[email protected]

Medlemmer
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by [email protected]

  1. Brug en køkkenvægt

    Eks:

    468g hvedemel = 310Kcal/100g = 4,68*310kcal = 1450Kcal

    20g Honning = 320Kcal/100kg = 0,20*320kcal = 64kcal

    den smule gær har ingen betydning og salt har ingen kcal og heller ikke vand.

    Så du laver et brød med ca 1500kcal. Skærer du det i 10 skiver er der 150Kcal/Skive!

    Kan det virkelig passe? Dvs. at der er 300 kcal. pr. 100 gram, og opskriften lyder jo simpelthen så kaloriefattig! Ellers ved jeg da ikke hvad der så skal til for at få kalorierne i brødet lavere, der er jo hverken smør eller sukker i? Så kan det virkelig passe med 300 kcal. pr. 100 gram?

  2. Du kigger på varedeklarationen på samtlige tilsatte vare. og så lægger du hele mulivitten sammen og så har du det samlede energi i produktet.

    Vej evt for at finde ud af hvor meget du har, lad os antage 500 gr. så dividere du samlet mængde energi i med 5 og så har du per 100 gr.

    Det samme gør sig gældende for makronæringsstofferne.

    Puha. Det er jeg ikke så god til ;-)

    Ved der er 310 kcal pr. 100 g. mel og 320 kcal. pr. 100 gram honning og 345 pr. 100 g. tørgær og vand og salt tæller vel ikke med.

    Og så til 500 g. brød:

    Der er brugt 500 ml. groft hvedemel - men vil det sige 500 g.?

    Og så ved jeg at der er brugt 10 g. tørgær og en spsk. honning kan man måske også ca. regne ud hvor mange gram det er.

    Er der nogle der kan regne dette regnestykke ud for mig, og gennemskue hvor mange kalorier brødet indeholder pr. 100 gram? :-)

  3. Hej. Jeg har fået en bagemaskine hvor der følger nogle opskrifter med til. En af opskrifterne til 500 g. brød lyder:

    170 ml. vand.

    1 tsk. salt.

    1 spsk. honning.

    500 ml. groft hvedemel.

    1,5 tsk. gær.

    Opskriften er som sagt til 500 g. brød.

    Kan man på en måde regne ud hvad kalorieindholdet i brødet bliver pr. 100 g.?

  4. Hej. Har hørt noget med at man kan tabe sig hvis man spiser meget fiberrigt - ikke kun fordi det mætter, men også fordi det reducerer fedtoptagelsen? Altså hvis man får op imod de 40 g. om dagen.

    Er der noget om det? At hvis man spiser meget fiberrigt kommer noget af fedtet fra kosten med ud ved toiletbesøg!?

  5. Har også fået et andet svar på samme spørgsmål. Det lyder således:

    "Hvis du skal tabe dig så handler det om at størstedelen af dit energiindtag skal komme fra proteiner og så få som muligt skal komme fra fedt. Der er usikkerhed omkring hvor mange kulhydrater man skal indtage men man siger, at for normal kost gælder 55-60% skal komme fra kulhydrater.

    Jeg har regnet lidt på det, og skal man gå efter højest procentdel kulhydrater og lavest procentdel fedt i det samlede energiindhold i maden, så skal man helt klart tage rugbrød: Rugbrød indeholder hele 84% kulhydrater mod havregrødens 4% og rugbrød indeholder kun knap 8% imod havregrødens 20%...

    Når man taler om at havregrød er sundt er det fordi det indholder en høj mængde betaglukaner, som er godt for kolesteroltallene. Men er man igang med et vægttab, er det jo underordnet :) Og så er der lige den ting: Hvor mange spiser to stykker tørt rugbrød uden noget til morgenmad? De fleste putter minimum en skive ost, eller spegepølse på, hvilket får procenterne til at se noget anderledes ud.-"

    Det lyder meget rigtigt, gør det ikke? Så konklusionen er at rugbrødet er bedst, med henblik på vægttab?

  6. Tja - jeg tænkte bare at en af delene må jo være bare lidt bedre på den ene eller anden måde? Har det ingen betydning at der er dobbelt så meget fedt i havregrøden? Men færre kulhydrater.. For kulhydrater er vel bedre end fedt?

  7. Ja præcis. Det ved jeg godt. Det her var udelukkende et spørgsmål om nysgerrighed :-)

    Om det betød noget at havregrøden indeholder over dobbelt så mange kalorier som rugbrødet, men færre kulhydrater? Men når de har samme antal kalorier - om det så har en betydning, om kalorierne kommer fra fedt eller kulhydrater?

  8. Jeg varierer også mellem både rugbrødet og havregrøden. Kom bare til at tænke på hvad mon var bedst, når det gælder et vægttab. Fordi en af delene må jo være bedre en den anden, på den ene eller anden måde? :-)

    Ville I mene det var de to stykker rugbrød eller en portion havregrød? Variere mellem det, men tænkte hvilken mon var bedst. Den ene må jo som sagt være bare lidt bedre på den ene eller anden måde, når det gælder vægttab ;-)

  9. Hej. Hvad er det bedste at spise, med henblik på vægttab. Begge portioner er på 180 kcal. Alle tallene er omregnet til portioner:

    1 portion havregrød:

    Kcal: 180.

    Protein: 6,9.

    Kulhydrat: 29,7.

    Fedt: 3,7.

    Kostfibre: 5,3.

    2 rugbrød (uden pålæg):

    Kcal: 180.

    Protein: 5,5.

    Kulhydrat: 36.

    Fedt: 1,5.

    Kostfibre: 10.

    Så hvad er bedst at spise - en portion havregrød eller to rugbrød (uden pålæg)? Med henblik på vægttab.