SportsFys

Medlemmer
  • Posts

    57
  • Joined

  • Last visited

Reputation Activity

  1. Like
    SportsFys got a reaction from Bellini in Smerter fra "lysken"   
    Hej Bellini
    Ud fra hvad du beskriver og din markering tænker jeg som idrætsfysioterapeut flere ting.
    1) Ud fra din markering og ømhed i bugmuskulaturen (ved hoste og nys) kunne man overveje lyskebrok. Det jeg godt kunne tænke mig at vide, er om det er det samme sted du mærker når du laver lunges eller løfter højre ben i sideliggende stilling?
    2) Ellers kunne det være interessant at undersøge din inderlårsmuskler og især udspring af musklerne oppe på bækkenet. De udspringer dog ikke hvor du markere, men jeg synes det ville være relevant at undersøge.
    Hælder mest til lyskebrok, men som sagt, så skal det undersøges nærmere. Hvis det er lyskebrok, kan man være heldig at træne det væk, hvis det ikke har udviklet sig for meget. Ellers må man fordi læge og evt. kirurg for yderlig vurdering.
    Håber det gav lidt svar.
    Med venlig hilsen
    Nicolai
  2. Like
    SportsFys got a reaction from Snigende-Sutsko in Dårlige/svage knæ...   
    Hej Snigende Sutsko
    Min erfaring som sportsfysioterapeut er at der er gode muligheder for at træne knæ som er plaget af øget løshed eller smerter op på en fornuftigt niveau når træningen bliver startet på det rigtige niveau og der er fornuftigt progression i træningen. Men det vigtigt at træningen tager udgangspunkt i flere dimensioner, så som styrke og balance, evt. kombineret med eksplosiv træning sidst i forløbet. Jeg kan desværre ikke sige at du skal lave en specifik øvelse, da øvelsesvalget for mig tager udgangspunkt i hvad du kommer ind i klinikken med.
    Så mit råd til dig, er at søge hjælp hos en fysioterapeut med idrætsfagligbaggrund og som kan lægge en fornuftigt plan for dig.
    Held og lykke.
    Med venlig hilsen
    Nicolai
  3. Like
    SportsFys got a reaction from Emmakm in Skadet tå!   
    Hævelsen i sig selv kan nedsætte bevægeligheden i leddet. Jeg vil anvende en type af NSAID gel i max 5 dage, 3x om dagen for at nedsætte hævelsen. Det kan købes i håndkøb som Voltaren, Ipren gel eller Ibutop. Jeg vil absolute ikke anbefale fodbad, men derimod is i 20-30 minutter i stedet. Hvis det ikke hjælper, vil jeg søge hjælp hos en fysioterapeut.
  4. Like
    SportsFys got a reaction from Klodse in Brug for hjælp til at starte intervaltræning   
    Hej Martydemo
    Der er mange måder at lave interval træning på. Især til en idrætsgren som fodbold. Men set i forhold til dine tidligere skadesproblematikker vil jeg starte rolig ud med intervallerne.
    Man kunne lægge ud med løbe nogle længere intervaller i starten for at vende kroppen til arbejdspresset, som er en del anderledes end langdistanceløb. De lange intervaller kan lægge på 2-5 minutter med enten den samme mængde tids pause eller kortere (arb:pause; 1:1, 2:1 eller 3:1). Der skal trænes 2-4 gange om ugen af minimum 30 minutters varighed og max 60 minutter. Intensiteten skal være på cirka 80%, der hvor mange bliver pænt forpustet og har svært ved at fører en samtale :)
    Efter 2-4 ugers træning, kan man gå stille og rolig gå over til at lave nogle korte intervaller på 10-30 sek med virkelig høj intensitet (90-100% af MAX), både med korte og længere pauser. Træningspas med korte pause, vil primært være med til at øge din tolerance overfor gentagene spurter, hvor imod træningspas med længere pauser primært vil øge din løbehastighed. Begge træningsformer vil også øge din maximale iltoptagelse.
    Eksempler på træning med korte intervaller og korte pauser kunne være alt lige fra 10 sek arbejde og 30 sek pause til 20 sek arbejde og 10 sek pause. De kan gentages 3-10 gange af flere omgange med gode lange pause indimellem.
    Eksempler på træning med korte intervaller med længere pause kunne være 10 sek arbejde og 60 sek pause eller 30 sek arbejde og 3 min pause. Du skal være forholdsvis frisk hver gang du udfører et interval.
    Fælles for begge træningsformer er at mængden kan lægge på mellem 30-60 minutter. Et godt råd er at starte roligt ud med de korteintervaller. Der er stor risiko for udvikling overbelastningsskader i overgangsfasen fra en træningsform til en anden. Så start roligt ud og varm godt og hver gang.
    Håber du kunne bruge informationerne, ellers er du velkomme til at sende en mail...
    Med Venlig Hilsen
    Sportsfys
    www.sportsfysioterapeut.dk