Christiano_Ez

Medlemmer
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Christiano_Ez

  1. Hejsa.

    Hele KJ-diskussion er jo bare hønen og ægget om igen (tidiBUM).

    Hvis du - som du siger - har nedsat forbrænding fordi du spiser for LIDT så må du jo spise noget mere.

    JEG tror du har problemer, fordi du fylder dig med frugt, som er fyldt med frugtsukker. Hvis du ønsker ekstra protein, så må du spise bønner el. lign. som har masser protein.

    Kræsen og vægttab går sjældent hånd i hånd, og man må yde for at nyde! Derfor må man spise mindre af de LÆKRE frugter og flere af de KLAMME grøntsager.

    Broccoli, ja tak - Bananer, no thanks!

    15 år og ingen tid til motion - DET må vidst være en joke (sagde den universitetsstuderende).

    Kan jo kun henvise til, som det står i TALVISE af tråde, at "at tabe sig" drejer sig om at indtage færre KJ end man indtager.

    Til dit spørgsmål omkring "at gå 5 km" så handler det om intensitet og hastighed. Hvis du bruger 1½ time på at gå 5 km, så vil svaret være "Nej, det forbrænder du næsten ingenting ved" men hvis du går i raskt tempo og får sved på panden (man taber sig IKKE af at svede, det er bare en talemåde), så er det helt sikkert anbefalelsesværdigt.

    Men hvorfor ikke løbe 5 km istedet?? Du har ikke tid til at træne siger du - hvis du LØBER de 5 km, så forbrænder du mere end ved gåturen, og du har SPARET (juhuu) tid!

    Aaanyways. Motion og sund kost er vejen frem - færre frugter, flere grøntsager og så en god løbetur. Kan iøvrigt anbefale ÆBLEMADER. Dvs. en rugbrødsmad med "æble" som pålæg. Smager godt og er ihvertfald vegetar. Om jeg køber at æbler har magiske egenskaber der tryller fedtet væk: nej!.

    Held og lykke med det :smile:

  2. Jeg synes du skal give den fuld gas med vægttabet og tabe en masse fedt, og også en del muskler. Når du så har den mængde fedt du er glad for, så skal du tage at styrketræne en masse, bruge pulver og gøre det optimalt for dine muskler at vokse sig større.

    Det mener jeg helt klart er den nemmeste måde at gøre tingene på. også fordi du får en masse succesoplevelser undervejs. Du kan hele tiden se du taber dig, og når næste periode kommer, kan du hele tiden se du får større muskler.

    Hejsa!

    Tak for godt svar haha det passede ihvertfald til MIT temperament. Det vil jeg stræbe efter nu! :smile:

  3. Hejsa

    Lyder som om du er godt på vej..

    Syns dog det er vigtigt at pointere at man taber sig ved at indtage mindre energi end man forbrænder - uden at vide hvor meget energi du indtager, så kan jeg vel antage at du forbrændere mere nu, end du vil gøre, når du har tabt f.eks. 10 kg :smile:

    Hvis du sørger for at spise ofte, altså flere gange om dagen, så holder du forbrændingen oppe! Hvis du vender dig til at spise eet stykke kylling istedet for 2 vil du heller ikke være så sulten i løbet af dagen, fordi din mavesæk vil trække sig sammen.

    Iøvrigt har din krop brug for fedtstoffer, så prøv evt. at brug noget Becel el. lign. - så smager din mad også bedre!! :4mewantfood:

    Flere portioner, mindre portioner.

    Og så har lidt motion jo heller aldrig skadet :wink:

    Mvh. Christian O

  4. Hejsa!

    Startede selv på seriøst vægttab for 8 uger siden og har tabt 9 kg nu.

    Så kan jeg jo passende dele hvad jeg har gjort:

    Flere måltider = små portioner :4mewantfood:

    I starten føles det åndssvagt og ret irriterende at spise 5-6 gange om dagen, men efter 14 dage har man vænnet sig til det, og føler ikke sult - mavesækken bliver mindre. Mange måltider kan være så lidt som et stykke frugt.

    Morgenmad!!

    Hver morgen starter jeg med en lille skål youghurt (0,1% fedt) med frisk frugt i (1 æble). :4thumbup:

    Vand!

    Jeg drikker gerne 3-4 liter vand om dagen, før fik jeg måske 1 liter!! Man skal lige vænne sig til at gå det oftere på toilettet, men det er bagateller.

    Søvn...

    Er begyndt at gå i seng omkring kl. 23.. før var jeg tit på til kl. 2-3 om natten og lå og så serier, nu går jeg tidligt i seng og står tidligt op

    Hvidt er skidt :nonono:

    Gammel remse, men den har jeg kørt: ingen pasta, ingen ris, ingen hvidt brød ingen kartofler. Istedet spiser jeg rugbrød med magert pålæg (max 6% fedt)

    Alkohol

    Bare lige en sidebemærkning: Jeg har ikke drukket alkohol i de 8 uger

    Proteiner

    Fordi jeg er gået ned i kost får jeg ikke de proteiner jeg har brug for.. Derfor tager jeg proteintilskud hver dag ved siden af. Går ud fra dit mål er at tabe fedt, mens du prøver at bibeholde dine muskler? Det var ihvertfald mit mål!

    TRÆNING!!

    Spinning 4 gange om ugen.. Havde aldrig prøvet før da jeg startede men er helt bidt af det nu. Super godt til forbrænding!!

    Det har været min opskrift.. I manges ører lyder det sikkert røv sygt, men jeg har ikke haft problemer med den kur.. Bortset fra alkohollen har det været nemt at vende sig til, og jeg har hygget mig med det!!

    Så kan kun ønske dig held og lykke!!

    Mvh. Christian O

  5. Med din størrelse vil du med 1000-1200 kcl om dagen sagtens kunne vinde det væddemål. Men du vil tabe muskelmasse. (Her giver det vist mening at give et absolut svar.)

    Ok.. Det tænkte jeg nok var uundgåeligt :smile: Men jeg kan jo kun forsøge at kæmpe imod :cool: hehe. Tak for gode uddybende svar! :4thumbup:

  6. Ja, sådan ca. Prøv at komme ud over den tankegang med proteinpulver som noget, der "gør forskellen". Det gør det ikke.

    Sandsynligvis ja, men det giver ingen mening at give et absolut svar :smile:

    Trådstarter - prøv at fortælle hvor gammel du er, hvor høj du er, hvad du vejer og hvad du spiser på en normal dag.

    Jamen jeg er 21, 191 og pt. på ca. 94 kg.. Jeg spiser 6 gange om dagen i små portioner - Der er en lille forhistorie bag hele det her: Vi har et væddemål igang på arbejde, hvor vi skal tabe os.. Jeg har satset på at gå fra 97,5 til 88 kg. Væddemålet strejker sig over 10 uger, og det går egentligt ret fint fremad.

    NORMALT ville jeg spise 2000-2200 kcal, men da jeg ikke har tænkt mig at tabe væddemålet er jeg gået ned i kcal..

    Generelt set handler det også for mig om, at jeg er ved at lægge "livsstilen" om.. Når jeg når mit mål (som generelt set er en flot og markeret krop) begynder jeg at spise flere kcal..

    Så det er vel i bund og grund standard problem: Jeg ønsker at få (eller ihvertfald beholde) min muskelmasse, samtidig med at jeg taber fedt.

  7. Proteinpulver er ikke magisk og kan ikke gøre noget, som mad ikke (i princippet) kan.

    Det kommer altså an på din kost generelt set om du bør supplementere med pulver og hvornår du bør gøre det. Det er et mere komplekst emne at udrede (mht timing osv.) end jeg magter at gøre komplet, men sigt efter 1,5 gram protein per kilo kropsvægt, og sørg for at få det i hurtigt optagelig form (sammen med kulhydrat) efter fysisk udfoldelse.

    Dette kan evt være i form af en shake bestående af pulver og en kulhydratkilde. (Der i øvrigt bliver solgt under navnet "weightgainer" alle steder)

    Så jeg bør sigte efter 1,5 g protein/kg kropsvægt overall.. Altså fordele mængden over 2 omgange, 1 efter hver træning?

    Jeg er på en kost der svarer til omkring 1000-1200 kcal om dagen, inkl. proteinindtag.

  8. Hej!

    Jeg har et spørgsmål til de rutinerede hoveder..

    Jeg styrketræner 3 gange om ugen, og i den forbindelse bruger jeg proteinpulver efter træning.

    Derudover går jeg til spinning 2-3 gange om ugen.

    Nu er jeg samtidig begyndt at svømme hver morgen.

    Spørgsmål:

    Bør jeg tage extra proteintilskud for ikke at tabe muskelmasse når jeg svømmer?

    Dvs. bør jeg indtage protein efter svømning OG efter styrketræning, eller bør det tilskud jeg tager efter træning dække?

    Skal jeg evt. dele proteintilskudet op, så jeg tager halvdelen om morgenen efter svømning og halvdelen efter styrketræning?

    Mit mål er at mindske fedtprocenten uden at mindske muskelmassen.

    Håber på mange kyndige svar :smile:

    Mvh. Christian O