fys

Medlemmer
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by fys

  1. "Retorikken er hård, moraliserende og fordømmende" = jeg får ikke ret.

    "Jeg er ikke vant til at debattere på den måde ...jeg er vant til man lytter og lærer og udveksler og prøver at forstå og se tingene fra andre vinkler end ens egne" = jeg er vant til at få ret og at blive accepteret som den endegyldige autoritet, da jeg jo er fysioterapeut.

    Sidder og føler mig som en der er afhængig af junkfood .. man har sagt man aldrig gør det mere, man gør det alligevel og bagefter fortryder man!! Men .. det er altså svært at lade være, når man i den grad følser sig misforstået og provokeret!

    Jeg syntes jeg har skrevet det mange gange .. jeg er her IKKE for at få ret og ikke for at blive enige med nogen. Jeg er her for at udveksle meninger, lytte til andres synspunkter og dermed håbe at udvide min verdensopfattelse og blive klogere ... eller, det var ihvertfald hensigten med mit medlemsskab og deltagelse i debatten.

    Jeg ved ikke hvorfra du har, at jeg er vant til at få ret??? Nu er jeg 100 ting ud over at være fysioterapeut ..politiker, studerende, mor, datter, kone, veninde, forfatter og meget meget mere! Og hvis du tror at en fysioterapeut automatisk får ret i fx. en faglig diskussion med en læge, så tager du MEGET fejl. Men du har ret ... jeg ER vant til at blive accepteret( som ikke er det samme som at man er enig!), lyttet på og forsøge forstået.

    I øvrigt (hvis du hentyder til min tråd med qubet) kan jeg ikke se et eneste sted i hans indlæg at han ikke giver mig ret ... hvis det havde været tilfældet, havde jeg gladeligt diskuteret videre! Det jeg får ud af hans svar til mig er, at lægemidler er okay, så længe de er baseret på "naturlige" produkter og ikke på kemi, samt at træning skal doceres i de rette mængder (og deri giver jeg HAM ret) Jeg er simpelthen ikke så kyndig ud i medicin at jeg præcis ved hvilke produkter der er "naturligt" baseret, men jeg troede ærlig talt der var kemi i fx. viagre .. men nu er jeg da blevet det klogere.

    Jeg troede vi diskuterede det at "snyde" kroppen for den oplevelse naturen naturligt ville have givet ...altså, man måske ikke på sigt kan vide om fx. en vaccine mod røde hunde eller skoldkopper gør, at man går glip af virkninger som den naturlige udvikling af sygdommene ville have gavnet(?) kroppen med. Jeg troede heller ikke at vi diskuterede om en given håndboldspiller havde trænet 3 eller 6 gange om ugen, men princippet i at selv sport, kan give grimme "bivirkninger".

    Jeg kunne selvfølgelig godt have spurgt qubet, om hans indstilling så var er at det er bedre at tage, lad os sige opium mod smerter, end en pille baseret på kemi ... men, ærlig talt tror jeg ikke det havde gjort hverken fra eller til, for min følelse er, at det ikke er essensen og principperne vi diskuterer, men elementerne i eksemplerne, som for mig er fuldstændig ligegyldige i den her sammenhæng.

    Og jeg syntes altså der bliver brugt hård retorik, ikke bare i jeres indlæg (de er såmen nogen af de mest fredelige) men i hele tråden ... JEG oplever en tendens til at man blir`nedgjort og misforstået og korrekset, i stedet for en vilje til at prøve at forstå (som stadig IKKE er det samme som at være enig) ... men det er da helt MIN EGEN fornemmelse og selvfølgelig også derfor jeg slet ikke burde være her og mange gange fortryder at jeg nogensinde loggede på som medlem ... fik simpelthen ikke gjort min research godt nok, før jeg begav mig herind :-(

  2. Øv .. jeg er som du måske kan se, er jeg ret ny på den her debat. Jeg havde slet ikke forestillet mig det var et sted hvor man nidkært sad og fandt faktuelle fejl, der er fuldstændig ligegyldige for den dybere mening ... eller at retorikken var så hård og moraliserende og fordømme, som det har vist sig.

    Jeg er ikke vant til at debattere på den måde ... jeg er vant til man lytter og lærer og udveksler og prøver at forstå og se tingene fra andre vinkler end ens egne.

    Jeg er simpelthen gået forkert i byen og kan høre der ikke er brug for andre meninger end dem i selv frembringer ... sorry ... jeg er VÆK igen!

  3. Tråden er ved at tage en interessant drejning, en diskussion om "den medicinerede hverdag" som problemstillingen så populært kaldes.

    I mine øjne er det en skræmmende udvikling at alt efterhånden skal plejes med et par piller. Om det så er din hovedpine, muskelømhed, træthed, friskhed, surhed eller at tabe sig, er det de sidste 5-10 år blevet den stadig mere fremherskende holdning at "vedkommende skal sku bare ha' nogen piller/gele/alt mulig andet bras".

    Hvilken holdning man har til dette afhænger i mine øjne af ens indstilling til ting som: miljø, natur, evolution og politik. Ens indstilling til disse ting er i mine øjne meget præget af ens: opvækst, værdier, selvrespekt og selvdisciplin.

    Nu er det lige de her piller der er omdrejningspunktet, men generelt er "cocktail-effekten" et ret overset aspekt når det handler om at fylde sig med kemi. For måske oplever folk ikke lige de bivirkninger der står på pakken - men blandet med alle de andre kemiske forbindelser som folk, der har en positiv indstilling overfor produkter i ovennævnte kategorier må antages at indtage, hvem ved så hvad resultatet på længere sigt er?

    Kroppen er en levende biologisk organisme, og har desværre en tendens til at lagre flere uheldige ting - f.eks. tungmetaller og forskellige kemikalier, da den simpelthen ikke er lavet til at skulle behandle den slags. Grænseværdierne der er udarbejdet for det enkelte stof er kun fastsat ud fra netop dette stofs påvirkning af organismen - man har ikke mulighed for at vurdere det i en bredere sammenhæng som ovenstående.

    Spørgsmålet bliver så, om man mener det er fedt at fylde sig med kunstige ting og sager. Hvis man ikke mener det må man jo ty til god gammeldags selvdisciplin og selvrespekt og klare tingene på en naturlig måde.. - nåh nej - havde jeg glemt - den slags er jo ikke længere in. Det er kun "fanatikere" der gider den slags pjat.

    Jeg er enig med dig i mange af dine tanker, og det kunne være helt sjovt at "lege" lidt med dem ...

    Tænk fx. hvis der blev opfundet en pille der kunne hæve moralen, så alle dem der har en som en regnorm, "bare" kunne tage sig sammen ... så havde vi ingen rygere, ingen alkoholikere, ingen fede, ingen med dårligt kondital, ingen narkomaner og ingen med anoreksi!! ... men måtte man tage pillen??:-) Jeg syntes der er en tendens i den her debat, til at ignorere det faktum at mange har svært ved lige præcis det at "tage sig sammen" ... det er som om, at hvis man ikke har den evne, så må man bare sejle sin egen sø! Jeg syntes det er at lukke øjnene for realiteterne, hvis man tror det "bare" er så nemt.

    Jeg tror igrunden heller ikke der er ret mange der, som du skriver, syntes det er "fedt at fylde sig med kunstige ting og sager". Det er min erfaring at folk helst er fri og at de fleste nøje vejer virkninger(udnytte) op mod bivirkninger.

    Jeg har lige haft en patient idag, der gennem 3 år har haft så skrækkelig mange smerter i sit fod, at han dagligt måtte tage store mængder af smertestillende, bare for at passe sit arbejde! han er gammel håndbold-divisionsspiller, mangler et korsbånd, 1 menisk og altså nu så voldsom slidgigt i fodleddet (efter talrige forstuvninger i den aktive karriere) at han har fået lavet en arthrodese (stift fodled). Nu er det jo sådan med medicin, at du får en lang liste med evt. bivirkninger med i "æsken" .. helt ned til det der er få promilles risiko for. Tænk hvis der bag på hans indmeldelsesseddel til håndboldklubben, da han var barn og stratede, havde stået alle de "bivirkninger" håndbold kunne give ham på sigt!! ... listen havde jo været alen lang og sikkert skræmt både ham og hans forældre, så den lille purk var endt i skak-klubben i stedet!!

    Dette blot for at anlægge den vinkel at der jo er en risiko/bivirkninger forbundet med rigtig meget .. (også det naturlige og sunde) ... der har en virkning! og i ovennævnte tilfælde landede min patient altså i "giftlageret" ... ikke fordi han syntes det var "fedt", men fordi bivirkningerne af hans (normalt antagede) sunde livsstil tvang ham ud i det. Og, det er altså IKKE et enestående tilfælde i "min verden" ... jeg ser de dagligt, og det har lært mig ikke at se så sort eller hvidt på livet og tingene.

    Jeg tror hver enkelt (efter kyndig indsigt og oplysning) selv må vurdere hvilken "risiko" man er villig til at tage i de enkelte tilfælde. Nogle impotente vælger at "leve med det", for andre er sex så stor en livsværdi, at de er villige til at tage Viagra ... jeg kan ikke gøre mig til herre over hvilken beslutning der er rigtig, men jeg syntes opfindelsen af pillen er god og at muligheden findes er fin. Nogen har så .. lad os bare kalde det "svag moral ".. at de blir`alt, alt for fede. Hvis de nu ikke evner at "tage sig sammen", så må de jo opveje om risikoen for pillers bivirkninger er større end risikoen for alle de sygdomme der følger med fedme. Jeg syntes i det mindste man gør "noget" der er bedre end bare at lade stå til, når man reagerer på den ene elelr den anden måde.

    I min logik er der altså ikke noget der er rigtigt eller forkert, sort eller hvidt. Man må se hvert enkelt menneske som unikt ... med svagheder og styrker. Jeg overvejede da selv meget nøje om mine børn fx. skulle vaccineres mod børnesygdommene ... jeg har jo selv haft dem og overlevet!, men jeg vurdere risikoen for de følgesygdomme de evt. kunne få ved sygdommene, større end risikoen for vaccine! Også når jeg har rejst i udlandet har jeg ladet mig vaccinere mod fx. malaria ... skulle jeg have satset, eller skulle jeg med dine ord, have brugt selvdiciplin og være blevet hjemme fra de sydlige himmelstrøg?

  4. Linis, jeg må have udtrykt mig forkert, ihvertfald opfatter du ikke mit afsnit i mit indlæg, som jeg havde håbet :-(

    Jeg er faktisk helt på linie med dig i det du skriver .. jeg tror heller ikke der bare sidder onde mennesker med profit for øjet og producerer hvad som helst, og jeg er meget glad for alle de vidunderlige præparater, som du bla. selv nævner nogle af!

    Mit afsnit var et svar til CKF .. og hans mistro mod motivationer, og så prøver jeg bare at sige, at hvis det er indfaldsvinklen, så kan man jo putte den på ALLE produkter, men det fik jeg nok ikke skrevet skarpt nok .. beklager! Men, hvad enten vi personligt .. eller staten, betaler for fx. vores børns vaccine, så blir`vi nok nødt til at indrømme at producenterne tjener penge på det ... de producerer intet gratis!

    Og også en undskyldning til dig, CKF! Jeg læste dit indlæg pkt2, som om du gik i motionscenter ... men for mig var pointen bare, at man skal gøre det man selv finder mest motiverende!

    Nu har jeg jo mange ting at gøre, som fx at komme ud og løbe en tur ... så jeg hopper af debatten! Jeg håber jeg har bidraget til at se differencieret på ALLI, og gør endnu engang opmærksom på, at for mig er pillen som "antabus" og motivator ... den lille smule ekstra gevinst i form af hurtigere vægttab, anser jeg som en af de bedre "bivirkninger", men ikke som grundlag for pilles berettigelse!

  5. Jamen, lad mig prøve fra en ende af, FKC .. og lad mig med det samme sige, at min hensigt ikke er at få dig til at blive enig med mig .. mit håb er at bidrage til andre vinkler at se tingene ud fra og andre måder at konkludere på, end netop din.

    Du har måske ret i, at pillen ikke er udviklet for at hjælpe folk, men for at tjene penge!! Men kan du nævne mig et eneste lægemiddel der ikke er det? lige fra pamol (let genvej til at komme ud af sin hovedpine), P-piller (let genvej til sex uden at blive "tyk"),nicorette (let genvej til at blive røgfri), kolesterolsænkende medicin (let genvej til sundhed), antabus (let genvej til at blive ædru) osv osv.

    Der findes et hav af medicin til "lette genveje" og primært er det bivirkningernes "størrelse" der er afgørende for om de er forbudte, på recept eller kan købes i håndkøb. Jeg kan sagtens høre du ikke er enig, men jeg vurderer at når sundhedsstyrelsen har kategoriseret et produkt som ALLI .. og for den sags skyld pamol! som håndkøbsmedicin, så tør jeg godt benytte det.

    Og jo, jeg kunne faktisk sagtens finde på at foreslå udvalgte patienter at prøve ALLI, ligesom jeg mange gange har foreslået smertestillende piller ( fx. ipoprofenkur) eller injektioner (under lægehenvisning hvis på recept) til andre patienter, som jeg finder skal have brudt en "smertekurve" for at træningen virker. Jeg er heller ikke modstander af blodtrykssænkende medicin eller kolesterolsænkende medicin, selv om jeg godt ved træning kan gøre rigtig meget for disse symptomer. Jeg syntes heller ikke der er nogen grund til at ligge en hel dag med hovedpine, fordi det er "naturens måde", når man kan snuppe 2 pamol. Muligvis en brist i min uddannelse, men selv om jeg er fysioterapeut har jeg mit eget livssyn og mine egne værdier .. og så har jeg måske via min uddannelse fået respekt for menneskers forskelligheder både hvad angår styrker og svagheder! Jeg har trænet sportsfolk som var villige til at gå i kamp med tape og forstuvninger og voldsom risiko .. og svage hjertepatienter uden livsgnist og vilje, og det er en stor og individuel udfordring at ramme alle, på netop deres niveau.

    Tilbage til ALLI ... ud over hos jer modstandere her på siden, har jeg ikke læst et eneste sted at pillerne var nogen form for mirakelkur eller let genvej ... tværtimod. Det eneste de lover (producenterne) er at man udskiller 25% af det fedt man indtager og at man får nogle ubehagelige bivirkninger (som bekrevet andre i andre indlæg) hvis man spiser for meget fedt!!

    På sådan en som mig er det rigelig motivation for IKKE at snuppe det stykke kage til aftenkaffen, som jeg har gevaldig lyst til (og nej .. fordi jeg er fys-uddannet, er mine lyster ikke anderledes end mange andres!) og jeg syntes det er ret smart, når jeg nu ER på kur at jeg kan tabe mig lidt hurtige end jeg normalt ville gøre! Det kan da godt være det er placebo-effekten (ud over frygten for bivirkningerne) og det at jeg har betalt 300 kr for pakken, men ... placeboeffekt er også en slags effekt, og for mig er det pengene værd! Sådan er vi altså bare så forskelligt skruet sammen, og JEG er glad for der er kommet et produkt på markedet med en dokumenteres effekt.

    Endelig, så behøver man jo ikke være svagt begavet fordi man ikke er modstander af produktet! Jeg er fuld bevidst om at jeg skal spise frugt og grønt og vitaminpiller (som anbefalet i de brochurer der følger med) og jeg VED godt at man skal veje sig på samme tid af døgnet over flere uger, for at registrere vægtøgning/tab!

    Og jo ... jeg kunne med statsgaranti godt lave et træningprogram i skoven og med en elastik, som kunne spare dig for de 300 kr du lægger i motionscenterejernes kasse hver måned! Helt gratis kunne du træne dig slank og fitt og sund, med naturens materialer ... for det er vel kun det det kommer an på, og ikke udseendet med svulmende muskler du ikke skal bruge til andet end pynt? Men .. hvis du nyder motinscenteret, kammeratskabet og den motivation det giver dig at komme der, så syntes jeg du giver dine penge super-godt ud og at du skal blive ved ... for så er det lige i øjet, til sådan en som DIG :-)

    Woww ... det blev langt, så det blir vel også det sidste!!

    Påj, pøj til alle jer der gir`ALLI et forsøg, håber det lige er "sparket" der skal til .. og pøj, pøj til alle jer der klarer jer fint uden, må i blive forskånet for slemme skader over flere år, som umuliggør træning ... og lad vær`med at gå i klimateriet, for guds skyld!! :-)

  6. Først til dig Max ... Faktisk tror jeg vi mennekser er meget forskellige og det har jeg stor respekt for. Hvad der motiverer den ene, er ikke nødvendigvis det der motiverer den anden og stor respekt for at du kan klare dig uden andet end din egen viljestyrke! Jeg føler selv jeg er et oplyst og fornuftigt menneske, og det eneste jeg prøver at sige i mit indlæg er, at for MIG har pillen virket motiveren (indtil nu), min kost er delvist omlagt og jeg har cyklet på arbejde den sidste uge :-)

    Naturligvis har jeg ikke til sinds at tage pillerne resten af livet .. når jeg har fået smag på den nye "livsstil" (igen!! ..er faktisk gammel elitesportskvinde OG fysioterapeut)så håber jeg at blive ligeså glad for sundhed som dig og så gir`det jo sig selv!! Mon ikke også det er sådan med rygestop-tingene og antabus og hvad der ellers er udviklet af (gode!) ting for svage sjæle?! Det håber jeg da!

    Til dig CKF (når du nu, trods din lede mod tråden er en af de første til at tage bladet fra munden, så tillader jeg mig det også!) I al min levetid har man kunne købe de mest mærkværdige produkter og piller og drikke, der angiveligt skulle garantere vægttab, og her er jeg helt enige med dig i, at det er "træls" at disse lykkeproducenter har tjent på det ... men når der endelig kommer et produkt der har dokumenteret virkning, så anser jeg det for rigtig godt og et super alternativ til alt det der aldrig har været dokumentation for! I min bevidsthed burde den her tråd været lavet for 50 åt siden og kørt indtil nu, og omhandlet alt det fup og lort man har solgt i matas og på de grå sider i diverse ugeblade!

    Jeg ved sgu ikke med de "rigmænd" som du taler om ... som jeg ser det findes de vel også indenfor ejerkredsen af motionscentre og helt ærligt er vi vel enige om at en løbetur i naturen og en stram elastisk kan udrette nøjagtigt det samme som et helt motionscenter tilsammen, men jeg går ud fra de har sådan en succes fordi de MOTIVERER folk ... eller hvad? og stiger vægten ikke også når man holder op der?

    Og til slut, CKF, mig behøver du ikke have ondt af ... jeg er bestemt ikke et ulykkeligt menneske ... tværtimod!! Med eller uden ALLI er jeg en sund og glad pige med gode interesser, familie og masser af venner, og et job som fysioterapeut, hvor jeg dagligt er med til at motivere og hjælpe ... naturligvis ikke folk som dig, men folk som mig selv, der lige skal have et skub ud over kanten, lidt hjælp og lidt instruktion for at komme godt igang ... jeg ved ikke om du anser det for "snyd", men jeg siger dig ... der er rigtig mange der har brug for hjælp til at komme godt igang.

  7. Har hørt og læst lidt om den nye "slankepille" Alli, der bare er en mindre dosis af en receptpligtig pille, og kan derfor købes i håndkøb.

    Nogen der har prøvet den?

    Bivirkningerne lyder ik rare.....diarré, olieagtig udflåd/afføring, luft i maven med sivende afføring til følge.

    Den skulle virke ved at hindre omkring 25% af fedtet i maden i at optages i kroppen.

    Jeg har taget ALLI-pillerne i 2 uger nu, og er positiv overfor resultatet på ca 2 kilo vægttab og uden nævneværdige bivikninger. Afføringen bliver lidt anderledes, men jeg har slet ikke oplevet noget der bare ligner diarre, "sivning ell.lign.

    Jeg har naturligvis spist som anbefalet i de brochurer der følger med ved købet, og anvender primært pillerne som "motivator" og så det lille ekstra speed der sættes på vægttabet.

    Jeg kan slet ikke forså al den negative kritik der er omkring ALLI!! Det virker nærmest som om de der ikke har behov for vægttab og har en høj diciplin omkring fornuftig kost og motion, syntes det er "snyd" og at vi ... der af den ene eller den anden grund har behov for lidt hjælp, ikke på nogen måde må skyde genvej! Jeg kan slet ikke huske der var al den kritik da alverdens rygestop-præparater kom i handlen og blev til håndkøbs"medicin" ... her kunne man vel også sige (som den nævnes i debatten) at folk "bare" kunne tage sig sammen, eller hvad?

    Jeg er ikke selv specielt overrvægtig, men har i de sidste par år taget omkring 10 kg på (vejer nu 78 kg og er 178 cm høj) ... en slem skade som har forhindret mig i at træne samt overgangsalder, mener jeg primært det skyldes .... nu ønsker jeg at tabe lidt af det igen, ellerr i det mindste bremse den vægtstigning jeg har oplevet, og det tror jeg bestemt ALLI kan hjælpe mig med.