FanBoy

Medlemmer
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Reputation Activity

  1. Like
    FanBoy reacted to incognito in Styrketræning med mål at hypertrofere   
    Udover yettis rettelse, er dit syn på timingen af disse ting også lidt off. Det fungerer ikke sådan at der først er en skades og nedbrydningsproces, der bliver efterfulgt af en opbygningsproces. Nedbrydningen og opbygningen er dynamiske processer der foregår samtidigt.
    Hvis svaret på dit spørgsmål var så simpelt, ville det nok ikke kunne afføde så mange stort set uendelige diskussioner, som det er tilfældet.
    Man kan ikke sætte en enkelt veldefineret intensitetszone på som værende optimal, for det første fordi periodiseret træning er bedre end steadystate og fordi intensiteten spiller sammen med pauselængde, længde af sæt, antal sæt, frekvens osv.
    Hvis man skal brække det lidt op så kan man sige at der både skal være noget der udmatter musklen under belastning (det handler om ting som at kreatinfosfat puljerne brændes af, flere af elektrolytterne bliver fucket op (og dermed membranpotentialet), iltmangel, nedbrydning af glycogen og så videre) og noget mekanisk intensitet (altså størrelsen på belastningen i musklen), samt volumen, som muligvis er en uafhængig entitet, som dog har forbindelse til begge de andre. Det skulle være åbenlyst at der er flere ting her der står i kontrast til hinanden, specielt intensitet og hvor meget arbejde man kan lave ved denne intensitet.
    Når man hører at 3x8 er en god BB rep range, så er det fordi det er et passende kompromis mellem de førnævnte faktorer der skal til. Ikke fordi der er nogiet specielt magisk ved 3x8.
    Så hvis du spørger hvad der skal til for at få store muskler, så kan vel ikke rigtigt svare på andre måder end at:
    Du skal sørge for at lave noget rigtigt tungt
    Du skal sørge for at lave noget rigtigt udmattende (det skal du nok lave lidt mere af end det tunge)
    Du skal overordnet set have en ret høj volumen
    Du skal variere din træningsmodalitet, specielt med hensyn til intensitet og volumen
    Om man så laver noget rigtigt tungt og rigtigt udmattende indenfor samme dag, samme uge, eller samme måned tror jeg personligt er mindre relevant (altså om det indgår i mikro- eller makroperiodisering).