mm2911

Medlemmer
  • Posts

    37
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by mm2911

  1. Idag skete det så igen har allerede indtaget ca 1500 kcal og klokken er kun 3 min plan er så at faste imorgen for jeg ved at jeg ellers vil tage på jeg kan bare ikke styre det før havde jeg en anoreksi måde jeg levede på nu er det mere som bulimi havde jeg ikke fastet efter sådan en æde flip dag havde jeg nok aldrig turdt at spise noget som helst. Enten skal jeg kun spise meget få kalorier ellers kan jeg ikke styre det ved ikke hvorfor jeg konstant går med tanken om at jeg er på kur, det er det som får mig til at føle nederlag hvergang jeg spiser noget "usundt"

    Bare tag det roligt, du tager ikke på af 1500kcal, du kan roligt spise 1000 mere idag uden at tage på.

    Jeg kender det godt det med at sige til sig selv "nu skal du ikke tabe mere", men alligevel håber man helst at se vægten gå ned og panikker hvis den ikke gør det. Sådan har jeg det også selv.

    Bemærk at bulimi også involverer opkastninger. Det andet kaldes bulimi uden udrensning. Og hvis du ikke passer på så ender du ude i rigtig bulimi.

    Sådan endte det for mig. Efter min anoreksi levede jeg med bulimi uden opkastninger men med efterfølgende fastedage i stedet, i næsten et år hvorefter det blev til rigtig bulimi hvor jeg så havde spiseanfald ca. hveranden dag hvor jeg spiste 5000-7000kcal hvorefter jeg kastede op. Nu er det ved at gå bedre.

    Det hjælper ikke nødvendigvis at snakke med en psykolog. De ved ikke halvt så meget om det som en selv, og derfor kan de ikke hjælpe særlig godt. Det er udelukkende ved hjælp af viljestyrke at jeg selv har fået det bedre. Men det er også det sværeste jeg nogensinde har gjort i mit liv.

    Hvis du har brug for at snakke med en der ved hvordan det føles så vil jeg gerne stå til rådighed.

  2. Ja nu er jeg her igen, har vaeret til psykolog men det hjalp ikke har stadig problemer med at spise, altsaa nu taber jeg mig ikke mere men lever paa en usund maade alligevel.

    min vaegt : 56-58 kg 176 cm Mand.

    Som sagt mange gange foer har jeg tabt mig en masse kg fordi jeg var overvaegtig tabte mig fra ca. 85 til de 56-58 kg, har haft problemer med alt slags mad men nu toer jeg godt spise men paa en meget underlig maede altsaa spiser en masse USUNDT den ene dag og saa spiser jeg naesten intet den naeste dag, det hjaelper med at holde vaegten stabil men det ikke sjovt at leve paa denne maade.

    igaar spiste jeg fx.

    Morgen: en agurk

    frokost: light mueslibar 65 kcal

    aften : ca. 100 gram kylling

    Ialt: 250 kcal ca.

    Men saa idag saa det meget vaerre ud :

    Morgen et stk rugbroed 150 kcal

    Frokost 2 creme boller 600 kcal

    aften: 3 kager, og lidt kylling 1000 kcal

    altsaa ca de 2000 kcal lidt under.

    Ja saadan fortsaetter det ved ikke hvorfor jeg faar lyst til sukkker hele tiden det er ret traels, for hvergang jeg har faet meget sukker er jeg traet og foeler jeg er ved at besvime men saa tager jeg en dag som oeverste eksempel altsaa en dag med meget lidt kcall.

    Motion dyrker jeg ikke rigtig gaar ca 7 km om dagen ellers ikke andet bortset fra ned til koebmanden osv osv

    PLZ en der har gode raad og haaber ikke i soom altid tror jeg er en troll.

    Dine spisevaner minder meget om mine egne for et år siden.

    Jeg har haft anoreksi, og da jeg kom ud af den og begyndte at spise igen gik det helt galt. Jeg havde det fuldstændig ligesom dig, den ene dag åd jeg en masse lort, og den følgende dag sultede jeg mig og spiste kun lidt frugt og grønsager.

    Jeg kunne simpelthen ikke finde en sund balance. Men tro mig, mine "usunde" dage så MEGET værre ud end dine.

    Jeg ved egentlig ikke hvad der har gjort at jeg har fået mere styr på det nu. Jeg går til psykolog cirka én gang om ugen og bliver behandlet for EDNOS (eating disorder not otherwise specified).

    Psykologen har ikke hjulpet synderligt meget, men jeg fik hjælp af en diætist på et tidspunkt og det hjalp mig ret meget at få skræddersyet en kostplan og min familie og mine nærmeste har hjulpet mig meget med at holde den.

    Jeg vil ikke påstå at jeg er rask for jeg har stadig rigtig svært ved alt der angår mad....

    Jeg ville ønske at jeg kunne komme med et konkret råd, men hvis jeg kunne ville jeg nok heller ikke stadig kæmpe med det selv...

    Men først og fremmest så er det meget vigtigt at du har nogen omkring dig som kender til dit problem og taler med dig om det og støtter dig. Og prøv at planlægge hele din uge fremad og skriv en kostplan for hver dag og følg den så godt du kan. De dage du kan mærke at du har lyst til at kaste dig over nogle cremeboller eller lignende, så lad være med at have penge på dig når du går ud. Sørg for at have nogle sunde snacks med dig lige meget hvor du er, så du altid har et sundt alternativ hvis du bliver sulten.

    Og så undgå at spise så restriktivt. En fyr som dig har brug for ca. 2500kcal om dagen. Hvis du kun spiser 250kcal, så er det klart at din hjerne og krop vil lade sulten overmande dig så du ender med at proppe dig med noget snask :-)

  3. Okay.. :D

    Jeg vejer 63,3 kg og er 168 cm høj.

    Jeg går til holdtræning i fitnessworld, som har en varighed af 55 min, 3 gange om ugen.

    Jamen, så siger vi at jeg gerne vil tabe mig, kunne nemlig godt tænke mig at komme under 60 kg.

    Håber du kan hjælpe nu.

    En proteinrig kostplan til vægttab kunne se ud som følgende:

    Morgenmad:

    1 stk. rugbrød + 2 spejlæg (ca. 300kcal)

    Mellemmåltid: Grønsager, evt 1 tomat og 100g agurk + 50g hytteost. (ca. 100kcal)

    Frokost: 1 stk. rugbrød + en dåse tun i vand. Evt grøn salat til. (ca. 300kcal)

    Mellemmåltid: 2 stk groft knækbrød med 2 skiver kalkunpålæg (ca. 150kcal)

    Aftensmad: 200g kyllingebryst, 300g grove grønsager (ca. 450kcal)

    Samlet kalorieindtag: 1300kcal

    Det er ret lavt sat, så de dage du træner, spis en proteinbar inden eller efter træning for at få ekstra kalorier og protein :-)

  4. Hej,

    Jeg er en tøs, som gerne vil forblive på min vægt, og måske tabe lidt.

    Jeg vil høre, om der er nogle, som kender til en god kostplan (helst med mange proteiner og kun lidt frugt), jeg træner 3-4 gange om ugen og cykler til arbejde alle 5 hverdage.

    Håber I kan hjælpe mig.

    Hilsen geeken2

    Vi får brug for lidt mere info om dig først:

    Hvad vejer du og hvor høj er du?

    Hvordan træner du og hvor længe? Træning kan jo være et vidt begreb.

    Og du vil måske tabe dig? Vil du eller vil du ikke, det er rimelig væsentligt hvis man skal lægge en kostplan... hehe

  5. Jeg ville høre om der var nogen, der lå inde med et kostprogram på ca. 1800 kcal om dagen? Det vil jeg nemlig godt indtage om dagen, så vil meget gerne se et eksempel på en sådan kostplan. Bare for at få en ide om mængden af mad osv. Synes at det er så besværligt med de der tast selv programmer. Har ikke forstand på hvad tingene vejer osv.

    Håber at I kan hjælpe :)

    Spis tre måltider og cirka to-tre små mellemmåltider.

    Morgenmad (500kcal)

    60g havregryn

    20g rosiner

    2 deciliter skummetmælk

    1 banan

    Mellemmåltid (100kcal)

    1 æble

    Frokost: (500Kcal)

    2 stk fuldkornsrugbrød

    4 skiver kyllingepålæg

    1 gulerod

    1 tomat

    1 hårdkogt æg

    Mellemmåltid (100kcal)

    2 stk. groft knækbrød

    Aftensmad (500kcal)

    150g kylling

    200g grøntsager

    60g ris eller pasta tørvægt, 200g kartofler eller to skiver groft brød

    Mellemmåltid (100kcal)

    1 frugt eller 2-3 riskiks eller 2 stk knækbrød eller en kalorielet müslibar

  6. Jeg bliver snart desperat.

    Jeg har flere gange forsøgt at tabe mig, jeg er 170 cm. og vejer godt og vel 61kg.

    Men problemet er at jeg har en del fedt på mine lår, og min mave.

    Jeg cykler til og fra skole hver eneste dag, cirka 10 kilometer. Jeg har prøvet at lade være med at

    spise usundet, men det er svært at holde mig fra hverdagen usunde ting som cola og pizza! Min hjerne siger stop og

    lad være! Men min mave siger ja.

    Jeg har virkelig svært ved det, jeg er træt af at have store lår, en mave og store dæller. Har i nogle gode ideer til træning og

    nogle øvelser jeg kan lave hver eneste dag? Jeg har også en kæreste jeg gerne vil tabe mig en smugle for, bare nogle få kilo...

    han siger selvfølgelig jeg ikke er fed men det synes jeg selv :cry: hjææælp!

    I må altså hjælpe mig derude.

    Hilsen Anette!

    Har du overvejet at du ikke behøver at fokusere så meget på vægten? Du har jo en rigtig fin og rimelig lav vægt i forhold til din højde. Prøv i stedet at lave lidt styrketræning, nogle opstramningsøvelser og spis sundt. Du behøver ikke tabe dig, du bør hellere prøve at omdanne noget af fedtet til muskler...

  7. Jeg vil se hvordan vægttabet skrider frem så :)

    Men jeg har læst lidt om, at det er en god idé at lægge en høj kalorie dag ind under sin cut periode - bl.a. for man ikke kører psykisk surt i cut kosten - men det skulle også have en eller anden god virkning på kroppen, som jo får lidt ekstra energi at arbejde med på denne dag. Nogen der har prøvet dette? Og burde jeg smide en høj kalorie dag ind i mit program?

    Mvh

    Jeg tror ikke at det har den store effekt at have en højkalorie dag hver uge, nogle mener at det påvirker stofskiftet, men jeg tror ikke rigtig at det gør nogen større forskel andet end at nedsætte vægttabet. Desuden spiser du jo rigtig meget i forvejen, du må være meget stor og træne helt sindssygt meget hvis du skal kunne tabe dig på 2800kcal.. Så hvis du skal spise mere end det på en dag, skal du jo decideret proppe dig, og det tvivler jeg også på skulle være særlig sundt...

    Udover det synes jeg at din energifordeling ser rigtig god ud og jeg tror det vil være dig umuligt at tabe muskelmasse med denne kostplan, dog ville jeg variere mellemmåltiderne lidt og prøve at få nogle lidt mere spændende ting så du ikke ender med at gå død i al rugbrødet :-)

  8. Hej

    Jeg spekulerede lidt over de ting jeg propper i hovedet inden jeg træner.

    Jeg løber rigtig meget, og har fundet ud af at det hjælper rigtig meget på min præstation hvis jeg får et mellemmåltid lige inden træning. Men det skal helst være noget der ikke lægger sig tungt i maven, for så får jeg de sygeste sidestik. Så frugt duer ikke rigtig for mig. Jeg har prøvet kiks men det er jo usundt i længden.

    Desuden styrketræner jeg også og jeg tænkte på om man skal variere det man spiser inden træning udfra om det er styrke eller konditionstræning, eller er det lige meget?

    Vil det nytte at spise noget bestemt inden styrketræning og noget andet inden løb og cykeltræning? Der er måske noget der er bedre til den ene form end den anden.

    Jeg er ikke til alt det der proteinpulver og shakes, jeg spiser dog proteinbarer nogen gange... Jeg prøver ikke at blive et muskelbundt, jeg skal bare strammes op og få lidt mere markerede muskler :-) så forslagene skal helst være rigtig mad...

    Må hellere lige tilføje; jeg er en pige på 17år :-)

  9. Jeg er på udkig efter opskrifter til en aftensmad tætpakket med en hel masse kalorier. Har nemlig et meget højt stofskifte, og ikke tid til at spise 5-6 gange om dagen. Synes bare ikke rigtigt det er til at finde en kogebog eller lignende om. Så tænkte at jeg ville høre jer på mol om i har nogle opskrifter :) Jo flere kalorier jo bedre.

    Det er noget pjat med at man "ikke har tid" til at spise, du kan sagtens spise sunde snack nærmest hele tiden. Du kan spise nødder i bussen, gnaske en müsli/proteinbar på vej til arbejde, spise noget mørk chokolade på vej til træning eller spise noget tørret frugt eller fedtrige grovkiks mens du arbejder eller hvad du nu laver. Det er umuligt at der ikke er tid til at snacke igennem dagen, men jeg forstår godt at du måske ikke har tid til de helt store kalorierige kreationer som tager tid at forberede. Men det tager trods alt ikke lang tid at koge en stor portion fuldkornspasta og stege nogle hakkebøffer...

    Ellers prøv at lave fuldkornsspaghetti med kødsovs og spis en stor portion!

    Når du skal have grønsager så lav broccoli salat med masser af pinjekerner og bacon.

    Når du laver salat, så lav en salat af avocado, kogte kartofler, nødder og frø. Put olivenolie i alt du spiser xD

    Drik kun ting med kalorier. Når du er tørstig så drik mælk, saft, juice, smoothies, drikkeyoghurt, kakaomælk osv..

    Du behøver jo ikke lave mad der er afsindig fed, du skal bare spise mere af det i stedet. For rigtig fed mad er tit lig usund mad. Og du skal jo ikke smadre kroppen.

    Held og lykke

  10. Hej,

    Jeg synes du mangler et mellemmåltid mellem morgenmad og frokost ??

    Det kunne være lidt mandler og et stykke frugt f.eks. Og så ville jeg få noget müsli på youghurten, så den mætter i længere tid. (Lav den selv af havregryn, lidt mandler, rosiner, hørfrø og lidt hvedekllid eller lign) Ellers køb en færdiglavet uden sukker.

    Ellers synes jeg det ser det fint ud - går ud fra din plan bare er et eksempel på en enkelt dag?

    Og vælg fuldkornsris og pasta.

    Held og lykke :-)

    Jeg har i øvrigt lige fundet en super opskrift på en god kage til et mellemmåltid - du får lige opskrifen her: (den er fra Rolf Lund)

    Overlevelseskage:

    50 g sukker

    50 g honning

    1 dl olie

    1 dl mælk

    1 tsk salt

    100 g tørret frugt. (f.eks. abrikoser og ananas)

    250 g hvedemel

    100 g havregryn

    100 g rugmel

    50 g kokosmel

    50 g mandler

    1. Sukker honning, olie, mælk og salt varmes i en gryde

    2. Skær den tørrede frugt fint

    3. Bland den tørrede frugt og resten af ingredienserne i og ælt grundigt. Dejen er meget tør - det skal den være. Og det er ikke nogen fejltagelse, at der ikke er hævemiddel i.

    4. Dejen trykkes omhyggeligt ned i en form (20x15 cm) beklædt med bagepapir. Brødet dækkes fuldstændigt med bagepapir og bages ved 180 C i 50 min.

    Tak skal du have for den gode opskrift, den skal afgjort prøves! :) Har du nogen beregninger på hvor mange kalorier et stykke indeholder?

  11. Hej jeg vil gerne til at træne igen, jeg har trænet før men jeg har lige et par spørgsmål inden som jeg håber der er nogen der kan svare på. :bigsmile:

    1. Vil det altid hjælpe at spise mere protein og bare generalt spise mere hvis man gerne vil være større? Eller hjælper det kun at tænke meget over hvad man spiser når man træner rigtig seriøst og meget på høj plan?

    2. Det jeg gerne vil have ud af min træning er større arme og bryst, det er det jeg har mest fokus på men træner også de fleste andre muskler. Jeg syntes ikke jeg er vildt spinkel, men lidt tynde arme og bryst. :tongue: Men jeg syntes næsten uanset hvor meget jeg spiser og når jeg i perioder slet ikke har lavet noget tager jeg SLET ikke på, så mit spørgsmål lyder om jeg ikke har meget svært ved at blive større så?

    Hvis det kan hjælpe er jeg 16år 175høj og vejer 63kg. :smile:

    Det gælder jo ikke bare om at spise meget, men også om hvad du spiser. Hvis du vil tage på skal du ikke bare drøne ned på McD fx... Siger jeg heller ikke du gør, men bare lige som eksempel. Nogle har svært ved at tage på og tager slet ikke på af junkfood, derfor skal du sørge for at at få godt med kostfibre, sundt fedt og ja protein. Protein er altid godt, men du bliver ikke større af det hvis ikke du træner ved siden af. Protein er muskelopbyggende, så hvis du styrketræner ved siden af, så vil det gavne dig at spise protein.

    Prøv et par dage at skrive ned alt hvad du spiser så du har overblik over hvor meget du får, og se prøv at udregn det i kalorier. Så kan du nemmere se hvor meget du skal tilføje for at tage på. Du spiser måske ikke så meget som du selv tror. Sådan er der tit mange der har det.

    Desuden så er det normalt at drenge er lidt spinkle i din alder, og du vil helt sikkert tage ret meget på gennem de næste år, hvis du fører en fornuftig livsstil :-)

  12. Jeg har de sidste 2 år været på kur og tabt mig fra 99kg til 60kg (er pige og 171cm høj)

    Mit mål er 55-57kg.

    Problemet er at hver gang jeg rammer de 60kg så vil min vægt seriøst ikke længere ned. Det hænder jeg ryge ned på små 59kg - men så ryger de hurtigt op igen på 60,0-60,2kg O.o

    Jeg forstår det ikke.

    Jeg spiser mellem 1100 og 1300 kcal om dagen - træner 3 gange om ugen (med hhv. 30min cardio og 120min styrketræning pr. gang)

    Jeg spiser tre hovedmåltider og to mellemmåltider (spiser ikke efter kl 19!)

    Jeg har prøvet at kører 2.000kcal om dagen en periode for derefter at cutte ned til 1200kcal igen. Men det hjælper ikke >_<

    vægten VIL bare ikke længere ned.

    Det er så frustrerende når jeg er så tæt på!

    (jeg ved godt jeg er normalvægtig - men vil alligevel gerne lidt længere ned og blive mere markeret)

    Nogle der har nogle gode bud på hvorfor min vægt stopper på den måde? :-s

    Tjah jeg synes det lyder ret logisk, for det er jo ikke særlig sundt at veje for lidt, så kroppen vil da nødig smide noget fedt som den sikkert har brug for - kvinder skal have lidt fedt for at fungere. Du er jo høj, og derfor er 60kg jo allerede en lav vægt, dit bmi er kun på 20,5. Husk at normalvægten ligger mellem 20-25 i bmi.

    Hvis jeg var dig ville jeg være lidt sød mod min krop og lytte til dens signaler - hvis den ikke vil længere ned, selv med så få kalorier, så lad den dog blive der hvor den hører til.

  13. Med den træningsmængde burde du blive hurtigere. Jeg er enig i, at du bør droppe en af 10 km turene og så lægge noget fartleg eller intervaltræning. Jeg blev først hurtigere på 5 km (fra30 minutter til 25 minutter), da jeg begyndre at lave intervaller. Der har været en del tråde her på side om intervalløb. Prøv at søg. Kan du lide at løbe langt, kan du jo forlænge 10 km-turen til en 13-15 km.

    Jeg er startet på at løbe noget interval her i weekenden. Og jeg vil til at gøre turene længere og hårdere og så holde en dags pause imellem i stedet for at give kroppen tid til restiruering. Vil det hjælpe måske?

    Jeg vil også starte i fitness igen til vinter når det bliver for koldt udenfor, vil det så hjælpe hvis jeg styrketræner mine ben?

  14. Hvor lang tid har du trænet sådan? Jeg vil da mene, at du burde blive hurtigere stille og roligt med den indsats.

    Jeg har trænet i 3 år cirka... I starten holdt jeg nok flere fridage men gennem det sidste år er jeg blevet mere eller mindre afhængig af at røre mig hver dag...

    Så jeg har kørt denne plan i hvert fald i et år.

  15. Kan du ikke prøve at skrive op hvordan en uge ser ud for dig mht løb, dvs distance, tempo, antal træningsdage osv.

    Så skal jeg nok komme med et bud.

    Jeg gætter på at den var henvendt til mig...

    Anyway here goes, en uge kunne se ud som følgende for mig:

    Mandag: 10km løb, på ca. 1 time.

    Tirsdag: 60min motionscykel 23-25km/t

    Onsdag: 5km løb, på ca. 30min + 30min motionscykel 23-25km/t

    Torsdag: 10km løb, på ca. 1 time.

    Fredag: 60min motionscykel 23-25km/t

    Lørdag: 5km løb, på ca. 30min + 30min motionscykel 23-25km/t

    Søndag: Fri.

    Jeg ved ikke om jeg kan ændre noget i min kost for at forbedre min præstation, eller om jeg skal til at spise proteinbarer eller et eller andet mystisk :-S

  16. Måske har det ikke det store at sige, hvis du ikke har de store mål mht konkurrence eller at forbedre dig, men jeg vil påstå at for mange vil det betyde en del i forbindelse med motivationen til at løbe.

    Men er du interesseret er jeg da sikker på du kan få hjælp herinde til at komme til at løbe hurtigere.

    Tjah jeg kunne faktisk godt tænke mig nogle forlslag til hvordan jeg kan komme til at løbe hurtigere.

    Er der nogle bestemte tricks eller metoder man kan bruge for at træne sin hastighed?

    Jeg prøver at presse mig selv til at løbe hurtigere når jeg løber og undervejs spurter jeg nogle distancer osv, men synes ikke at det giver pote. Jeg kan fx. stadig ikke løbe ligeså hurtigt som drengene fra min klasse.

    Hvordan kommer jeg til det?

  17. Der er stor forskel på at træne sig op til et marathon for at gennemføre det, eller for at klare sig fornuftigt i det, for at gennemføre skal man bare have nogle km i benene, for at klare det godt skal man altså have flere elementer ind i sin træning.

    Jeg vil påstå at har du løbet i 3 år, uanset om du er mand eller kvinde og så kun kan løbe 10km i timen, så er der ihvertfald noget der ikke hænger sammen, ihvertfald hvis du har haft gjort noget for at blive hurtigere.

    Og nej langlemmede personer løber ikke nødvendigvis hurtigere, eller har en fordel frem for mindre personer, der er mange faktorer der spiller ind.

    Jeg siger jo heller ikke at jeg kun kan løbe 10km/t, jeg kan sagtens tage 12 i fitnesscentret og jeg kan da også godt løbe mere i kort tid af gangen. Men udover det har jeg rigtig svært ved at blive hurtigere.

    Men synes ikke rigtig jeg fik svar på hvorvidt det er vigtigt om man løber de 2km/t fra eller til hvis man bare har det som en fritidsinteresse at løbe og ikke træner op til noget konkurrence?

    Hvis det bare er for at holde sig sund, er det så ikke ligeså sundt at løbe en tur med 10km/t hvis man løber samme distance som man ellers havde gjort? Man kan self. spare lidt tid, og man brænder en lillebitte smule flere kalorier med den hurtigere hastighed, men når alt kommer til alt, gør det vel ikke den store forskel?

  18. Det er ikke fordi du er pige, eller pga. din højde. Du skal bare have nogle flere kilometer bag dig, så kommer hastigheden også. Øg dit aktivitetsniveau generelt - løb, gå, cykl whatever, det skal nok komme dig til gode.

    Hvad der er en god tid, er meget indivduelt, det skal altid stå målt med indsats, og der er selvfølgelig også noget medfødt talent.

    Min træninslog som hedder Sportstracks opdeler løb og jogging ved en pace på 6 min. pr. km., dvs 10 km/t. Jeg ved dog ikke om der ligger nogen videnskabelig grund bagved. Mange nybegyndere har det som mål at løbe 5 km på under 30 min og derefter 10 km på mindre end en time. Det er som om, at det er en lidt gylden grænse for, at man kan kalde sig rigtig løber....... (Jeg ved godt at det er meget subjektivt)

    Jeg selv har løbet on/off (meget off :bigsmile: ) i 4-5 år. Jeg har altid ligget og rodet med de 10 km/t. Nu er jeg heldigvis i en god periode og løber 5 km med 12 km/t.

    Du skal bare give den gas med noget træning, så kommer resultaterne også. Sørg for at variere din træning, både længde, område og hastighed. Ellers kan man godt komme til sidde fast. Du behøver ikke at lave specifik interval-træning for at blive hurtigere, det er lidt overkill.

    Det kan jeg ikke give dig helt ret i.

    Det HAR noget at gøre med om man er mand eller kvinde. Kvinder løber langsommere end mænd, eftersom de skal bære på mere fedt og har mindre muskelmasse og fordi de skal bære på bryster og røv osv. Der er jo grund til man ikke blander kønnene i sportsgrene.

    Jeg synes også det lyder logisk hvis lave mennesker med korte ben løber langsommere. Det må jo være meget hårdere for dem at tage dobbelt så mange skridt? :S

    Derudover er det heller ikke alle mennesker der fysisk er i stand til at løbe lige hurtigt. Nogle har "talent/bygning" for/til det, mens andre aldrig kan blive fx. marathonløbere lige meget hvor meget de træner. Der er jo fx også forskel på om man er afroamerikaner eller hvid.

    Jeg løber selv 10km på 1 time ca. i naturen. Kan godt løbe 12km/t på løbebånd, men synes det er betydeligt hårdere i naturen.

    Og jeg har løbet hver dag i 3 år. Jeg løber 10km hver anden dag og 5km på dagene imellem.

    Jeg har trænet rigtig meget og været igennem mange løbeprogrammer og intervaltræning men det bliver bare ikke bedre end det er.

    Anyway, hvis man ikke skal være marathon løber, hvorfor er det så overhovedet vigtigt med et par km/t fra eller til? Er det ikke ligeså sundt at løbe 5 km med 10km/t som der er at løbe dem med fx. 12km/t??

    Just wondering..

  19. Selv tak (og pænt goddag)

    Det at du er begyndt at menstruere igen er et rigtigt godt tegn, men efter et tilfælde af anoreksi vil det nok være klogt at betagte dig selv som en "ikke aktiv alkoholiker". Med det mener jeg at du bør være opmærksom på at sygsdommen kan ligge latent og gemme sig og blusse op.

    At se i spejle for derved at lede efter mulig overvægt hos sig selv, at kigge på tynde piger og sammenligne sig med dem osv - jeg er sikker på du kender fænomenerne og mange andre, er advarselslamper du skal være opmærksom på.

    Husk at det er svært at vende sig til at kroppen går fra tynd pigekrop til en mere fyldig kvindekrop, så det skal du bare tage stille og roligt. Mænd foretrækker generelt kvinder med et par kilo for meget frem for dem med et par kilo for lidt.

    Jeg ved ikke hvordan din fedtprocent er målt, men du bør stræbe efter at komme over 16 som minimum. Som udgangspunkt har kvinder 14% essentielt, altså uundværligt, fedt. Og det er bedst at have et sundt margen til den værdi.

    Husk at et forum som dette er fyldt med personer der har et forstyrret forhold til deres egen krop. Det vil fremgå hvis du gennemser de uendelige indlæg om protein, weightgaining og slankekure. Pas derfor på med at spørge for meget til råds sådanne steder som her. (og nu må jeg hellere løbe i skjul ;o)

    Husk også at dameblade tjener penge på deres annoncører, ikke på dem der køber bladene. De er derfor interesserede i at fremstille almindelige kvinder som utilstrækkelige. Denne utilstrækkelighed er der så smarte kure eller produkter (fra annoncører) der kan råde bod på. Glem derfor den slags blade, pigerne i dem er ofte anorektiske og en tur gennem photoshop, og artiklerne oftest fup og fidus.

    Jeg er glad for at læse at du er ude igen nu. Hold fast i det og glem alt om eventuelle utilstrækkelighweder du bilder dig ind du har, appelsinhud er et fact of life, ligesom mænd har skæg.

    Hvis du vil have råd til kost, træning eller lign. er du meget velkommen til at sende mig en besked via postsystemt på siden her.

    mvh

    peter

    Tak, det er rigtig pænt af dig :) det vil jeg benytte hvis der skulle komme noget op! :)

  20. Pænt goddag

    Med mindre du er en af de piger der fra naturens side er ekstremt tynde, må du - hvis din fedtprocentmåling er valid - hellere se at komme igang med at spise. Menstruerer du stadigt? Hvis dine perioder er ustabile eller udebliver er det et stort faresignal.

    Din bekymring bør gå på at du muligvis har for lidt fedt på kroppen snarere end på appelsinhud. Appelsinhuden er der sandsynligvis ikke noget at gøre ved, så glem dine bekymringer og glæd dig over at mange mænd anser det for en sød kvindelig attribut.

    mvh

    Peter

    Tak for svaret, jeg har også efterhånden opgivet at få has på problemet... hehe

    Jeg har lidt af anoreksi, men jeg er blevet rask så der er ingen grund til bekymring. Jeg har netop for nylig fået min første menstruation så jeg ser det som tegn på at jeg er helbredt.

    Jeg er ikke særlig undervægtig eller noget, jeg er 17 år, 175cm og vejer 60kg... Jeg spiser ret meget, men jeg dyrker også en del motion.

  21. Hvad er rationalet bag det råd? :smile:

    Imo handler det primært om fedt% Appelsinhud er fedtaflejringer, og hvis man skal have has på dem må fedt% bare i bund.

    Edit: Så engang et program med Oliver Bjerrehus x-kone som sagde at hun, på trods af at være godt i stand, ikke havde antydningen af appelsinhud. Hun sagde tilskrev det et dagligt iskoldt styrtebad siden teenageårene. Det er sikkert bs, men det kan da godt være at øget blodgennemstrømning kan indvirke positivt?

    Ja jeg har også hørt om at man skulle kunne gå til noget massage af en slags for at få det væk, men har ikke rigtig syntes at det lød realistisk, men måske man skulle give det en chance...

    Nu er jeg jo ikke overvægtig, jeg synes ikke selv jeg har unormalt meget fedt på lårene... Jeg er kvinde og har en fedt% på 13,7... Så tror ikke det er så godt hvis den kommer meget længere ned :-S

  22. Hvad er "rigtigt meget" og "en del"?

    Er blot nysgerrig.

    Det er ikke sådan helt vildt meget, men det er sådan at jeg føler mig utilpas hvis jeg skal have korte shorts på...

  23. Hej

    Jeg døjer med appelsinhud på området omkring mine balder og bagsiden af lårene..

    Jeg løber rigtig meget og cykler en del.. Men det hjælper ikke...

    Har prøvet at styrketræne mine lår i fitnesscenter, men synes kun at det hjalp på forsiden af lårene lige meget hvad jeg gjorde... Er der nogen der kender nogle sportsgrene eller øvelser man kan lave til at forbedre appelsinhuden/celluliten?

  24. What??? mener nu ikke selv jeg har et sygeligt forhold til mad, har faktisk aldrig haft det bedere!

    Det er flot, det er næsten de samme ord jeg råbte af min mor da hun sagde jeg skulle indlægges for anoreksi! Få uger efter var jeg tæt på at dø...

    Jeg er heldigvis rask nu, skal det lige tilføjes.

  25. Kan nogle så også mærke forskel på 3000 kcal og 4500 kcal?

    Man kunne lave et fedt program ud af det.

    Come on, du ved det er nonsens, at man kan mærke mængden af kalorier man har spist?

    Selvfølgelig kan man ikke mærke præcis hvor mange kalorier man har spist. det er jo ikke et spørgsmål om at gå fra 3500 til 4000. Det er et spørgsmål om at man måske til hverdag spiser 1500 (som jeg) og så pludselig en dag flipper ud og spiser 6000kalorier. Det kan selvfølgelig mærkes.