JOR-EL

Medlemmer
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by JOR-EL

  1. 1. Hvorfor har du nedsat lungekapacitet? Det fremgår ikke helt tydeligt synes jeg...

    2. Hvad har din allergi med det hele at gøre? Jeg har selv en (ret slem) grad af allergi, men synes da ikke det har påvirke min træning synderligt, endsige mine lunger?

    3. Generelt til din allergi, kom af med støvmiderne. Vask dyne, pude + betræk ved 60 grader en gang hver 2-4 uge. Sørg derudover for at have så lav fugtighed i lejligheden som muligt samt undlade at rede din seng lige når du står op, så fugt + varme kan forsvinde fra dine sengeting.

    Hej Nikolaj,

    tak for dit svar.

    1) det er faktisk et godt spørgsmål. Som jeg ikke selv har helt styr på. Jeg gik til længen fordi jeg hostede oftere og oftere og havde slim i lungerne. Her viste det sig så at jeg havde nedsat lunge-funktion (80%). Efterfølgende må jeg indrømme at jeg er kommet til at tænke på at jeg havde en del ubehag (svært ved at trække vejret ordenligt, slim og hoste) når jeg trænede med høj puls - men troede bare det var et udtryk for at jeg stadigvæk skulle arbejde med formen.

    2) Sådan som jeg har forstået det er der en del sammenhæng imellem nogle allergier og Astma??? Det er måske i virkeligheden det jeg spørger til. Er der andre der har erfarringer med Allergi og nedsat lungefunktion - kan man komme tilbage? Må vidst hellere få booked den tid hos lægen ;o) Fustrationen går i meget høj grad på at den nedsatte lunge-funktion hæmmer mit løb. Motivationen i forhold til løb er i meget høj grad det at kunne forbedre sig - derfor ville jeg gerne have styr på det med lunge-funktionen.

    3) Jeg har fået en folder fra min Øre / næse / hals læge som beskriver dette. Så det er en hverdag jeg (og vi i familien skal til at leve med) Spørgsmålet er om det er nok. Jeg vil jo gerne forsætte med at være aktiv.

    MBGH

    JOR-EL

  2. Hey - poster lige mit spørgsmål i denne tråd. Jeg har løbet en del de sidst år. 1000K sidste år. 1500K i år. Jeg er en tung dreng på 90 kgs og 40 år. Har hele tiden troet at det var fysiken (alder og vægt) der gjorde at jeg havde svært ved at komme op i tempo og ned i km/tider. Det er sikkert også en del af årsagen - men fysikken er på vej fremad og jeg er godt tilfreds.

    imidlertid har jeg fået konstateret allergi (husstøv-mider) og at jeg har en lungekapacitet på 80%. Det forklarer formentligt at jeg føler mig ultra-presset når jeg løber med maks puls.

    Selv om mine tider ikke er hurtige vil jeg gerne forbedre mig (og er konkurrence-menneske)

    Cooper (12 min) 2,79 km

    En time 11,76 km

    5 km 23m:24s

    10 km 49m:26s

    Jeg derfor følgende spørgsmål:

    Kan man forbedre sin lungekapacitet (fra de 80%) enten ved træning eller medicin?

    Kan man tage skade af at presse lunger som ikke er 100%?

    Andre gode råd i forhold til træning som Allergiker?

    Håber nogen har et godt svar.

    Mvh

    Lars

  3. Jeg har trænet til Berlin Marathon (mit første) siden foråret. Har været oppe og løbe 40 km om ugen og har løbet omkring 450 km i alt.

    Den 24/8 var jeg ude og spille floorball for at demonstrere min kanon-form :nonono: det endte naturligvis med at min fod stod fast og jeg forsatte og jeg fik et vrid i knæet. knæet var utroligt ømt på dagen og blev hurtigt hævet. Jeg havde vanskeligt ved at gå og havde smerter når jeg støttede på det.

    Tog på skadestuen - som sagde at der ikke var noget galt med ledbånd, korsbånd og menisk. Jeg skulle behandle med RICE (Rest, Ice, Compression og Elevation) og søge egen læge hvis der forsat var problemmer. Havde dog lidt på fornemmelsen at holdingen på skadestuen var "hvis han kan humpe ind ved egen hjælp, så kan han også humpe ud".

    Siden har jeg skånet knæet og behandlet med isposer og compressions-bind som anbefalet - og resultatet er at ømhed og hævelsen er stort set væk (efter en uge). Syntes dog at knæet virker lidt ustabilt - men er i tvivl om det er mentalt eller reelt. Jeg har stadigvæk en minimal halten - dog ikke hvis jeg tænker over det.

    Siden har været 2 gange til min Fys som har undersøgt knæet og ikke fundet nogen skader på led eller knæ - siger jeg har fået et kategori 1 vrid i knæet (let). Efter sidste behandling (i går) blev vi enig om at skåne knæet fra løb i 1-2 uger mere. Han sagde dog at gå-ture og spinning kunne være en mulighed. og så starte forsigtigt med et par lunte-ture og mærke godt efter for smerter og andre symptomer og så bygge op derfra.

    Jeg har i mellemtiden fået en henvisning fra min læge til en ortopæd kirurg og har lavet en aftale med Gilhøj privathospital til den 16/8.

    Min plan er derfor at starte på lidt spinning et par gange om ugen. og så vente til efter mit besøg hos special-lægen den 16/8 og forhåbenligt før jeg forsøger med en løbetur.

    Her er så problemmet - Berlin Marathon er den 26 september og nærmer sig med storm-skridt. Hvis jeg er rigtig heldig så går det godt og jeg kan bygge op til at løbe normalt igen.

    Men er det overhovedet realistisk?

    Hvordan holder jeg bedst formen ved lige - og får mest ud af de uger jeg har til rådighed? (6 uger fra besøg hos ortopæd kir til Berlin Marathon)

    Jeg har et Halvmarathon planlagt den 5/9 inden jeg skulle starte på nedtrapningen.

    jeg vil sætte pris på alle slags input fra folk der har erfarringer med lignende...

    På forhånd tak!

    JOR-EL

  4. Det er ikke på den måde et genoptræningsprogram jeg mener - det er mere en slags guide til, hvordan man kan ændre sit løbeprogram, så man "undviger" en kronisk skade, ved at nedsætte træningsmængden. Hvis smerterne ikke forsvinder - ja, så er en tur til fys den eneste rigtige udvej.

    /Carsten

    Så har jeg været en tur forbi fyssen. Det var en helt fin fyr som også selv var løber. Det viser sig jeg har en lille skinnebensbetændelse. Har fået 2 udstræksøvelser (af lægmusklen) som jeg skal lave 4 gange om dagen. Desuden er jeg blevet bedt om at lunte en lille tur på 20 minutter på Søbdag og ellers give den hvile til på Torsdag hvor jeg skal komme igen. I øvrigt fik jeg en del massage på det punkt der var ømt :o)

    Hvile i benet siden Søndag har allerede hjulpet. Der er ikke mere halteri og jeg håber snart at være klar igen

    Vil da vældigt gerne se dit trænningsprogram. Det virker som en god idé !

  5. Spørgsmålet er vel så, hvad er definitionen på en "tung" løber. Men anyway, hører i hvertfald til i den tunge ende...

    34 år

    96 kilo

    5km 19m26s

    1/2 marathon 1t35m34s

    Det var da helt vildt ?! Troede faktisk at den nedre grænse for ens tid var et stykke højere :4thumbup: Er der en hemmlighed du vil af med?

    Anyway med hensyn til hvornår man er tung - så er det jo lidt op til ens egen definition.

  6. Hej,

    jeg syntes det kunne være rart og motiverende og se nogle løbstider fra andre tunge løbere. Så man kan se hvor langt man reelt kan komme ned - selv om man er en tung / dreng eller pige.

    Her er mine tider. Jeg er mand, 186 høj, vejer 95 kgs og er 40 år.

    Personal Bests:

    Cooper 2.40 km

    En time 10.25 km

    3 miles 25m:32s

    5 km 26m:24s

    10 km 58m:18s

    Halvmaraton 2h:17m:26s

    MBGH

    JOR-EL

  7. hmmm - syntes det virker ulogisk! at sidde ned må da alt andet lige koste mindre kalorier end ved at stå. Man bruger jo sine benmuskulatur til at stå. Har selv valgt at benytte mit hæve / sænkebord aktivt.

    De 2 beregnere her på dette forum. Giver da også en markant forskel i kalorieforbrug hvis du udfylder mest "stillesidende arbejde" i forhold til stående ...

    http://www.dietandfitnesstoday.com/calories-burned-by.php?search=sitting

    brugte ovenstående beregner til at få en fornemmelse af hvor meget det giver på en almindelig arbejdsdag står jeg op i 5,5 time. (330 minutter).

    med mine 95 kgs og min på:

    sitting - writing, desk work, typing. Beregner den et kalorieforbrug på:

    968 Kcal på de 5,5 time.

    med 95 kgs og 330 min på:

    standing; light (bartending, store clerk, assembling, filing, duplicating, putting up a christmas tree), standing and talking at work, changing clothes when teaching physical education

    1262 Kcal op de 5,5 time.

    Giver en forskel per dag (indikativt): 292 kalorier og næsten 1500 kalorier på en uge.

    Er der nogen der har noget videnskabeligt på dette emne?

    MBGH

    JOR-EL

  8. hej,

    jeg er blevet øm i mit fodled. Det er på ydersiden af foden - særligt når jeg træder hen over den. kan bedst beskrive det med at det trækker i fodledet når jeg tager et skridt både gang og løb. Ser lidt tosset ud - for jeg er rent faktisk begyndt at halte lidt ...

    Det startede i søndags. Søndag og mandag aften behandlede jeg det med isposer. og mærkede kun lidt til det tirsdag morgen. Skulle naturligvis lige prøve at lunte en tur Tirsdag aften. Først mærkede jeg lidt ømhed - men det kunne løbes væk. Så gennemførte min 8 km og blev straffet da foden blev kold.

    Løb en cooper test i sidste uge - hvor jeg mærkede det første gang (lidt). løb en 5 km i PR søndag hvorefter jeg måtte finde isen frem.

    vejer 95 kgs og er en tung løber. Har flere gange fået at vide at jeg løber tungt og skal prøve "at løbe mere hen over foden" ... det var rent faktisk det der lykkedes for mig i søndag - samtidigt med at jeg også forsøgte at forøge min skridtlængde.

    Jeg træner til Marathon (Berlin) og løber cirka 40 km per uge - fordelt på 3-4 ture.

    MBGH

    JOR-EL

  9. Motivationen er i mine øjne en nøglefaktor. Du er nødt til at finde en måde at motionere på som du syntes er (om ikke sjov) - så i hvert fald motiverende. Badminton eller Tennis måske? Eller tage i fitness center sammen med konen, dine børn eller en god ven? Prøv at føle efter om du kan finde et eller andet der kan få dig afsted - selv når vejret er dårligt. Hvis du kan finde dit indre konkurence-menneske - så er det en klar fordel.

    Personligt kan jeg godt lide Spinning og løb. Det passer godt til min hverdag. Det er her jeg føler at jeg opnår mest muligt på kortest mulig tid. Jeg har det virkeligt godt efter en 1 time på stierne eller i spinning lokalet.

    Her vil jeg lige nævne at hvis du overvejer løb eller cykling - så har jeg selv haft stor glæde af mit Garmin GPS ur. Det faktum at man kan nørde lidt med computeren og sammenligne tider og ruter virker godt som motivator for mig. Desuden er det rart at man kan se præcist hvor langt og hurtigt man har løbet. Jeg benytter Endomondo som er et slags "facebook" side for løbere - hvor man kan se hinanden løbetider og poste kommentare til hinanden for at gejle hinanden lidt op.

    I vores by har vi et fitness center som har åbent til sent. Syntes det er rart at tage derop relativt sent. Kl. 22:00 og så bare give den gas i en time. Konen ser en eller anden serie. Ungerne er puttet. Og jeg er der som regel næsten alene og kan gå og hygge mig med lidt trænning og min ipod. Inden jeg fik startet - havde jeg en ide om at træningscentre var sådan et sted for store doping-fyldte og smarte drenge dominerede billedet. Det er i hvert fald ikke tilfældet alle steder.

    Med hensyn til kost - så prøv om du kan gøre det til en passion. I modsætning til dig er jeg lidt af et "madøre" ... men selv om man er et "madøre" kan det godt blive en god og sjov udfordring at lave sund mad. AOF har en del madkurser hvor man kan A) hygge sig B) få inspiration til sund og god mad C) tilegne sig lidt håndværksmæssige færdigheder. Der er sq ikke meget ved at tvinge bladseleri ned - hvis man ikke kan udstå det.

    Jeg har desuden selv haft en del glæde ud af at læse diverse artikler her på forum. Og har brugt en del tid på at forstå hvor meget min krop har brug for af kalorier og hvor mange jeg rent faktisk indtager. Jeg syntes diverse beregnere er et godt værktøj til at få en fornemmelse af dette.

    For at give et par eksempler - så fandt jeg ud af at jeg kunne opnå ligeså meget forbrænding ved at benytte mit hæve/sænke bord på arbejdet (altså stå op så lang tid jeg kan/orker) som jeg kan ved 4-5 timers aktiv træning per uge. Det andet eksempel jeg har er at jeg har målt og vejet mine morgenmad og frokost (kun et par gange - da det er variationer over det samme tema til de 2 måltider). Altså har jeg sat det i en fast ramme og dermed ved jeg nogenlunde hvad jeg har fået indenbords frem til aftensmaden. I mit tilfælde er det cirka 1200 kalorier - Så er det (for mig) nemmere at håndtere resten af dagen uden at veje og måle.

    Det var mine 5 cent!

  10. Ja 6 min/km er ikke 4 timer :blush:

    Prøv at finde et program her der passer dig her

    Jeg syntes du skal lade være med at tænke på hastighed før efter Berlin.

    Jeg kan anbefale dig at købe en DK trøje når du skal til Berlin, gerne med navn på.

    Hvis du bor nær Århus kan jeg anbefale dig at tage turen med Århus 1900. LINK under alle omstændigheder vent med at tage hjem til mandag, du vil være meget meget øm søndag aften og en bustur eller biltur kommer til at gøre ondt.

    Det er også en god ide at lade være med at lege turist dagen før Maraton ligesom jeg gjore sidste år, jeg startet ud med 1 store vabler under hver trædepude:unhappy:

    Kan fornemme på de svar jeg har fået at jeg måske prøver lidt for mange ting på en gang.

    Lidt vægttab, forbedring af km/tid på både korte og lange distancer og blive klar til Berlin Marathon.

    Jeg vil herfra fokusere lidt mere på mit Marathon og mindre på mine tider. Tak for dit program. Jeg tror ikke jeg rigtigt er ”typen” på et fast program. – MEN syntes at det program er utroligt tæt på den måde jeg rent faktisk løber med nogle korte og lidt længere ture. Så vidt jeg lige kunne vurdere er distancerne også cirka de samme. Så jeg er fortrøstningsfuld!

    Har egentlig været lidt i tvivl om det her med at løbe kortere og hurtigere kunne have en god effekt. (Lars Bom metoden) – og nåede frem til at det sikkert ikke skadede at blande lidt af den slags træning ind i min træning ud fra filosofien om at jo mere varieret og jo flere forskellige måder man kan udfordre sin krop desto bedre. Desuden havde jeg nok håbet på lidt mere hjælp fra vægttab selv om jeg ikke har satset målrettet på det (jf. Kost) så har jeg hele tiden regnet med at når vægten gik ned – så ville tempoet forøges. Det er nok herfra at min fokus på 5 km kommer – især i kombination med et årligt 5 km kapløb med nogle ”letbenede” kammerater.

    Jeg høre til i Ringsted. Så der er lidt langt til Århus. Men vi har overnatning til Mandag med i Vores ”pakke”. Det er desuden sjovt du nævner – jeg stod netop i går nede i Marathon Sport og beundrede en flot rød Nike Danmarks trøje og besluttede at sådan en måtte jeg have inden Berlin Marathon.

    Det bliver nok svært helt at undlade at leje turist i den smukke by. Men jeg vil huske på de gode råd og medbringe et par gode travesko samt lidt småpenge til en taxi :o)

  11. Hvem har fortalt dig at du kun skal have 2200 kalorier om dagen?

    Du er en relativt stor/høj mand der ligger i marathontræning. Dermed er 2200 kalorier dagligt alt for lidt. Prøv at gå ind på kalorieberegneren her på forsiden og tæl efter en gang til, for hvis du ikke får nok kalorier til din daglige træning, bliver du i hvert fald aldrig hurtigere.

    Til sammenligning kan det nævnes at jeg selv lå på 3500 kalorier dagligt, i forbindelse med noget triathlontræning for et par år siden, og jeg er altså en lille fyr på 170cm. og 68 kg. :smile:

    Nu kom det til at blive en snak om kost og slankekur – det var egentlig ikke meningen. Men lad os bare tage den. Skriver lige mine tanker og rationaler i forbindelse med kost.

    OK – det kom til at lyde som om jeg kun indtager 2200 kalorier per dag. Det kan jeg afsløre at det gør jeg IKKE. Jeg spiser et solidt aftensmåltid og gerne flere portioner. Jeg er godt klar over at det ikke er optimalt fordelt. Men det er et vilkår lige pt.

    Det der er med kosten er at jeg har prøvet at ændre (lidt ad gangen) de 2 måltider der er nemmest at sætte struktur på er Morgenmad og frokost. En stor portion Havregryn med minimælk har erstattet Ingen morgenmad eller "nutella mader". Firmaets varme og lækre buffet er blevet erstattet af en madpakke med rugbrød og fedtfattig men proteinrig kost. Desuden har vi en frugtordning som jeg benytter til snacks for og eftermiddag (til erstatning for vingummibamser). Typisk 3-4 stykker frugt. Resultatet er masser af energi og mæthed og et kalorie-indtag på omkring 1200 frem til aftensmaden. Det er ikke så let at holde styr på kalorierne uden en vægt og en kalorietabel – samt en masse spørgsmål om indholdet i lasagnen. Vi spiser dog altid grønt og sundt - som jeg godt kan lide – kan lide alt slags mad :o( men vil tro at der er omkring 1500 kalorier i mit aftensmåltid. Med lidt aftenssnack bliver et dags indtag på omkring 3000 kalorier (vil jeg tro)

    Ifølge diverse beregnere skal jeg have omkring 3000 kalorie per dag. Hvis man ser bort fra træning og ifølge mit pulsur bruger jeg typisk 4-5000 kalorier per uge = altså 570-714 kalorier per dag. Hvilket så også bliver det kalorie underskud jeg har.

    Der er jo så også en årsag til at jeg ikke har tabt mig mere end jeg har. Det skyldes tydeligvis dårlig rygrad omkring kost (særligt aftensmad) og det faktum at jeg ofte er ude og spise og drikke med mit arbejde og privat. Har lavet den antagelse at jeg kan spare lidt op til den slags udskejelser ;o) Som jeg også har skrevet så løber jeg IKKE for at tabe mig – men for at have et godt helbred.

    Nu er spørgsmålet så om jeg skal øge mit indtag igen? Min egen fornemmelse er at min krop er ret god til at sige til når den trænger til energi. Jeg er en af den slags mennesker som bliver ekstremt sulten af at træne.

  12. Hej Jesper,

    det er super-cool og godt gået! Kan sq godt forstå at du er stolt! hils dine venner og sig at de er nogle vatnisser ;o)

    Jeg har lige et enkelt spørgsmål - da jeg selv er lidt i samme båd. Kom dit vægttab lineært eller har du haft periode hvor nålen på vægten gik i stå. Mens dine mål stadigvæk gik nedad ?

    MBGH

    JOR-EL

  13. Tak for de gode inputs. Håber på endnu flere guldkorn :o) Prøver lige at besvare de spørgsmål der er kommet undervejs.

    @ mollerup

    Som jeg skrev så har forsøgt mig med interval træning. Men det er ikke rigtigt lykkes for mig at finde den rigtige metode og jeg fornemmer på min krop at den syntes det er hårdt ... Derfor er jeg bekymret for skader.

    Tror jeg skrev at målsætningen er at løbe 6 min / km = 4 timer og 12-14 min.

    Med hensyn til dine spørgsmål så prøver jeg at løbe så varieret som muligt. Min ruter er næsten altid på Stier i relativt bakket rute.

    Det længste jeg har løbet er 22 km. Løber cirka 40 km per uge. Fordelt på 3-4 løb. Typisk et langt. Et på omkring 10 km og 2 kortere. Så det vil sige 1 længere tur om ugen.

    Jeg er 186 cm høj.

    Jeg har et Garmin 405 pulsur som jeg har stor glæde af. Pulsen er meget forskellig. Alt efter tempo og rute og motivation. På en typisk 5 km på cirka 27 min er min puls i gennemsnit 161 og maks 175. På en 10 km tur på en time er den typisk 155 i snit og maks 174.

    @ fcqv1st

    Beklager forvirringen. Det jeg prøver at skrive omkring mad er at jeg syntes jeg har gjort hvad jeg kan på dette område. Det er helt korrekt at jeg har skåret på morgenmad og frokost. Det var her det var muligt. Har læst mig til at jeg skal reducere min indtag af kalorier til omkring 2200 per dag for at tabe mig. Da jeg har en svagelig rygrad omkring mad er jeg nødt til at sætte det I rammer hvilket jeg ikke syntes passer til VORES familie-liv. Derfor valgte jeg at sætte system på de nemme steder. Morgenmad og frokost. Syntes egentlig at jeg får masser af mad her og selv om jeg godt er klar over at fordelingen kunne være bedre. Er det sådan jeg har kunnet sænke kalorie indtaget. Jeg har desuden fjernet vigtige elementer I min kost-pyramide såsom cola, chips, slik og chokolade ;o) I hvert fald til hverdag.

    Min første prioritet er klart at gennemføre mit første maraton. Jeg har tilmeldt mig sammen med en god ven og det er en oplevelse som jeg glæder mig til. Det er en måde hvorpå jeg holder mig selv motiveret og holder snuden I sporet og husker at komme ud og træne. Altså en målsætning!

    Jeg regner aldrig med at komme ned omkring 20 min på en 5 km. Jeg er simpelthen bygget mere ligesom Brian Nielsen (bokseren) end som Wilson Kipketer (løberen). Men syntes nu også jeg har prøvet at sætte nogle rimelige mål. Måske 6 min per kilometer på min første maraton er vel optimistisk. Men ifølge en beregner fra Marathonsport. Burde man kunne løbe en Marathon på 4:15:45 (06:04 per kilometer) når man kan løbe 5 km på 26:24.

    -Edit- måske jeg hellere lige må nævne at vægttab ikke er det primære men en behagelige sideeffekt. Det primære er et bedre helbred og så at holde motivationen oppe så jeg kan forsætte kampen. Det er for øvrigt slet ingen tvivl om at det vægttab jeg nævner ovenfor er "lidt snyd" for jeg har helt sikkert slanket mig mere en vægten viser. Men et par ordenlige lårbasser har trukket i den anden retning ...

  14. Hej - jeg er en forholdsvis tung løber. Jeg er 40 år og Vejer 95 kgs. Da jeg startede med at løbe i foråret var vægten omkring 98 kgs - så det går den rigtige vej (langsomt men sikkert)

    Jeg løber primært for at forbedre mit helbred - det vil sige at jeg har lidt for højt blodtryk, vejer lidt for meget og har lidt for højt kolesterol.

    Undervejs har jeg fundet glæden ved løb - men også frustrationen - ved at det går utroligt langsomt. Håber I vil komme med nogle seriøse bud på hvordan jeg forbedre mine løbetider og kan opnå mine målsætninger. Selv I måske er meget hurtigere kan det være vigtigt for en motionist også.

    Kost og vægttab

    Jeg har ændret det ved min kost der er praktisk muligt i min daglig dag. Det vil sige jeg har minimeret min kalorieindtag til morgenmad og frokost (og 2 mellem måltider). Spiser havregryn med minimælk til morgenmad og har en madpakke (med f.eks. 2 stykker rugbrød, æg, tomater, gulerødder, agurk og et par skiver ost) med. Samlet giver det i omegnen af 1000 - 1200 kalorier per dag. Da jeg har en familie med små børn og vi ikke vil have unødigt fokus på kost omkring aftensbordet (altså ingen vægte) men varieret og sundt og ALTID med masser af grønt. Må dog indrømme at jeg også er lidt af et ”madøre” og har et arbejde der ofte inkludere ”wine and Dinne”. Alt dette for at konkludere at jeg ikke føler jeg kan gøre så meget mere her – resultatet er jo også vægttab (dog langsomt).

    Lidt om min træning:

    Jeg går 1 – 2 gange per uge i fitness center. Hvor jeg træner, ryg, mave, bryst og arme.

    Jeg har 3-4 træningspas med løb. Hvor jeg typisk løber fra 5 til 15 km. Prøver at lytte til min krop for ikke at overbelaste. Har deltaget i en 4-5 motionsløb. På distancer fra 14 til ½ maraton. Jeg har løbet 55 løbe pas og samlet set 432 km i år. Jeg har ikke haft nogen skader – udover lidt stive ben og ømme knæ som regner med hænger sammen med min vægt om min træningsmængde. Jeg har et par gange været nede i vores lokale løbeklub og deltaget i lidt interval træning – men jeg syntes at jeg bliver utroligt ”slidt” af det og føler at jeg skal passe på i forhold til skader. Jeg har også en god ven som løber en del bedre end mig – som jeg ind imellem laver lidt intervaller med. Desuden er han god til at pace mig på de lidt længere ture.

    PR lige nu:

    Cooper: 2,4 km

    En Time: 10,25 km

    5 km: 26:24

    10 km 58:18

    ½marathon: 2:17:26

    Lidt om min målsætninger:

    Skal løbe Berlin Marathon den 26. september. Håber at kunne gennemføre i 6 min / km. Det vil være en sejr.

    Vil utroligt gerne et pænt stykke under 25 min på en 5 km. Gerne SNART!

    Vil løbe ½ maraton på under 2 timer og kunne løbe den uden at være HELT smadret.

    Håber I kan komme med lidt input til hvordan jeg kommer videre og forbedre mig…

    På forhånd tak

    JOR-EL