lskv

Medlemmer
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by lskv

  1. Først og fremmest: Nu er diazepam og aripiprazol jo så ikke det samme. Vi kan godt battle på farmakologi, men der er ingen pointe i at sammenligne æbler og pærer.

    Dernæst: Hvis din læge siger go for it, så indtag endelig alkohol. Fakta er jo blot at producenterne advarer mod det. Hvis du vil vide hvor mange kcal der er i de forskellige ting du indtager kan jeg anbefale at slå op i en kalorietabel. Det er formentlig også hurtigere end at vente på svar.

    Og det er denne kalorietabel jeg ikke kender til.

    Nej, det er det så ikke og jeg tror ikke du skal gøre dig store forhåbninger om at bliver taget særlig seriøst herinde med udtalelser af den art.

    Nogen har fortalt mig at at et måltid ligger omkring 150 kcal.

    Hvis nogen vil gøre mig klogere, så gør endelig det, det er derfor jeg er herinde. Jeg vil gerne lære noget.

    EDIT:

    http://www.kalorie-let.dk/dagens_maaltider.php

    Min fejl, det var formiddagsmaden som er på 150 kcal, ikke et måltid. Sorry, min fejl.

  2. Du får så vidt jeg erindrer abilify? Kunne være du skulle genlæse indlægssedlen. Specielt den sætning der hedder "Du bør ikke indtage alkohol, mens du er i behandling med abilify."

    Jeg har talt med min læge om det, og han siger, at jeg sagtens kan indtage alkohol sammen med Abilify. Og indtil videre er der heller ikke sket noget ved det. Jeg har også hørt om andre som får Abilify, og som indtager alkohol.

    Det står desuden også på diazepam-pakningerne, at man ikke bør indtage alkohol sammen med stoffet. Diazepam er et af verdens mest anvendte præparater, næsten lige så anvendt som hovepinepiller. Og jeg tror næppe flertallet af folk der får diazepam, afholder sig fra alkohol.

  3. Nu har jeg endelig tabt 12 kilo, og mit BMI ligger nu på 23.5 takket være at jeg spiser mindre og har motioneret mere.

    Motionen er dog sat i bero, men jeg vil gerne vide om det er muligt for mig, at drikke øl (hvidtøl, maltøl eller stærk tysk øl) samt rødvin til hverdag, hvis bare jeg motionerer derefter.

    Og hvor meget skal jeg motionere for at forbrænde et glas rødvin eller en flaske hvidtøl?

  4. Jeg har brug for opbakning til at løbe. Jeg har mistet lysten til at løbe, og spiser istedet mindre for at holde vægten nede. Mine forældre og mange andre omkring mig, siger, at jeg har tabt mig synligt, at jeg næsten er ved at få en flad mave og at man kan begynde at se mine kindben.

    Jeg har sat mit kalorieindtag drastisk ned, undtagen når jeg virkelig trænger til stimuli, men her drikker jeg te og kaffe (uden sukker, mælk eller andre tilsætninger)

    Jeg motionerer ikke længere kun for vægttabets skyld men for at holde mit blodtryk nede (som ikke er blevet målt siden jeg fik et angstanfald) og holde mig ung i så lang tid som muligt.

    Jeg er jo ikke 20 år længere... jeg er 23. Og til næste år bliver jeg 24. Og året efter bliver jeg 25 og sådan fortsætter det, og jeg vil hellere ligne en på 23 end at ligne en på 30 hvis jeg fylder 30.

    Men jeg har mistet lysten til at løbe. Det er for hårdt. Det er pyller, det ved jeg, men jeg har svært ved at holde det ved lige. Jeg vil gerne være sund og opfylde sundhedsmyndighedernes krav til en ordentlig samfundsborger.

  5. Jeg ved ikke længere hvor meget jeg vejer, da det er over en måned siden jeg sidst vejede mig, og jeg får det altid skidt når jeg vejer mig.

    Men sidst jeg vejede mig vejede jeg 87 kg. Dog fortæller næsten alle mig, der ikke har set mig de sidste 3 uger, at jeg har tabt mig synligt, og med en løsthængende t-shirt ser jeg normalvægtig ud.

    Så derfor ved jeg ikke hvordan min forbrænding er. Den er højst sansynlig lavere for tiden hvis jeg har tabt mig (omend mine lår- og lægmuskler synes at være rimeligt... kraftige).

    Men mit daglige madindtag er inden for de seneste par dage lavet som følger:

    Morgen:

    1 dl havegryn med 1 dl minimælk. Ingen sukker, frugt eller andet. Kun havregryn og mælk.

    Middag:

    1-1½ skive rugbrød uden smør. Kun om meget nødvendig en lille klat mayonaise, men den er så ubetydelig, at jeg lige så godt kan droppe den.

    Ellers er der magert kødpålæg og grønt.

    Eftermiddag:

    Måske, hvis jeg er sulten, tager jeg 2 skiver groft fuldkornsknækbrød med hvidløg fra glas, eller magert kødpålæg.

    Aften:

    1-1½ lille-normal størrelses portioner.

    Nu er mit spørgsmål:

    Kan jeg tillade mig, hvis jeg bliver sulten om aftenen, at spise knækbrød med dip bestående af fromage frais 0,3 % og dip-mix?

    Eller er mit kalorieindtag fortsat for højt?

  6. Måske jeg lige skal gøre opmærksom på, at den pizza jeg spiste var hjemmelavet. Derudover holder jeg igen med grøntsagerne. Jeg er skeptisk over for den med "6 om dagen". Grøntsager og frugter indeholder også kalorier!

    Jeg har skåret ned på mine portionsstørrelser, så jeg kun spiser 1-1½ portion til aftensmad, og 2 skiver rugbrød med flad fedtfattig pålæg eller skrabet pålæg til frokost og 2 dl havregryn med minimælk og til eftermiddagsmad spiser jeg 2 stk. fuldkorns-knækbrød med hvidløg på eller skrabet smør.

    Og det er en pinsel for mig!

  7. Spis noget mere.

    800g pizza og 5 burgere er næppe noget at tale om.

    Hr. K

    EDIT: Som eksempel var min aftensmad 700 g kartofler, 400g kød + bønnesalat. Nu sidder jeg og guffer vindruer og har en liter is stående til senere.

    Kom nu ind i kampen.

    Jeg har et vægtproblem. Jeg runder snart de 30 på BMI.

  8. Jeg går nærmest i konstant sult. Denne manglende sultfornemmelse har udviklet sig over mange år, siden jeg var 16-17 år.

    Jeg har altid spist 2 portioner mad, og de er blevet større og større. Jeg kan spise 5 burgere, og kun føle, at min mave er lidt oppustet, men ingen mæthed.

    Jeg har lige spist 800 gram indbagt pizza. Jeg føler mig ikke mæt. Jeg måtte tage noget ekstra salat og kød, og jeg føler mig stadig ikke mæt.

    Det er et problem for mig. Min mæthedsfornemmelse er langsomt svundet ind til nu er være på 0. Jeg går i konstant sult, æder og æder for at holde sulten nede, men det bliver bare værre: Jeg bliver mere og mere sulten!

    Hvad skal jeg gøre?

  9. Jeg har googlet, og kan simpelthen ikke finde ud af hvor mange kcal der er i 1 hvidløg (ikke 1 fed, men et helt hvidløg).

    Derudover er jeg stødt på nogle gamle indlæg og kommentarer, som siger noget om, at hvidløg feder. De er ikke at finde her på forummet, da de er slettet, men her er en google catched-version.

    Problemet er, at jeg bare ikke kan finde artiklen "The garlic transformation of carbohydrates in food", og når jeg søger på google kommer der to resultater frem, hvoraf den ene refererer til det slettede indlæg fra motion-online.dk og den anden fra Den Store Danske, som der linkes til.

    Er der nogen der kan give mig noget verificering på, om hvidløg er usundt/fedende?

  10. Hvorfor løber du så når det er så forfærdeligt? sæt dig dog op på en cykel eller et eller andet og forsøg dig med det i stedet for!

    Fordi man får bevæget flere dele af kroppen ved løb end ved cykling. Derudover er jeg utryg ved at cykle grundet trafik. Jeg kan ikke holde styr på flere ting på en gang (både at holde øje med trafikken og balancen på cyklen).

  11. Ok, så tager jeg ansvar for mit eget liv...

    Så meget jeg nu er istand til at gøre det.

    1. Jeg skærer mine portionsstørrelser ned (dog ikke morgenmaden som i forvejen kan brødføde en solsort eller to).

    2. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre med motionen. Jeg begyndte for 1½ måned at løbe, og jeg har altså en svær tendens til at få kvalme under løbeturen. Derfor løber jeg kun 2.7 km a' 20 minutter. Derudover er jeg platfodet, som jeg har læst kan give ømme lægmuskler, det er ihvertfald altid i samme ben/ankel jeg har ondt, og indlæg i skoene er altså ikke så ligetil at få.

    Jeg har for længst droppet kage, sukkersødet sodavand osv. medmindre det er til meget særlige lejligheder, dvs. under 1 gang hver anden uge.

    Men i siger det ikke er nok. Hvad skal jeg så gøre? Jeg er sulten! Jeg kan ikke tænke når jeg er sulten! Derfor spiser jeg så store portioner.

    Når jeg løber får jeg kvalme! Det værste jeg ved, er at kaste op!

    Derudover har jeg en tendens til at blive svimmel når jeg løber, og jeg var engang ved at miste bevidstheden (det sortnede for øjnene). Heldigvis var der nogen med mig da jeg løb, som tog sig af mig.

  12. Kauf og J.B - tak for jeres svar.

    Jeg motionerer næsten dagligt, dvs. 20 minutters løb 4 gange om ugen. Jeg begyndte for 1½ måned siden.

    Det har kun givet sig udslag i en lille reduktion af min mave og mit ansigt (som jeg har hørt fra andre som ikke har set mig i længere tid), men på vægten kan jeg ikke se nogen forskel, tværtimod har jeg taget på, så jeg nu ligger på 87-88 kg og er 180 cm høj.

    Nu forstår jeg J.B's indlæg på den måde, at han bare kan spise og spise. Jeg misunder dig, J.B.

    Noget siger mig, at det her nok slet ikke skyldes ældningsproces, men medicin.

    Jeg er på Risperdal, antipsykotisk medicin. Da jeg startede var jeg en tyndskid, efter et år var jeg en hval.

    Men jeg kan desværre ikke undvære stoffet, og selv Abilify, som er det eneste præparat som siges ikke at give vægtøgning giver også vægtøgning har jeg læst.

  13. Da jeg gik i skole (folkeskoleniveau) blev det konstant tæsket ind i hovedet af os, at vi skulle spise masser af grøntsager, skære ned på fedtet og dyrke masser af motion, og frem for alt holde os fra sodavand, for ellers ville vil blive overvægtige.

    Jeg var på det tidspunkt en tyndskid bestående af ikke ret meget andet end et skelet med hud på. Mange mennesker var bekymrede for mig og mente jeg var meget undervægtig.

    Derfor ignorerede jeg naturligvis alle disse livsstilsråd, fordi jeg naturligvis kunne se, at jeg sagtens kunne æde den ene kage efter den anden, drikke den ene sodavand efter den anden, uden at tage det mindste gram på. Jeg var nærmest et omvandrende moselig bortset fra hudfarven som var bleg.

    Ikke EN ENESTE sagde bare noget i retning af: "Når du kommer op i 20'erne vil du blive overvægtig af den livsstil, og derfor er du nødt til at lære disse kost- og motionsråd, for din krop ældes, dine muskler svinder ind og din krop sætter en masseproduktion igang af fedtvæv, og du vil ikke kunne forbrænde alle disse kalorier uden en indsats når du er i 20'erne, og det bliver kun værre fra du er 20 til du dør!"

    Hvis nogen havde sagt det til mig, er jeg sikker på, at jeg ville have hørt bare LIDT efter, men eftersom ikke en kæft advarede mig mod, at min krop ville sætte forbrændingen på det lavest mulige blus når jeg kommer op i 20'erne, så hørte jeg naturligvis ikke efter, fordi jeg af egen erfaring kunne se, at det var ligegyldigt om jeg åd 500 eller 5000 kcal om dagen, jeg ville stadig være et omvandrende moselig!

    Idag lider jeg under denne mangelende information. Jeg er gået fra et BMI på 18.5 da jeg var 20 år gammel, til en BMI på 28 idag hvor jeg er 23 år!

    Jeg synes simpelthen det er for dårligt, at man konstant nedgører elevernes kostvaner og bilder dem en stor fed løgn ind, at de bliver tykke af deres livsstil, FOR DET GØR MAN IKKE NÅR MAN ER UNDER 20 ÅR! Det gjorde jeg ihvertfald ikke, og det er der mange der ikke gør. Der er naturligvis undtagelser, og det er folk som er genetisk disponeret for overvægt, og som siden fødslen har lidt af overvægt. Her er der tale om genetiske eller medicinske faktorer. Men taler vi om almindelige raske mennesker, så kan man indtage alle de kalorier man vil uden at tage et eneste gram fedt på, hvis man er under 20 år, og lige så snart man runder de 20 år går det den modsatte vej!

    Dén information savnede jeg! Men jeg fik den ikke. Og hvorfor fanden fik jeg ikke den?

    Fortæl dog de unge mennesker den sindbarlige sandhed: At de kan æde løs alt det de vil, og glo alt det TV og spille alt det Counter Strike de vil, uden at blive fede, sålænge de er under 20, men når de er 20 SÅ ER DET SLUT!

    For det er nemlig sandheden! Men den sandhed måtte jeg først indse af egen erfaring, og jeg er pissehamrende vred over, at man ikke advarer eleverne om følgerne af, at runde de 20 år!

  14. Den gængse madpyramide siger, at vi skal spise masser af kornprodukter i form af brød, grød, kartofler og andre kulhydratrige og stivelsesrige produkter, lidt mindre af det grønne, og næsten ingenting af det der smager godt: Kød!

    Faktisk bliver vi kødspisere skældt ud, ikke bare af "ernæringseksperterne" men nu også af miljøaktivister pga. CO2-udleningen fra dyrehold!

    Men hvis vi ser lidt logisk på det, så er kulhydrater, uanset hvor komplicerede de så end er, ikke andet end sukker! Og kroppen forbrænder helst sukker før det vil forbrænde fedt!

    Dvs. at hvis man spiser disse komplicerede kulhydrater (læs: kartofler, ris, brød og pasta), så vil der gå længere tid før man forbrænder fedtet!

    Derudover sætter proteiner gang i højere forbrænding end kulhydrater. Man forbrænder mere ved at indtage proteiner end ved at indtage kulhydrater.

    Og proteinerne går jo direkte til muskelopbygningen, mens kulhydraterne blot lagres i sukkerdepoterne, og maser sig først ind i forbrændingskøen, så fedtet ikke bliver forbrændt.

    Derfor har jeg udviklet en helt ny kostpyramide:

    Alternativmadpyramide.JPG

  15. Dengang jeg var 15 år gammel kunne jeg æde alt det usunde jeg ville - og det gjorde jeg også! Jeg var slank. Jeg blev faktisk bedømt til at være undervægtig.

    Der findes også voksne mennesker der har det på samme måde - de kan æde løs af slik, kager og spise fedtet på flæskestegen, uden at de tager det mindste på.

    Men hvor bliver al den energi af de indtager? De render jo ikke rundt med en kropstemperatur på 40 grader celcius hver dag, vel? Og mange af dem motionerer slet ikke.

    Så hvor bliver energien af? Optager deres krop slet ikke fedtet? Kommer det bare ud med afføringen? I så fald, hvad er der så gået galt i min krop, siden fedtet nu sætter sig på sidebenene nu hvor jeg er 23 år, og ikke dengang jeg var 15-18 år?

  16. Jeg ved, at man forbrænder det samme uanset om man løber eller går 3 km.

    Men jeg har også fået at vide af min far, at ens muskler bliver bedre/større hvis man løber 3 km end hvis man går 3 km, og at større muskler forbrænder mere end små muskler, også i den tid man ikke løber.

    Mit spørgsmål til jer er så:

    Hvis jeg nu skifter mine daglige gåture og 2 gange 20 minutters løb (3 km) om ugen ud med at løbe 3 km's løb (20 minutter) i almindeligt middel-begynder-tempo (jeg er nybegynder) 4-5 gange om ugen (mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, måske lørdag og/eller søndag), vil jeg så have mistet nok kropsfedt til at det bliver synligt, når jeg når hen til efterårsferien?

    Mit mål er, at mit blodtryk skal ned, det samme skal min vægt (selvom man tager på af, at musklerne bliver større), og jeg skal gerne ligne idealmennesket som det bliver fremstillet af Chris Mc. Donnald (jeg får mindreværdskomplekser når jeg hører ham tale om sundhed).

    Er 20 minutters løb 4-6 gange om ugen i 3 måneder nok til at tabe kropsfedt?

  17. De officielle kostråd lyder:

    Masser af frugt, grønt og kulhydrater og kun lidt eller ingen kød. Ja, spørger man de officielt ansatte ernæringseksperter så skal vi slet ikke have kød, men spise rugbrød og gnaske gulerødder morgen, middag og aften samt til mellemmåltiderne!

    Og hvis man følger disse kostråd fra vores oh så ophøjede sundhedsmyndigheder, så vil vores BMI falde til det normale og overvægtige vil blive normalvægtige, lover de oh så ophøjede sundhedsmyndigheder!

    Så er mit spørgsmål: Hvordan kan det så være, at 90 % af de indere og pakistanere og andre fra fattige lande jeg ser i TV-nyhederne er buttede? Deres kost består netop af frugt, grønt og ris (kulhydrater) og eftersom de er fattige, hinduer og muslimer, så spiser de hverken okse- eller svinekød. De fleste indere er det meste af tiden vegetarer!

    De dyrker desuden masser af motion i form af hårdt fysisk arbejde. Alligevel er mange indere buttede.

    Måske er den officielle kostpyramide mere et spørgsmål om økonomi end om sundhed.

  18. Tre kg udsving er ikke alverden i dit tilfælde! Væskebalance, glykogen lagre og meget mere kan sagtens gøre at din vægt svinger en del! Hvor mange kg vil du vurdere du skal smide i alt?

    Jeg vil gerne ned på 70-75 kg, så jeg skal vel tabe mig 10-20 kg.

    Jeg skrev somsagt at jeg normalt spiser sundt, igår var så en undtagelse, jeg spiste spareribs med fritter. Ca. 2 kg mad (inkl. væske) ialt.

    Men jeg regnede da med at de blev forbrændt over natten mens jeg sov.

    Derudover drak jeg ca. 1 liter light-sodavand.

    Kan det have noget at sige?

  19. For 9 uger siden vejede jeg 88 kg (jeg er 180 cm høj).

    Så lagde jeg min livsstil om, og 6 uger efter vejede jeg 85 kg.

    Nu her i morges (3 uger siden jeg sidst vejede mig) vejede jeg mig igen, og den viste 88 kg!!!!

    Hvad har jeg gjort anderledes? Ja, jeg har såmænd ikke gjort andet, end at jeg har HOLDT OP med at spise søde sager, levet sundt, spist fornuftigt, mindre portioner, flere små måltider om dagen bestående af frugt, som jeg begyndte på for 9 uger siden, samt begyndt at løbe for 3 uger siden af 2 gange 30 minutter om ugen i begynder-tempo (jeg løber 2,7 km 2 gange om ugen, de varer ca. 30 minutter).

    Hvordan kan det så være, at jeg har taget så mange kilo på? Kan det være det medicin jeg får?

    Folk fortæller mig, at de kan se, at min mave er blevet mindre og min mor, som ikke havde set mig i 3 uger sagde til mig, at det første hun lagde mærke til da hun så mig var, at hun kunne se på mine bukser at jeg har tabt mig. Jeg kan da også selv se en lille bitte forskel, men hvorfor ses det så ikke på vægten?

    Jeg lægger min livsstil om, og taber mig ikke... surt show...