Breakeven

Medlemmer
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Breakeven

  1. Heysan! Jeg er en flittig indtager af den go'e gamle OTA Solgryn. :4mewantfood: Nu kan jeg se at ISIS (dem med de sunde udgaver af diverse fødevarer) har lanceret noget der hedder ISIS Müsli. Müsli'en har gjort sig fortjent til både Fuldkornsmærket og nøglehulsordningen. Det indeholder ca. 20kcal mere end OTA Solgryn pr. 100gram. Til gengæld er der flere kostfibre og mindre fedt. (Ota har 7g fedt pr. 100 gram, ISIS har 5 gram). :4disguise:

    Når man er på et slanketrip, hvad vil I så mene er det bedste valg? Og er der nogle af Jer der har erfaring med ISIS?

    Mvh

    Christian. :tongue:

  2. 1) Fuldkorn og protein

    2) Søg på proteinpulver på nettet. Indtag det umiddelbart efter styrketræning og evt motion. Sørg for 75 kcal kulhydrater også for at fylde glykogendepoter. Vil tro du også kunne have gavn af det om morgenen en gang imellem, nu du har kørt dig så langt ned??!

    3) Havre i blød 8-12 timer før kogning er en lille optimal detalje der ikke desto mindre gavner fordøjeligheden af korn og frø meget. Væden fra grøden giver mæthed.

    4) Søg på det og eller køb lign produkt evt med fiskeolie.

    5) 100% fuldkorn og noget du gider æde. Har du fidus til økologisk så køb det, det gør jeg.

    Iøvrigt: TIllykke med dit imponerende vægttab - måske det nu er vigtigere at fokusere på din sundhed generelt! Få evt målt din fedprocent, måske er det muskelmasse du tager på og det er en god ting! Har du målt din livvidde? - er der bukser du igen ikke kan passe? Regn med at de sidste kilo tager meget længere tid og at de måske slet ikke skal væk - så hellere skabe en livsstil der er sund og hvor du ikke tager på igen. Du skriver ikke hvor høj du er men ellers er dine resultater jo fremragende vægtmæssigt.

    Esben

    Hej Esben og jer andre.

    Indlednignsvist vil jeg bare lige sige tusind tak for de inputs I kommer med. Jeg lærer en hel masse, og begynder at forstå hvorfor jeg f.eks. kan have ondt i mine ben eller øvrige muskler, i mange dage efter træning - og jeg mener ikke sådan "efter-trænings-ondt", men sådan en træthed der slet ikke vil forlade min krop. Der er jo tydeligvis tale om at min krop (og især muskler når jeg træner forholdsvis meget konditionstræning) ikke får hvad den skal have.

    Jeg har begivet mig ud på nettet i min søgen efter proteinpulver. Det ser spændende ud, for der kan jeg se jeg også får noget fedt igennem - en ting jeg er ret bange for i kosten, og som jeg derfor alt for ofte går i en stor bue udenom. Jeg håber at med proteinpulver (og dermed også mere fedt) at jeg kan finde et mere naturligt og afbalanceret forhold til indtagelsen af kost. Men altså, tak for jeres hjælp!

    Jeg vil også sige, hvilket jeg mener helt oprigtigt, at jeg godt er klar over, at den måde jeg passer min krop på, ikke er særlig sund. Jeg er også klar over, at jeg nok behøver (snart) at finde en naturlig rytme for kostindtaget.

    Jeg har nu været rundt på nettet, og har fundet noget proteinpulver. Jeg har købt noget valleproteinpulver, da jeg forstår det er hvad kroppen har nemmest ved at optage. Jeg har valgt DETTE PROTEINPULVER og har nu købt en spand.

    1) Da jeg ikke ved en sk**, jeg mener disse, om proteinpulver, vil jeg høre jer, om I har forslag til hvordan jeg skal indtage proteinpulveret, og hvor ofte?

    2) Er det noget ordentligt proteinpulver jeg har fundet -

    3) Næste gang jeg skal bestille proteinpulver, hvad bør jeg så være opmærksom på?

    Som altid, ser jeg frem til at læse Jeres svar!

    Mvh

    BE

  3. Du er åbenbart meget opsat på at tabe dig, men det er bedre at ændre sine generelle vaner! Det ville hjælpe hvis du angav din vægt og alder og hvor meget du ønsker at tabe dig over hvor lang tid. Første korrektion: Du angiver at du er mand (men det er måske en fejl?) og hvis du da vejer ca 77 kg ligger dit behov som andre mænd på 2900 om dagen: Vejer du mere er dit vedligeholdelsesindtag højere - mit er fx ca 3500 - se beregning her: http://www.fpnotebook.com/Endo/Exam/DlyEnrgyAlwnc.htm. Har vedlagt Excel-ark. Den mad du pt indtager er meget ubalanceret, selv om din viljestyrke og beslutning må være stærk hvis du kan gøre det her i længere tid. Fra de 2900-3500 kan du så godt cutte 1000, men det skal ske gennem en del træning og med mere balanceret kost. 500 er den normale anbefaling og lettere at holde over længere tid. Der skal indtages noget der holder forbrændingen igang, så mere substans eller din forbrænding bliver sat på for lavt blus, hvad der hævner sig når du trapper op igen.

    Er din styrketræning seriøs skal du hellere have protein meget oftere, gerne alle måltider også mellem-. Indtag det især lige efter styrketræning, helst i flydende form. (Fuld-)korn skal der til idet fiberet sænker det glykemiske indeks (GI) i maden du indtager og mætter. Lavere GI gør at du ikke rutscher op og ned blodsukkermæssigt og derved bliver flad og kulhydratsulten. Spis mest om morgenen - det du indtager er alt for lidt til at skulle yde noget. Havre er bedre fordøjligt som grød og fylder mere i maven på den måde. Sæt i blød dagen før, så fytinsyren spaltes. Og mad indtaget først på dagen sænker appetitten senere (videnskabeligt bevist).

    Du skal også have sunde olier og du skal have dem til hvert måltid da de hjælper til at udnytte vitaminerne og andre næringsstoffer i maden. Fiskeolie, Udos choice over dine grøntsager eller en håndfuld mandler i ny og næ er yderst gavnligt. (søg på mandler her på siden). I specialbutikker kan du få mandelsmør til dit rugbrød/knækbrød.

    Så konkret kom appelsin og æble ned i hytteost og tage et par stykker knækbrød til. Nogle brune ris (eller andet groft korn) til dine grøntsager og fx æg(gehvide), tofu eller magert kød til dine hovedmåltider, dvs også gerne et æg/hviden om morgenen, selv om havre er meget proteinrigt.

    Altså hvert lille og stort måltid: Protein, korn, grønt/frugt og lidt sundt fedt. Protein efter styrketræning, hvis den er seriøs og det antal kcal du vejer nu til at fylde dine glykogendepoter. - ikke vente mere end en time med måltid bag efter. Du skal i hvert fald have det antal gram protein du vejer i kg pr dag + 1/4 af det oveni efter styrketræning. Træner man mere styrke, skal der flere proteiner til.

    Læs evt. mere om kost fx Superstofskifte af Mark Hyman.

    Selv ligger jeg på et indtag på 2800 og forbrænder gennemsnitligt 350 mere om dagen ved motion og det er faktisk omkring 1000 om dagen men med et andet udgangspunkt og metode. Har tabt ca 3 kg på 3 uger, træner to ud af tre dage, hver anden gang styrke. Bliver sund og veloplagt og lider kun lidt under det :-)

    En sidste ting er at du skal variere meget mere hvad du indtager. Broccoli og appelsiner er godt. Supplér med kiwi og evt. blåbær hvis du er på den vogn... Gulerødder osv.

    Ud over fiskeolie er gode indtag: multivitamin, 500 mg C-vitamin (evt. to gange om dagen), CalMagCitrat med D-vitamin. Varm mad og varmt vand er godt, da fordøjelsen er en ild, der slukkes af for meget koldt.

    Håber noget af dette hjælper dig. 1200 kcal er sultekur og ender tit med at kroppen fortæller én at man skal æde en masse igen bag efter. Så pas på bagslaget!

    God fornøjelse med at tabe dig og med din ernæring!

    Esben

    PS: må hellere tilføje at mit hurtige vægttab ikke var planlagt, men et udtryk for at jeg ikke kendte formlen for vedligeholdesindtag og tog udgangspunkt i 2900 med et cut på 500. Jeg vil ikke anbefale at cutte 1000 over længere tid - det kan ende med sulten gnaver om natten!

    Hej Esha - tusind tak for et yderst grundigt svar! :4thumbup:

    JEg har selvfølgelig lige et par uddybende spørgsmål.

    1) Du skriver at jeg skal variere min kost, og i den forbindelse indtage noget med mere "substans" - hvad tænker du på her?

    2) Protein i flydende form - hvad kan det evt. være? Har du nogle konkrete forslag - jeg har intet forstand på proteinpulver osv. Det jeg har gjort en gang imellem - men langt fra på fast basis - har været at indtage ½dåse tun eller en rugbrød med tomat.

    3) Det med havren lyder interessant - men forklar gerne lige lidt mere præcist hvad du mener? Sætte hvad i blød? Er det havregryn man sætter i blød? Og hvordan? Har aldrig hørt om det før, men det lyder da rigtig smart! :o)

    4) "Udos choice over dine grøntsager" - Hvad mener du med dette?

    5) Hvad er det sundeste knækbrød eller lign.? Jeg synes fand** det er så uigennemskueligt at vælge det rigtige på hylderne! Har du (eller nogle af Jer andre) gode forslag til konkrete produkter? Og foreslår du at man som mellemmåltid indtager et stykke knækbrød uden noget på, eller?

    Afslutningsvist skylder jeg dig et par svar; Jeg er mand, 25 år, vejer 75 kg og vil gerne tabe 3-4 kg., så jeg kommer ned på den vægt jeg havde inden sommerferien. Jeg nåede min vægt på de ca 71 kg., igennem hård disciplin, og nogenlunde ovenstående fremgangsmåde igennem 6 mdr., hvorefter jeg stort set har holdt det i 7 måneder. Mit vægttab var på ca. 25 kg.

    Tusind tak for dit input, jeg ser meget frem til at høre fra dig igen.

    Mvh

    BE

  4. Udover at du indtager alt for lidt energi på disse dage er dit proteinindtag meget lavt. Dette vil lede til et endnu større tab af muskelmasse. Er du interesseret i denne ret ekstreme tilgang til vægtkontrol, vil jeg foreslå noget ala en en atkins kur eller intermittent fasting.

    Bare for min egen nysgerrigheds skyld!

    Hvor meget vejer du og hvor høj er du mm?

    Hvad består din "funktionelle" styrketræning af?

    Mvh Andreas

    Hej Andreas - tak for dit svar. Jeg er selvfølgelig ikke umiddelbart interesseret i et tab af muskelmasse - men jeg vil heller ikke ligefrem opbygge en STØRRE muskelmasse. Ideelt vil jeg transformere noget af det fedt jeg har, til muskler, men uden at vægten stiger.

    Jeg vejer pt. ca. 75 kg. Jeg er 25 år, mand, og ca. 189 cm høj. Min funktionelle styrketræning af CrossFit.

    Vil du anbefale at jeg sørger for at få mere protein indenbords, især ifbm. træning for ikke at tabe muskelmasse? Og hvad kunne et godt løsningsforslag til dette være?

    På forhånd mange tak!

    /BE

  5. Skal det forstås som om at du kun spiser 1000 kcal om dagen, eller at du ligger 1000 kcal under det du skal have? Under alle omstændigheder er det med garanti pænt usundt at ligge så langt under, da kroppen til sidst ikke kan fungere ordentligt. Du kan sagens ligge et par hundrede kcal under, men 1000 kcal lyder ret voldsomt.

    Hej Kermit, tak for din kommentar.

    Det skulle forstås således, at mit kaloriebehov er ca. 2200kcal pr. dag, og jeg indtager omkring 1200kcal pr. dag. Altså et underskud på ca. 1000 kcal.

    Jeg er klar over det ikke er specielt sundt, og det er præcis derfor jeg forsøger at gøre det så "lidt usundt som muligt" ved at supplere kroppen med forskellige vitaminer/Mineraler/Kosttilskud osv.

  6. Hej alle.

    For at tabe mig i perioder, spiser jeg kun i meget begrænsede mængder. Jeg ligger i kalorieunderskud, i nærheden af 1000kcal pr. dag, i de perioder jeg vil tabe mig. Når jeg er i de perioder jeg vil tabe mig, består min kost af:

    Morgenmad: 25g (afmålt) havregryn og ca. 150 - 175ml skummetmælk.

    Mellemmåltid: Æble/Appelsin.

    Frokost: Lille anretning: Iceberg salat, tomater, ærter, agurker, og hvis tilgængeligt: broccoli.

    Mellemmåltid: Appelsin/Æble.

    Aftensmad: Da jeg tager fra samme buffet morgen og aften, består den ofte af det samme som til frokost, hvis noget overhovedet.

    Jeg er klar over at ovenstående nok ikke ligefrem er skoleeksemplet på en slankekur. Men det virker for mig. Men mit problem, som I nok allerede godt kan regne ud er, at jeg er bange for at jeg ikke får de nødvendige mineraler og vitaminer.

    Jeg dyrker konditionstræning (ca. 600 kcal pr. gang 3-4 gange om ugen) samt funktionel styrketræning (1-2 gange om ugen).

    Hvad skal jeg tage af kosttilskud mv., for at jeg ikke bringer min krop helt ud af balance? Jeg ved jo at kroppen har brug for nogle grundlæggende stoffer, bl.a. for at immunforsvaret fungerer korrekt osv. osv. Jeg søger derfor lidt hjælp til, hvilke produkter eller hvad man skal supplere op med, for ikke at decideret nedbryde kroppen?

    Jeg ser frem til at høre fra Jer.

    Mvh

  7. Jeg ville en gang imellem løbe 6-7km på samme intensitet som du løber 5km på nu - jeg løber selv 5km på omkring 19min - jeg løber 6 på ca. 23:23, 6,5 på 25:10 og 7km på 27:32. Det er min erfaring at det er godt for konkurrenceevnen (og motivationen) at ændre lidt på distancen ind imellem.

  8. Kanon god tråd hér!

    Må jeg spørge, lidt off-topic men I virker til at vide hvad I taler om, hvordan I holder styr på Kcal-indtaget pr. dag? Jeg er nødt til at spørge.. Findes der måske ikke en smart APP til iPhone eller andet, så man hele tiden kan opdatere og følge med?

    Vejer I al Jeres mad?

    Mvh

    Christian.

  9. Hejsa. Jeg er en mand på 25 år, som har besluttet mig for at løbe et marathon løb til september.

    Mit spørgsmål går på de træningsprogrammer der findes derude. Alle træningsprogrammer lægger op til maaaange kilometer i benene, men med ret lav intensitet.

    Jeg har altid været tilhænger af træn kort med hårdt. Løber således 6km på 23:20, 10km på 40:30 osv.,m hvilket er OK hurtigt. Ind imellem løber jeg "længere" ture på ca. 13-14km på ca. 1 time.

    Jeg har et job, der medfører meget rejseaktivitet, til fjerne himmelstrøg. Derfor er det ikke muligt for mig, "bare lige" at kunne løbe 28km i roligt tempo en onsdag aften. Mit træningsprogram består som sagt af 6km eller 7 km med høj intensitet, i motionsrum over hele verden, suppleret med lidt styrketræning.

    Mit spørgsmål er, vil jeg være i stand til at gennemføre et marathon i en alder af 25, når jeg absolut ingen problemer har ved at løbe 13-14 km? Jeg er bange for at gå totalt og aldeles kold ved de 20km, da mine ben aldrig rigtigt har haft så mange km i benene på én gang?

    Jeg løber i gennemsnit 100 km / måned.

    Det vil være rigtigt rart med gode råd, f.eks. om hvorvidt jeg bør tage 2-3 lange ture i måneden op til marathon'et eller om det ingen effekt vil have, eller hvad jeg i det hele taget skal gøre.

    Jeg ser frem til at høre fra Jer!

    Med venlig hilsen

  10. Det er jeg nu uenig i. Jeg laver flere gange sunde pølsehorn af egen dej, lavet med havregryn og kyllingepølser.

    Så længe det er groft brød og fedtfattige pølser, er det egentligt et ganske ok måltid.

    Bare lige for at fluekneppe lidt :wink:

    Hej VenaN - Er du ikke sød at sende en opskrift??? :o)

  11. Hejsa.

    Jeg løber forholdsvist meget, og jeg ved at det er vigtigt at restituere. Derfor ønsker jeg tips til øvelser, hvor jeg kan opnå samme "kredsløbseffekt"/"træningseffekt"/fedtforbrænding som når jeg løber, men uden at begynde at overtræne.

    For at konkretisere det en smule. Jeg deltog igår i et 10km motionsløb. Jeg gik til den, og fik en fornuftig tid. Jeg er ikke påvirket idag som sådan. Jeg har hverken ondt i led eller muskler, men hvis jeg virkeligt mærker efter, kan jeg da godt mærke at jeg brugte benene igår. Jeg vil nu alligevel stadig gerne ned og træne idag og imorgen, og så holde pause i overmorgen. Jeg dyrker ikke så meget styrketræning, da mit primære formål med træningen er fedtforbrænding (jeg har tabt 21 kg, og vil gerne fastholde) og at blive en bedre løber (er bare blevet totalt bidt af det :superman: )

    Hvad skal jeg foretage mit i centeret, for at få forbrændt nogle kcal, men uden at nærme mig overtræning? Jeg kunne jo godt tænke mig i morgen igen at tage en løbetur tæt på min max kapacitet, men at gøre det 3 dage i træk er nok i overkanten.

    Jeg håber at ovenstående er nogenlunde forståeligt, og jeg ser frem til at modtage Jeres gode og konstruktive forslag, som jeg synes I plejer at være gode til at give.

    På forhånd tak.

    Christian.

  12. Hej Kåre.

    Tak for dit uddybende svar. Det er rart med lidt argumentation, fremfor svarene "Ja" eller "Nej" :smile:

    Jeg har forstået dine, og andres, råd og jeg tror at jeg vil holde mig fra at substituere mine måltider med pulver eller shakes, eller hvad det nu hedder, og fortsat holde mig til grøntsager, frugt og magert kød. Det har jo sådan set også virket indtil nu, og det er alt andet lige også lidt mere spændende end så meget andet.

    Tak for fremsendte links. Jeg kiggede lige forbi fri.dk, og det ser ud til at være en rigtig spændende hjemmeside.

    Med venlig hilsen

    Christian

  13. Hej med Jer, og tak for Jeres indlæg. Og tak for Jeres lykønsninger. :bigsmile:

    I en travl hverdag synes jeg det er umådeligt svært, altid at sikre sig en proteinholdrig kost. Derfor var tanken bare, om en proteindrik ville kunne erstatte aftensmaden ind imellem. Min aftensmad i hverdagene plejer at bestå af grøntsager (ærter, salat, majs, gulerødder, pasta skruer, oliven) og indimellem et stykke magert kød til, f.eks. laks eller kylling. I weekenderne spiser jeg lidt mere efter lyst og ikke efter fornuft.

    I løbet af dagen supplerer jeg med ca. 1 appelsin kl 0930, et æble kl 1400 og en appelsin kl. 1600. Mit sidste måltid er som regel aftensmad omkring kl. 18:30 - 19:30.

    Nej, jeg ved ikke hvad mit energiforbrug er præcist. Jeg formoder dog, at jeg har et ret højt stofskifte. :superman:

    Men jeg forstår stadig, at I fraråder "flydende" aftensmad? Mit spørgsmål udsprang egentligt af, at jeg har en kollega som jeg ser gøre det ind imellem til frokost. Han er tynd, og forklarer at han igennem sådan en drik (ved ikke helt hvad det er) indtager alt det man har brug for af næringsstoffer, energi osv. :blink:

    Venlig Hilsen

    Christian

  14. Hejsa MOL-brugere. :superman:

    Jeg skal starte med at sige at jeg HAR altså søgt i forummet her, for at finde en tråd om nedenstående emne, men jeg synes ikke at jeg helt kan finde svar på mit spørgsmål, som er ret banalt. :4disguise:

    Jeg har siden August 2009 tabt ca. 20 kg og har nu fastholdt vægten i ca. 3 måneder. Jeg er 24 år gammel, vejer nu 75kg og er 1.89 høj. Jeg spiser stadig fedtfattigt, og dyrker meget konditionstræning. Hver gang jeg løber, løber jeg 6km ved høj intensitet. Ca. 15,2 km/t gennemsnit, hvilket betyder jeg tilbagelægger 6km på lidt under 24 minutter, ca. 23:40. Om måneden løber jeg ca. 80-100km hvilket vil sige jeg er afsted 13-18 gange om måneden. Da jeg ønsker fortsat vægttab (eller som minimum at fastholde min nuværende vægt) ønsker jeg at høre hvad mine muligheder er for at erstatte mit aftensmåltid med en proteinshake eller hvad det nu hedder. Eller hvad jeg ellers har af muligheder (??). Min viden på dette område, er nemlig lig 0. :blush:

    Til morgenmad spiser jeg altid havregryn, til frokost 1 stk rugbrød og så lidt salat dertil :4mewantfood: Det er mit aftensmåltid som jeg indimellem gerne vil have erstattet, men noget næring der har et minimum af fedt og kulhydrater i sig.

    Hvad er Jeres erfaringer og hvad er Jeres gode råd?

    Jeg ser frem til at høre fra Jer.

    Mange venlige hilsner, Christian.

  15. Enig med Kaare.

    Har selv tabt 20kg på 4 måneder (og siden fastholdt vægten i 1½ måned) vha. højintensitetstræning. I lang tid løb jeg 5km flere gange om ugen (i gennemsnit vil jeg tro 3 gange om ugen). Det er en strækning hvor jeg kan holde en relativt høj intensitet. Løber 15km/t når jeg løber 6km nu, hvilket er relativt hurtigt. Ind imellem krydret med en 10km's tur med hastigheden 14km/t. Samtidigt med en kostomlægning har denne fremgangsmåde skabt voldsomt positive resultater for mig (Er helt vildt afhængig af at løbe nu :superman: )

  16. Heysa. Lørdag løb jeg 5km på 19:41 hvilket er personlig rekord. Idag, mandag (2 dage senere), har jeg stadig meget ømme lægmuskler. Jeg er ikke skadet, men jeg kan mærke at de er "tunge" og ømme. Det var min mening at fortsætte mit træningsprogram og løbe 5km igen idag. Jeg er bare bange for at gøre mere skade end gavn, mine lægmusklers tilstand taget i betragtning. Jeg er klar over det kan være svært at give nogle gode råd på baggrund af denne lidt "spinkle" forklaring, men håber alligevel at få gode råd til om jeg kan fortsætte min træning, om jeg bør holde mine ben helt i ro, eller om man f.eks. i stedet skulle løbe 8km i et lavere tempo i stedet, for stadig at få rørt kroppen?

    Gode råd imødeses!! :)

    Med Venlig Hilsen

    Løberen

  17. Jeg er ikke sikker på jeg forstår helt hvad du mener. Er det fordi du vil vide hvor hvilken tid du skal komme i mål på de længere distancer, forudsat du løber i samme tempo som du gør på en 5km?

    Hvis det er det du mener, så er det jo bare at gange din hastighed op(4min/km) med antal km?

    5km: 20min

    8km: 32min

    10km: 40min

    15km: 60min

    21km: 1t24min

    Hey Jimbo. Tak for dit svar: Nej, det var dog ikke helt det jeg mente, for som du selv siger, det er der sgu ikke rigtigt nogen ben i at regne sig frem til. I øvrigt vil det være lige harskt nok at skulle tilbagelægge 21km på 84min, ja ihvertfald for mig. Det jeg mener er mere hvad en tilsvarende "hurtig" tid er... Altså ens kilometertid bliver jo lavere og lavere jo længere man løber (for de fleste ihvertfald) og så var det bare for at få en god ide om det.

  18. Hejsa. Jeg har et spørgsmål vedr. løbetider :superman:

    1) Er der nogen af Jer der ved, om man nogle steder kan slå op, hvor hurtigt man skal løbe på forskellige distancer, hvis man f.eks. løber 5km på 20:00 min som jeg gør? Jeg vil gerne variere lidt med forskelle afstande, men jeg er bange for ikke at få det optimale ud af træningen, ved at sætte "kadencen" lidt ned, ved at begynde at løbe strækninger man ikke er vant til. Jeg påtænker at påbegynde løbe 8, 10, 15 og op til ½-marathon distancer. Jeg tænkte om man måske kunne slå det op et sted på nettet? Alternativt, ja så løber jeg som sagt 5 km på 20min rent, og vil gerne vide hvad en tilsvarende hurtig tid er på:

    • 8km
    • 10km
    • 15km
    • ½-marathon?

    Jeg ser frem til at høre fra Jer :bigsmile:

    MVH

    Christian

  19. Du forbrænder nok mere fedt, hvis du løber på tom mave og du ikke har fyldte glykogendepoter, men det er ligegyldigt da det er det samlede energiregnskab det handler om.

    Du bruger lige mange kalorier om du løber på tom mave eller ej - og det er lige akkurat det som det handler om. Så på lang sigt så vil din fedtmasse være den samme om du løber på tom mave eller ej.

    Har selv personligt ret gode erfaringer med at løbe på tom mave. Løber fast rute, fast intensitet (dog stødt stigende over længere periode). Jeg har tabt 15,6kg på 3 måneder (94-78,4). Når jeg løber på tom mave, er det blot vigtigere at være stædig od udholdende. For hvert skridt fokusere på de ekstra kalorier der forbrændes. Hvis man efter træning kan holde et lavt kalorieindtag, er man godt igang.

    Det er der der virker for MIG.