Chris Hansen

Medlemmer
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Chris Hansen

  1. Hej Jan,

    Mange tak for dit svar.

    Jeg har nu modvilligt sat distancen ned til max 5 km 2-3 gange om ugen :-) - Håber det er langt nok ned så det kan fortage sig. Igen har jo ingen smerter når jeg løber, dog hvis jeg kan mærke ømheden ikke har fortaget sig så venter jeg yderligere en dag med løb.

    Jeg er klar over det kan være mine sko, men ved køb af skoene fik jeg foretaget en løbetest og måtte returnere de sko og have et par andre. Synes selv de er tæt på perfekte.

    Har dog overvejet om det kan være underlaget, svært at finde blødt underlag om vinteren og generelt i kbh :-)

    Et enkelt spørgsmål til dit interval træning.

    Du skriver en puls omkring de 180 - Jeg har generelt høj puls ved løb(endnu), og kan sagtens løbe 10 km med en gennemsnitspuls på 180 - Er det ikke bedst at give sig 100% og så gå/lunte i intervallet.

    Men måske du omtaler en blidere slags interval træning?

    Mange hilsner

    Chris

  2. Hej,

    Håber jeg kan få lidt hjælp herinde.

    Jeg tror de fleste kan genkende at være ivrige i start fasen for at komme hurtigt i form. Min grundform er bestemt ikke noget specielt, men har altid kunne løbe langt i en ok tempo.

    Jeg synes det er kommet lidt for meget på sidebenene og ønsker derfor også at tabe mig, plus jeg har tilmeldt mig Berlin marathon i sept 2010.

    Har derudover købt en Garmin Forerunner 305 for at holde styr på det hele.

    Nu kommer mit problem så, jeg har svært ved at styre hvor meget jeg kan presse min krop:

    Fysisk info om mig:

    mand, 183 cm, 29 år vægt ca 95. ikke decideret fed, men god dunk på maven :-)

    max puls på omkring 200 (ikke målt præcis, taget fra en spinning time).

    Jeg løb en smule inden jeg modtog uret sidst i december.

    Hvad jeg har løbet so far:

    23/12 10,13 km 52 min - avg puls 179

    24/12 5,04 km 24 min - avg puls 176

    27/12 6,5 km 32 min - avg puls 173

    29/12 4,6 km 23 min - avg puls 165

    30/12 7,4 km 34 min - avg puls 175

    31/12 8,3 km 42 min - avg pula 166

    1/1 5,6 km 26 min - avg puls 169

    3/1 16,1 km 1t21min avg puls 168

    6/1 8,9 km 46 min - avg puls 171

    7/1 5,6 km 27 min - avg puls 164

    9/1 6,1 km 30 min - avg puls 165

    Nu kommer vi til sagens egentlig kerne, jeg vil rigtig gerne løbe mere, meget mere. Jeg opdagede dog ved en tilfældighed efter forrige (7/1) løbetur at når jeg trykkede på siden af den nedre del af skinne benet så gjorde det ondt. Det kunne jo være tegn på skinnebens betændelse eller bare at kroppen gerne vil have jeg tager den med ro. Jeg har på ingen måde haft smerter under selve løbe turene. Føles benene tunge på en løbetur, tager jeg en kort tur i langsomt tempo.

    Jeg er ikke sikker på hvordan jeg skal tolke kroppens reaktion på nuværende tidspunkt, kan jeg sagtens løbe mere nu: Det gør jo ikke ondt andet end hvis jeg trykker på det eller bør jeg sætte turene ned til en 5 km hver anden dag til smerten er gået væk?

    Jeg skal nok betegnes som værende en person der ikke er i form, jeg søger lidt information om hvordan vi hurtigst får km i benene uden skader :-)

    Hvordan ville i gribe situationen af fra nu af, de midler der er til rådighed er løb og øvelser der kan laves i hjemmet. (intet fitness center)?

    Mange hilsner

    Chris

    ps. har skrevet alle løbe turene på, da jeg kan se fra andre tråde at folk efterspørger mere information.

  3. Jeg hopper lige med på tråden..

    Jeg er på skisæson med 2 venner i Canada og en af dem er allerede ved at få skinnebensbetændelse, så jeg foreslog lidt hjælp fra MOL.

    Så vidt jeg kan forstå er det forskel på den betændelse man får ved løb og så ved ski ( da skaden ved ski kommer pga støvlen ofte banker ind i skinnebenet og til sidst flækker små stykker af som skaber betændelse ? )

    Men ved I om de samme metoder er gældende når man skal af med skaden?

    Nu er jeg ret ny herinde og har selv lidt spørgsmål mht skinnebensbetændelse (dog omkring løb), men har haft 3 sæsoner på ski og kender flere der har haft problemet. Det er ofte svært at komme af med i alperne fordi man vil stå på ski.

    Den løsning din kammerat skal ud i er at gå til apoteket, der har de nogle skumgummi stykker, det er tyndt beggen ender og tykkere i midten. Det rulles fra begge sider indtil de mødes på midten, placer dette stykke i støvlen så rullerne trykker på siden af benet. Skumgummiet tager trykket direkte på skinnebenet og det skulle virke ret hurtigt.