mask1

Medlemmer
  • Posts

    142
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by mask1

  1. Hej

    Du lever sundt og motionerer. Din vægt er fin. Men lige en ting! Hvor mange kilo vil du tabe dig. 3, 5 eller 7 kilo. Det er vigtigt at du har et mål. Når du har et mål. F.eks. Jeg vil den 1. juli veje 49 kio. Da vil du mentalt indstille dig på at tabe dig. Det er meget vigtigt.

    Prøv det:)

    vh

    mask

  2. Hej.

    Siden i sommers er jeg begyndt at træne op til Ironman 70.3 og lige i øjeblikket træner jeg 7-9 timer om ugen (svømning, løb & spinning).

    Jeg startede helt fra bunden og da jeg begyndt lå min vægt på ca. 86kg (Jeg er 179cm høj).

    Alt i alt har jeg tabt ca 10 kg siden jeg startede, men min vægt har lagt stille længe. Føler selv jeg spiser sundt, men jeg har problemer med at kontrollere mængden jeg indtager, hvortil det store spørgsmål kommer.

    Jeg er for 3 dage siden begyndt at tælle kalorier i den mængde mad jeg indtager og har sat mig selv på et kalorieunderskud på cirka 650 (1200kcal om dagen).

    - Hvor lavt må man sætte sit kostunderskud uden at det går for meget ud over ens muskler og hvordan skal man forholde sig til de kalorier man forbrænder under træning? Forbrænder normalt mellem 750 til 1200kcal om dagen.

    - Kan man gøre noget, ud over at stimulere ens muskler, for at undgå vægttab fra muskerne? Eventuelt spise meget kød, etc., er meget ny på kostplan's-markedet.

    Er lige begyndt herinde, så håber at få noget godt ud af det :)

    Mvh. Søren

    Hej Søren

    Så vidt jeg kan regne ud er der et og andet der ikke stemmer her. Hvis du vil uploade hvor meget du spiser på en dag vil jeg udregne dit kalorieindtag.

    Du skriver at dit fedt sidder på maven. Det gør mit også, og som dig vil jeg gerne tabe 5 kilo fedt og tage 3 kilo muskler på. Det er ikke lige så nemt men det kan lad sig gøre.

    vh

    mask

  3. Hej

    Vil i hjælpe mig igang ?

    1. Vægttab

    2. Motion

    Mine data

    165cm til 115kg = BMI 42,2

    Ang form = meget dårlig.

    Det er speciel motionen jeg tænker på. Hvordan får jeg started.

    Jeg er mest opsat på at starte med at gå nogle ture her i starten.

    Alle foreslag er meget velkomne.

    Tak for hjælpen

    Hej

    Allerførst vil jeg ønske dig tillykke med din beslutning om at du vil tabe dig.

    For at tabe sig skal man indtage mindre energi end der forbruges. Det kan du opnå ved at spise mindre end du plejer og ved at motionere. Jeg vil derfor anbefale dig at skrive ned hvad du spiser i løbet af en dag. Uploade det hertil og du vil blive overrasket over hvor få ændringer i kosten der skal til for at tabe sig.

    At gå en tur er en utrolig god ide.

    vh

    mask1

  4. Hej Ulla

    Er enig med Kåre i at kosten og dermed energiindtaget er det væsentligste i forbindelse med et vægttab. Du er klar over hvilke fødevarer der har bevirket at du har taget på i vægt og dermed også hvilke fødevarer du skal tabe i forbindelse med et vægttab. Jeg tror ikke at det er realistisk at tabe 2 kilo i ugen. Du skal tabe ca. 7 kilo. Vil mene at et vægttab på 1 kilo i ugen er realistisk. Se mit indlæg om et "forslag til kostplan" her på siden. Her vil du kunne finde inspiration til et vægttab.

    Mvh

    mask1

  5. Jeg har læst at en masse vælger at spise en dåse tun dagligt.. Hvad skyldes det? Er det fordi der er en masse proteiner i?

    100 g tun indeholder flg:

    protein: 25gram

    fedt: 1 gram

    Kulhydrat: 0 gram

    Vand: 74 gram

    Tun er en proteinrig fødevare. Der kører dog en debat om tun og tungmetaller. Jeg vil ikke blande mig i denne debat, men der er de der mener at tun indeholder tungmetaller. Personligt er jeg dog af den opfattelse at indholdet af tm er under grænseværdien.

    vh

    mask:)

    CC

  6. Hej alle, og godt nytår.

    Endelig i år har jeg besluttet mig at gøre noget ud af mit nytårsforsæt - Mit mål er 10 kilos vægttab på 10 uger og det må da være muligt.

    Jeg er en ung mand på 18 år, vejer 98,5 kilo og er 1.95 cm høj. Jeg vil gerne ned på cirka 90 kilo

    Min kostplan vil lyde:

    Morgenmad: Ymer, frugt og vand + en multivitamin.

    Middagsmad: Kød og masser af grønsager.

    Aftensmad: Kød og masser af grønsager.

    Mine ca. 2 mellemmåltider skal være frugt.

    Jeg håber ikke det kommer til at gå udover mit vægttab at kosten er en smule ensformet. Derudover dropper jeg alt der hedder - Ris, pasta og kartoffler.

    Jeg styrketræner allerede 3 gange om ugen.

    Mandag: Biceps og skulder.

    Onsdag: Bryst og triceps.

    Torsdag: Ryg og ben.

    Mit forsæt lyder da en tilføjelse på løb eller andet form for konditionstræning, der giver mig en masse sved på panden.

    Har dog et hurtigt spørgsmål til jer derude:

    Jeg nyder som mange andre, en del øl med vennerne når skolen er slut fredag eftermiddag og weekenden frem.

    Nydelsen af at gå i sbyen og feste vil jeg være ked af, at give afkald på - så vil spørge om der er andre måder, man stadig kan drikke uden tilføjelse af vægt, som fx. at droppe øllerne og istedet køre nogle få vodka shots i stedet, da det jo er en væsentlig mindre mængde vodka man drikker fremfor øl - men hvis det er umuligt at nå mit mål med indtagelse af alkohol, må alkoholen jo droppes også:)

    Min plan går ud på at reportere min fremgang hver anden uge de næste 10 uger frem, for at få opbakning fra jer, og for at holde mig selv på måtten - så at sige.

    Ønsk mig held og lykke.

    Hej Thomas

    Du kan godt tabe dig 10 kilo på 10 uger. Din kost- og motionsplan ser fornuftig ud. Du skriver at du nyder en del øl og vodka henover weekenden. Til din orientering: "En pilsner øl indeholder 521 kj og i 100 gram vodka er der 969 kj". Jeg vil umiddelbart mene at du skal indtage ca. 11000 kj om dagen da du er skoleelev. Så kan du jo selv regne på søndag aften hvor mange kj du har indtaget i weekenden.

    Kød er mange ting og til din orientering indeholder:"Spegepølse, salami pr. 100 g. 1905 kj og tun pr 100 g. 467 kj".

    Du ønskes held og lykke med dit vægttab

    vh

    mask:)

  7. Nej det gør de sgu ikke. Din "kur" indeholder absurt mange frugter og bygger på dine egne fantasier om grisekød.

    Fri os venligst for flere af de her indlæg af samme slag, det kan simpelthen ikke være rigtigt at du skal spamme forumet ved at poste den samme kostplan igen og igen! Hold dig dog til én tråd - det kan alle andre finde ud af og det burde du også kunne!!!!

    /Keki

    Det er da meget normalt at spise 6 frugter om dagen og rigtig mange spiser ikke grisekød globalt set. En hel del synes at min kostplan er god. Derfor synes jeg, at nye brugere af dette forum skulle se den, da jeg tror, de kan ha stor glæde af min velafprøvede kostplan. Jeg ved naturligvis, at en kostplan skal tilpasses den enkelte, men da det er et meget stort arbejde at udarbejde en kostplan, har jeg valgt at komme med generelle råd som: nul alkohol, fastfood og sodavand, da disse fødevarer indeholder mange kalorier. Hvis du så f.ex. alligevel har lyst til at drikke alkohol og spise spareribs, kan du jo blot spise det mindre næste dag og længere er den jo ikke. Risikoen er blot den, at du så ikke taber dig og dermed mister motivationen. Derfor: Klem en hvis legemsdel sammen en gang for alle og tab dig!!!:)

    vh

    mask

    CC

  8. Du er virkeligt et dybt ynkeligt menneske mask1.

    Tag dig nu sammen.

    Det er muligt at jeg er dybt ynkelig, men jeg er da trods alt ikke sunket så dybt som dig der er at betragte som en amøbe :blink:

    De kærligste hilsener til dig kongsfelt og held og lykke til dig i det ny år, tror du har brug for det:)

    mask

  9. Det er sgu da ikke en skrap kur. Man spiser jo hele tiden og også store portioner...

    Men hallo.. dit bud på en kur er altså ikke svaret på alt, du kan ikke bare copypaste til alle der spørger efter en kur, det ødelægger jo meningen med forummet... En kur skal tilpasses den person den er tilegnet og vedkommendes livsstil. Du kan ikke bare bruge den samme på alle.

    Det kan godt være at du har tabt dig sådan her, men du er ikke den eneste der har tabt sig, jeg har personligt selv tabt ca. 30kilo på min egen måde, så din kur er sgu ikke den eneste løsning.

    Prøv at give andres forslag en chance og det er jo ikke fordi der ikke allerede er blevet snakket nok om din kur. Vi vil gerne have noget nyt på banen næste gang vi hører fra dig, ellers tror jeg ikke du skal regne med bifald.

    Det er sandt meget af det i din kur, men det er jo ikke noget nyt og regler som at svinekød er fedt og ulækkert er da noget fis. Svinekød kan være helt magert og skinke og hamburgryg kan da fungere fint som pålæg osv...

    Og der er heller ingen grund til at man ikke kan spise noget andet end frugt til morgenmad. Husk lige at frugt feder altså også. Frugt tæller også i kalorieregnskabet og med al den frugt, kan man godt risikere at få for mange kcal.

    Jeg ville personligt sige maks 3 stk frugt om dagen hvis man vil tabe sig.

    Jeg tabte mig 30kg på følgende kur:

    Morgenmad: 250g mager yoghurt, 20g havregryn ovenpå og 1 stk frugt.

    Frokost: 2 stk rugbrød, to skiver mager pålæg, 1 stk frugt

    Mellemmåltid: 20g mørk chokolade

    Aftensmad: 200g kylling, fisk, svinekød eller oksekød, 300g grønsager.

    Mine regler lød på:

    1. Ingen smør eller olie hverken til brød eller stegning eller salat osv.

    2. Ingen dressinger eller saucer

    3. Ingen alkohol

    4. Det eneste der må drikkes er vand, te, sort kaffe og masser af cola light

    Hveranden dag: 30mins løb + 30min cykel, romaskine eller crosstrainer

    DET er en skrap kur men den virkede på mig

    Ligner vores forslag ikke hinanden meget:)

    Jeg vil på din opfordring udtænke en ny kur. Jeg har forøvrigt lavet kure specielt tilpasset den enkelte. Men det er et meget stort arbejde, men vil da gerne gøre det igen.

    mvh

    mask:)

  10. hej alle sammen :)

    er ny her på MOL men ville sætte stort pris på nogle gode råd.

    jeg er en pige på 15 år, vejer omkring de 57 kg og er 162 høj, jeg er pæreformet så det meste af mit vægt ligger desværre på min lår område, det er jeg lidt ked af, så vil rigtigt gerne tabe mig nogle kilo.

    jeg går i træningscenter hver dag! hvor jeg løber 2 km med 10,5 - 13 km/t og cykler ca 3 km + går/cykler til og fra skole. Jeg prøver og spise sundt og holde kalorierne under 2000 om dagen, men har en svaghed for chokolade og hvidt brød så jeg kommer nok op på de 2000 kcal :( men er det jeg gør nok til at tabe mig??? jeg ved godt at det motion jeg laver ikke er voldsomt meget, men gør det ikke lidt mere at det er hver eneste dag, og jeg sveder også rimelig meget efter træningen, er det ikke ligesom et tegn på at der sker noget?

    vil gerne have en slank krop og komme af med min pæreform eller ihvertfald noget af den, men vil virkelig IKKE udvikle store synlige muskler.

    håber virkelig på noget respons :)

    på forhånd tusind Tak!

    Chokolade og hvidt brød indeholder rigtig mange kalorier: ( pr.100 gram )

    Chokolade: kcal 536, protein 6 gram, fedt 29 g, kulhydrat 63 g

    Hvidt f.brød: kcal 270, p. 8 g., f. 4 g., k.,51 g.

    Nu skriver du ikke hvor meget du spiser men du kan snildt indtage 200 gram c+f om dagen, hvilket svarer til ca. 1/3 af dit daglige energibehov.

    Hvis du så også drikker en cola er du oppe på ca. halvdelen af dit energibehov.

    Håber at du kan bruge det i dine overvejelser om dit ønskede vægtab. Se evt. mit forslag til en kostplan.

    vh

    mask1:)

  11. Hej,

    Skal til at tage mig lidt sammen!

    Facts: Mand, 41 år, 181cm, 110 kg.

    Mål: 90 kg.

    Nej, det er ikke et nytårsfortsæt...har ventet til efter jul p.g.a. den gode mad som jeg ikke ville gå glip af :o) det ville være for svær en start!

    Så hvad er min plan? Opstart vil være uden motion. Jeg planlægger at spise 6 fornuftige måltider om dagen gennem den første måned da jeg regner med at jeg sagtens kan smide nogle kg ved dette alene. Hvis mit vægttab stadigvæk er fornuftigt fortsætter jeg på denne måde. Når jeg stagnerer vægttabsmæssigt er min plan at tilføje motion for at komme videre i processen. Højst sandsynligt Mountainbike da jeg har et pragteksemplar stående herhjemme. Senere tilføjer jeg måske vægttræning?

    Ud fra ovenstående facts vil jeg gerne have lidt hjælp: Hvor mange kalorier skal en gut på min størrelse inhalere dagligt for at bibeholde min vægt? Hvor stor en reduktion af kalorier er bedst hvis jeg vil tabe 1 kg pr. uge? Hvor stor en andel skal være henholdsvis protein, kulhydrat og fedt?

    Disse spørgsmål er nok stillet 1000 gange, men tænkte at jeg ville poste mine facts og få råd ud fra disse.

    På forhånd tak.

    Du kan måske fnde inspiration i mit indlæg

    mask1:)

  12. Magert svinekød er en glimrende og sund proteinkilde. At du finder det ulækkert, beror på dig selv, og at det er fedt er forkert, hvis man ellers vælger udskæringer af det magre kød fra svinet.

    Tyg lige på disse tal fra Fødevaredatabanken

    Svinefilet pr. 100 gr. 448 KJ, 22,2 gr. prot., 1,9 gr. fedt. Uspecificeret magert svinekød pr. 100 gr. 481 KJ, 22,0 gr. prot og 3,0 gr. fedt. Sammenlign med kyllingekød 100 gr. 551 KJ, 20,0 gr. prot, 5,7 gr. fedt.

    Spiser du også skindet på kyllingen, bliver fedtindtaget øget betydeligt.

    Hvis dit problem er dyrevelfærden, så er der ingen grund til at foretrække fjerkræ frem for svin. Så kan man højst diskutere, hvem der har det dårligst. Hvis du vil betale for dyrevelfærd og vælger økologisk, hvad der kan være mange gode grunde til, er det et spørgsmål, om ikke svinekød vil være det bedste valg, da kannibalisering og hakning er et problem også i økologisk fjerkræproduktion.

    Men jeg er enig i, at fisk er et godt valg.

    Tyg lige på disse tal fra Fødevaredatabanken pr. 100 gram

    Svinekam: 1065 kl, 19.3g protein, fedt 16g

    Spare ribs: 1371 15 30

    Rødspætte filet paneret dybfrost: 576 17 2

    Enig med dig i at jeg ikke bryder mig om svinekød. Svinekød er generelt set fed mad. Fisk er generelt set mager mad og har en god sammensætning af fedt, hvorimod svinekød har en dårlig sammensætning af fedt. Derfor spis fisk oftest og nedsæt forbruget af produkter fremstillet af svinekød og rent svinekød. Kylling er også at betragte som mager mad, men er enig med dig i det med skindet

    Jeg er enig med dig i dine betragtninger om dyrevelfærd. Tror at rødspætter lever et meget sundt liv:)

    mask:)

  13. Tror sku desværre ikke du husker så godt... Du fik ikke en eneste positiv bemærkning med på vejen sidste gang. De eneste kommentare der lød positive, var så overdreven sarkastiske, at det ikke var til at tage fejl af!

    Og hvis du endelig skal forsøge dig med den kostvejldning, hvorfor h.... har du så ikke taget noget af kritikken med dig fra sidste gang. Det er jo PRÆCIS den samme vejledning du poster igen......

    I er åbenbart et par stykker der laver lidt sjov med min kostplan og det er ok med mig. Tror måske at mit forslag til en kostplan er et af de mest gennemdiskuterede her på sitet. Mange forholder sig kritisk, andre sarkastisk, og det er ok med mig. Men mit forslag er opbygget så du får den ernæring du skal ha af fedt, kulhydrater og protein. Og som vi også har snakket om tidligere drejer det sig om at indtage færre kalorier end der bruges, da vil du tabe dig. Min erfarinng er at folk ikke gider at tælle kalotier, veje maden, og sidde at skrive og regne. Derfor foreslår jeg at visse fødevarer ikke indtages. Altså spis eller drik ikke disse fødevarer: Slik, sodavand,alkohol, chips, grisekød, fastfood, kager og hvidt brød. Kroppen har ikke noget at bruge dem til. Spis så vidt det er muligt: Masser af grøntsager og frugt. Spis fisk. Moderer dit indtag af oksekød herunder pålæg.

    Jeg ved at det er en skrap kur. Men den virker og den er meget sund for din krop. Vægttabet kommer lynende hurtigt og det er megt motiverende og gør at du har lyst til at fortsætte. Hvis du også har overskud til at træne er det kun godt. Ganske vist vil muskelmassen øges, men det betyder på sigt blot at din forbrænding øges og dermed fedtreduktion og dermed et naturligt vægttab.

    mvh

    mask:)

  14. Skal vi nu til det igen :blink:

    Det er jo op til dig. Jeg fik jo utroligt mange henvendelser både positive og negative på mit forslag til en kostplan. Den virker jo og er godt for helbredet.

    mvh

    mask

  15. Du er det jeg vil kalde for en sej kvinde.

    Du må max drikke 3 l. vand om dagen. Gulerødder kan du spise lige så meget du lyster. Spis også gerne 6 frugter om dagen. (pas på med bananer) Appelsin er sundt her om vinteren. Også gerne æbler og pærer. Spis også gerne svesker.

    Hvis du kan li grøntsager spis da op til 600 gram om dagen.

    Spis gerne fisk hver dag. Fisk er bare super sundt. Tun/makrel i dåse er nem at tage med på arbejde det er jo allerede pakket ind. Rødspætter smager supergodt og er meget nem at tilberede.

    Og som du selv skriver undgå de søde sager som Cola og slik. Kroppen har overhovedet ikke brug for næringsstofferne og alle E-erne.

    Chips er smadder hamrende usundt. Popcorn kan lige gå an. Det er jo poppede majs.

    Det kan godt lade sig gøre at tabe 2 kilo i ugen. Umiddelbart vil jeg dog mene at du max. skal tabe dig 6 kilo. Men det er naturligvis dig der bestemmer hvad du vil veje.

    Held og lykke med dit vægttab.

    mvh

    mask

    PS.: Skriv endelig hvis der noget du vil vide mere om.

  16. Godt nytår til alle.

    Det kan være svært at tabe sig. Jeg har selv gået fra 107 kg. til 85 kg. Jeg fulgte disse meget enkle kostregler.

    1: Reducer indtaget af kulhydrater. Dvs. ingen slik, sodavand, kartofler, pasta, hvidt brød, kager og ris.

    2. Ingen Alkohol

    3. Nul fastfood

    4. Masser af vand

    5. Nul grisekød. Det er fedt og ulækkert

    6. Masser af frugt og grøntsager

    7. Spis fisk hver dag

    Til erstatning for disse produkter spises der masser af frugt, gerne 6 stk. om dagen. Start gerne dagen med 2 stk. frugt og et glas vand og ikke andet.

    Kl. 9. indtager du så igen 2 stk. frugt og et glas koldt vand.

    Kl 12. indtager du gerne 300 gram grøntsager, et stk. rugbrød uden fedtstof, 200 gram kylling, kalkun eller fisk som tun i vand, gerne med lidt mayonaise til og to glas kold vand

    Kl. 14 indtager du 2 stk. frugt. og et glas koldt vand

    kl . 16 indtager du 2 stk frugt og et glas koldt vand

    kl 18. indtager du 300 gram grøntsager, 200 gram kylling, kalkun, fisk. og to glas koldt vand

    kl. 20 indtager du atter to stk. frugt.

    kl. 22 går du i seng drik gerne et glas vand. og hav evt. et glas med koldt vand stående ved siden af sengen til natten.

    Du må ikke drikke vand der indeholder alkohol, da alkohol binder fedtstoffet i kroppen.

    Du må gerne drikke max. et glas mælk om dagen.

    Du må ikke indtage andre typer af mælkeprodukter da de indeholder kuldydrater i stor mængde.

    Denne kur vil sætte gang i en afgiftning af kroppen, da maden vi spiser indeholder store mængder af gift som skal ud, derfor al vandet.

    Hvis du følger denne kur vil efter max. 4 måneder have tabt ca. 20 kg.

    Glemte : Du må ikke spise fastfood overhovedet, altså ingen pommes frites, pizza, hotdog, grillkyllinger osv. Ej heller is. slush ice osv.

    Det kan anbefales at du dyrker motion hver dag når du er kommet iorden igen. Gerne en time. Men træn forskelligt hver dag. Gå gerne stille og roligt.

    Du skal ikke power træne.

    Det kan også anbefales at få massage på hele kroppen hver fjortende dag, at gå i sauna så ofte du kan. Det sætter også gang i udrensningsprocessen og dermed vægttabet.

    Det er meget normalt at du kan opleve en uge eller to hvor du ikke taber dig. Men det betryder intet da du så vil tabe dig mere i næste uge.

    Jeg kan anbefale dig at søge på: vægtkonsulenterne i google. Evt. at melde dig ind. Det gjorde jeg og det virker. Men det er ikke for tøsedrenge. Smiler.....

    Min kur og kostplan er inspireret der fra.

    Derudover handler det til syvende og sidst om din egen indstilling til at ville tabe dig. Det er dig der bestemmer. Du er din egen kaptajn. Du sætter kursen. Og er det ikke bare vidundeligt at tænke på. Her bestemmer du og ikke andre.

    Dette indlæg er blevet redigeret af mask1: 3 minutter siden

  17. Dette er et opråb, en provokation samt et oplæg til debat om kvinder og deres fokus på badevægtens små tal!

    For nylig sad jeg på en café og overhørte - igen - en samtale mellem nogle kvinder, der sad ved bordet ved siden af. Samtalen gik på deres vægt, som blev diskuteret i alle detaljer - morgenvægt, aftenvægt, vægt i forbindelse med menstruation, vægt under graviditet (og efter), sommerferievægt and you name it. I forlængelse af dette diskuterede de naturligvis også vægttab, træning, kure and you name some more....

    Desværre kunne jeg ikke komme til at flytte bord, da cafeen var godt fyldt. I stedet sad jeg og undrede mig. Hvad er det der får kvinder til at fokusere så meget på deres vægt - det virker helt sygeligt og tvangstanke-agtigt. Vægten står ikke skrevet i panden af jer, kvinder, så hvorfor bruger I ikke spejlet til at vurdere jeres krops udseende, i stedet for at veje jer to gange i døgnet.

    For mig som mand er vægten fuldstændig betydningsløs, når jeg vurderer en kvindes udseende. Hvad nytter det at man er stolt af at veje 55 kilo efter en kur (...jubii, jeg vejer mindre end før jeg blev gravid-agtigt), hvis der er dømt farvel-arme, mavemusklerne er slappe og ballerne hænger som guirlander nede om lårene. Så måtte samme kvinde altså efter min mening hellere træne noget vægttræning, tage ti kilo på i muskelvægt, og opnå en god kropsholdning og en veltrænet krop!!!

    Smid dog de åndssvage badevægte i skraldespanden, se på jer selv i spejlet... Ser det OK ud? - jamen så er det jo nok OK.

    Ser det ikke OK ud - så træn og stram op!!! :-)

    EDIT: Ja, og det samme gælder for mænd!

    Venlig hilsen

    Sall

    I dette land er der ytringsfrihed. Jeg vil derfor foreslå at du finder en anden cafe at indtage din kaffe på.

    Vægt er en meget personlig ting og det må derfor være op til den enkelte at afgøre hvad vægten skal lyde på og i hvilket fora det skal diskuteres.

    vh

    mister larsen

  18. Mask1 hvorfor i alverden råder du folk til at spise 100 gram kage dagligt. Er det den misforståede idé med at man bør synde lidt hver dag, for at undgå at falde i og voldæde og derved droppe livsstilsændringen???

    Spis dog noget mere til frokost, så har man jo slet ikke lyst til kage midt på dagen. Der er milliarder af mennesker der overhovedet ikke har behov for at æde kage midt på dagen, så lad være med at bilde dig selv ind at det er nødvendigt!!!

    Ups det var en smutter fra mig. Enig med dig i at det ikke er nødvendigt at spise kage. Kostplanen er egentligt lavet til en anden kvinde, som spiser kage midt på dagen. Ville så vise hende hvor mange kalorier en kage indeholder. Ved at fjerne kage og mysli reducerer hun kalorieindtaget med næsten 900 kcal og kommer derved i energiunderskud og vil gå igang med et vægttab. Tænkte at så kan hun jo selv se at her kan der spares rigtig mange kalorier. Jeg synes personligt ikke at der skal syndes midt på dagen.

    Er enig med dig i at det er vigtigt med en god frokost.

    Tak for informationen.

    mvh

    mr. larsen

    believe and just do it

    you can do it

  19. Kostplan

    Morgen:

    250 gram ylette: 150 kcal

    100 gram mysli: 373 k

    20 gram fibersund: 50 k

    ialt: 573 kcal

    Mellem:

    100 g banan: 82 kcal

    ialt: 82 kcal

    Frokost:

    Salat: 100 gram hvidkål: 30 kcal 100 gram gulerod: 39 kcal = 69 kcal

    100 gram tun i vand: 112 kcal

    100 gram groft brød med kerner: 225 kcal

    ialt: 402 kcal

    Efter arbejde:

    100 gram banan: 82 kcal

    50 gram knækbrød af hvede: 200 kcal

    100 gram kage: 504 kcal

    ialt: 785 kcal

    Aftensmad:

    200 gram salat: 69 kcal

    100 gram parboiled ris: 365

    200 gram kyllingebryst: 296 kcal

    ialt: 726 kcal

    Hygge aften:

    100 gram banan: 82 kcal

    ialt for hele dagen: 2650 kcal.

    Håber at du kan bruge det. Har du spørgsmål så skriv:-)

    mvh

    larsen

  20. Hej

    Her er et forslag til en kostplan son jeg har lavet til en anden kvinde her på sitet. Du vil i denne kostplan indtage ca. 2500 kcal pr. dag. Du skal altså skære 1000 kcal af denne. Det kan du gøre ved at gøre mængderne mindre. Jeg har valgt at vise dig denne kostplan, da jeg tror at mange spiser som dette. Med andre ord. Vi indtager langt flere kcal. ind vi lige tror. I tyskland spiser de som du skriver generelt en lidt federe kost end i Danmark, så det er ret naturligt at du er kommet til at veje mere.

    Visse fødevarer indeholder en masse kcal. Det er typisk industrielt fremstillede fødevarer som: Kager, chips, sodavand, leverpostej, pålæg som salami, pølser, pizza, alkohol osv. Derfor spis en enkel kost. Gerne de rene råvarer. Drik vand gerne 2-3 liter om dagen. Når du går igang med at ændre din kost vil du sikkert opleve at du er sulten. Spis da f.ex. gulerødder da de mætter og næsten ikke indeholder kalorier. Er du slik sulten spis da frugt som appelsin og æble.

    Motion er vigtig. Gå gerne en tur hver dag på mindst en halv time i et raskt tempo. Du må gerne blive forpustet. Du kan også melde dig ind i et fitnesscenter og få lavet et motions og styrketræningsprogram.

    Det er vigtigt at du beslutter dig for at ville tabe dig. Jeg foreslår at du gør det på denne måde. Mål din talje, mave, lår, overarme og brystmål. Skriv målene ned. Tag et billede af dig med din mobiltelefon hvor du står med siden til et spejl. Så kan du tydeligt se hvordan du ser ud. Find et billede fra da du var slank, og sig til dig selv. Sådan vil jeg se ud igen om fire måneder. Det kan sagtens lade sig gøre. Husk det er dig der bestemmer over dit liv og dermed hvor meget du vil veje. Med en vægt på 65 kg og en højde på 178 er du en supersmuk og attraktiv kvinde.

    Skriv tilbage og spørg bare løs. Vi er mange her på MOL der gerne vil hjælpe dig.

    mvh

    mr.larsen

    believe and just do it

    i know you can

    :bigsmile:

  21. Det lyder mere positivt, du faktisk gerne vil høre på hvad vi fortæller dig. Ikke at jeg eller andre har ret i alt, men de fleste på MOL er gode til at holde sig til forskning og fakta, og ikke til egne formodninger, som det virker som om du gør tit. Men nok om det...

    Tag at læse om "Kreatin FAQ" her på kosttilskuds siden. Ja jeg har mere end 6 års erfaring med styrketræning/bodybuilding, men det gør mig dog ikke til ekspert, desværre. Med henhold til din datter er det meget svært at svare på, da det kan skyldes mange ting. Du må gerne oprette en tråd under "skader", hvor du nærmere beskriver problemet, hvis du har lyst. Ellers gå til egen læge for råd og vejledning.

    Jeg læser med stor interesse indlægene på dette site. De fleste er berigende, andre er morsomme. Jeg har interesseret mig for ernæring og motion i 30 år ca. Spillede badminton på et højt niveau i 12 år og har styrketrænet i 15 år. Er nu begyndt at interessere mig for kroppen på en anderledes måde primært fordi jeg gerne vil løbe en maraton om 4 år. Mine døtre løber også, deres mor og min bror. Flere af dem jeg arbejder med løber også. Synes det ville være fedt at løbe en maraton sammen med dem. Mit problem er at jeg aldrig har løbet ret meget mere end to -tre meter ad gangen. Kan mærke at muskler lige som skal omstilles til løb. Har lagt et program for dette der består af træning på løbebånd i ca 40 minutter 6 gange ugentligt efterfulgt af ca 1 times styrketræning. Det er ret så effektivt. Har tabt mig ca. 6 kilo fedt på 3 måneder og mangler nu kun 3 kilo. Så vejer jeg 82 kilo. Hvilket er ret passende for en mand på 48 alm af bygning og med en højde på 189 cm. Jeg har også lagt min kost om. Spiser ikke svine- og oksekød, men meget fisk og kylling. Jeg træner fra kl. 18.30 - 20.00. Indtager efter træning ca. 40 gram protein og 40 gram kulhydrat ialt ca. 3000 kilojoule. Jeg har ikke haft de store problemer med restitution. Har faktisk aldrig haft så meget energi som nu og sover som en sten. Jeg finder dette interessant. Den erfaring vil jeg naturligvis gerne dele med andre og modtager også gerne kritik heraf. Jeg kan godt se at nogle af mine ideer kan virke kontroversielle på nogen, men det skal ikke afholde mig fra at skrive om dem.

    Mht vægtab mener jeg at det skal gøres hurtigt og effektivt. Tror ikke på diæter der løber over flere år. Motivationen forsvinder. Jeg mener også at den mest effektive måde er at ændre livsstil, ændre kosten en gang for alle. En sund kost vil for langt de fleste være en der ligner den diabetesforenigen anbefaler, mine anbefalinger ligner deres. Dog siger diabetesforeningen at det er ok at spise svine- og oksekød og at indtage mælkeprodukter.

    Under et vægtab vil jeg ikke anbefale at drikke alkohol. Efter vægttabet og opnået normalvægt er det ok at drikke alkohol. Forskning viser at et - to glas rødvin er sundt. En snaps vil også være sundt.

    Indtagelse af større mængder alkohol kan også være sundt, da mange føler sig frigjorte og i godt humør i beruset tilstand.

    Jeg vil læse tråden om kreatin og oprette en tråd under skader.

    mvh

    mr. larsen

  22. Mask1 for faen.......... IGEN er dine råd langt fra virkeligheden.

    Så hvis man bare spiser mange proteiner, får man større muskler? Desværre nej, så længe du får nok protein, vil resten blive omdannet til fedt. Så proteiner i sig selv, er ikke muskelopbyggende. Det er styrketræning kombineret med, at spise den mængde protein kroppen har brug for derimod.

    Der er der intet bevis for. Hvis der er, må du meget gerne poste det her......

    Hvorfor? Den må du dælme gerne forklare.

    Mrnicegay: Du skal selvfølgelig selv bestemme dig for hvilken kur du vil bruge. Jeg personligt ville dog altid anbefale vægtvogternes kur, da den er sund og varieret. Den giver ikke mirakuløse vægttab, men den virker og er en sund måde at tabe sig på. Men igen er det selfølgelig helt op til dig selv.

    Tak for dine korrektioner:

    Det er korrekt som du skriver at proteiner sammen med muskelopbyggende træning som fex styrketræning øger muskelkapaciteten. ( jeg styrketræner seks gange i ugen af en times varighed ca. derfor er jeg interesseret i CKD diæten der jo netop øger mængden af proteiner, modsat mange andre diæter der fokuserer meget på kulhydrater )

    Jeg er ved at udregne energiindholdet, protein, fedt og kulhydrat for min egen kost. Vil så efterfølgende køre et forsøg i tre måneder med en kost der indeholder flere proteiner end jeg plejer at indtage. Proteiner primært fra fisk, kylling og soyamælk.

    Ved du noget om kreatin Venan? Har læst at det skulle være muskelopbyggende ved styrketræning og ved indtagelse af proteiner. Har du en mening herom?

    Har du erfaring med styrketræning Venan? Har brug for en ekspert på området. Min ældste datter der også træner meget har problemer med hendes knæ. Hvordan kan hun undgå det?

    mvh

    mr. larsen

  23. Hej

    Du har måske ret, for jeg har drukket måske 10 øl det sidste år, og har kun tabt 25 kilo på 12 måneder. Ifølge dig skulle jeg kunne tabe 25 kilo på 4 måneder ved bare at droppe 3,33 øl. Det lyder jo fantastisk. For jeg har da ikke svært ved undvære de sidste 3 øl. Eller kan det tænkes at du tager fejl? :blink:

    Til maKuma

    :4thumbup: Sk.... godt gået. Det er rigtig flot det du har lavet. Det giver mig lyst til at give den en skalle igen. Er igang med et tilsvarende vægttab (130-90), og mangler stadig 15. Hvis du har brug for at slå til søren en gang i mellem så gør det. Det skal sgu nok lykkedes alligevel. Tager det en måned længere, hvad betyder det i det lange løb. Ikke en skid. Livet skal være sjovt. :4mewantfood:

    Lars Kofod

    Hej Kaufuss.

    Lige til din orientering. Jeg er ikke imponeret over dit vægttab på 25 kilo på tolv måneder. Du var jo svært overvægtig da du startede med et vægtab. De kilo du har tabt er de nemme at tabe. De næste 15 kilo bliver sværere at tabe og de sidste 10 kræver virkelig hårdt arbejde. Drop derfor de øl og din salami. Drop tøseriet og opfør dig som en mand :bigsmile:

    mvh

    mr larsen

  24. Hej Mr NiceGuy

    Jeg er ved at undersøge CKD Diæten. Finder den meget interessant. Altså at indtage rigtig mange proteiner. Det jeg har fundet ud af til nu er at for mange kulhydrater i kroppen vil vanskelligøre et vægttab. Men nu handler kost jo om andet end vægttab. Et andet perspektiv er at kosten skal være sund. Altså indeholde en balance af proteiner, kulhydrater, fedtdtof, vitaminer, mineraler osv. Din kostlan indeholder rigtig mange proteiner og vil derfor være muskelopbyggende og reducere indholdet af fedt og kulhydrat i særdeleshed. Tror dette er meget sundt, men er altså også usikker herpå. Jeg vil derfor gerne undersøge det nærmere. Har du kildehenvisninger jeg kan bruge? Jeg har fundet nogle amerikanske og det er meget interessant læsning.

    Jeg indtager selv mange protiner primært fra fisk og fjerkræ, nødder. Vil stoppe med at indtage mælkeprodukter da de indeholder laktose, et kulhydrat der forstærker vores trang til søde sager. Erstatter mælken med soyamælk, der ikke indeholder laktose.

    Jeg havde egentlig skåret ned på indtaget af fisk, men overvejer nu at ændre på dette og øge indtaget igen, da fisk er meget protieinrige og fedtet er det sunde, modsat fedt fra svinekød og okse.

    Kender du noget til kreatin? Tror du at det vil være godt at indtage i forbindelse med en proteinrig kost?

    mvh

    mr larsen