Kiman

Medlemmer
  • Posts

    1
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Kiman

  1. Hej.

    Som i emnetitel, så vil jeg gerne have et træningsprogram til jægerkorpset og jeg er kvinde. Jeg har godt set andre indlæg om træningsprogram til jægerkorpset, men jeg vil bare gerne vide, om der er nogen særlige ting jeg skal være obs på som kvinde.

    Jeg er 19 år, starter i Forsvaret næste år og vil gerne være fastansat (hvilket det jo også kræver for at kunne søge)

    På nuværende tidspunkt løber jeg, går til boksetræning, styrketræning og march, og jeg skal bl.a. gå Nijmegen (160 km) denne sommer.

    Der er først nogen år til jeg kan søge, men jeg vil gerne have et overblik over, hvornår jeg skal gøre hvad. Om jeg allerede skal begynde på hård træning nu fx.

    Som alle nok ved, er der ingen kvinde der er kommet ind endnu pga. de fysiske krav, så jeg vil gerne høre, hvad erfarne sportsfolk herinde mener: Kan det overhovedet lade sig gøre for en kvinde at komme ind? Der er set kvinder i specialstyrker før, ja, men der er vel en grund til, at ingen kvinde er kommet ind endnu, og det er i forvejen kun toppen af toppen af mændene der kan klare det.

    Jeg er også klar over at jeg nedslides hurtigere, at jeg automatisk skal yde 10% mere for at kunne komme op på mændenes niveau, at jeg ikke er bygget til extremt hårde fysiske aktiviteter osv. osv. men jeg vil gerne alligevel prøve for min egen skyld.

    Skal mit træningsprogram være anderledes end mændenes?

    Nogen specielle skader jeg skal holde øje med?

    Nogen der har forslag?

    På forhånd tak.

    Fedt at du vil prøve! Hvor der er vilje er der vej!

    Først er det vigtigt at opbygge en god grundform (både kredsløbs og styrkemæssigt, før du kommer ind i Forsvaret det vil lette dine første prøvelser på vejen. Dernæst skal du selvfølgelig være en god soldat med gode enkeltkæmper færdigheder, det er alt lige fra at kunne løbe med 30+ kg, til at kunne orientere sig og finde rundt i mørke.

    Det vigtigste er at træne meget varieret, der skal både trænes kredsløb og styrke, herunder er det alfa omega at man opbygger en stærk CORE (mave+ryg), da det er noget af det man bruger mest som professionel soldat. Kosten er også utrolig vigtig så det skal der selvfølgelig også fokuseres og tænkes over, hvis du på sigt gerne vil prøve kræfter med fx. JGK.

    Der er mange ting man skal være god til i Forsvaret for at komme op på elite niveau. Men som mange nævner så er det fysiske langt fra det hårdeste, men mere det at være i stand til at kunne blive ved med at flytte sine grænser rent mentalt og psykisk. Selvfølgelig skal fysikken være i orden, ellers kommer man end ikke forbi de første spæde optagelseskrav!

    Se evt: http://getbig.dk/article.php?id=160

    Forsvaret.dk der kan du finde de fleste informtioner, bla. om hvilke krav og kriterier der er for optagelse.

    Held & lykke med det!:)