helene91

Medlemmer
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by helene91

  1. Hej Simone

    Er ked af at høre, at det var korsbåndet, der var beskadiget - aldrig. Men godt du fandt ud af det, uvisheden er næsten det værste.

    Jeg har selv været det hele igennem det sidste års tid. Mit korsbånd var revet helt over, og der var ingen tvivl om en operation, da jeg også dyrker/dyrkede en del sport. Jeg har ikke helt styr på hvor stabilt knæet er med kun 1/3 af korsbåndet tilbage, men jeg fik anbefalet af flere at få det opereret, selvom det kun var beskadiget (før det vi kendte svaret), hvis jeg ville fortsætte med ("seriøs")kontaktsport. En anden risiko er, at du får slidgigt, når du bliver ældre, hvis du belaster knæet meget. Omvendt vil det kræve et meget langt genoptræningsforløb, hvis du vælger at blive opereret.

  2. Hej

    Jeg kan godt forstå at du er frustreret over hele situationen og over et ikke optimalt genoptræningsforløb. Jeg er selv fys og har lidt erfaring med genoptræning efter ACL rekonstruktioner. Det er enormt vigtigt at du i din styrketræning holder stor fokus på dine haser og på kontrol af knæene, knæskallen ud over tæerne, men ikke længere frem end tæerne. Udover dette skal du holde meget i med løb og lign. specielt når du har smerter og dit knæ ikke er fuldt stabilt endnu.

    Tak for rådene. Den primære årsag til jeg lagde tråden ud var, at der var en veninde, der gjrode opmærksom på, at det kunne være jeg skulle få det undersøgt igen, i forhold til om der kunne være noget galt, og man så på sigt slider noget i knæet, som ikke er så godt. Hun synes også det var underligt, at der stadig ofte var smerter og hævelse så lang tid efter.

  3. Hej!

    Hvilket korsbånd har du fået lavet ? :)

    Forreste korsbånd (ACL-rekonstruktion så vidt jeg husker? :))

    Det lyder godt nok langt fra optimalt i mine øre . Hvad har kirurgen sagt til dig, da du var til kontrol med knæet? Hvordan kan det være, at du er blevet afsluttet af din fysioterapeut, selvom du ikke har opnået et acceptabelt niveau i genoptræningen? ..sådan lyder det i hvertfald ikke udfra hva' du beskriver.

    Jeg var til kontrol efter 14 dage. Dengang var der ingen problemer. Jeg kunne sagtens bøje og strække benet mere end jeg skulle.

    Jeg blev opereret et stykke fra hvor jeg bor, så det var lettest at få en fysoiterapeut i min by, af hensyn til transport og fravær fra skole. Den gik over en forsikring. Fysioterapeuten var ret uerfaren på området (fandt jeg ud af), og på det tidspunkt var jeg slet ikke klar over selv hvad der var "normalt". Senere snakkede jeg med nogle der har været ude for det samme, og de sagde de i starten var ved fys. 2-3 gange ugentlig. Vi kontaktede derfor fysioterapeuten igen og jeg var derned lidt oftere. Men forsikringen dækkede kun 3 måneder, og jeg var stadig ikke klar over, hvor meget man burde være i stand til, når man afsluttede genoptræningen dernede. Så jeg stoppede dernede og har så siden selv stået for træningen (i øvrigt uden noget specielt program, udover det jeg fik fra sygehuset til de første par måneder.

    Mvh.

  4. Hej

    Jeg er en pige på 18, der fik lavet en rekonstruktion af mit korsbånd (med sener fra baglåret) i slutningen af juli sidste år. Genoptræning gik ikke super godt, da jeg kun gik til fysioterapeut en gang hver/hver anden uge. Men det er nu snart 8 måneder siden, og jeg har stadig ofte ondt i det. De seneste par måneder har jeg trænet ret intensivt (på motioncykel og crosstrainer samt styrketræning)hver 2./3. dag.. Der er stadig ikke rigtig sket noget. Musklen er stadig betydelig mindre i det opererede ben. Jeg har også store problemer med at løbe. Har kun gjort det et par gange (med knæbind), og det er hævet noget og gjort ondt både under og efter.

    Jeg ville høre, om der var nogle, der havde lignende erfaringer eller om der evt. er nogen der ved, hvad der kunne være galt (om det stadig er den mangelfulde genoptræning de første måneder der sætter sit præg)?

    Håber nogle kan hjælpe :)

    Venlig hilsen Helene

  5. Hej :)

    Jeg har ligesom mange andre været så super uheldig at rykke forreste korsbånd over og bruger lige nu al min tid på at ægre mig i stedet for at komme videre..

    Operationen finder sted om en god måneds tid (31. juli). Jeg ville høre om der var nogle der havde erfaringer med ski efter en korsbåndsoperation? Som jeg lige har kunnet finde frem til på nettet skal der gå 9 måneder. Men hvis man bruger en skinne og hvis genoptræningsforløbet går nogenlunde håbede jeg det kunne lade sig gøre noget før?? Jeg har nemlig en årlig tur med nogle rigtig gode venner, og den skal snart bestilles, fordi vi ligger den tidligt og der skal tages højde for skole/prøver m.m. Håber nogle kan hjælpe :)

    Venlig hilsen Helene.

  6. Hej GoingBig

    Jeg har selv lige rykket mit korsbånd over og skal opereres om en måned. Hmm, nu fremgår det ikke i din besked om du skal/er blevet opereret? Ellers vil jeg da stærk anbefale det. Jeg dyrker selv en del sport og kunne ikke leve uden det.. Men det er ikke til at spille med et korsbånd der er i stykker.. Men får du lavet et nyt skulle du gerne (næsten) kunne dyrke sport som før efter omkring 9 måneder..

    Venlig hilsen Helene.