zeni_16

Medlemmer
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by zeni_16

  1. Jeg skal da love for jeg har fået noget at læse på her :P.

    Som nævnt er jeg helt ny inden for trænings området, så har en anelse svært ved at følge med i alle de udtryk i bruger.

    Men jeg regner med at prøve det træningsprogram som troels har lagt ud, skal så nok bare lige finde ud af hvordan de forskellige øvelser udføres osv. (kan vel gøres hurtigt ved hjælp af google :D).

    En ting jeg også bed mærke i, var at søvn var meget vigtig, er ikke i tvivl om at jeg sover for lidt, så det skal jeg nok også prøve at lave om på. Sover til hverdag 5-6 timer, og så plejer jeg så vidt som muligt at sove igennem i weekenden. (men sådan fungere det nok ikke).

    Med hensyn til træningsprogrammet, Workout A & Workout B <-- hvordan skal dette forstås, altså er workout A en dag, og workout b en anden? :)

    Bør måske også lige nævnve at jeg ikke nødvændigvis behøver at blive sådan et "muskelbundt" der kan løfte rundt på alle, kunne egentlig bare godt tænke mig nogle synlige/markerede muskler, en flot krop i det hele taget. Er meget i tvivl om hvor vidt jeg skal tabe mig eller ej, når jeg kigger på min mave, har jeg svært ved at forestille mig at jeg kan få synlige mave muskler hvis jeg ikke taber mig lidt.

    For lige at vænne tilbage til det med at jeg er rimelig nybegynder, Squat 3x5 <-- for eksmempel, betyder det der 3x5 at jeg skal løfte 3 gange, holde en lille pause og så løfte 3 gange igen, og så gøre det 5 gange? Tror da jeg har forstået det korrekt :P

    Det er da forresten dejligt at der er så mange der har haft lyst til at bidrage med så meget lærerigt - tak for det ;)

  2. 1. Du kan ikke omdanne fedt til muskler. Først taber du fedtet, og begynder at opbygge dine muskler, eller også gør u det lige omvendt. Kommer an på hvor stort et behov du har for at tabe fedtet.

    2. Hvad der er bedst at spise - det er jo et eller andet sted helt op til dig, og dine smagsløg. Men en masse proteinrig, fedtfattig og sund mad. Sørg for at få nok kalorier og protein (2-3 gram protein pr. kg kropsvægt). Når det er sagt, så er der selvfølgelig noget man lige hrutig kan nævne, som havregryn, kylling, frugt og gørnt, vand, kartofler, ris, pasta, osv. Du ved egentlig nok godt hvad der er godt at spise.

    3. Proteinpulver vil nok være en rigtig god ide lige efter træning. Egentlig gerne Weight Gainer (som er proteinpulver blandet med kulhydrater)

    4. Undgå maskiner. Prøv at kigge på Mark Rippetoe Starting Strength. Få en kyndig instruktør til at lære dig øvelserne, og vær kritisk over for din teknik. Du skal nok have øvelserne vist et par gange, og bed også gerne om noget krtik på den. Der er bl.a. en tråd herinde hvor du kan poste en video med din teknik, så skal der nok være nogen der fortæller dig hvad du kan gøre bedre. Vægttrænin og korrekt teknik hedder tråden vist.

    Håber det besvarede dine spørgsmål, hvis ikke spørger du bare løs.

    Nu kan det godt være jeg spørger dumt, men navnet "Weight gainer" siger umiddelbart mig at det er et middel der vil hjælpe mig med at tage på? Hvordan skal dette forstås.

    Tænkte også på om det var muligt at kombinere et træningsprogram så du både taber dig, og styrke træner på samme tid?

    Og hvorfor skal protein pulver indtages efter træning? og ikke inden? er det noget med at musklerne først udvikler sig i perioden efter man har trænet? - bær over med mig, er helt ny inden for dette :D

    Og hvis jeg begynder at bruge proteinspulver - er der så noget jeg skal være opmærksom på med hensyn til min sædvanlige kost? Skal jeg skære ned på de andre ting jeg indtager i løbet af en dag? :)

  3. Hej.

    Jeg er en dreng på 16 år, jeg vejer pt 72 kilo og er cirka 178 høj.

    Jeg kan vidst godt tillade mig at kalde mig selv for en nybegynder inden for det her trænings område. Jeg begyndte for cirka 1 uge siden i et fitness center, med det formål at både tabe mig og få udviklet nogle SYNLIGE muskler.

    Men da jeg aldrig har intresseret mig særlig meget for træning, eller min krop i det hele taget, er jeg rimelig blank.

    Kunne man forestille sig at der var en eller anden "ekspert" her? Der kunne hjælpe mig med hvordan jeg bedst opnår synlige resultater, er mest intresseret i biceps og mave muskler. Men skal selvfølgelig træne hele kroppen. Og hvilke maskiner skal jeg i såfald tage i brug?.

    Har vel egentlig en række spørgsmål jeg godt kunne tænke mig at få svar på :

    Skal man tabe sig før man begynder at træne sine muskler? (Eller skal man ombygge fedtet)?

    Hvad er bedst at spise når man gerne vil have synlinge/markerede muskler?

    Er protein pulver en mulighed ? (i mit tilfælde)

    Vil ikke betegne mig selv som overvægtig, men jeg har "rigeligt" med fedt på kroppen, kan bare ikke finde ud af om jeg skal tabe mig først. Jeg kan ikke selv forestille mig en eller anden tynd pind med synlige muskler, det må da se åndsvagt ud :P .

    Men hvertfald, hvis nogle lige ville tage et kig og evt give mig nogle tips om hvad jeg skal starte med? Måske oven i købet opstille en fornuftig træningsplan til mig. Føler lidt at det tid jeg har brugt i fitness centeret indtil videre er lidt spild, da jeg ikke er klar over hvad/hvordan jeg skal træne for at åbne resultater.