Mads Peter

Medlemmer
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Mads Peter

  1. Du er lige nødt til at fortælle i hvilken forbindelse du vil bruge det. Hvilken type træning, og er du ny?

    Du kan godt tage begge ting samtidig, men det kan ikke anbefales at kaste dig over diverse kosttilskud, hvis du er begynder, og slet ikke kreatin. Ikke at du skal holde dig fra kreatin, der er bare ingen grund til at tage det når du starter med at træne. Protein kan man godt starte med at tage for at supplere kosten, eller gøre det nemmere at få protein efter træning. Men du kan også godt klare dig uden proteinpulver, og stadig få nok protein.

  2. Hej igen MTN,

    Det glæder mig at høre at du har snakket med din læge, og er kommet i gang med en kostændring. Det er jo ofte rigtig svært lige sådan at skulle lægge sin kost om. Må jeg spørge, hvordan det går med det?

    Jeg synes i øvrigt, at det var et rigtig godt råd dmollysh kom med omkring hvordan du kan få en spændende kost. På den måde kan du med tiden sandsynligvis blive tilfreds ved normal mad, og et begrænset omfang af søde sager. Det betyder virkelig noget at du lærer at lave mad, så den mad du spiser i stedet for din normale sukkerholdige kost, ikke bliver en grå kedelig mad (for så bliver det virkelig svært) men en mad, hvor du ofte får en masse god smag. Ikke at du skal lege kok nødvendigvis, men det er virkelig godt at kunne afstemme maden med surt, sødt og salt f.eks. for at gøre den spændende.

    Hilsen MP

  3. Kære MTN

    Nu håber jeg ikke, at du bliver alt for ked af det, men det er faktisk ret unormalt, at man ikke kan lide andet end søde sager. De fleste kan godt lide søde sager, men ikke at kunne lide andet det er meget få, og tyder på at du er gået hen og blevet afhængig af sukker. Man kan også blive afhængig af fedt, og nogle overvægtige er afhængige af mad. For at føle dig tilfreds som du selv siger skal du have sukker, eller i det mindste samgen af det (sødestof).

    Din nuværende kost er meget usund. 80% søde sager vil med sikkerhed gå ud over dit helbred i det lange løb. Du kommer simpelthen til at mangle vitaminer, mineraler og fedt som Micheal også siger. Sukker er tomme kalorier, og du får næsten ikke andet. For at din krop kan holde sig sund og stærk har den brug for energi, vitaminer og mineraler fra en varieret kost. Det vil gå ud over din hud, dit hår, og immunforsvar i det lange løb, og det kan have en række andre konskvenser for dit helbred. Hvis du er kvinde kan det gå ud over din cyklus.

    Jeg vil anbefale dig at kontakte din læge for, at få en snak om det.

    Det er nok en ordentlig omgang for dig at få så "overvældende" reaktioner på dit indlæg, men vi reagerer som vi gør, fordi det du skriver er alarmerende. Lad det ikke tage modet fra dig, der kan sagtens gøres noget for, at du kan få en sund kost, og der er sandsynligvis intet du har gjort der ikke kan rettes op på. Men tag det seriøst det vi siger, for dit helbreds skyld. Start som sagt med at tage en snak med din læge om det.

    De bedste hilsner,

    Mads Peter

  4. Er der nogen der ved hvad man skal bruge langsomme kulhydrater til før sengetid?

    Nu er det hverken gået værre eller bedre end at jeg har indkøbt noget Fromage Frais og All-Bran. Det smager sgu helt godt med nogle hindbær, der har ligget i en lille smule sukker (et par gram kan vel gøre det). Er der nogen der ved, hvad der er vigtigt at indtage ved måltidet inden man går i seng i forbindelse med styrketræning/hypertrofi, ud over langsomme proteiner?

    Hvordan ser din natmad ud?

  5. Tak for svarene. Det skal prøves med noget fromage frais.

    Jeg har læst lidt på nettet. På mig virker det som om at kvark, hytteost, fromage frais og fromage blanc minder utroligt meget om hinanden i næringsindhold. Det er alle friskost med et højt protein indhold og et lavt fedt indhold. Er der nogen der ved noget om sammensætningen af hurtig og langsom protein i disse produkter, og hvad der derfor er bedst at spise før sengetid?

    Jeg vil i hvert fald eksperimenter med hvilke af produkterne jeg bedst kan lide.

    Durden: Er det også vigtigt med de langsomme kulhydrater før sengetid? Jeg troede primært at langsom protein er vigtigt.

  6. Hej,

    Hvad protein kan I anbefale før sengetid?

    Jeg har lidt udfordringer med at finde ud af hvilken slags protein jeg skal spise før sengetid. Da jeg skal tisse om natten til daglig (ja, jeg er åbenbart ved at blive gammel :4disguise: ) er jeg ikke så begejstret for at tage kasein som skal blandes op i væske, så skal jeg bare pisse hele natten.

    Tun er jeg rigtig glad for. Jeg har læst et eller andet om, at det er godt at indtage sammen med noget sundt fedt ved aftentide, da det så er længere tid om at blive opløst, og dermed kan blive fordelt over flest mulige timer. Derfor lavede jeg en klassisk tunsauce: 100 g tun, 1 spsk kapers med vand, 15 g olivenolie, og en "is"terning fløde. Prøv det for smagens skyld, det smager skide godt! (muligvis for fedt, prøv det alligevel :4thumbup:) Fedtmængden kan jo i princippet køres ned til et minimum, ved at bruge mindre olie, hvis det skal spises dagligt.

    Perfekt tænkte jeg, indtil at jeg kom til at tænke på at der er tungmetaller i tun, så det er muligvis lidt dumt at spise dagligt alligevel, er der nogen der ved mere om dette? Andre forslag til protein?

  7. Tak Spindarella, på Madlog findes der en lille enkel forklaring om hvordan mad ændrer næringsindhold ved tilberedning. http://www.madlog.dk/index.php?id=103&q=4. Ikke dybt videnskabelig, men rigeligt til husbehov. Jeg synes i øvrigt den side er meget anvendelig, den har lige præcis en let måde at gøre det jeg efterspørger, at beregne kosttal for en hjemmelavet ret. Man taster simpelthen ingridienserne ind afvejet, vejer den færdig ret, og vupti så har man næringsstoffer for retten. Det er sku ret tjekket.

    Sina: Jeg tror at du er helt ret. Jeg skal bruge det i forbindelse med styrketræning. Jeg har brugt de sidste dage på at sætte mig ind i ernæring ifb. træning og generelt. Ellers har min viden om emnet været, hvad jeg har fået med hjemmefra havde jeg nær sagt, plus min interesse for at lave mad. Jeg vil i starten tælle kalorier, og så er planen, at når jeg får noget erfaring med hvor mange kalorier og hvilke næringsstoffer der er i forskelligt mad, sammenholdt med hvor meget jeg har brug for, så dropper optællingen, og så kører jeg det på den erfaring jeg har opbygget.

  8. Tak for svarene.

    Du har ret tenace, madlog viser også protein i gram. Det er faktisk et ganske godt site synes jeg.

    Tak for alternativerne. De kan også begge tælle kalorier, og gram protein. Umiddelbart må jeg sige at madlog er det mest brugervenlige, så jeg holder mig til det indtil videre, men altid godt med et gratis alternativ i baghånden.

  9. Hej,

    Jeg er ny i at beregne kost.

    Hvilket program vil I anbefale til at holde styr på kalorier og næringsstoffer?

    Jeg har prøvet madlog.dk, og det er ok, bortset fra at det ikke kan tælle samlet protein vægt pr dag. Skabeloner til at oprette fulde måltider som f.eks. morgenmad med et klik ville også være rart, det mangler på madlog. Yderligere har jeg investeret i Protrack, det er et fint program, men man kan desværre ikke indtaste mindre end én serving size, dvs. ofte ikke mindre end 100 g (som er den mest gængse serving sice) - så det er temmelig ubrugeligt. Jeg har skrevet til dem om det.

    Hvad bruger I?

  10. Hej,

    Jeg er ny i gamet med at beregne kalorier og næring. Jeg kan forstå at det er nødtvendigt for at få succes med træningen.

    Hvordan beregner man lettest kalorier og næring i sin hjemmelavede mad? I går fik jeg f.eks. stuvet oksebryst med rodfrugter, og det var et stort arbejde at beregne, og det var så kun en enkelt ret. Det kan selvfølgelig genbruges med alligevel. Er der ikke andet for end at slide sig igennem beregningen af sine hofretter?

    Hvordan beregner man i øvrigt næringsværdien af tilberedt mad, man går jo ud fra næringsværdi af de rå råvarer, men under varmebehandling svinder råvarene, nogengange meget. Hvordan bliver næringsværdien forandret af dette?