kaufuss

Medlemmer
  • Posts

    180
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by kaufuss

  1. Hej

    For teknik så gå ind på concept2.co.uk. Her er der flere video'er om teknik.

    Mht. til belastningen er der ingen "højeste" belastning. Det er også forklaret på c2's hjemmeside. Indstillingen bruges til at indstille maskinens dragfactor, så den er ens på de forskellige maskiner man bruger. Der er en længere teknisk forklaring. Men det er akurat lige hårdt at ro 2.000 m på "niveau" 10 som på 1.

    Prøv at få teknikken på plads. Og ro så en 2.000 m så hurtigt du kan. Du kan jo prøve på forskellige indstillinger. Selv ror jeg med en dragfactor omkring 120. Der er nogen der mener at en lav dragfactor er god til lange distancer, >5.000 m, mens en høj er god til de korte, <=2.000 m.

    Dine tider er ok, men du kan sagtens komme længere ned når teknikken er på plads.

    Mine egne bedst tider er: 2.000m = 6:55.3, 5.000 m = 18:28.2, 10.000 m = 37:58.7.

    Du kan oprette en profil på concept2.com, og her kan du indtaste dine tider og se hvordan du placerer dig blandt andre brugere fra hele verden. Det har været meget motiverende for mig. Tidligere ville jeg være blandt de bedste 50%, nu vil jeg være bedre end 75% af de øvrige brugere.

    På den concept2.co.uk kan du også finde træningsprogrammer, også nogen der tager udgangspunkt i dit niveau.

    God fornøjelse.

    Lars

  2. Hej

    De fleste jeg hører om der har købt et løbebånd, bruger det ikke, det samler bare støv og fylder. Hvis du ikke vil løbe i naturen, så gå i et center i stedet, og brug deres. Her har du så også mulighed for at træne andre muskelgrupper, og lave anden konditionstræning. Det koster vel omkring 250,- om måneden, så du kan træne i ca 2 år, for hvad et middelgodt løbebånd koster.

  3. Hej

    Jeg tror seriøst ikke du skal være nervøs for at få store lår af at køre lidt på motionscykel. Hvis cykelryttere har store lår, skyldes det nok snarere at de træner omkring 30-35.000 km om året.

    Selv cykler jeg 100-200 km om ugen, og mine lår er blevet muskuløse og trimmede. De ser i al beskedenhed ret godt ud. Det siger konen også.

    Men køb en cykel i stedet, det er meget sjovere at cykle i udendørs.

  4. Hej

    Det kan være ændring af løbestilen, forfod, pose, midtfod mm, kan hjælpe, men hvis tilgangen til denne ændring er den samme som da du i sin tid startede med at løbe, får du nok bare problemer et andet sted.

    Du skal huske på at din kondition øges markant hurtigere end dine led og seners tilvænning til løb. Jeg startede min "løbekarriere" på stort set samme måde som dig, jeg fik dog ikke skinnebensbetændelse, men en betændt slimsæk ved lårmusklernes vedhæftning på skinneben.

    Som du nævner er cykling en god måde at få noget cardio træning på, men romaskinen i fitness centret er nok endnu bedre. Her får du trænet, ben mave ryg og arme.

  5. Hej

    Min erfaring med havregryn lige før træning, er ikke gode. Jeg har prøvet det flere gange før en tidlig spinning time. Efter ca 20 min er jeg fuldstændig tappet for energi, og kan ikke rigtig give mig fuldt ud resten af timen. Og jeg synes selv jeg er i rimelig god form. Jeg cykler ca 7 timer om ugen og løber 1-2 timer. Tidligere cyklede jeg ca. 5 timer, 4 spinning timer samt løb.

    Spis nogle hurtige kulhydrater i stedet. Bananer, et glas mælk eller noget andet. Spis evt. havregryn aftenen før.

    God træning

  6. Hej! Jeg er en pige på 14år, jeg er 1.66 høj og jeg vejer 64kg.

    Jeg synes ikk rigtig jeg har nogen former og jeg synes jeg har alt for ståre lår!

    - Hvad kan jeg gøre for at tabe vægt og tabe mig på: Lårende, hofterne og maven? :-)

    Håber VIRKELIG der er nogen der vil hjælpe mig!!!!!!!! :)

    Hej

    Du kan ikke bestemme hvor du vil tabe dig, det styrer din krop, ikke din hjerne. Umiddelbart passer din vægt vel meget godt til din højde.

  7. Hej

    BMI er ikke et præcist værktøj, men for en stor del af befolkningen kan det anvendes som en rettesnor.

    Så du har ret i at BMI ikke er nok til at vurdere folks helbred, men det fungerer fint som en indikator.

    Jeg tror du er i gang med at finde undskyldninger for ikke at gøre noget ved din overvægt, "kraftig knoglebygning" "bredde skuldre" osv. osv. Jeg har selv været der.

  8. Hej

    Du skriver ikke hvor høj du er, men man kan sagtens være "grovfed" og have en god kondition. Mht- knoglebygning har jeg læst et sted, at et kraftigt knoglesæt vejer kun omkring et par kilo mere end et normalt. Så mon ikke der er noget om snakken.

    Jeg har selv brugt undskyldningen med kraftig knoglebygning, men har alligevel tabt mig 40 kilo (130-90, 184 cm). Uden at vide det vil jeg tro at mine håndled er blevet mindre, jeg ved jeg er gået en skostørrelse ned, 6-7 buskestørrelser og fra xxxl til xl-l i trøjer.

    Men hvis du er muskuløs (styrketræner/bodybuilder) så kan BMI være meget misvisende.

  9. Hej

    Jeg har haft samme oplevelse, med at det bliver hårdere og hårdere at få banket pulsen op. Det er vist også noget med at hjertet vokser lidt, og kan pumpe mere blod pr slag, men kan så til gengæld ikke slå så hurtigt.

    Du skriver at du træner for at tabe dig. Men man skal altså træne rigtig meget for at tabe sig af det alene. 1 kilo fedt indeholder ca. 9.000 kcal, og det svare vel til omkring 13 spinning timer, hvis du kun forbrænder fedt til træningen. Så kig lidt på din kost også.

    Hilsen Lars

  10. Hej

    Jeg har ingen forstand på rulleskøjter, mon ikke en forretning der handler med rulleskøjter kan hjælpe dig, eller det allesteds nærværende Google. Det er tilladt at gøre en indsats selv.

    Og så hjælper det sgu ikke at "bande" når man beder om hjælp. Det er jo ikke noget du har krav på.

  11. Hej

    På concept2's hjemmeside er der en god teknik video, den skulle du prøve at se på.

    http://www.concept2.com/us/training/technique.asp

    På samme side er der et par andre video der er gode at se.

    Tiderne jeg opgav er bare et skud ud fra de 2:18 du roede forleden dag. Hvis det er for let, så skær 5-10 sekunder af tiderne, eller se træningsprogrammer på c2 hjemmeside.

    http://www.concept2.com/us/training/programs/default.asp

    God fornøjelse. Hvis du bliver lidt grebet af det så brug deres logbog, så kan du konkkurere med hele verden. Det var ret motiverende for mit vedkommende, jeg ville være i den bedste halvdel i alle de distancer jeg roede.

  12. Hej

    Selv ror jeg med en belastning på omkring 130, fordi det fik jeg anbefalet engang. Jeg har senere læst et sted at jeg som motionist skulle bruge 110-120. Men er fortsat med 130.

    Jeg i rimelig form uden at være prangende, er 46, 184 og vejer 90 kg. Da jeg roede for 1 års tid siden vejede jeg 100 kg. Jeg kunne ro på følgende tider

    500 - 1.37, 2000 - 7.12, 5000 - 19.06, 10.000 - 39.04, ½ marathon - 1.26.39.

    Det skal lige siges at jeg på daværende tidspunkt havde roet i mindst ½år, ca. 3 gange om ugen. Ligesom med så meget andet, så bliver man bedre jo mere man træner. Så man kan jo godt have en fantastisk kondition, VO2max, i løb, men have en dårlig i roning.

    Hvis du vil være bedre til roning så ro 3 gange om ugen, tilmeld dig logbogen på Concept2 hjemmeside. Start roligt op så du ikke får overbelastningsskader. Og så ellers træn lige som de anbefaler i løb. 1xinterval, 1xtempo og 1xlang og rolig.

    Interval: 2000 m rolig opvarmning. 3-5x1000 i 2.10/500m

    Tempo: 5.000 i 2.15/500m

    Rolig: 10.000 i 2.20

    For at sige det som det er, så er din tid ikke prangende. På Concept2 hjemmeside ville du være nummer 114 ud af 140 som letvægtsroer. Men vi skal jo alle starte et sted. jeg begyndte med 2.000 m på omkring 11 minutter.

  13. Hej igen

    Okay så forbrænder du måske 200 kcal, et kilo fedt indeholder 9.000 kcal, bare for at sætte det i perspektiv. Så for at tabe et kilo fedt skal du udføre 45 Tabata intervaller. Man anbefaler kun at udføre dem en gang om ugen, så tager det 45 uger. Og det er kun hvis du kun forbrænder fedt i dine intervaller, hvilket ikke er sandsynligt, mon ikke der ryger lidt kulhydrater med.

    Mon ikke det er nemmere at spare 200 kcal om ugen, eller ca 30 kcal om dagen. Det behøver man ikke leve på vand og brød for.

    Men det er jo et frit land, og hvis det kan motivere dig, så er det jo bare at gå i gang, og se om det hjælper.

  14. Hej

    Hvis du spiser mindre end du forbrænder, vil du tabe dig, hvilket du jo også gør. Det er ikke ved motion du rigtig taber dig, vægttabet foregår i "køkkenet" hvis du forstår. Motionen hjælper dig til at bevare din muskelmasse, mens du taber dig.

    1 kg fedt indeholder ca. 9.000 kcal. Og du forbrænder ca. 3-500 kcal ved 5km løb. Så for at forbrænde 1 kg fedt skal du løbe ca. 18x5 km = 90 km. Og det er jo så yderligere en forudsætning at du kun forbrænder fedt.

    Så jeg tror at hvis man når et plateau, står stille vægtmæssigt, så skal man gøre noget andet end det man plejer. Man har nået et ligevægts indtag.

    Jeg har gennem mit vægttab ikke nægtet mig noget, jeg har måtte spise lige det jeg havde lyst til. Ingen forbud. Det har virket for mig at jeg godt måtte, men jeg lod som oftest være, eller tog et lille stykke. Og hvis du skal synde så spis vingummi eller bolcher eller noget andet sukker slik. Ikke kage eller fed pizza. Så får du kun sukker, og ikke både sukker (kulhydrater) og fedt.

  15. Hej igen

    Først og fremmest tillykke med dit vægttab. Det er en sej kamp du skal igennem, og du vil opleve tilbagefald og stagnation. Når du oplever at stå stille, skal du ændre på noget. Spise noget andet,lave noget andet. Når det er sagt, så er 700 g om ugen ikke at foragte. Det generelle råd ved vægttab er 0,5 til 1 kg om ugen.

    Umiddelbart synes jeg du burde lave noget mere cardio træning, cykling, crosstrainer, romaskine (få instruktion) eller spinning. Selv synes jeg både romaskine og spinning er rigtig godt.

    Hvor meget træner du?