BMSF

Medlemmer
  • Posts

    37
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by BMSF

  1. Tillykke med de første 9 kg. :D

    Jeg tror ikke jeg kan sige noget du ikke ved, men i grønssager der der selvfølgelig rigtig meget protein (pr. 100 kcal og ikke pr. 100 gr.).. Samtidig er der ikke så meget fedt som i f.eks. nødder, hvis du ikke vil have for meget af det.

    Du kan tjekke på www.kalorietabel.dk, hvis du vil finde de mest proteinholdige vegetabilske fødevarer.

    Starten af denne tråd handler om hvilke veganske proteinpulvere der findes.. Hvis du beslutter dig for at tage det..

    http://vegetarkontakt.dk/?-vegansk-proteinpulver=49906'>http://vegetarkontakt.dk/?-vegansk-proteinpulver=49906

    Men held og lykke med din nye livsstil (og vægttab) :D

    Edit: Den vil ikke skrive linket rigtigt :/ Fjern mellemrumene i dette link i stedet :P

    http://vegetarkontakt.dk/ ?-vegansk-proteinpulver=49906

  2. Det kommer selvfølgelig an på hvordan du spiser dem.. :tongue:

    Erstatter du normale pastaer - godt!! Fuldkorn mætter i længere tid og hjælper til et mere stabilt blodsukker, så det er lettere ikke at falde i slikfælden :bigsmile:

    Tager du dem ud over hvad du normalt spiser, giver det selvfølgelig flere kalorier.. Mindre godt :blink:

  3. Dejligt at du kan få så mange gode råd af MaKuMa.. :smile:

    Der var bare en ting jeg lige lagde mærke til, som du skal være opmærksom på:

    "Derudover, så husk for guds skyld proteinerne (!!!). Hvis du som jeg kan lide kød, så er kylling og engelsk bøf din ven."

    Det er rigtigt, at der er mange protein i kød, og at protein selvfølgelig er vigtigt. Men du behøver IKKE være specielt opmærksom på dem. Der er masser af protein i mange ting - fx og grønsager(!) og bønner..

    Det er ikke praktisk muligt at få for få protein, hvis man spiser bare nogenlunde fornuftigt, hvilket det lyder som om at du gør. Og selvom du kan få flere af at spise fx meget kød, så indeholder kød også mange kalorier.

    Så hvis jeg var dig, ville jeg med hensyn til kød fortsætte, som jeg var begyndt, og ikke tænke mere over at få flere protein den vej.

  4. Det kan være normalt med "pauser" i ens vægttab, selvom man spiser og dyrker motion, så man burde tabe sig..

    Men det er selvfølgelig irriterende.

    Det kan også være at du faktisk taber dig! Men samtidig tager du pga motion muskelmasse på.. Det vil jo bare være dejligt :tongue: Så burde du kunne se eller måle en forskel selvom vægten står stille. Kan du det?

    Og så kan det jo endelig også være dine mængder, selvom det lyder som om du spiser rigtigt sundt.. Hvor meget kød spiser du fx til aftensmad? Du kan jo prøve med nogle flere grønsager i stedet..?

  5. Punkt 1 undrer mig virkeligt. Hvis din energifordeling ligger sådan (og du får 2 g. protein pr. kg. kropsvægt) ligner det for mig at du får ekstremt få kalorier.

    Mit gæt vil derfor være at du stort set kun tæller protein fra kød med. Men der er protein i alt mad (næsten - ikke i sukker :tongue: ) og med undtagelse af frugt ligger den ofte meget over de anbefalede 10%.

    Det vil sige at hvis du nu spiser noget brød og en masse dejlig salat fyldt med forskellige grønssager, vil du også få protein. Hvilket mange mennesker glemmer.

    Så har du egentligt talt alt protein med? Også alt den der ikke lige findes i kød?

    Desuden er kulhydrater jo hjernens brændsstof så glem dem endelig ikke :bigsmile:

  6. Først vil jeg lige sige at de te ren meget dårlgi holdning (IMO) til det.. Vil det ikke være federe (altså ikke på den måde :tongue:) med et langvarigt sundt vægttab, hvor du ikke tager 15 kg. på efter konkurrencen? :crazy:

    Nå, men lidt ideer.. Tæl kalorier. Det er kedelig og besværligt, men det er nødvendigt, når du vil gøre det hurtigt.

    Gå en masse!! Gåture forbrænder naturligvis.. Ikke ligeså meget som løbeture, men til gengæld bliver du heller ikke så sulten. Så dyrk en MASSE let motion!

    Nu er jeg selv vegetar (bare så du ved at dette råd ikke er helt objektivt :wink:). Men hvad med at skifte kødet ud med vegetarmad? Grønsager mætter enormt i forhold til energiindholdet. Og det behøver ikke være helt nye opskrifter. Wok evt. med tofu, en spinatlasagne (jeg dog ikke ved om kan anbefales til vægttab?), grønsagsbøffer mm.. Og linsesalat og "normal" salat med masser af forskellige grønssager selvfølgelig. :4mewantfood:

    Derudover skal du også undgå at drikke dine kalorier da de ikke tilnærmelsesvis mætter lige så meget som hvis du spiser dem..

    Men hvad med at lægge op hvad du spiser og hvor aktiv du er? Så kan flere nok hjælpe..

    Håber du kan bruge rådene og held og lykke :4thumbup:

  7. Hej (:

    Det kan være irriterende at få smidt en masse "det passer ikke" i hovedet, men jeg tvivler nu også.. Ikke fordi jeg tror at nogen lyver, men hvordan regnede du kalorierne ud? Hvor fandt du tallene? Og blev maden vejet?

    Måske skulle I prøve at gøre det nogle flere dage og sikre jer at alt passer, og hvis den stadig siger lidt under 800 kcal - og ingen herfra er kommet med noget forklarende og konstruktivt - ville jeg gå til en læge med tallene.. Så helder jeg i hvert fald til at der er et eller andet galt! Om der er for lidt mad, forkert medicin eller hvad det kan være kan man jo så krydse fingre for at han/hun ved eller i hvert fald kender nogen der gør..

  8. Men en læge er nu engang uddannet inden for området, hvilket du ikke kan være sikker på alle her er (jeg er da i hvert fald ikke :p), og kan desuden se dig, spørge dig om forskellige ting vi måske ikke tænker på, få taget blodprøver mm...

    Det er jo det de er der for q:

  9. SUPER MANGE TAK FOR DIT SVAR!! :D

    Men (inden du ligger din kost om til 100% kylling :tongue: ) så viser forskning at spiser man meget kød er risikoen for bla. knogleskørhed mm. større.. Ikke at der er noget i vejen med protein, men måske skal man overveje hvor man får det fra? :wink:

    Det skal lige siges at jeg er vegetar, så min mening er nok ikke helt neutral :blush:

  10. Jeg er sikker på at jeg kan skære en del af mit aftensmåltid, men jeg ønsker egentlig nogle fif til en mere sund kost generelt. Hvad spiser i fx. og har i nogle tip til hvordan jeg får flere grønsager? - kender i nogle gode opskrifter, fx. wokmad eller lign?

    Jeg har ikke lært at spise sundt hjemmefra, så her er jeg virkelig på lars tyndskids mark.

    Hvor meget vand drikker du i løbet af dagen? Man kan tro man er sulten når man "bare" er tørstig..

    Og mht. grønsager.. Salat!!! Du bliver måske træt af det tilsidst, men hold ved afligevæld (jeg kan virkelig ikke stave nu :/ ) Drop måske iceberg og køb i stedet en pose spinat.. Gulerødder, peberfrugt, tomat, agurker, asparges, broccoli (adrh :crazy: ) you name it! Sørg for altid at have noget derhjemme og se hvad du føler dig inspireret til at komme i salaten.. Sæt den på som et måltid eller to mellemmåltider så du ikke bare glemmer det.. :4mewantfood:

    Og ellers fyld lidt mere grønt i kødsovsen, tortillaerne og hvad du ellers har.. Og sørg for at det fyldet halvdelen af tallerkenen til aftensmad.. :tongue:

  11. er bare totalt træt af kedelige grøntsager.

    jeg kan stadig nyde en stor pande med stegte grøntsager (gulerødder, peberfrugter, tomat, løg, spirer) og nogle oksekøds tern. det hele stegt i soya

    det gælder vel også som grøntsager :D spiser det til aftensmad og en lille portion nogen gange til frokost.

    kender i gode krydrede grøntsag retter?

    Du kan jo fylde ekstra mange grønsager i fyldte pandekager :smile: Og i lasagne (ved ikke lige om lasagne er sundt, men..)

    Ellers må jeg indrømme jeg ikke ved det - synes de smager bedst rå :tongue:

  12. Føler mig ikke lige kvalificeret nok til at kunne fortælle dig om dit vægttab vil forsætte, men det ser da godt ud :4thumbup:

    Tilgengæld har jeg en god nyhed, hvis du gerne vil stege kyllingen i olie/margarine/smør.. Gør det! Det suger nemlig IKKE fedt til sig, så der kommer ikke flere kcal :tongue: Det siger min mor i hvert fald, og hun arbejder med det, så hun burde vide det..

    Og held og lykke! :bigsmile:

  13. Jimbo: Vil bare lige sige at ingen er ens.. Og hvis Barbiebeat bliver, og JulieMalou lettere blev, syg når de træner/trænede udenfor, kan det jo derfor godt være rigtigt, selvom du ikke oplever det..

    Selvom test eller videnskaben måske ikke giver en heeelt ret, kan man ligeså godt undgå det, man selv oplever, man bliver syg af.. Det siger min personlige erfaring i hvert fald :b

  14. Hej igen (:

    Ja, du har ret i, at emnet er lidt gammelt, men jeg er her altså også stadig (:

    Det er faktisk lykkes mig at tabe noget af den ønskede vægt, men mangler stadig lidt, inden jeg tager på ferie, før jeg er helt tilfreds..

    Skovbak29:

    Synes også det med motionen efter aftensmad og æbler lød interessant, vil også meget gerne se linket?

    Vil høre med hensyn til motion hvor lang tid man skal dyrke det før man begynder at forbrænde ekstra? Sker det så snart man f.eks. begynder at løbe eller først efter nogle minutter?

    Og vil 2 gåture på 5 km. hjælpe? Du nævnte bl.a. at gåture med vægttabet jo..

    Men dejligt med en kvindes syn på sagen (=

    Nååjaaa... Du skrev også, at der ikke skulle ret meget til, før en kvinde tog på. Så det vil sige, at det faktisk er normalt, at maven er lidt større efter EN dag, hvor man nok glemte, at man skulle sige "nej, tak" til kager? (ved selvfølgelig godt at når jeg idntager flere kcal så er det normalt, men hvis det kun er en enkelt dag?)

    Derudover: Har fundet ud af at jeg nu i hvert fald for nok energi.. Prøvede at tjeke energiindholdet på alt det af min mad jeg kunne komme til, og vejede desuden lidt af den (sådan nogenlunde det jeg kunne uden af min familie opdagede mig.. Min mor ville blive bange/bekymret :O )

  15. Hej alle der læser (:

    Som de fleste andre vil jeg gerne tabe mig, men jeg har tre problemer..

    Det første er at jeg mangler motivationen.. Jeg starter ud med fx at beslutte mig for enten at løbe 3 eller gå 5 hver dag - udover at cykle til alting som jeg plejer - men efter 2 uger kan jeg simpelthen ikke tage mig sammen. Det samme gælder maden! Jeg prøver virkelig (og nu lyder jeg sikkert som et pattebarn :'s ), men efter et par dage kan jeg ikke finde nogen gnist af motivation igen..

    Så jeg tænkte på om der var nogen af jer der har et råd til hvordan man bevarer motivationen?

    Og btw: Det er ikke sådan at jeg har besluttet mig for gigantiske ændringer, bare mindre ting som fx gåturen!

    Den anden ting er at jeg ikke rigtig bliver sulten - jeg kan faktisk ikke huske hvornår jeg sidst er blevet det. Det burde egentlig være et plus i forbindelse med vægttab, men det er det ikke for mig. Nogen dage - i weekenden - spiser jeg næsten intet udover aftensmad fordi jeg simpelthed glemmer det, og andre gange spiser jeg alt for meget fordi at jeg heller ikke bliver mæt, medmindre jeg VIRKELIG spiser meget! Så jeg har lidt svært ved at finde ud af hvor meget jeg skal spise og hvornår.. Og her kommer I ind i billeder igen, for jeg tænkte på, om der var nogen der ville fortælle mig, hvor ofte jeg burde spise, for så vil jeg sætte alarm på min mobil på.. På nettet står der meget forvirrende alt fra 4 måltider til 8 eller hver anden time..

    Og endelig mit tredie spørgsmål! Jeg spiser masser af salat, men det består mest - jaah - af SALAT! og agurk, tomat og lignende.. Min mor har lovet mig at købe nogle flere grønsager, hvis jeg nævner hvilke, men nu skal jeg jo også helst selv kunne lide dem.. Derfor tænkte jeg på om der er nogen der kender nogen grønsager der ikke smager af så meget? Ligesom aspargs, gulerødder og agurk ^^

    Lidt mere om mig hvis det nu er relevant.. Jeg er 16 år, 168 høj og aner ikke hvor meget jeg vejer eftersom min mor ikke bryder sig om vægte.. Men næsten al fedtet sidder på maven :S Og så er jeg også en pige ;) Har desuden en gammel skade der gør at jeg får ondt når jeg har løbet omkring 1½ kilometer og skal stoppe :/

    Håber nogen kan hjælpe mig lidt!

  16. Undskyld, mig men... Tror du selv på de der kasser? Tror du at noget så komplekst så kost bare kan smides ind i et par kasser og så bare tælle antal kasser og vide, om du spiser for meget eller for lidt?

    Uden at kende til systemet, så ligger det på alle måder op til, at være sindssygt urealistisk - hvilket det nok har været i dit tilfælde, eftersom du kun spiser "halvdelen" og alligevel tager på.

    Det er eneste forklaring - medmindre din "diætist" hvilket har røvrendt dig...

    Ja, jeg tror på dem.. Sådan da :S Hæftet virkede meget fornuftigt - og startede med hele smøren om at man skal forbrænde mere end man indtager hvis man vil tabe sig - og når man kiggede på de forskellige ting i forhold til hinanden, virkede det også rimelig rigtigt. Selvfølgelig tror jeg der kan være unøjagtigheder og lignende så mit indtag kan have ligget lidt højere end det egentligt viste, men stadig! Når jeg nu ikke kan finde det mere er det jo svært at komme med gode eksempler, men det så fornuftigt ud og diætisten virkede også fornuftig og som mo hun havde styr på tingene...

    Det med hvor aktiv jeg er kommer i morgen.. Jeg må hellere også få sovet lidt:b

  17. Husk at ris, pasta m.m. let kan bidrage med mange KJ, omend det jo betragtes som værende sundt... Derudover kan man let ramme ved siden af når man skal angive mængder, hvis ikke du har haft tingene på en vægt... Så som beskrevet ovenfor, får du jo sikkert nok KJ :smile:

    Prøv at tæl kalorier i et par døgn, og se om du rent faktisk får for lidt indenbords..

    Okay, tak. Det vil jeg prøve når jeg bliver rask igen..