martydemo

Medlemmer
  • Posts

    2
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by martydemo

  1. Hejsa,

    Førstegangs poster :)

    Ømm, lige lidt grundinfo til at frame min forespørgsel: Jeg er en 28årig mand, 186cm og vejer ca 68kg. Jeg har aldrig dyrket motion af nævneværdig karakter i min barndom/teenage år. Har ikke røget (overhovedet) i 4 år.

    For ca 1½ år siden meldte jeg mig ind i et fitnesscenter. Jeg begyndte at løbe på løbebånd 3 dage om ugen (jeg laver også noget all-round styrketræning). Til at starte med løb jeg vel i en 10-12 minutter ad gangen, men i løbet af nogle måneder kom jeg op på at løbe 20 min ad gangen. Det har jeg sådan set holdt lige siden, men har så forøget min hastighed. Løb til sidst ca 3,7 kilometer på de 20 minutter, men fik så senebetændelse i begge skinneben (typisk!). Det er ca 3½ måned siden. Efter en gang fysioterapi og ca en 5 uger uden at løbe overhovedet gik jeg så småt i gang igen. Har siden da ikke løbet på samme niveau som før idet jeg har villet genoptræne mine skinneben langsomt. Det er gået fint og er for 2 uger siden begyndt at løbe mine 20 minutter igen.

    Jeg er samtidig begyndt at spille fodbold. Vi spiller 11-mands bold og spiller kamp ca 1 gang om ugen, 2x 45 minutter. Det havde jeg planlagt igennem længere tid og havde egentlig regnet med at jeg ville ligge sådan ok med rent konditionsmæssigt i forhold til mange af mine holdkammerater da en del af dem er lidt ældre og i (troede jeg) dårligere form end mig. Men jeg lider i den grad når vi spiller kamp. Det der med at løbe intensivt, stoppe, løbe tilbage intensivt, stoppe, igen og igen... jeg føler at mine lunger hænger ud af halsen efter 10-15 minutter...

    Jeg tænker at måden at forbedre min situation vil være at begynde at intervaltræne, og her har jeg brug for lidt hjælp. Jeg har brug for et godt program. Har kigget på dourun.dk, men kan ikke helt hitte ud af hvad - om noget - der henvender sig til mig. Jeg kan godt lide at løbe udenfor, men løber for det meste på løbebånd, tænker at det er nemmere at lave intervaltræning på løbebånd da man kan kontrollere sin hastighed fuldstændig. Hvis nogen har nogle generelle forslag eller tips vil jeg virkelig sætte pris på det. Og beklager forøvrigt den lange smøre!

    /Martin