RutineMartin

Medlemmer
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by RutineMartin

  1. Du flytter dig sjovt nok lidt for hvert indlæg. Prøv at læse dine egne indlæg igennem, og se hvor kraftigt du modsiger dig selv.

    Her er dit første:

    Først skal man skide hul i sin fysik, og bagefter siger du man skal opbygge den....

    Den vil jeg selvfølgelig gerne forsvare.

    Det som du citere har ingen sammehæng, jeg har hele tiden sagt, at vilje er først prioritet. fysisk har ingen betydning i forhold til vilje, og det har jeg sagt hele tiden. Så citere jeg senere hen et andet indlæg, men stadig med samme holdning som jeg hele tiden har haft. Hvis du nu lige skræller den af ind til kernenen, kan du også selv se det. :)

  2. Selvfølgelig er viljen noget af det vigtigste - eksempelvis kender jeg til aspiranter i fantastisk form der ikke havde regnet med at skulle være våd og kold 4 mdr i træk eller at de skulle ligge dagesvis i et OP stade på 2x1x0,50 m og bare obse og obse og pisse i en pose og spare på vandet.

    Men en udmelding om at er absolut ikke en særlig hjælpsom bemærkning. Hvis du ikke med en nogenlunde sikkerhed kan tage en 90 kgs kollega på nakken i brandmandstag og løbe 100 m med ham eller lunge 30-40 kgs oppakning fra knælende skydestilling så er det sgu ikke noget du opbygger under aspiranten! .... Og jeg kender personligt kollegaer i rigtig god form som alligevel er røget på det fysisk udelukkende fordi de f.eks. ikke svømmede til tidskravet - selv allersidst i forløbet! Så ja gu er viljen altafgørende men det er formen sgu også ... og især hvis man er kvinde, og ikke er forvejen har en fysik som Karen Brøgger, så skal man sgu lægge sig i selen for at opbygge en solid grundform, herunder en god styrke i bevægelsesmønstre eom kropshævninger, squat/dødløft og en form for pres.

    Til trådstarter: Det lyder måske som om jeg mener det ikke kan lade sig gøre - det gør jeg slet ikke! Tværtimod skal du bare give den gas! Men det er en voksen opgave og der er visse krav du bør stille til dig selv før du en gang i fremtiden søger aspiranten. Tænk langsigtet, men uden at fokusere så eksplicit på aspiranten som det eneste saglighedsgørende - stil istedet nogle basale mål for din egen form uden at nødvendigvis binde det op JGK.. Eksempelvis i forhold til enkelte kategorier som: i) styrke (ii) Aerobt - både løb og svøming ...samt(iii)orientering.

    Du har fuldstændig ret Mayol.

    Men jeg vil stadig gerne pointere at styrke er noget alle kan opbygge, ligemeget hviket køn og alder.

    Da jeg som 15 årige started med styrketræning, kunne jeg ikke løfte selve stangen til bænkpress! Idag, efter mange år løfter jeg næsten det dobbelte af egen min vægt! - ALT ER MULIGT!

    Hvis ikke du har den styrke, som der bliver krævet inde ved jægerne, så må ens drøm om at blive jægersoldat, godt nok også være tynd! Medmindre man har så meget selvtillid, og ved at det er noget jeg vil og skal klare.

  3. Det er simpelthen bare noget bavl, som vi siger i Jylland. Det er dog helt korrekt at, "viljen er vigtigere end evnen", helt sikkert!!! Det er bare ikke det jeg pointere overhovedet. Du har åbenbart ikke kigget i kompendiet, som jeg rådede dig til, så lad mig hjælpe dig lidt på vej:

    Første citat:

    Andet citat:

    Viljen er vigtigst, uden tvivl, men uden den nødvendige grundform er det total ligegyldigt hvor meget viljestyrke du har. Derfor SKAL du træne en god grundform op før du kan gennemføre et evt. aspirantkursus.

    Hvis du ikke løber 12.12 i en bip-test, eller svømmer 300m under 8min, så er du ude......

    Hvis du har set "eliten", vil du også se specielt én person, der banker sit hovede ind i ribberne, fordi han ikke kan gennemføre bronzecirklerne. Han KAN bare ikke tage flere armbøjninger, derfor er han ude!

    Du må undskylde hvis jeg lyder lidt arrig, men det irretere mig grænseløst, at du råder en kvinde til at være ligeglad med den fysiske form, når det uden tvivl vil være det, der biver det sværeste for en kvinde. Jeg nægter at tro på mænd har mere viljestyrke end kvinder (mænd har dog højst sandsynligt mere lyst til at være jæger, deraf flere mandlige ansøgere). Det er fysikken de falder fra på (gæt), fordi deres gener desværre er så meget imod dem. De har umådeligt svært ved at træne den nødvendige grundform op.

    Jeg ved godt at formen skal være der, men som der også bliver beskrevet i samplige bøger, formen kan altid bygges op, det kan alle finde ud af. Jeg mener at man skal kigge ind i sig selv, og finde de indre energier frem, for det er dem der gør dig til jæger!

    Hvis instruktørerne kan se at du er en hård hund, og vil det mere end noget andet, så skal du nok få lov at blive ved, det er jeg helt 100% på.

    Viljen er det essentielle som jæger.

    Når du kommer i krig, kan det være jo være lige meget om du kan løbe 100 km, hvis ikke du har viljen til at flytte fokus og komme videre, ikke sandt?

  4. Det du siger gør lodret imod hvad jægerkorpset selv anbefaler. Du siger det fysiske er total ligegyldigt, så længe viljen er der. Det er desværre ikke korrekt. Ikke at jeg er ekspert på området, men der trods alt nogle fysiske krav man SKAL leve op til, ellers er det farvel og tak. Du kan evt. kigge på JGK's hjemmeside og kigge lidt på de prøver der er offentlig gjort. Det er ikke noget man træner sig op til på 14 dage, og da slet ikke som kvinde. Jægerne anbefaler minimum et år, og højst sandsynligt længere tid til kvinder.

    Læs evt. kommentaren lige over dig fra Mayol, som beskriver nogle gode pointer. Hvis du stadig ikke tror mig, kan du kigge på jægernes eget kompendiet, som der er linket til i starten af tråden. På de første 2 sider, står der klart og tydeligt, at mange falder fra, selv om viljen virkelig er der, hvorefter de nævner forskellige faldgrupper.

    Hvis du ikke kan samarbejde, er viljestyrke også ualmindelig ligegyldig....

    Og kvinder er selvfølgelig ikke forbudt i korpset.

    Citat fra Frømandskorpset

    Viljen er Vigtigere end even

    Hvis man virkelig prøver og bliver ved med at prøve, så lykkes det også, med mindre man er totalt talentløs. Og med talentløs menes der i relation til Frømandskorpset, at man fungere dårligt under pres. Selv om det fysiske niveau generelt er ringere i dag, er de mennesker, vi får ind på elevskolen, i de fleste tilfælde bedre fysisk udrustet end i gamle dage. Dengang vidste ansøgerne nemlig ikke ret meget om Frømandskorpset, Og hvad der krævedes. I dag ved de meget, og de er godt forberedt rent fysisk, i hvert fald de seriøse af dem. De kender kravene. I gamle dage gennemførte mange af dem, der mødte med en mangelfuld fysisk kondition, fordi de havde den jernvilje, der skulle til. Det er ikke så udpræget i dag. I dag kan de godt klare de fysiske belastninger, men de gider ikke altid. Tidligere kunne de ikke, men de ville, og derfor kunne de alligevel. Viljen er vigtigere end evnen.

    Det repræsentere lidt det jeg sagde ..

    Jeg har læst alt hvad der er at læse om jæger/frømandskorpset.

    Så snart du er blevet optaget på aspirant kurset er det ikke din fysisk form der skiller dig fra, men din vilje som svigter og ikke andet end det..

  5. Hej.

    Som i emnetitel, så vil jeg gerne have et træningsprogram til jægerkorpset og jeg er kvinde. Jeg har godt set andre indlæg om træningsprogram til jægerkorpset, men jeg vil bare gerne vide, om der er nogen særlige ting jeg skal være obs på som kvinde.

    Jeg er 19 år, starter i Forsvaret næste år og vil gerne være fastansat (hvilket det jo også kræver for at kunne søge)

    På nuværende tidspunkt løber jeg, går til boksetræning, styrketræning og march, og jeg skal bl.a. gå Nijmegen (160 km) denne sommer.

    Der er først nogen år til jeg kan søge, men jeg vil gerne have et overblik over, hvornår jeg skal gøre hvad. Om jeg allerede skal begynde på hård træning nu fx.

    Som alle nok ved, er der ingen kvinde der er kommet ind endnu pga. de fysiske krav, så jeg vil gerne høre, hvad erfarne sportsfolk herinde mener: Kan det overhovedet lade sig gøre for en kvinde at komme ind? Der er set kvinder i specialstyrker før, ja, men der er vel en grund til, at ingen kvinde er kommet ind endnu, og det er i forvejen kun toppen af toppen af mændene der kan klare det.

    Jeg er også klar over at jeg nedslides hurtigere, at jeg automatisk skal yde 10% mere for at kunne komme op på mændenes niveau, at jeg ikke er bygget til extremt hårde fysiske aktiviteter osv. osv. men jeg vil gerne alligevel prøve for min egen skyld.

    Skal mit træningsprogram være anderledes end mændenes?

    Nogen specielle skader jeg skal holde øje med?

    Nogen der har forslag?

    På forhånd tak.

    Hej :)

    Jeg tror slet ikke kvinder er tilladte inde ved jægerkorpset.

    Og for det andet, kan du skide hul i din fysisk, når alt kommer til alt, handler det kun om din vilje til at blive jæger. og ikke en døjt andet. Du skal selvf. ikke være indlærgins sløv eller have skavanker af fysisk karakter.

  6. Hey Alle, :smile:

    Jeg står og er snart færdig med gymnasiet, efter gym kunne jeg godt tænke mig at søge ind i frømandskorpset (evt. jægerkorpset hvis jeg finder ud af at jeg ikke kan svømme ;))

    Jeg elsker at træne og jeg elsker udfordringer, derfor tror jeg en eliteuddannelse i militæret er lige noget for mig. Jeg har altid prøvet at holde mig selv i nogenlunde form, men jeg dyrker ikke decideret nogle sportsgrene pt, faktisk har jeg ikke svømmet så meget, men jeg tror godt jeg kan blive god til det.

    MIT SPØRGSMÅL TIL JER:

    Jeg vil gerne prøve at forberede mig til de fysiske strabadser, og til dels de psykiske. Derfor vil jeg sammen med jer prøve at udforme et træningsprogram der i løbet af

    2008(-2009, senere?) skal kunne føre mig til at være i stand til at kunne klare optagelseskravene.

    Mine ideer og teorier:

    Jeg tror, at f.eks. et maraton løb eller en halv ironman vil være et godt mål, det kræver god fysik, men også en god portion viljestyrke.

    Jeg vil også gerne have et mål mht. svømning, men jeg ved ikke helt hvad er realistisk, eller hvad jeg skal kunne præstere cirka for at kunne følge med i frømandskorpset, men noget i stil med at kunne holde vejret under vandet i 3-4 minutter, og kunne svømme omkring 2 baner under vandet(50m)?

    Jeg tror det er vigtigt også at træne orienteringsløb og være meget fokuseret på svømning, og at være et med vandet. Så det skal helt sikkert også indbygges i programmet. Til gengæld tror jeg styrketræning med maskiner og lignende er lige meget, jeg vil helst slæbe rundt på så lidt muskler så muligt, dermed siger jeg ikke at jeg vil være splejset, men at isolere musklerne en eller anden muskel i ryggen tror jeg er lige meget (am i right?).

    Jeg havde tænkt mig at prøve at springe i faldskærm i et solospring for at teste min højdeskræk og min viljestyrke ;)

    Jeg har læst noget om funktionelstyrke, ved ikke hvad i syntes men jeg er hoppet med på vognen.

    Bronzecirkler.. de er vil gode at kunne gode til bevidstløshed?

    Jeg havde lidt tænkt mig at udskyde march træningen lidt, og så træne den effektivt ved f.eks. at tage på "vandre ferie" i Lapland eller et lignende sted, da jeg tror det mest handler om hård hud og massere af tid?

    Her kan i få nogle tal og noget info om mig:

    vægt: 80kg

    Højde: 192cm

    Sidste coopertest: ca 3000m i skov

    vil gætte på en fedtprocent på 11-14%

    sidste gang jeg var i svømmehallen: 2000m bryst (med dårlig teknik og langsomt tempo)

    Har trænet anerob træning et par måneder i anledning af et idrætsprojekt.

    Har trænet styrketræning med pauser og mellemrum, men i ca 2år, dermed ikke at jeg er fit, slet ik ;)

    (sidste gang jeg trænede... lidt tid siden: (10x 50kg squat, 10x 55kg dødløft tror jeg, trænede faktisk kun ben i forbindelse med anerob træning)

    (10x 35kg barbell biceps og 8x 55kg bænk, og så en masse andet jeg ikke kan huske)

    Jeg syntes jeg har tendens til at have svært ved at tage muskelmasse på, men masse progression med konditionstræning.

    Jeg syntes jeg har okay styr på min kost, men forslag modtages ;)

    sidst jeg trænede løb var mine løbeture omkring 15km med et behageligt tempo, men på det sidste har jeg trænet 400m løb, og min sidste tid var omkring 1minute og 14sekunder.

    Mere der er relevant jeg har glemt? spørg!

    Hvordan skal jeg tilrettelægge min uge?

    Hvad skal jeg fokusere på?

    Hvilke mål og andre ting skal jeg have i hovedet?

    Eventuelt nogle frøer eller jægere der kan fortælle lidt om hvad man skal kunne?

    Er styrketræning en god ide?

    Evt relevante jobs eller uddannelser jeg kan hygge mig med samtidigt med træningen?

    Relevante sportsgrene?

    ________________________________________

    et groft udkast til en uge jeg kunne forstille mig

    Man : 2timers svømning

    Tirs : 1-1.5times løb + bronzecirkel

    Ons : Styrke?

    Tors : 2timers svømning

    Fre : 1-1.5times løb + bronzecirkel

    Lør : fri

    Søn : Styrke

    Med oringteringsløb lagt ind og andre ting

    ________________________________________

    Værsgo, håber ikke det var alt for meget på en gang :bigsmile:

    MVH Winther

    Når man søger ind til special korpsne, er det kun 1 ting der virkelig gælder..

    Det er ikke din evne til at kunne løbe hurtigt, eller svømnme langt, for det vil være forgaves at tro på at man ville kunne klare det alene, på det grundlag.

    Du kan have en ting, og det er viljen, med den kommer du igennem kurserne.

    Din motivation slipper op inden du næsten er kommet igang med optagleses prøverne! så det er din vilje til at stå det igennem lige meget hvad, der gør dig til frømand - intet andet.