Peder

Medlemmer
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Peder

  1. Jeg har taget to meget små løbeture i mine FiveFingers Speed, selv om jeg egentlig – ikke overraskende – dyrker cykeltræning. Tidligere har jeg løbet meget, men har sat det i bero på grund af en ankel, der driller. Det er af ren nysgerrighed, at jeg har fået et par FiveFingers, og jeg kan tilføje til ovenstående, at man også kan risikere at få megaømme lægge, fordi "affjedringen" ligger i underbenet.

    Lægmusklen er – så vidt jeg husker – hæftet tre steder. Det er derfor kun en del af lægmusklen, man strækker, når man "vælter muren" med strakte ben. Hvis man laver samme strækøvelse med bøjede knæ, så får man fat i den indre del af lægmusklen. Og det er præcis den, der bliver virkelig DOMS-ramt, når man helt uden løbetræning kaster sig ud i en tur iført et par FiveFingers.

    ...snippe...

    Ah.. Ja det forklarer (logisk nok) de ret ømme lægge jeg har fik efter første tur (selvom jeg ikke er helt utrænet)

    De kom da også igen anden gang - omend noget mildere.

    Kan man forebygge?

  2. Nej, ingen ville vel mistænke dig for at have nogen form for relation til Alun - og specielt da ikke når du har så mange tidligere posts :devil:

    Jeg kan godt lide dit udsagn om at du ved en puls på 85-95% kom hjem uden besvær. Næste gang løber du vel 100-110% med mindre besvær.

    Hehe. Fair nok. Jeg ville heller ikke tro mig, hvis jeg ikke var mig...

    Jeg vil ikke forsøge at overbevise om min troværdighed i forhold til min oplevelse, men vil nu lige svare på dine to punkter.

    Jeg har været "sniger" på forumet, men ikke haft noget at bidrage med. Derfor den nye profil.

    M.h.t. ubesværet så taler jeg om følelsen. Selvom det virker selvmodsigende, så føltes turen langt mindre anstrengt - til trods for den afsindige puls.

    Jeg har da også holdt mig til cykling og romaskine imellemtiden for at spare lidt på knæene, der er lidt ramte. Om et par dage skal løberiet så igang igen

  3. Hej

    Jeg har købt et par Fivefinger Speed i denne uge efter at have læst om barfodsløb. Normalt er jeg ellers ikke til "hippie metoder", men jeg har altid gået meget på forfoden og været glad for bare fødder, så idéen om at løbe sådan virkede tiltalene.

    Nu er jeg ikke den hurtige løber (5:30 min/km ved 5 km (før)), så resultaterne kan måske ikke overføres til alle, men jeg blev mildest talt overrasket over følelsen og resultatet af at skifte fra mine ellers trofaste Mizuno sko med proneringskile og alt.

    Fra første øjeblik ændrede min løbestil sig nærmest umærkeligt til at jeg tog flere hurtigere skridt og kom frem på foden. Min puls var afsindig høj pga det nye tempo (normalt piler jeg af ved 80-85% af maxpuls - her var den 85-95%)

    Jeg kom hjem 10% hurtigere, end sidst jeg havde løbet samme rute og følte intet besvær eller smerter.

    Nu to dag efter har jeg så mærket musklerne og noget træthed i knæene, der betyder at jeg tager det lidt med ro. Jeg er nu barfodskonvertit - i hvertfald så længe det føles godt og ovenikøbet giver bedre resultater.

    "Skoene" købte jeg via alun.dk, og jeg har da også skrevet til dem og fortalt om mit for mig noget overraskende, men meget positive udbytte. Men til trods for at det kunne se sådan ud, har jeg ingen relationer til eller økonomisk sammenhæng med dem :)

    Hvis nogen reelt synes det er interessant, skal jeg gerne opdatere med erfaringer, som de kommer...