Kaes

Medlemmer
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Kaes

  1. Hvornår restituerer du?

    som der også bliver nævnt så hvis det er større muskler du ønsker, kunne du godt skære en af de (efter min mening for)mange CF træninger væk.

    hvad er det overordnede mål med din træning?

    har ikke den store erfaring med kosten, men et generelt princip er jo at hvis du forbrænder mere end du indtager, ja så taber du dig.

    så hvis du 2 gange om ugen spiser mindre end du forbrænder så vil du også tabe dig.

    vil til sidst sige at det er vigtig at du ligger noget restitution ind, da det er der og når du sover, at dine muskler udvikler sig.

    håber du kan bruge det

  2. Ja, det er naturligvis klart, hvis jeg løber så hurtigt jeg kan, bliver jeg lige træt lige meget hvad min kondi er, der fik jeg formuleret mig dumt.

    Det jeg mente var, at jeg troede blot, at det at min kondi blev bedre gjorde, at jeg kunne løbe distancen hurtigere.

    Jeg vidste ikke, at min puls også ville falde, derfor overraskede det mig, at min puls var lavere, men at jeg stadig var lige presset, det var såden det skulle lyde.

    Men tak til jer alle for svarene, nu fik jeg svar på alt hvad jeg ville vide (lige pt.)

    Lad os sige du løber den samme distance, men løber den hurtigere, så skulle din puls gerne ligge nogenlunde på det samme og du vil føle dig lige så presset, men du har jo også løbet stærkere. men hvis du løber den samme distance på samme tid som tidlgere, skulle du gerne have fornemmelsen af at være mindre presset (din puls ligger lavere), fordi din krop er blevet bedre (Uden at komme ind på alt for indviklede forklaringer med kapillærdensitet osv.). Men hvis det er som i dit tilfælde, at du løber stærkere og din puls ikke rigtig kan komme op og du føler dig meget presset, så kan det også være overtræning. Det kommer ofte til udtryk ved ikke at kunne få pulsen op, men det skal selvfølgelig ses i lyset af hvor meget og ofte du træner.

    prøv evt. at hold øje med din hvile puls/morgen puls, så vil du få et godt indblik i hvordan din krop har det og om du evt. er i overtræning. I det tilfælde så sørg for at holde nogle gode restitutions dag.

    håber det giver mening

  3. Max pulsen falder ikke meget på grund af øget slagvolume.

    At max pulsen ikke stiger skyldes forhold mellem blodet opholdstid i det pulmonære system, blodvolume, a-V difference etc. Jeg er ikke nok inde i stoffet pt. til at komme med den præcise forklaring, og der er svjv. stadig uenighed omkring forskellen på elite udholdenhdstrænede personer og moderat trænede.

    Hos meget (udholdenheds)trænede personer, er teorien at for meget blodet bevæger sig for hurtigt igennem lungerne til at det kan blive mættet.

    Det er rigtigt, at max pulsen er genetisk og alders bestemt først og fremmest. Dog ser man også et lille fald i max puls hos udholdenhedstrænede personer.

    og hvorfor skulle det ske?

  4. Så vidt jeg er bekendt er din max puls genetisk og alders bestemt. den er altså ikke trænbar, og falder ikke fordi du kommer i bedre form pga. større slagvolumen. tværtimod kan man vel argumentere for at man vil være i stand til at presse sig selv yderligere og dermed få målt en højere max (Som jo så hele tiden har været det, men du har bare ikke være i stand til at presse dig selv tilstrækkeligt)

  5. Hey Kaes

    Ked af at sige det, men hvis du belaster din krop tæt på maks i form af styrketræning samt løb og march med oppakning, så er det nødvendigt at give kroppen den nødvendige restitution - derfor foreslår jeg at skære træningsmængden ned til først fire-fem gange træning (i starten) og senere i programmet til tre-fire gange træning om ugen.

    Uanset om man styrketræner, marcherer med tung vægt eller løber, så har kroppen brug for restution, især hvis målet er at opbygge styrke og kondition.

    Hvis man til gengæld har som mål at tømme kroppen for ressourcer, opbyggge risiko for skader eller overtræne, så er det skam fint at pukle løs seks dage om ugen. Men jeg går ikke ud fra at det er målet med træningsprogrammet.

    **

    sall

    Tja, man har jo lov til at være uenig. men som jeg også skriver er det selvfølgelig vigtigt at variere hvad man træner. en ting som cykling er f.eks en rigtig god måde at få trænet både styrke og kredsløb uden den store risiko for skader.

    jeg synes det er lidt mærkeligt at du anbefaler at starte hårdt ud for så at skære ned, det bør da helt klart være omvendt.

  6. Hej. rigtig fedt at høre at du tager det seriøst, er dog enig i de andre herinde, dit program er for hårdt. Men er uenig i at du skal skære dine træningsdage ned til 3 om uge. du kan sagtens træne 5-6 gange om uge(så længe det er alsidig træning), du skal bare sørge for at lægge rest. uger ind. hver 3 uge skal være rolig her tænker jeg specielt på løbet da det slider rigtig meget. og så anbefaler jeg at du i stedet for at gå 6 km 3 gange om ugen hver uge, går 6 km max 2 gange om ugen og så en gang om mdr går en lang tur (20 km) med lidt mindre vægt.

    Til din ambition om at starte på SG skole, kan jeg kun sige at du er klar nu hvis det sku' være (rent fysisk selvfølgelig).

    Skal du starte til APR?

  7. Ok, tak for rådene. Jeg har en bachelorgrad fra uni i historie og islam & politik, men dumpede matematik i gym. så er lidt i tvivl omkring det teoretiske. Men jeg finder vel ud af hvor jeg står...

    okay :smile: så skulle det vist ikke være et problem :smile: jeg klarede mig ikke selv for godt til matematikken til prøven, så det skal nok gå.

    held og lykke med det.

  8. Takker

    der er ikke noget af det fysiske du skal frygte hvis du bare bliver ved med at træne som du gør nu, og hvis du har fulgt nogenlunde med i gymnasiet (hvis du har gået i gym)så skulle det teoretiske heller ikke være et problem.

    Det er en god ide at vænne sig til at gå med rygsæk, men det behøver ikke være særligt meget, tag en tur i skoven en gang i mellem med rygsækken, men du skal nok få gået rigeligt med rygsæk når du er startet.

    men hvis du vil være den bedste, så træn en masse kredsløb da det primært er det der er afgørende til idrætseksamen, og hvis du har mulighed for det så kom ud på forhindringsbanen og træn.

  9. går ud fra du har søgt ind som OFASP og så er det jo ikke helt almindelig HBU, hvis du kommer ind. Der vil du jo lige fra starten blive målt og vejet lidt mere end normal HBU, da du jo skal direkte videre med SG udd.

    men som du beskriver din træning skulle der ikke være nogle problemer. jeg synes det er en rigtig god ide at træne en masse med egen kropsvægt, suppleret med vægt træning. hvis du ikke er vant til at gå med rygsæk kunne det helt sikkert være godt lige at gå et par ture (men kun hvis du har ambitioner om at bliver 1'er og det har du self.)

    Jeg har selv være igennem forløbet, og går på HO nu, så hvis du har nogle spørgsmål er du velkommen.