gums5

Medlemmer
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by gums5

  1. Kan godt forstå dit svar Girevik

    Nu var det egentlig for at undgå en diskussion om mærker da de fleste har præferancer og spørgsmålet gik udelukkende på om den forbedrede bremseevne i skivebremserne overgår den ekstra vægt på et kilo når nu prisen er mere eller mindre uden betydning.

    Uden undtagelse skal jeg ikke kloge i men i aktiv trænings sidste nummer fremgår det at skivebremser er på vej på racercykler. Og ups så fik jeg lige set at den jeg havde set det på, en Cube cross race disc http://www.cube.eu/en/bikes/road-race/cross-race/cube-cross-race-disc-blacknrednblue-2015/ jo er en cross cykel og derfor ligger der også noget vægt og rullemodstand i hjulene t :4whistling:

    Så det kan jo være du nok stadig har ret :4thumbup:

  2. Heyy derude.

    Kigger på ny racercykel da min Miyata one twelwe fra 87 er ved at være lidt outdated :eh: Jeg har nogenlunde styr på geargrupper, fittings m.m.

    Jeg skal bruge den til træning samt lidt minitri/ol distance tri for sjov.

    Nu ser jeg at prisforskellen ikke er så stor mellem alm. hjulbremser og skivebremser som jeg kender fra min MTB men cyklen med skivebremser vejer ca 1 kg mere end den tilsvarende uden.

    Er der nogen der har en mening om hvorvidt den ekstra vægt i forhold til pris, bremseegenskaber m.v. er uden betydning eller skal man spare på vægten og holde sig til de gode gamle hjulbremser?

    hygge

    Lennart

  3. Jeg har en orca trn, jeg syntes den er super fin til prisen, jeg har tabt en del kg og havde en nummeret større end jeg har idag, den var ca et år og den solgte jeg uden besvær for 750 kr.

    Så god mulighed for at teste om det er noget for dig, og hvis ikke kan du komme af med den uden det har kostet dig ret mange kr :)

    Tak for svaret

    Hvis det er nummer 2 du har kan det vel ikke være helt forkert :bigsmile:

  4. Heyy derude

    Er nybegynder inden for tri, ikke nogen særlig god crawler og står og mangler en våddragt.

    Mit behov er ikke avanceret. Har tænkt mig at dyrke det lidt på hobbyplan, dvs et par minitri, lidt xterra hen over året og har derfor ikke tænkt mig at gå all in på udstyr hvad økonomi angår på nuværende tidspunkt.

    Jeg har kig på følgende våddragter:

    Orca TRN thermo

    Aqua Sphere Pursuit

    Er der nogen af jer der har kendskab til dem og eventuelt om en er at foretrække frem for en anden?

    På forhånd tak

  5. Halløj

    Jeg mangler en sportstaske/rygsæk.

    Jeg pendler dagligt med tog og ofte tager jeg i træningscenter direkte fra arbejde. Jeg har derfor brug for en sportstaske der kan rumme mit sportstøj samt pc og andre arbejdspapirer, madpakke m.m. Samtidig vil jeg gerne at der er lynlås i hele ryggen så man ikke som på traditionellerygsække har adgang fra toppen så man næsten skal tømme sækken for at nå det i bunden. Endelig skal den have et fornuftigt bæresystem til ryggen.

    Er der nogen der har et godt bud på hvad det kan være? Jeg har en deuter 20 liter løberygsæk men den er lidt for lille til daglig brug

    tak

  6. Tak skal du have. Det var nu mest telefonen jeg tænkte på men kan godt se at det kan være temmelig individuelt. Mener dog at vide fra tidligere at bluetooth er en af strømslugerne og derfor har jeg den ikke slået til hele tiden og har derfor ingen erfaring.

    Jeg selv bruger gerne on-ear headphones når jeg løber da man der har mulighed for at høre trafikken m.m. samtidig.

  7. Halløj

    Jeg har nu fået ødelagt mit tredie sæt Jabra sport corded headset og leder efter et nyt.

    Jeg er meget godt tilfreds med Jabra sport mht lyd behagelighed med videre men ikke holdbarheden. Tror det er sved der trænger ind.

    Jeg overvejer derfor deres bluetooth model men er usikker på strømforbruget.

    Er der nogen der har erfaring med strømforbruget når man bruger bluetooth. Hvor meget kapacitet skal man bruge m.v.

    Jeg har en HTC og bruger endomondo og musik når jeg løber. Er gerne ude mellem en time og to

    på forhånd tak

    Lennart

  8. Jeg synes det er en helt kanon tilgang til det med motion og sundhed. Så er man igang og det bliver let at motivere sig selv fordi man kan reagere på de små ting der sker hvis det er det der virker for en selv.

    Med den indstilling går der ikke lang tid før du siger til dig selv:

    Hvad vil der ske hvis jeg bytter en kvart cola ud med vand?

    Og hvilket resultat får jeg ud af skrue op for ærterne til medisteren og pille et af medisterstykkerne ud af portionerne.

    Hvad får jeg ud af at spise en banan efter træning i stedet for lakrids osv.

    Inden længe finder du ud af at en dåse frugt med lidt cheasyfraiche smager nøjagtig lige så godt som chips og at kroppen tager en ganske fornuftig forandring så jow. Bare kør løs men tag det lidt som en konkurrence hvor du konkurrerer med dig selv.

    Og når du er klar så kvit smøgerne som det bliver nævnt. Det giver utroligt meget.

    Men fortsæt. Når du er igang så er du under alle omstændigheder på rette vej :4thumbup:

  9. Jeg har samme problem. Det højre ben gør en smule anderledes end det venstre. Er en smule mere ømt. Har ladet mig fortælle af fys og kiropraktor at det ikke er unormalt at der er forskel i længden og at dette kan være årsagen. Derudover har jeg for en del år siden af kiropraktor fået konstateret en anelse skævhed i bækken.

    Jeg har nu løbet skadesfrit i et halvt år men har pludselig fået en overbelastningsskade igen i højre ben. Smerte gående fra lårmusklens fæste i lænden ? og ned over foreste del af lårmusklen. hmmmm :dry:

  10. 8 måneder og -49 kg. Du er i kalorieunderskud, dyrker meget motion, lever livet og kg drysser stille og roligt af. Det lyder da ikke svært.

    Hvorfor lige pludselig få travlt og lave en ny kostomlægning? jeg vil da bare sige fortsæt og lad det tage den tid det tager. Det ser jo ud til at vægten går den rigtige vej i et fornuftigt tempo. :4thumbup:

  11. Hvordan påvirker det "sundheden" negativ? Du virker ret sikker.

    Ja! Nu er jeg ingen helgen og drikker gerne cola men sundt bliver det aldrig. Sodavand kan ingen vel påstå er sundt. Cola kan bruges som rustløsner og sådan noget kan man da ikke påstå ikke vil påvirke kroppen. Så kan vi altid diskutere i hvilken grad og hvor usundt det er. Det vil jeg ikke men sundt bliver det aldrig i min optik heller ikke selv om jeg bruger det som et effektivt middel mod ondt i maven. Men medicin er jo heller ikke sundt selv om det lindrer :wink:

  12. Så vil du finde ud af, at aspartam er en ganske ufarlig fødevare.

    Blev nysgerrig for jeg ved ikke en pind om aspartam.

    Sakset fra Wiki

    "Ny dansk forskning om gravides kostvaner viser, at drikker de en liter light-sodavand om dagen, har en forøget risiko på 78 procent for at føde for tidligt."

    Hmm ja det er jo ganske ufarligt :laugh:

  13. Hmm sjov diskussion.

    Aspartam, aulum eller hvad pokker det hedder. Cola er godt mod maveonde men sundt bliver det sq da aldrig uanset hvor light det bliver. Drik det endelig hvis det er det der fastholder slankekuren men bild jer da ikke ind at det ikke har en negativ indflydelse på sundheden. Det er da det største vrøvl. :blush:

    Og så kunne det være en ide at fokusere på noget andet end vægt tab.

    Hvad med at sætte nogle mål omkring motion og kostvaner. Så kommer vægttabet helt af sig selv hvis man er overvægtig.

  14. Hmmm Du savner inspiration til aftensmaden?

    Jeg er ikke kostvejleder men laver du chili con carne er der noget der tyder på at du ikke har noget imod at bruge lidt tid i køkkenet.

    Jeg er ikke kostvejleder men jeg tror fuld og fast på at varieret kost er et stort skridt uden ligefrem at veje sin kost.

    Køb en god tyk italiensk kogebog. Pastaen kan du udskifte med ris, fuldkornspasta, og alt muligt andet godt. Så burde du have inspiration til en varieret aftensmad bestående af fisk, kød og fjerkræ. Suppler med ekstra grøntsager :4thumbup:

    vh

  15. Jeg prøvede en Acid, minder den om Reaction HS33 i udformning, eller er der stor forskel?

    Jeg er nybegynder på MTB og har lige købt en Cube Acid. Dejlig Cykel.

    Jeg er 179 cm og købte en 18". Har nu gjort nogle erfaringer jeg gerne havde hørt andre fortælle om tidligere.

    Jeg ved ikke om jeg har ret men det er min fornemmelse at størrelsen har meget at gøre med balancen og efter at have kørt nogle bakker vil jeg næste gang overveje at gå en størrelse ned da det på min 18" synes at være lidt svært at få tilstrækkelig vægt på baghjulet uden at forhjulet stejler. Det kan selvfølgelig også have noget med en dårlig teknik at gøre :blush:

    Hvis jeg tager fejl må I korrekse mig. Jeg er ikke den bedste til at give råd men min erfaring er gjort :laugh:

  16. Ja, det har du ret i er noget vrøvl....

    Stofskiftet bliver IKKE påvirkert af rygning, det er en gammel myte. Det er den psykologiske effekt af, at man ikke ryger, der får en til at spise mere. Derfor tager mange på, men rygestop er ikke forbundet med dårlig stofskifte.

    Nu har jeg ikke påstået at rygning i sig selv har indflydelse på stofskiftet. Jeg påstår at rygestop har indflydelse på stofskiftet men jeg ved ikke om vi taler om noget forskelligt eller?

    Jeg kalder det stofskifte, andre kalder det måske noget andet men faktum er at da jeg stoppede rygning gik jeg fra et dagligt toiletbesøg (stort :blush: ) til et hver tredie dag. What goes in must come out og hvad der ikke kommer ud må nødvendigvis sætte sig andre steder eller er der noget jeg helt har misforstået.

    Og jo jeg har 35 års erfaring med rygning og kan derfor roligt påstå at mit rygestop i en længere periode var forbundet med et ændret og dårligt stofskifte. Det var ikke bedre i hvert fald :wink:

  17. Halløj

    Jeg er nok ikke den rette til at fortælle hvad du skal gøre men jeg kan fortælle hvad jeg selv har gjort.

    Jeg stoppede med at ryge i januar ved hjælp af Champex. Jeg har siden stoppet tabt ca 3-4 kg dels på grund af kost og dels på grund af motion.

    Kost

    Jeg kan som dig ikke følge en kur og er heller ikke interesseret. Efter rygestop begyndte jeg at spise morgenmad A38 med nødder, rosiner og evt. honning. Derudover har diverse kostomlægninger været en følge af interesse og lyst og fordi det har været sjovt. Derfor har jeg i sommers gjort meget ud af grøntsagssmoothies og mine frokoster består meget af grøntsager, sandwicher og kylling/fiske pålæg. Aftensmaden er som den altid har været almindelig men varieret.

    Søde sager har jeg aldrig gidet men torsdag får jeg et stort marcipanbrød på vej ud til legekammeraterne og om fredagen er der tandsmør på rundstykkerne på arbejde. Rødvinen lørdag har jeg heller ikke droppet :nonono:

    Mit eget tip! Jeg er ikke en helsefreak men når du skriver du ikke vælter dig i søde sager er der noget der siger mig at der er for mange. Erstat forbruget af søde sager med nødder rosiner og frugt :innocent:

    Motion

    Efter rygestop begyndte jeg at løbe og cykle. Derudover tilmeldte jeg mig Endomondo så jeg hele tiden kunne aflæse forbedringer hvilket har været en stor motivator. Derudover har jeg vænnet mig til at alle fysiske aktiviteter bliver betragtet som motion hvorfor jeg for det meste vælger den besværlige vej. Cykler jeg hjem fra arbejde vælger jeg eksempelvis en omvej, tager cyklen i byen i stedet for bilen og i en periode hvor jeg skulle gå et stykke vej på arbejde gik jeg og løftede små håndvægte.

    Og så er der et af de store problemer med rygestop. Stofskiftet.

    Rygestop er ofte forbundet med dårligt stofskifte og for mig gik der 3-4 måneder før mit stofskifte kom op i gear igen. En enkelt her på forummet har kaldt mit næste tips for vrøvl men for mig hjælper det. Som det første når jeg står op at drikke et stort glas vand. Det er svært men der går 5 min så er det ud på det lille hus. Uden vandet kan der gå lang tid. Som sagt det kan godt være det er vrøvl men for mig virker det :4thumbup:

    Så min mening.

    Motion alene gør det ikke. Kost alene gør det ikke. At være frelst ikkeryger og helsefreak gør det ikke.

    Men en fornuftig kombination af det hele skal nok gøre en del. Find nogle flere succes målepunkter end bare vægt.

    Held og lykke

    Lennart

  18. Jo... Ved godt at en mulig sandhed/vej frem er motion, men kan det virkelig passe at jeg som ellers er ganske normal skal dyrke motion for at tabe mig? Mange i min omgangskreds kan sagtens nøjes med samme (manglende) motion som jeg.

    Nu skal jeg ikke kloge mig på vægttab og motion men jeg har gennem 3/4 år motioneret næsten udelukkende for at fastholde et rygestop. Jeg er dog af den holdning at vægttab både skyldes motion og kost.

    Man kan være fræk at sige at hvis du ikke mener det kan passe at du skal gøre det anderledes end din omgangskreds så gør som dem og lev med resultatet.

    Men et fif jeg har haft glæde af. Jeg cykler også kort til og fra arbejde men i stedet for at cykle direkte hjem kører jeg en omvej og sætter tempoet lidt op. Prøv det. Det behøver du ikke at betragte som motion men du får det gratis og kan være glad. Og generelt. Hvis du bevæger dig så vælg altid den svære og længste vej. Vupti :4thumbup:

    Og stofskiftet! Som ex ryger havde jeg i starten problemer med stofskiftet. Læste at et glas vand når man står op er godt. Begyndte som det allerførste overhovedet når jeg vågner at drikke et stort glas vand og nu er der dælme drøn på stofskiftet igen.

    Bare mine five cent men på trods af rygestop har jeg tabt 4 kg og hygger mig gevaldigt på den nyindkøbte mountain bike. Og motion eller ej. Man får sq ikke noget gratis. Heller ikke vægttab :wink:

  19. Nu ved jeg ikke hvor videnskabeligt det skal gøres men på motionsplan er ca tal gode fingerpeg for mig.

    Jeg bruger endomondo både når jeg løber og cykler og deres ca kalorieforbrænding siger at jeg skal cykle i ca dobbelt så lang tid som jeg skal løbe for at forbrænde det samme antal kalorier.

    hygge