SuperSara

Medlemmer
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by SuperSara

  1. Du skal ikke indtage alkohol overhovedet hvis du vil tabe dig. Din krop vil bruge al sin energi på at forbrænde alkoholen. Det går der ca. 14 dage med. Fedtet vil derfor lagre sig, og det besværligør et vægtab og trækker det ud i årevis. Drop alkoholen i fire måneder og du vil da veje ca. 80 kilo

    Dette blir jeg nødt til at erklære mig uenig i! Alkohol forbrændes med en konstant hastighed i leveren. Eneste faktor som har en reel inflydelse på ens forbrændingshastighed er ens vægt. Altså jo mere man vejer, des højere ligger ens forbrænding. Så hvis man er en voksen, rask person forbrændes 1 - 1 1/2 gram alkohol pr. 10 kg legemsvægt i timen. En person på 60 kg forbrænder altså 6-9 gram alkohol i timen, eller 1 genstand (12 gram ren alkohol) på mellem 1 time og 20 minutter og 2 timer. Du skriver at du er halvvejs i dit vægttab (130 -> 80 kg) så kan regne mig frem til at du ligger lige over de 100 kg.. For dig vil det så betyde at det vil tage din lever et sted mellem 40 min og 75 min at forbrænde 1 genstand.

    Som sagt er nedbrydningenshastigheden af alkohol i leveren konstant, hvilket betyder at det ik gør nogen forskel om du ligger på langs og sover tømmermændende ud eller hopper rundt og laver sprællemænd dagen efter!

    Når det er sagt, så vil jeg også have lov til at påpege, at det er vigtigt at man gir sig selv lov til at give den gas fra tid til anden UDEN at beregne kcal.. At tabe sig er en lang og sej kamp og hvis man skal bevare motivationen bliver man nødt til at give sig selv lov til at have en enkelt aften uden lommeregneren i lommen..

    Super sejt at du er nået så langt! Fortsæt kampen.. men husk.. der skal også være plads til alt det sjove!

  2. Hej Lars.

    Jeg har selv et polar F6 og jeg er utrolig glad for det. Hvis man indstiller uret korrekt (evt. laver en maxtest og derefter taster sin målte maxpuls ind på uret) vil jeg påstå at usikkerheden er utrolig lille. At bruge pulsuret som er indstillet med dine private dataer er i hvert fald mere pålideligt end den forbrænding som selve den maskine man står på måler. Men tror at uanset hvilket mærke indenfor pulsure man benytter sig af, vil der altid være en mindre usikkerhed.

    Med det du har ydet lyder en forbrænding på 640 kcal som meget sandsynligt!

    Fortsæt det gode arbejde - thumbs up herfra! :D

  3. Har også spist ret sundt i dag. Tog en portion havregryn med mælk og sukker (uden sukker er det sgu for trist) til morgenmad, en portion gullerodssalat med rosiner til frokost (bestod af ca. 3 gullerødder), en tebolle og smoothie til mellemåltid og spiser så noget salat til middag. I virkeligheden er det meget rarere at spise så sundt, for så har man ikke dårlig samvittighed bagefter.

    Hej Spooks.

    Jeg ved godt, at dette kun er din kostoversigt for én dag, men det virker umiddelbart som om du spiser for lidt! Du spiser en masse grønt, hvilket er positivt, men du mangler også nogle fibre og så især proteiner. Det var det jeg blev mest opmærksom på! Det er utrolig vigtigt at du spiser proteiner og gerne mange, da det er kroppens byggesten! Hvis du er vegetar, kan du skifte køddet ud med fx. kikærter eller linser. Proteiner er også gode da de giver god fylde i maven og du bliver nemmere mæt. Desuden vil de aldrig blive omdannet til fedt, hvis du ikke forbrænder dem - hvilket sker med kulhydrater.

    Morgenmaden er personligt mit favorit måltid og jeg elsker især havregrød - dog spiser jeg ALDRIG sukker! Men for ikke at blive træt af havregrød varierer jeg den fra dag til dag. Den ene dag vælger jeg at skære et ½ æble i tern mens havregrøden simrer. Æbleternene ligger jeg nederst i skålen, hælder derefter havregråden henover, rør rundt og strør så med kanel. Det får lige lov til at stå et par minutter, for så blir æbleternene lune og bliver ekstra søde. Når jeg så spiser en mundfuld med 3 ingredienser smager det lidt af kanelkage.. mmm.. Kanel har også den positive effekt at det er blodsukker stabiliserende. Det vil sige, at dit blodsukker ikke tager en hurtig stigning efter indtagelse for derefter drastisk at falde - hvilket ellers ville resultere i at min trang til sødt og sukker øges. Den anden dag vælger jeg at skære en banan i skriver samt hakke lidt mandler, som jeg så strør over havregrøden når denne er færdig. Det smager SÅ godt!! I morges forsøgte jeg mig med hhv. hindbær og blåbær, da jeg altid har disse liggende i fryseren, hvilket faktisk måske ik var optimalt, men med lidt justering tror jeg det kan komme til at smage rigtig godt.. En sidste variation er at spise havregrød sammen med cheasy's vanilje yoghurt. Først hælder man yoghurten op i en skål og derefter havregrøden i midten ovenpå yoghurten. Det lyder mærkeligt, men smager faktisk rigtig godt..

    Hvis du trænger til et friskt og lækkert mellemmåltid kan du tage en portion vanilje yoghurt og så komme frosne bær i. Selv er jeg vild med blåbær og hindbær! En sidste ting.. hvis du som jeg elsker is har jeg et godt alternativ.. Tag en banan og skræl den. Pak den ind i stanniol og læg den i fryseren. 5-6 timer efter er den blevet frossen, men alligevel blød nok til at spise uden at knække tænderne.. Igen - det smager SÅ godt..

    Tebollen - væk med den! Den giver absolut ingen næring... Smoothie er et godt valg, især hvis du selv laver den.. hvis du køber den er det en god idé lige at kigge på varedeklarationen, for der findes rigtig mange smoothies ude på kølediskene som er smækfyldt med sukker og er derfor ik særlig sunde.. Så vælg med omtanke..

    Håber du kan bruge nogle af mine små tips.. Bon appetit!

    Sara.