JacobSaaby

Medlemmer
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by JacobSaaby

  1. Overvej et pulsur, og hold dig religiøst til 70-80% belastning det første stykke tid.

    Min egen erfaring var, at fordi jeg brugte pulsuret, fik jeg skruet tempoet ned til omkring 80%. Det gjorde, at jeg faktisk kunne løbe 3 gange længere. Fordi min ydelse ellers lå på 90-95%.

    Så kan du altid arbejde på farten senere :)

  2. Hejsa,

    i stedet for bare at fordømme dig (ok, lidt vil jeg - for det ER fandme dumt), vil jeg hellere dele mine erfaringer, fra for 14-15 år siden.

    Dengang trænede jeg bodybuilding. 6 dage om ugen. Spiste derefter.

    Og ville gerne være større, for man blev jo pludselig ambitiøs.

    Så, jeg tog noget der hedder Oxymethanol. Det virkede også fint. 8kg muskler på 1½ måned (jeg har strækmærker på det inderste af overarmene af samme grund).

    Og det er så en af de få ting jeg har fortrudt i mit liv.

    Fordi, en ting er at du får store muskler. En dag kommer dagen hvor det ikke er interessant længere. For mit vedkomne kom den forholdsvist hurtigt efter de 1½ måned, da jeg begyndte at lægge mærke til, at mine testikler skrumpede (de "vokser ud" igen, når man stopper, og de igen overtager hormonproduktion osv.). Jeg begyndte simpelthen at lægge mærke til hvor snot åndssvage de der bodybuilder typer var. De blev skide aggressive op til stævner, og alt handlede om deres kost og "kosttilskud" (hvis du forstår sådan en lille en...)

    Grundlæggende kan man sige, at jo - man kan da sagtens gøre sådan nogle ting, og komme fint ud af det på den anden side. Men man kan lige så godt være hamrende uheldig. Måske slutter livet. Måske slutter ens førlighed. Måske sker der slet ikke noget nu - men om 10-15 år, er din krop måske blevet så påvirket af det du gjorde, at du i den grad fortryder det.

    Det jeg synes man voldsomt meget skal overveje når man gør sådan nogle ting er:

    1. Er du parat til potentielt at satse livet, for nogle større muskler ?

    2. Er du parat til at leve med uvisheden om din krop tog skade - uden at du rent faktisk ved det ?

    3. Kunne du leve med bitch-tits ?

    4. Kunne du leve med forlængede knogler der gør dig semi-handikappet ?

    Lyder lidt gustent ik' ? Men alt efter hvad du propper dig med, er det meget reelle bivirkninger. Og muskuløse mænd med bitch-tits er ikke bare grimme, de er også en dead giveaway - man er UDEmærket godt klar over hvordan de har fået dem.

    Jeg synes du skal overveje, meget seriøst, om det der er en sti du vil begive dig ud på - "bare fordi" du lige nu synes større muskler er sagen. Og du skal gøre op med dig selv, om potentiel invaliditet eller død, er risikofaktorer du er villig til at leve med.

    For nogen er det, og så er det jo sådan. Hvis folk vitterligt er ligeglade, så er det jo svært at stoppe dem. Men jeg vil godt vove den påstand, at tilnærmelsesvist normale personer vil gøre sig de overvejelser, og ende med den konklusion - at det er nok ikke det værd i sidste ende.

    Håber du kan bruge det til noget.

  3. Tak for svaret Wopper :)

    Som det er nu spiser jeg Omega 3 og multivitaminer. Tanken var sådan set bare, at istedet for at jeg kører en dåse torskerogn eller makrel i tomat ned (det er ikke altid jeg lige har lyst til det), så kunne jeg lave

    en proteinshake. Den kan i visse tilfælde godt være noget nemmere at få ned ;)

  4. Jørgen L: 00:21:35 (Aalborg 2007 - løber den igen på onsdag)

    christianspoer: 00:22:12 (Kbh., 2008)

    Onkel Troels: 00:23.14 (Odense, 2007)

    MTB4ever: 00:24:12 (Århus, 2009)

    mugge: ca. 25 minutter (2007)

    Jeg trak mine 102 kg. i forkølet tilstand igennem Århus DHL'en, officielt på 28:31, på mit pulsur fra jeg fik stafetten til jeg løb igennem måleren igen, 28:14.

    Og jeg tror roligt vi kan konstatere, at Århus DHL'en er en hårdere rute end i hvert fald Kbh ruten (kender ikke den i Odense).

  5. Hvis dit fokus er at blive hurtigere på de 5 kilometer, synes jeg at du skal variere din træning noget mere. f.eks.:

    Dag1 5 km

    Dag2 3,5 km Løbes hurtigere end de 5 km

    Dag3 6,5 km Løbes langsommere end de 5 km

    På denne måde stresser du din krop lidt mere, og du løber stadig samme antal kilometer. Intervaltræning kan også være en mulighed, men den er altså noget hårdere.

    Når man læser på sitet her, hvilket jeg har gjort en del de sidste par dage, er der et par ting der slår mig:

    - Den bedste metode for hende, burde være de 3*5 km om ugen

    - Så hurtigt hun kan

    - Alternativt, f.eks. to dage med enten fartleg, interval, stigningsløb, for at skabe variation (jeg kan anbefale fartleg, som i bund og grund bare er en anden form for intervaltræning), og så en i konstant tempo

    - Prøv en af dagene, at ramme en god bakke eller to

    Jeg løber selv 2*5, hvor jeg enten laver fartleg, eller generelt presser hastigheden i vejret.

    Og så 1*10-11 km, efter puls principper. For mit vedkomne dvs. 80-85%.

    Det virker rigtig godt for mig. Det giver variation, det giver øget hastighed, det giver mig lidt længde. Det sagt, så synes jeg måske også der kunne være god fornuft i at bestemme sig for hvad man vil.

    - Hvilken distance vil man gerne kunne løbe

    - Hvor hurtigt vil man gerne kunne løbe den

    Mål har det med at være fantastisk motiverende, og giver en noget at arbejde hen mod. Hvis man så samtidig har pulsur med footpod eller gps ur, så kan man konkurrere lidt med sig selv, på vejen til at nå de mål.

    Bare mine to kroners holdning omkring det :)

  6. Jeg fatter stadig ikke at så mange motionister løbe med så stort et grundlagde for skader når vægttræning og andet konditionstræning er så meget mere effektivt hvis man vil tabe sig i forhold til skades potentiale.

    Det gør jeg. Jeg tror i høj grad det bare handler om at folk når de løber, har valgmuligheden. De kan gøre det når det passer ind i dagligdagen. De kan gøre det i den mængde de synes de kan. Og de bestemmer selv. Plus, de kommer udenfor. Mange har store aversioner mod at skulle stå i et fitness center. Andre synes bare kondicykler er MEGA kedelige (inkl. mig selv).

    Jeg tror ikke du skal regne med at dem der begynder at løbe tænker i om det nu også er det mest effektive. Bare om det er effektivt nok, om det giver dem noget (både motions- og oplevelsesmæssigt), og det ellers er noget de kan se integreret i deres liv.

    For mig gælder alle. Og så sparer jeg også min. 199 kr. om måneden til et fitnesscenter. Ok, som jeg så i den grad bruger på løbesko, pulsur med footpod, og alt muligt andet - men det er jo fordi der går lidt sport i det, hvilket der aldrig ville gøre for mig i et fitness center ;)

  7. Nu er jeg heller ikke ligefrem en ørn til kost, men jeg tror nu nok at det handler om at der er et mere effektivt forhold mellem proteiner og fedt, og hvilken slags fedt der er tale om ?!?!

    en 1:3 fordeling lyder af ret meget. Jeg tror problemet bliver at man godt nok får proteiner, men du skal godt nok også bevæge dig ekstra meget for at forbrænde fedtet.

    Hvor torskerogn såvidt jeg husker har noget der ligner et 1:6 forhold af proteiner og fedt. Torskerogn er måske ikke lige så spændende, men hvis det gør det samme, og du samtidig ikke behøver løbe 5 km længere for at forbrænde den ekstra energi, så ved jeg godt hvad jeg vælger ;)

    Men nu hvor vi er ved det - så ville jeg da tro at baked beans må være et kanon tilskud ? Eller makrel i tomat ? Jeg spiser i hvert fald flittigt begge, efter de lange løbeture ;)

  8. Hejsa,

    nu har jeg gentagne gange læst om folk der får lavet tests, hvor de får målt kondital, iltoptagelse osv. Det kunne jeg sgu' egentlig godt tænke mig at prøve.

    Er der nogen der kan fortælle mig hvor man kan få lavet sådan noget, og hvad kriterierne er - evt. hvad det koster ?

    Jacob

  9. Hejsa,

    jeg tror også det bare er et spørgsmål om at få nogle kilometer i skoene :)

    Da jeg startede med at løbe for 4 måneder siden, lå jeg på 8-8,5km/t. Nu ligger mit joggetempo på 9,5-10,5 km/t (alt efter min tilstand den dag). Jeg synes, at efterhånden som min kondition er blevet bedre, er min hastighed blevet øget.

    Nu er jeg så nået dertil hvor jeg bevidst skal til at arbejde på at blive hurtigere, med noget intervaltræning. 10,5 km/t virker som om det er grænsen for mig, og skal jeg over den, skal jeg presse mig selv.

    Jeg er iøvrigt heller ikke specielt høj, 174 cm. Og har heller ikke specielt lange ben, tror jeg roligt man kan sige ;D

  10. Mit BMI ligner dit (da jeg startede var det 3-4 højere).

    Jeg er 174cm høj, vejer 101-102 kg.

    Det der ubetinget har gjort mest for mig, er mine løbesko. Løbeskoene er jeg totalt kompromisløs omkring. Resten kan der skrues på ;)

    Jeg løber alt fra 5-11 km. Jeg kan da godt være lidt øm i knæene, efter 11 km i Marselisborg skoven, men ikke noget specielt.