Karin

Medlemmer
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Karin

  1. Hej ALo,

    Jeg udtrykte mig nok forkert, for jeg er i "behandling", på den måde forstået at min læge sammen med min fys er enige om konservativ behandling indtil videre. For 2 år siden kom jeg til reumatolog og hun var meget kompetent. På 15 min med diverse test, konstaterede hun prolaps i L5 og anbefalede også konservativ behandling. Dengang var den mildere end nu; jeg kunne køre bil og leve et nogenlunde normalt liv. Skulle dog ligge ned efter en lang arbejdsdag og havde smerter om natten.

    Jeg er så heldig at have en helseforsikring via mit arbejde, som også dengang for to år siden, fik mig til reumatolog indenfor 3 dage (offentlig ventetid var 2 mdr!!!) og desuden betaler mine første 12 fysioterepi behandlinger.

    Godt du skriver om de piller du tager. Jeg tager 1 Ibuprofen, 400 mg sammen med 2 Panodil Zapp 4 gange om dagen. Ved den første om morgenen tager jeg også en Mandolgin 50 mg (syntetisk morfin), som lige hjælper til at komme bedre igang efter natten. Lægen gav mig dem til om natten, men her synes jeg ikke de virker. For mit vedkommende, har jeg udviklet et system at tage piller hver 4. time, så har jeg det bedst. Rutine generelt, kan jeg mærke er vigtigt! Også med min egen daglige træning!

    Glæder mig meget til at høre om din operation. Har du for øvrigt læst om Alpha klinikken i München, som laver endoskopiske diskusprolaps operationer med stor succes?

    Hilsen Karin

  2. Hej,

    Jeg er ny her og ved ikke helt, om jeg får skrevet 'det rigtige sted'.

    Ked af at høre om alle de diskusprolapser - selv er jeg hjemme netop med en diskusprolaps. Mit forløb lidt anderledes. Fik det første gang for 2 år siden, trænede det væk ved fys. Siden har jeg lavet Pilates, strækøvelser og mit sædvanlige løb og træning i fitness center nogle gange om ugen.

    En eneste forkert bevægelse i august og vupti! så var den der igen. Denne gang stærkere end sidst, så jeg nu tager smertestillende og holder mig mest i ro. Ligger ned, går lidt ture, ligger ned igen, osv. Sådan går dagen. Dog laver jeg armstræk øvelser ind imellem i samråd med min fys. Hos hende får jeg også akupunktur, som på mig har hjulpet utrolig meget. Får mine muskler til at slappe af.

    Jeg har i hvert fald lært at LYTTE TIL MIN KROP! Tage den med ro og ikke forcere. Det tager tid. Min prolaps er ikke MR scannet, da min læge (har også hørt med 2 lægevenner) ikke mener operation er det rigtige for min tilstand - har det åbenbart ikke 'slemt nok' !

    Som en aktiv person, er det totalt kedeligt at ligge hjemme og ikke kunne gøre det jeg plejer - men det er bedre at acceptere situationen og agere ud fra det, kroppen kan, mener jeg.

    Du har svømmet - det lyder som en god idé!

    Glæder mig til at følge dig her og at din operation går godt. Har hørt meget positivt om dit operations sted. :bigsmile:

    Karin