde findelt. Det er næppe noget som er sket sekundet før brødet er bagt, og det må antages, at de knuste/skårne hørfrø har være udsat for ilt, lys og (minimum) stuetemperatur i længere tid inden brødet er bagt. Dette er selvsagt IKKE befordrende for Linolinsyren i hørfrøene. Hvis frøene er bagt med i hel stand, ryger de med al sandsynlighed direkte igennem fordøjelsen uden at blive optaget, og altså uden at vi får glæde af fedtsyrerne.

    Min konklusion: Enten får du ingen fedtsyrer, eller også får du nogle som er så tvivlsomt behandlet at de er nærmest værdiløse.

    Se så at få købt den kaffekværn, så får du de friskest knuste hørfrø der findes. Det er den sikreste måde.

  16. Så behøver de jo heller ikke være dyrere. Min standard Tanita har kostet under 1000,- og er i hvert fald i mit tilfælde meget brugbar, så længe vi kun snakker monitorering af udviklingen. Selvfølgelig er der udsving, men så længe man vejer sig på sammenlignelige tidspunkter (lige før og efter sengetid for mig), så er resultatet meget lidt svingende.

    Som eksempel gav sidste uge følgende tal om morgenen (efter toiletbesøg)

    11,9 11,8 11,5 11,7 11,7 11,8 11,2

    Jeg har haft vægten lidt over et år, og der har den trofast fulgt med op og ned i takt med mine skiftende træningsprogrammer. Fra 17%, ned til 12, op til 15, og nu nedad igen. For at få bedre resultateter beregner jeg dog et gennemsnit for ugen, for at få det bedste grundlags for at se udviklingen, men det er da ikke de store udsving vi snakker om.

    Jeg kan varmt anbefale Tanitas vægte til privat brug.

  17. Bellini ->

    Du kan få en spritny AVR3802 til 8K, nu hvor 3803 er kommet. Og hvis der er noget som Denon er kendt for, er det da netop at være blandt de mest strømstærke receivere på surroundmarkedet. 3802'eren måler 92 watt med alle kanaler drevne i 8ohm, og over 150 i 4 ohm.

    Når det er sagt, så er separate effekttrin selvfølgelig vejen frem, hvis man har den slags budget til sin hjemmebio.

    Er i øvrigt enig i at det ultimative hedder Barco projektor, Stewart lærred, Lexicon processor, Bryston effekt blokke, M&K højttalere, og så nogle dybe læderstole :D

    Men mindre kan jo også gøre det.

  18. Den er god nok. Både med hensyn til fedtsyrekombinationen i hampolie og at Udo har udtalt, at det er naturens perfekte olie.

    Den er dog ikke meget billigere end Udos Choice. 500 ml koster henholdsvis 130 og 169 kroner.

  19. Til omkring de 10 kilo vil jeg tro, at en Vincent SV 382 giver den bedste kombination af power og lydkvalitet. Pioneer recieveren er uden tvivl også blandt de førende i klassen, men jeg tvivler kraftigt på om den er så strømstærk som Vincenten. Andre som sikkert var et lyt værd er Onkyo TXDS 787, Yamaha RXV 1300 eller Harman Kardon AVR-7500. Hvis der også lyttes en del musik vil Marantz SR 7300 uden tvivl være svær at komme uden om.

    [...]

    Så tilbage er Onkyo (kender ikke så meget til den) og Marantz - og selvfølgelig Pioneer.

    [....]

    Hov!

    Lad os ikke glemme surround kongen indenfor konsumanlæg. Denons AVR3802 står stadig i mine øjne som noget af det allerbedste der har kunnet købes under 10K. Det er også et produkt hvor man kan snakke om 5-stjerners anmeldelser i stakkevis.

    Men skal det være ordentligt, så SKAL det være Lexicon. Og så bliver det først rigtig dyrt.

  20. Nu er subwoofer spørgsmålet jo ikke mere sort/hvidt, end at både drengene fra Holfi og TacT (med hver deres filosofi) har ganske gode resultater med at kombinere subs med almindelige gulvhøjttalere til stereobrug. Så længe basserne ikke bruges til andet end den dybeste bund, kan de faktisk gøre meget for at udvidde lydbilledet, også i stereo. Og til hjemmebio er de uundværlige.

    Jeg vil dog klart fraråde en ASW1000. Har selv haft en, og ville til hver en tid vælge en Dali SWA12 i stedet. Yamahas YST800 skulle også være et godt bud til biffen. Skal det være rigtig godt, kommer man nok ikke udenom de superlette membraner i en TacT subwoofer, men de kræver rumkorrektion for at fungere ordentligt. Så gå de til gengæld også lineært ned til 15 Hz.

    Jeg er enig med Jørgen (så har vi også prøvet det) i betragtningerne om opbygning af en god funktionel sub, men ville ikke selv have sådan en stående i min stue... :o .

  21. Jeg har fået den målt via test på spinningcykel (test i det center jeg er medlem).

    Jeg tror du skulle prøve at lave en makstest på et løbebånd. Det kan i de fleste tilfælde være svært at nå sin reelle makspuls på en spinningcykel, selvom man synes man giver sig fuldt ud.

    Jeg var selv overbevist om at min makspuls var omkring 195, indtil jeg lavede en Åstrandtest på et Technogym løbebånd. Der fik jeg banket pulsen op på 203, hvilket kunne forklare, at jeg synes at jeg selv trænede med en meget høj puls (jeg kan nå 180 bare ved at cykle ud til centret) :)