Nitusch

Medlemmer
  • Posts

    2
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Nitusch

  1. hej malin.

    Ang det med at løbetræne så var jeg også selv meget overrasket, da jeg altid har fået at vide at cykling er det der belaster knæet mindst. Men jeg tror det afhænger meget af hvilken skade det er du har i knæet!! Og det vi har er jo egentlig ikke en skade, men en sygdom.

    Jeg synes selv det er meget forvirrende at få så meget forskelligt at vide og man kan jo ikke gøre andet end at håbe på at det lægerne (ortopæd kirurgerne) fortæller er det rigtige.

    Det sidste jeg har været hos er en jeg havde fået anbefalet fordi han skulle være super dygtig. Det er da også den bedste undersøgelse og samtale jeg nogensinde har haft med en læge og han lød virkelig som om han havde styr på det og forklarede det hele på en rigtig god måde. Han underviser også fremtidens ortopæd kirurger så jeg er sikker på at han følger med i hvad der sker af nye undersøgelser og erfaringer.

    Jeg spurgte han direkte om der skete noget ved at det gjorde ondt under genoptræning og han sagde at det gjorde der absolut ikke. Men som sagt tidligere har han vendt helt op og ned på det jeg har troet på før!

    Når jeg kigger tilbage på tiden efter mit første møde med problemet kan jeg til gengæld klart se at han har ret. jeg har altid spillet meget håndbold (og dermed løbet meget) og jeg er først blevet plaget helt vildt meget af det nu her hvor jeg ikke rigtig har lavet så meget i et par år. Jeg fik ellers at vide da jeg var 16 (efter de første 2 operationer) at jeg aldrig ville komme til at spille håndbold igen - men jeg lyttede ikke og det har jo så gået rigtig fint indtil jeg nu er stoppet!

    Jeg har i hvert fald tænkt mig at prøve hans anbefalinger - det kommer til at tage lang tid før mit knæ er så stabilt som det nu engang kan blive, men jeg skal nok forsøge at opdatere med hvilken udvikling der er. Desværre går der jo nok over 6 måneder før jeg kan mærke de vilde fremskridt pga min sidste operation :-(

    Øv øv at man har gennemgået så meget - havde jeg dog bare mødt han her første gang - men nu holder jeg aldrig lang pause fra træning igen!

  2. Jeg har lidt af denne "sygdom" i snart 11 år, men har først lige fået at vide hvad det var. Er blevet opereret for meniskskader 3 gange uden at det så egentlig har været det der har været problemet!

    Jeg har snakket med en meget anerkendt ortopædkirurg og jeg vil da lige dele hans anbefalinger og mine erfaringer med jer - håber det kan hjælpe nogen :-)

    Hold ikke op med at træne!!!! Det er vigtigt at alle muskler der kan støtte knæet er trænet godt op. Løbetræning er den bedste måde at gøre det på uden at det kommer til at gøre for ondt - ikke cykling, da knæskal og brusk bliver presset meget sammen og det gør ondt - og så træner cykling desuden kun forsiden af låret!

    Han anbefalede at jeg startede op med 500 meter løb tre gange om uge og evt tage et par smertestillende piller ½ time inden. Så stille og roligt skal man tage det for at komme ordentligt igang. Et støttebind (for varme) kan hjælpe med at lindre smerterne i knæet.

    Han fortalte desuden at tilstanden for 1-5 % af den der får stillet diagnosen får den kroniske version (deriblandt mig). Det betyder at selvom jeg træner musklerne omkring knæet godt vil jeg aldrig blive fri for generne :-( Der vil være gode perioder og der vil være mindre gode perioder.

    Jeg har holdt mine gener nede i 7 år med god træning og håndbold - så holdt jeg pause pga at jeg flyttede til en ny by og så er det stille og roligt blevet værre. Efter jeg blevet opereret for meniskskade for 3. gang (for 3 mdr siden) er det kun blevet værre, så det bliver en hård omgang at få styr på knæet igen!

    Jeg er glad for at jeg endelig har fået en diagnose, men er ked af at det har krævet så mange forkerte vurderinger fra diverse ortopædkirurger! Men det er bare med at komme op på hesten og bide alle smerterne i sig og så skal det nok blive bedre igen :-)

    Håber der er nogen der kan bruge mine råd og skriv endelig hvis jeg skal uddybe noget af det :-)