Mammi

Medlemmer
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Mammi

  1. Har fået mig dette stykke nye legetøj i form af et Pulsur. (Garmin 305 Forerunner) Og så skulle jeg selvfølgelig have fundet min hvilepuls. Så på med bæltet og ind på sengen at ligge og slappe af. Lå måske i 10-15min og registrede 47bpm som det laveste.

    Var herefter ude at træne 7,7km for igen at forsøge at finde min laveste puls om aftenen lige før jeg faldt i søvn. Her lå den måske omkring 57bpm som det laveste, men det nok heller ikke lige det bedste tidspunkt at måle det på.

    Jeg valgte herefter at sove med uret på og sætte den til at starte med at recorde min puls. Da jeg vågnede her til morgen lå jeg igen lidt og holdte øje med uret, som lå på 40bpm som det laveste. (Var en enkelt gang på 39, men det ser jeg bort fra.)

    Jeg uploadede herefter data fra natten og kunne se at den havde haft målepunkter helt ned til 37bpm. Det skal lige siges at jeg godt nok har løbetrænet en del de sidste 2½ måned, men at jeg på ingen måde vil påstå jeg er i specielt god form.

    37 synes jeg lyder lige lavt nok, så jeg trimmede datane, så jeg kun havde den sidste times søvn, og her var gennemsnitspulsen på 44bpm.

    De mange målinger har nu gjort mig forvirret over hvad hvilepuls egentlig er. Skal den måles i vågen tilstand? Er det en gennemsnitsbetragtning? Eller er det det absolute min. puls man registrerer?

    Jeg læste også et sted at høje og kraftige person nogle gange kan have en forholdsvis lav hvilepuls pga. et lavt stofskifte. Kunne dette måske være forklaringen på mine forholdsvis lave puls-værdier? (187cm høj og 97kg)

  2. Bare til information, så har de en lignende ruteopmåler på www.iform.dk som kan udregne højdekurve for ruten. Til gengæld så har du ikke nogle af de andre funktioner som beregning af kondital mm.

  3. Jeg har gået lidt med de samme tanker den sidste uge. Han været i gang i 2 måneder med en kraftig motionsindsats og kostomlægning. Tog 2kg på de første par uger, hvilket skulle være meget normalt da jeg kom fra point zero. Har derefter tabt mig 12kg i løbet af de sidste 6 uger, hvor specielt de sidste to uger er gået meget stærkt. Er lidt bekymret over at have tabt 5,5kg på 2 uger, da det gerne skulle være et varigt vægttab, så jeg har egentlig besluttet mig for at begynde at spise lidt mere samtidig mens jeg opretholder motionsniveauet.

    Mener jeg har læst at de anbefaler et maksimalt vægttab på 1kg om ugen for netop at bevare muskelmassen.

    Det er bare så super motiverende når vægten nu giver en et skulderklap hver gang man stiger op. ;-)

  4. I stedet for at sulte sig yderligere ned i vægt ville jeg øge træningsmængden, så du dels får forbrændt mere og dels får opbygget flere muskler, som vil øge dit stofskifte. Specielt da du siger du har lavt stofskifte i forvejen. Men jeg er på ingen måde expert på området.

  5. Jeg er en ret kraftig gut som har besluttet mig for at lægge min kostvaner om samtidig med jeg er startet med at motionere for at tabe mig.

    Det går egentlig meget godt med begge dele hidtil og jeg har ca. et energiunderskud på 6000kJ om dagen hidtil, hvor de 4000kJ er fra kosten og de 2000kJ er fra motion. Mit mål er egentlig at tabe 1 kg om ugen indtil jeg er under 100kg, hvilket skulle svarre til et energiunderskud på 4000kJ om dagen. Men hvad er konsekvensen egentlig af at jeg presser energiunderskudet med yderlige 2000kJ? Overdriver jeg det og vil det bare gå ud over min muskelmasse?`Eller er det fint at speede processen op på denne måde?