chj

Medlemmer
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by chj

  1. Hvorfor jeg ikke spise svinekød videnskabeligt forklaret

    Energistrøm

    Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

    Hm.. Videnskabeligt forklaret? HA! Wikipedia er et opslagsværk hvor hvem som helst kan skrive hvad som helst! Ligesom her hvor der tydeligvis også er enormt meget der er direkte forkert.

    Energitabet ved respiration er ca på 90% af den indtagne energi for hvert led i fødekæden. Dette betyder at et dyr fx skal spise planteføde 100 kJ for at producere kød med et energiindhold på 10kJ. Men dette gælder al animalsk produktion, ikke kun grise.

  2. Generelt kan det siges at danskernes gennemsnitsvægt er stigende og at dette skyldes at vi indtager for mange kulhydrater. Eller at energiindtaget er højere end energiforbruget.

    Ikke eller. Det skyldes kun at energiindtaget er højere end energiforbruget. Rent energimæssigt er det ligegyldigt om energien dækkes ved at spise kulhydrat, fedt eller protein. Hvis energiindtaget er mindre end energiforbruget, vil du tabe dig – uanset hvordan du sammensætter din kost.

    Dette betyder også at du kan komme med de mest sindssyge kostråd og de kan stadig virke i forhold til et vægttab (som venaN også skriver). Det betyder dog ikke at det er sundt eller overhovedet muligt at leve på den måde.

    Sidder og overvejer om du bare tager pis på os, eller det rent faktisk er seriøst ment....

    Jeg tænker (håber) det samme..

  3. Frugt og dermed fructose gør at blodsukkeret er stabilt da som du også skriver det optages langsommere end glucose. Derfor anbefaler jeg at man spiser meget frugt.

    Ja, som jeg skriver optages det langsommere end almindeligt sukker. Du skriver det optages hurtigere og at det derfor ikke lagres som fedt (NEJ!)

    Du kan godt blande kulhydrater og protein. Ser bare ikke nogen grund til det.

    Hvad med ønsket om at kunne spise normal kost. Stort set ingen typiske danske retter vil kunne indgå i en kostplan hvor kulhydrater og protein ikke må blandes. Så NEJ det eneste der ikke er nogen grund til er IKKE at blande protein og kulhydrat.

    Jeg vil generelt anbefale at spise så lidt kød som muligt. Det kræver et meget stort energiforbrug at producere. Grisekød er det fedeste kød. And er federe med skind.

    Fisk er megasundt

    Hør mister, du producerer ikke maden - du nedbryder den. Og ja, protein kræver mere energi at nedbryde end kulhydrat og fedt - men det er jo en POSITIV ting hvis du vil tabe dig.

    Damn. Nu må det stoppe det her.

  4. Drop den der selvbestaltede kostguru mani, og lad være med at copy/paste det samme svar 12 gange på en dag.

    Kunne ikke have sagt det bedre.

    Det kunne jo være nogen ret faktisk troede på hvad han skriver..

    Mht Lene Hansson er det grotesk at hun har mulighed for at nå så mange mennesker med hendes hokus-pokus.. Jeg kan sgu godt forstå folk synes det er svært at vide hvad man skal gøre når en ubrugelig selvudråbt helse-guru pludselig bliver "eksperten".

  5. Den unge mand er sikkert ved at udvikle Diabetes 2. Diabetes 2 udvikles netop når der indtages de forkerte kulhydrater, primært de kunstige der især findes i slik, fastfood, is, sodavand, hvidt sukker, hvide ris, hvidt brød, kager, en række mælkeprodukter. Det er korrekt at frugt indeholder frugtsukker. Frugtsukker stabiliserer blodsukkeret. Vandet udrenser kroppen. Denne kombination gør at frugtsukkeret hurtigt dvs. indenfor 2 timer nedbrydes og derfor ikke lagrer sig på fedtdepoterne i længere tid som det usunde sukker gør.

    Ej, det er lidt noget vrøvl du kommer med her. For at få det på det rene: Frugtsukker består af fructose. Almindeligt hvidt sukker består af et fructose- og et glukose-molekyle der er bundet sammen. Dette bliver dog spaltet til et enkelt fructose-molekyle og et enkelt glukose-molekyle inden det når tarmen, hvor det optages og kommer ud i blodbanen. Glukosen optages hurtigere end fructosen (okay nu bliver det lidt teknisk: ca dobbelt så hurtigt, hvilket skyldes at optagelsen af glukose til dels sker via faciliteret diffusion og til dels via aktiv transport, mens transporten af fructose udelukkende sker passivt via faciliteret diffusion). Herfra ryger det videre til leveren hvor fructosen omdannes til glukose. Herefter har det præcis samme funktion som det glukose, der var glukose fra start. Hvad der sker herefter afhænger af hvor store mængder glukose der er tale om og hvilken "tilstand" kroppen ellers er i. Her bliver det enten lagret som glykogen, sent ud til musklerne hvor det bliver lagret som glykogen eller omdannet til fedt hvis lagrene er fyldte.

    Min pointe:

    - Frugt er super, men du har ikke rigtig fanget hvorfor

    - Fructose er ikke noget wonder-drug.

    - Fructose optages ikke hurtigere end almindeligt sukker (og dette er faktisk en fin ting, da blodsukkeret netop derfor holdes mere stabilt i forhold til at indtage almindeligt sukker (de fleste af de "forkerte" kulhydrater du nævner indeholder netop store mængder af sukker))

    - Om de kulhydrater vi indtager lagrer sig som fedt afhænger ikke af hvor hurtigt de optages, men af om der er så mange at kroppen ikke kan nå at bruge dem.

    Er enig med dig i at der skal spises masser af proteiner, men ikke fra svinekød det er usundt da det indeholder masser af usundt fedt og giftrester. Helst proteiner fra fisk, fjerkræ og højst en gang ugentligt fra oksekød og max 200 gram til frokost og til aften. Karfofler, ris og pasta må ikke indtages samtidigt med kød. Det skyldes at de enzymer der skal bruges til nedbrydningsprocessen er forskellige. Konsekvensen heraf er den at nedbrydningsprocessen vil foregå meget langsomt og selve processen kræver en masse energi. Det er derfor du tit oplever en døsighed sløvhed når du indtager kartofler og f.eks. flæskesteg.

    Vi kan blive enig om at der skal være tale om magert kød. I forhold til svinekød har jeg skrevet som svar til et af dine andre indlæg:

    At du synes grisekød er ulækkert er helt din egen sag, men jeg kan ikke se hvad det har at gøre i dette forum. Mht til fedtindholdet kommer det meget an på udskæringen, samt om man medregner det synlige fedt, der udgør en stor del af fedtet i svinekød (og som jo kan skæres fra). Svinekød kan altså være både være meget fedtholdig eller relativ fedtfattigt alt efter hvilken slags svinekød man snakker om.

    At kulhydrater og protein ikke må blandes er noget pis. Mere er der egentlig ikke at sige til det (men nu gør jeg det alligevel). Ja, der bruges forskellige enzymer til nedbrydning af forskellige stoffer, men processerne forgår ikke langsommere af den grund. Sjovt nok er kroppen faktisk bygget til det. (I øvrigt: hvorfor er det en dårlig ting hvis processen krævede mere energi - jo mere energi kroppen bruger jo mindre energi vil lagres i kroppen som fedt!?). At man bliver "sløv" efter et måltid skyldes at kroppen bruger sin energi på at få optaget det den får indenbords. Blodet sendes altså primært til indvoldene (i stedet for musklerne) og det er helt normalt især efter et stort måltid.

  6. Hvis man skal kigge i forhold til tabelværdier ligger du jo fint i forhold til BMI, men en fedtprocent på 14 er lav for en kvinde. Tabelværdier er dog kun tabelværdier, og behøver ikke nødvendigvis passe på netop dig (ex: hvis din muskelmasse bliver større bliver din fedtprocent jo også mindre - selv om den samlede fedtmængde på kroppen er den samme). Derudover er ikke alle metoder til at måle fedtprocent lige præcise, og der kan sagtens være målt/regnet forkert.

    Hvis du er bekymret for din sundhed så snak med din læge - hvis du er bekymret for dit udseende så kig dig i spejlet og se om du synes du er for tynd. Op i r**** med hvad andre synes.

    I forhold til ledproblemerne ved jeg ikke ret meget. Det er jo helt normalt at leddene knaser lidt (som hvis man knækker fingre), men hvis det er noget der generer dig så spørg din læge - måske kan der gøres noget ved det?!

  7. Selv om dine kostråd giver nogenlunde mening er der en del af dine udsagn jeg er uenig med. Normalt ville jeg ikke gide kommentere det, men siden du har postet dine kostråd på mere eller mindre alle trådene i forumet omkring vægttab, som var det den eneste sandhed, kan jeg ikke lade være.

    5. Nul grisekød. Det er fedt og ulækkert

    At du synes grisekød er ulækkert er helt din egen sag, men jeg kan ikke se hvad det har at gøre i dette forum. Mht til fedtindholdet kommer det meget an på udskæringen, samt om man medregner det synlige fedt, der udgør en stor del af fedtet i svinekød (og som jo kan skæres fra). Svinekød kan altså være både være meget fedtholdig eller relativ fedtfattigt alt efter hvilken slags svinekød man snakker om.

    Til erstatning for disse produkter spises der masser af frugt, gerne 6 stk. om dagen. Start gerne dagen med 2 stk. frugt og et glas vand og ikke andet.

    Kl. 9. indtager du så igen 2 stk. frugt og et glas koldt vand.

    Efter en hel nats faste er glykogendepoterne (kroppens lager af kulhydrat i muskler og lever) ved at være tomme, og da vi nu engang ikke fungerer optimalt uden disse energireserver vil dette være alt for lidt morgenmad hvis du har planer om at være den mindste smule aktiv i løbet af dagen.

    Du må ikke drikke vand der indeholder alkohol, da alkohol binder fedtstoffet i kroppen.

    Ingen tvivl om det ikke er en god idé at drikke alkohol hvis du vil tabe dig, men det skyles at det indeholder meget energi (mange kalorier) - ikke at det "binder" fedtet i kroppen. Hvor har du den røver fra?

    Du må ikke indtage andre typer af mælkeprodukter da de indeholder kuldydrater i stor mængde.

    Øh, hvad? Nej! Almindelig skiveost indeholder fx 0-1,5 g kulhydrat pr 100g alt efter hvilken type det er. Dog indeholder ost traditionelt meget fedt (især den usunde, mættede fedt), men man kan jo også finde fedtreducerede ostetyper (der dog stadig har et højt energiindhold - men ikke pga kulhydratindholdet der fx i en Cheasy 6% og 13% er på 0 g)

    Denne kur vil sætte gang i en afgiftning af kroppen, da maden vi spiser indeholder store mængder af gift som skal ud, derfor al vandet.

    Gider jeg ikke engang kommentere på. Hvor får du det fra?

    Det kan anbefales at du dyrker motion hver dag når du er kommet iorden igen. Gerne en time. Men træn forskelligt hver dag. Gå gerne stille og roligt.

    Hvorfor ikke med det samme? Man er ikke i "uorden" fordi man vejer for meget - man kan godt motionere og man har godt af det. Jaaa, gerne en time - og gerne endnu mere - især hvis du foretrækker noget med lav intensitet.

    Du skal ikke power træne.

    Hvorfor ikke? (Og hvad betyder "power træne"?) Det er en myte at man skal træne med lav intensitet hvis man vil tabe sig (se evt artiklen Glem Fedtforbrændingszonen): Jo højere intensitet i træningen, jo mere energi forbrænder du pr minut.

    Det vigtigste er at du finder noget der passer til dig og hvis du helst vil gå stille og roligt 2 timer om dagen, så er det fint, men hvis du hellere vil løbe en tur på 20 min hvor du giver den gas er det også rigtig udmærket.

    I sidste ende giver det måske det samme vægttab, men hvis man også vil se fremskridt i forhold til ens fysiske formåen, får man i langt højere grad en effekt på hjerte/kredsløb, på åndedrætsfunktionen og ude i muskelvævet med træning ved højere intensitet.

    Det kan også anbefales at få massage på hele kroppen hver fjortende dag, at gå i sauna så ofte du kan. Det sætter også gang i udrensningsprocessen og dermed vægttabet.

    Nej! Få massage hvis det er det du har lyst til, men du taber dig ikke af at blive masseret.

    Jeg kan anbefale dig at søge på: vægtkonsulenterne i google. Evt. at melde dig ind. Det gjorde jeg og det virker. Men det er ikke for tøsedrenge. Smiler.....

    Du taber dig ikke af at melde dig ind i vægtkonsulenterne, ligesom du ikke taber dig af at melde dig ind i et fitness-center eller læse Lene Hanssons kogebøger.