bloggy

Medlemmer
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by bloggy

  1. I værnepligten løb jeg selvom det gjorde meget ondt, da jeg ikke selv vidste hvad det var og fik af vide at det bare skulle løbes væk, selvfølgelig. Og senere hen har jeg nok ikke været så god til at respektere hvis det gjorde ondt, fordi jeg blev en smule irriteret over den begrænsning i ens aktivitetsniveau, har dog aldrig løbet længere ture - ca 3 km fordi smerterne blev for store hvorefter jeg stopper og holder pause hvis det fortsætter.

    Nu kan jeg løbe max 6 km på blødt underlag hvis jeg holder en uges pause imellem, men har altid smerter hvis jeg bliver trykket på benet.

    Det er noget lort skinnebensbetændelse. Av for satan, husker tydelig første gang jeg løb på asfalt oven på en led omgang..troede også bare det skulle "løbes væk".

    Gjorde dælme nas!

    Det er ik rigtig det store problem længere, kan mærke en lille smule hvis jeg presser til et par dage efter, men som sådan ikke noget der generer hverken før, under eller efter løb. Men lidt er der stort set altid, men slet ik i det omfang som i starten, hvor bare det at røre siden af skinnebenet gjorde nas.

    Er det den måde du har det på eller?

    Hvor "ondt" gør det når du har løbet?

    B

  2. Hey Bloggy,

    Tillykke med det gode resultat på fortesten.

    Jeg måtte holde en pause grundet en skade. Jeg havde holdt en 42 dages lang pause med rygsækken, hvilket jeg fejrede med en 17 km tur.

    Det ikke overraskende resultat, var en totalt latterlig dummeskade i balden hvor lårbenet hæfter.

    Nu tager jeg det lidt mere roligt og søger optagelse i januar 2012.

    Jeg forsøger at få alt det O jeg kan ind under huden, og har planlagt at følge SSR`s venlige tilbud om træning i dette op til det bliver alvor, derudover, kører PTRKMP Sjætte noget lignende, så der vil jeg forsøge at nasse mig ombord også inden.

    Held og lykke fremadrettet med modulerne, meld endelig tilbage med info, tips og tricks.....

    Rayane

    Surt med skaden. Ja, men skal passe på ikke at forcere tingene, det kommer der sjældent noget godt ud af.

    Rigtig god ide at tage imod de tilbud SSR har mht til o-march, for det er virkelig der det tæller. Gå nat-o march, det vil du blive glad for i længden.

    De går meget op i at man opbygger selvtillid ved at finde de første par poster og tro mig, hvis man render rundt og fumler så er det ik fedt.

    Det er en rigtig fed fornemmelse bare at ramme direkte ind i posten og så derud af. Mit bedste råd er nat-o march.

    De lærer en resten og ellers er det bare om at klø på selvom det gør ondt, holde hovedet koldt når der er pres..og det kommer både til at gøre ondt og der bliver pres.

  3. Jeg fik også skinnebensbetændelse i værnepligten og har det nu kronisk efter 5 år. Synes også du skal tage på infirmeriet. De giver dig sikkert Felden gel du skal smøre på og fritagelse hmm det oplevede jeg ikke. Det skal du selv sørge for! Mine sger tog det ikke seriøst så jeg løb med det og oplevede jeg ikke kunne gå uden smerte nogle dage. Som sagt tidligere, så er det rigtig rigtig vigtigt at du hviler dine skinneben, dvs. ingen brug af støvler og INGEN løb så længe det gør ondt. Jo længere tid du har skinnebensbetændelsen, jo sværere er det at få væk.

    Gode ideer til forebyggelse er at få gode løbesko som passer til løbestil, indlægssåler (kan du evt. få hos fys på kasernen), løbestrømper CEP. Derudover må du ikke løbe hvis det er gør eller pressse dig selv til at gå i støvler.

    Det er rigtig træls og oftest er det svært at få fripas, fordi det er kendt at værnepligtige ofte prøver at slippe for idræt eller støvlerne. Men gør det for din egen skyld, jeg fortryder i hvert fald jeg ikke tog det mere seriøst og kan pt ikke løbe mere pga. skinnebensbetændelse.

    Så det er ikke bare noget der skal løbes væk!

    Hvor længe blev du ved med at løbe efterfølgende selvom du havde skinnebensbetændelse?

    Jeg har selv døjet med det, også selvom jeg fik lavet en løbetest, men begyndte så at løbe på løbebånd.

    Derved fik jeg slet ikke når så ømme skinneben som hvis jeg løb på asfalt.

    Idag kan der godt komme en lille smule ømhed efter længere løb på afsfalt, men ikke noget der generer synderligt eller gør ondt

    når jeg så løber et par dage efter.

    Min erfaring er at starte blidt på, få sener, muskler etc til at tilpasse sig og som du siger, ikke løbe oven i ens skinnebensbetændelse(damn, gør satme nas, husker det selv første gang..anede ik hvad det var så troede det var noget der kunne løbes væk..)

    Håber du kommer til at kunne løbe en dag igen..må sgu være øv.

  4. Når uheldet er ude, så er det almindelig salt der hjælper. Det er det man sveder mest ud og er, efter hvad jeg er kommet frem tid, det som er mest påvirkeligt - ergo man ryger hurtigt i underskud men det er også let at lukke igen.

    En teskefuld salt med lidt vand og man er kørende efter et kvarters tid. Der er også en nogen der har peanuts i træningstasken til hvis det skulle blive nødvendigt.

    Er kun glad hvis jeg kan hjælpe :smile:

    Nu du nævner koldsved oven på hård fysisk aktivitet...er vi ude i "Shock"?

    Sad lige og læste om andre og flere nævner de har haft shock i forbindelse med dehydrering.

    Jeg havde en følelse af efterfølgende min krop var i "shock"

    Altså lig-bleg, alt for hurtigt åndedræt og en fornemmelse af at besvime hele tiden.

    var nu ellers ret "rolig" mens det stod på...

    Skal kname ha salt og sukker på mig næste gang:o)

  5. Overtolker jeg dig når jeg fornemmer at det skal være primitivt?

    Ellers kan man købe saltsticks eller små tabletter til at opløse i vandet som inderholder alt hvad hjertet begærer. Jeg bruger selv "Zero" fra High5. Prisen er lidt pebret men har aldrig haft krampe når jeg har haft dem i og de fås med flere slags smag.

    Ellers kan man klare sig nogenlunde på køkkensalt (natrium) og banan (kalium), men der mangler andre ting hvor man typisk kan dækkes ind ved nødder og især mandler samt frugt med skræl, men jeg har slet ikke styr på om et almindeligt indtag kan række hvis man sveder meget.

    Alm. sved er "varmesved" enten pga. varme eller træning.

    Koldsved, hmm.. har du prøvet at være meget svimmel eller være lige at besvime? Den måde man sveder på inden man går i sort, er koldsved. Men ellers "uforklarlig" sved uden man har det varmt.

    Skal kroppen præstere optimalt, skal man ikke starte fra tom tank. Det lyder som om det ligger i dit koncept at stresse kroppen ikke alene på selve udfordringen; det ødelægger man jo ved at tanke op.

    Men ingen sportsudøvere ved deres fulde fem vil stille til konkurrence uden at mad og drikke dagen(e) inden konkurrencen er optimeret.

    Jep, det var koldsved..i stride strømme...ku godt mærke jeg var ved at besvime flere gange. Var rigtig svimmel og hjernen fungerede slet ik.

    Fik også de vilde kramper i lægmusklen.

    Hvad er det bedste at få indenbords lige når det sker?

    Det var som sådan ikke mit ønske ikke at have noget i kroppen. Det var min fejl ikke at medbringe noget ekstra (ud over det man får under forløbet) og

    der blev ikke givet noget om morgenen.

    Må vist have noget ekstra salt og nødder med næste gang, måske man skulle fylde sig aftnen inden også og så en masse væske.

    Rigtig glad for dine erfaringer og råd Gregers!

  6. Qua et arbejde uden toiletmuligheder drikker jeg tit alt for lidt og ligger træningen umiddelbart derefter, er jeg stort set altid ret dehyhdreret i begyndelsen af en træning, men har ikke af den årsag prøvet noget der lyder som din oplevelse.

    Tror mere du har "overloaded" kroppen og formodentlig også svedt alle dine salte ud. Personlig kan jeg have tendens til både at koldsvede når jeg mangler salte og også få en underlig fornemmelse af utilpashed.

    Hint #1: smag på sveden om den er fersk eller smager salt (som den bør).

    Hint #2: dehydrering og mørkegul urin går hånd i hånd.

    Umiddelbart er tippet en anden gang at få sovet og drukket nok elektrolytter under OG efter motion.

    Med almindelig kost og fornuftig nattesøvn, bør kroppen for længst være kommet på højkant - men mindre selve den fysiske udfoldelse stadigvæk kræver restitution, altså.

    Jeg tror du har helt ret i at kroppen også var overloaded. Havde brændt sindsyg mange kalorier af den 2 foregående dage og nætter og kl. shit om morgenen uden mad og drikke og så langt løb i terræn med tung rygsæk..der begyndte det at flimre for øjenene:D.

    Hvad ville du proppe indenbords for at få dine "elktrolytter" ?

    Hvordan oplever du koldsved? Er ikke sikker på jeg ved hvad forskellen på er på det og alm. sved.

    Jeg begik den fejl at jeg ikke tog noget mad med da jeg ville se hvor meget jeg kunne presse den.

    Ville det være nok en at tage noget indenbords når man står op - eller skal det være dagen før også?

    Havde brugt godt op af af hvad der nu lå lagret af energi i kroppen fra øvelse den samme nat.

  7. Hej Brugere,

    Jeg søger også optagelse sidst på året (2011), så jeg er også interesseret i om Evilkoala har ny status.

    Tilsyneladende er der flere end mig som ønsker optagelse, så jeg foreslår at vi tager denne tråd op igen og deler af vores erfaringer og resultater.

    Venligst

    Rayane

    Har du søgt ind Rayane?

    Jeg kom selv igennem fortesten.

    Til alle andre der ønsker at søge, vil jeg foreslå at gå o-march. Der er rigtig meget o på modulerne

  8. Hey der.

    Havde en noget underlig oplevelse efter en hård omgang fysisk udfoldelse i søndags (Efter flere dages hård fysisk udfoldelse hvor kroppen var blevet godt mørkbanket og ikke vildt meget søvn).

    Under vejs kunne jeg mærke det flimrede for mine øjne, men satte på autopilot og da jeg kommer i mål falder jeg om og begynder at snakke underligt, mister fornemmelsen for tid og har det mildest talt af ht.

    Jeg oplever også jeg sveder som en gal og det bliver ved med bare at vælte ud som sved over hele kroppen og senere gennem mund...dette stod så på et

    par timer, de lede kramper i legmusklerne og svimmelhed..uhh..dejligt;o)

    Nogen der har prøvet det før og ved om det kan "forebygges" ved at drikke nok inden/under + kost?

    Er det dehydrering når man "sveder" efterfølgende? Syntes normalt bare at man ikke sveder når man dehydrerer.

    Hvor længe skal kroppen restituere efterdølgende? Er som sådan ikke mørke noget nu, spiser og drikker som et svin igen og forsøger at genopbygge min kampkraft så jeg kan komme igang asap.

    Nogen tips, tricks eller andet godt så man kan blive lidt klogere på dette til en anden gang?

    Hilsner fra B

  9. Jeg har søgt og regner med at skal til optagelse denne måned eller i september, der efter har jeg til februar til patruljekurset starter.

    Må heller komme igang med en god omgang svømmetræning :cool:

    Hvordan er det gået?

    Kunne være spændende at høre.

    Også hvis du har noget viden du vil dele med.

  10. Håber du gør alvor af det og søger ind til fortesten.

    Tak for godt input- Det vil jeg tage med mig. Tak for det.

    Jeg er nød til at at høre, bed mærke i et eller andet sted at du nævnte orientering som det område

    du "fejlede" ved under fortesten.

    Vil du fortælle hvad du mener det konkret betød, og hvad du ville have gjort anderledes?

    Jeg ved orienteringen er den mange knækker nakken på, og derfor er orientering det

    jeg sætter øverst. Hvor jeg samtidig får gået march da jeg har 25kg på ryggen, andre gange løber etc.

    Det med at memorere ruten lyder heller ikke nemt.

    Og her til sidst - jeg har bestemt tænkt mig at gøre alvor af det,

    jeg ved det bliver en lang vej at nå dertil, men det går fremad, og vi ses måske i 2011;o)

    God weekend

    PS. Haha, fedt nok at høre det ikke er "hjemsendelse" hvis man ik lige laver en død mur med det samme.

    en jeg har faktisk tænkt mig at øve på den og forberede mig. Gider ikke lade noget til tilfældighederne.

  11. fik svømmet en 600 meter og løbet 5 Km i dag. Lagde endeligst smøgerne på hylden i morges og satser på at se resultater snart.

    Jeg vil starte med at sige, respekt for den beslutning du har taget !

    Det er sgu altid noget smukt over når et menneske vælger at tage en 180 grader beslutning i sit liv:o)

    - og det lyder i den grad til der er resultater. Håber også smøgerne er røget for good. De er nogle sataner!

    Jeg er helt ny i forummet her, søgte på "SSR orientering" i Google, og blev ledt ind på denne tråd.

    Lige som dig, træner jeg også mod optagelse i SSR, måske man skulle lave en log ligesom dig.

    Jeg har dog trænet i flere år, både svømning og styrke, og nu også løb, så føler mig generelt i god form.

    Går o- march i weekenderne (Nat - i skovene diverse steder - 20km, med 25kg oppakning - og marchen i sig selv er ikke så udmattende). Er dog stadig "ny" i Orientering - hvordan går det for dig?

    Hvad er det for et løbeprogram du bruger? Må i gang med noget mere struktureret.

    Held og lykke med det hele, det kan jo være vi ses til fortesten (Søger også ind 2011)

  12. Ja der er ikke sket så meget på denne tråd på det sidste.. men der er heller ikke så meget at berette.

    Målet er nået og jeg kan ikke fortælle noget om hvad der er sket siden sidst.

    Så jeg må nok hellere OFFICIELT lukke denne tråd :)

    Tak for alles input og støtte!

    Fuld fart frem!

    Svane

    Først og fremmest tillykke med det Svane! Dejligt at høre det hårde arbejde har båret frugt.

    Jeg er helt ny her i forumet og søgte faktisk på SSR orientering i Google og faldt over denne her tråd.

    Ligner desværre jeg lige er nogle uger for sent på den, eftersom du - af gode grunde :o) - har slettet dine posts.

    Ku se der var nogle guldkorn imellem (Bla orientering, memorering af poster etc)

    Som så mange andre håbefulde unge mænd - ligesom du selv var - arbejder jeg også mod optagelse i SSR.

    Jeg vil derfor tillade mig at høre jer seje gutter ( ingen kvinder? :o) ), om et par spørgsmål.

    Det skal siges jeg ikke har nogen militær baggrund, men blot har sat mig som mål at komme i SSR grundet jeg

    ønsker nye udfordringer og vil presse mig selv, og SSR var flinke og rare og handlede lynhurtig, jeg kom i HJV og

    er nu godt igang med at gøre mig klar.

    Kan man ha et arbejde ved siden af SSR; eller er det stort set umuligt?

    SSR selv siger det kan lade sig gøre - resten af hjemmeværnet driller med at siger man kun ka ha et deltid job(Dem jeg har snakket med)

    Lidt om træningen:

    - I weekenderne går jeg nat o-march, ca 20 KM i dvs skove m. 25Kg på ryggen. Hårdt men sjovt . Er 25Kg nok?

    - Løb og svømning går sådan ok..ligger omkring "accepteret", så det er bare at blive ved. Er det vigtigt man kan løbe 20km?

    Og så den vigtige...kan en fortælle mig..hvordan faen' øver man en "død mur" ?

    Haha, af en eller anden grund er den så spooky i mit hoved - og hvad irreterer mig af H**** til!

    Det er den der er min helt store achilleus-hæl - selvom jeg kunne forestille mig at hvis jeg stod med

    30 andre aspirater ville jeg bare lade mig falde I. Men vil faktisk gerne lære det - nogle gode råd?

    Jeg kan derudover forstå at orienteringen er der hvor mange falder fra.

    Jeg er ret ny med det selv, og selvom det begynder at give mening og lettere, hvad er dine "5 best tips" så at sige?

    Er der andre der har nogle ting de altid gør/bruger mht til metode etc?

    Bloggy