ThomasDK

Medlemmer
 • Posts

  18
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by ThomasDK

 1. Jeg har ofte proteinbarrer i bilen. Misser man et måltid, kan en proteinbar og evt et stykke frugt, gøre at man ikke havner i pølsevognen fordi man går kold.

  Efter træning drikker jeg WHEY protein, så der behøver jeg slet ingen.

  Proteinbars har meget forskelligt indhold, eks har en XL som står længere oppe næsten samme indhold som en Mars eller Snickers, men ikke alle har så højt indhold.

  Men man skal jo heller ikke spise dem som sundt slik. Men når man træne rhårdt og mangler ernæring, og det er de færreste der gør dette.

  Har lavet et indlæg om noget Dansk proteinbrød der komme rnu i butikkerne, hvis det smager godt vil jeg hellere have sådan et par skiver end en proteibar.

  http://kohberg.com/produkter/proteinbroed/aktiv-protein-broed,-18-sk,-ca-600-g/

  Men jo, nogle af de proteinbarrer smager virkeligt godt, det hænder da også jeg går så sukkerkold om aftenen, at jeg spiser sådan en til et krus te.

 2. Til dem som ikke gider bage selv - jeg er en af dem....
  I USA har man haft en proteinholdig brødserie længe som hedder :bowdown: P28 https://www.p28foods.com/products, og jeg har tit tænkt det ville være fedt hvis man kunne købe det herhjemme.

  Nu har Kohberg sammen med Team Danmark lanceret proteinbrød i Danmark http://www.teamdanmark.dk/Presse/Nyhedsarkiv/2015/14-01-Kohberg.aspx
  Så nu kan man fra uge 4 få proteinbrød sammen med sine dagligvarer.

  Læs evt om brødet her. http://kohberg.com/produkter/proteinbroed-frisk

  Ved jo ikke om det er godt, men det skal da helt sikkert smages, savner noget brød i hverdagen.

  Hvad tænker i om det?

 3. Du har ret, der findes hverken slankepiller eller piller mod et brækket ben.

  Motiovation holdes bedst ved en form for belønning, eller at man kan se resultatet. Det behøver ikke være så avanceret. Men hvis du nu bare begynder med af visualisere træning og resultater over for dig selv.

  Det kan gøres så simpelt at du har en kalender hængende, på væggen eller din PC. Skriv eks minutter du trænede på ugedagen, og hvad du vejer når du står op eks. Søndag eller Mandag morgen.

  Hvis du så har trænet en gang, og står uændret, kan du måske se andre dage hvor du træner 3 gange har smidt ½ eller måske et helt kilo, jammen så går der ligesom sport i, at lige få sat lidt krydser, og det kan nærmes give dårlig samvittighed ikke at få trænet. Så får man lige lyst til at smutte op til træning og snuppe en tur.

  Du kan komme ind i perioder hvor du taber en masse, og andre hvor du ikke bevæger dig. Pludselig er vægten konstant men maven bliver mindre, betyder det hele fordeler sig bedre.

  Som sidegevinst får man også dejlig dårlig samvittighed hvis man spiser noget grimt, og man kan se det på vægten. Øv.

  Selv lavede jeg et regneark, med kropsmål, vægtkurver, løbe kurver m.v. Det afstedkom så desværre i en periode med rigtigt gode resultater, at jeg løb forceret efter resultater i regnearket, og ikke lyttede til kroppen der havde alt for travlt. Resultatet var en grim gang skinnebensbetændelse og løbestop i 2 måneder. Men bruger det stadigtvæk.

  Du kommer ikke udenom at skrue ned for kosten hvis du vil ned i vægt, men du kan også optimere meget selv. Mht kost så lav det ikke værre end du kan finde ud af det i hverdagen, en mager madpakke, og fedtfattige godbidder klar når du falder i. Det kan være gulerødder, frugt eller hvadsomhelst, uden kalorie hysteri - bare det holder dig fra fedt og sukker. Får du sindsyg kagetrang kan en lille håndfuld rosiner (ikke en hel pakke) dæmpe det ned på et øjeblik.

  Brug din sunde fornuft, og læs lidt på nettet omkring kostråd. Alle de avancerede opskrifter og råd - glem dem. Det tager ikke lang tid at fedtoptimere eks sin madpakke, droppe sygelige kaloriebomber som sodavand frem for nogle lækre kolde danskvand m.v. Tænk hvad det ændrer at fjerne "fedmebombecolaerne" fra køleren, og fylde den med billige danskvand fra netto. Det er sådan noget jeg tænker på. Det smager pragtfuldt og er rent, fri for kemikalier, snask, lim, shit og sukker.

  Der er mange måder, men du er godt på rette vej med din indstilling. Husk bare der er ikke noget der hedder slankekur, det hedder at ændre måden man lever spiser og motionerer på. At finde en helt ny balance, at leve rigtigt og ikke i en fedt, sukker og kemikalierus.

  Det er forskelligt hvad der virker for den enkelte, prøv dig frem og hold det simpelt så det er til at håndtere i hverdagen, og giv dig tid til at nyde den forandring der sker med dig selv. Det er jo lidt fantastisk det du har besluttet dig for.

  Du kan jo tage op og starte allerede idag, og glæde dig til at lave skemaet når du kommer hjem, og nyde efteråret, med en øm krop der er lykkelig træt når du skal i seng, en flaske koldt vand og et par gulerødder eller frugtgodbidder at styrke sig på.

  ....og skriv lige til os alle igen - når du har været deroppe.

  Af sted med dig.

 4. Se at komme over på infirmeriet og lade dem kigge på dig. Hvis du har en åbenlys skade, eller overbelastnings skader så har de set det hele før. De kan ydermere hjælpe med at planlægge din helbredelse. Herunder også forlange, at du bliver fritaget for diverse belastende tjeneste eller støvler i en kort periode.

  Nu er det 12 år siden jeg forlod systemet, men jeg formoder at du er værnepligtig, og derfor skal benytte infirmeriet istedet for egen læge, det kan du melde ved morgenappellen. Se at komme afsted mester inden du smadrer dig selv fuldstændigt, du er bestemt ikke den første.

 5. Hej alle

  Så er det skisæson igen, og endnu engang går jeg nok selv igang med en ikke så målrettet vintertræning. Har 3 uger på ski i år, og sikkert nogle supplerende løse 1 dagesture ind imellem.

  Selv træner jeg mest ben, mave, ryg og spinning, samt en del på Indoorski. Syntes bare ikke rigtigt det er nok, og ved ikke rigtigt hvad man skal gribe i, har i nogle forslag til programmer?

  Står tit med det dilemma - at i de motionscentre jeg normalt kommer i som er Kbh og vestegnen, er der ikke så meget plads til frie øvelser. Det er meget baseret på at man træner ved/med en maskine. Så at benytte eks step, frie gulvøvelser, eller hoppe rundt for sig selv, resulterer hurtigt i at man ramler ind i nogle andre.

  Så selv om de etablerede centre har masser af ubenyttede maskiner, mangler der simpelthen gulvplads.

  Fandt flg drømmefitness på Youtube, og har siden mailet og foreslået FitnessDK at lave sådanne motionshold bare i et enkelt center vinteren over, evt i samarbejde med skilklubberne. Men de svarede ikke engang, at de havde fået mailen - eller noget.

  Så kender i noget sted de kører sådan en træning, eller skal man melde sig ind i en københavnerskiklub eller lign.?

  Håber at høre fra andre med de samme tanker omkring dette.

  //Thomas

 6. Breaking point.

  Idag var en anderledes løbetur, havde en pragtfuld 7km på små grusstier ude i en bakket bøgeskov, og det hele kørte fuldt kontrolleret. Jeg har fået luften igen nu. Hermed menes at jeg har kontrolleret vejrtrækning i det tempo jeg (mine ben) gerne vil løbe i, samt at jeg nu er mere opmærksom på skinnebenene der godt kan svide lidt, og har nu istedet syre i benene. Den ændring havde jeg set frem til.

  Løber lidt interval nu. Dvs en interval hvor jeg giver gas, en afslappende restitution luntetur 2 dage efter på 2-4km, samt en enkelt 7km. Det sker henover godt og vel en uge +.

  4 kilo er brændt af de sidste 5 uger, og det går stabilt fremad, er blevet bidt af at løbe igen. Kan mærke letheden indfinder sig selv om der er langt igen, noget jeg kan huske fra tidligere.

  Idag kom der et lille smil på flere gange uden rigtigt at vide hvorfor, jeg havde det bare godt.

  Nu vil jeg som anbefalet købe pulsur og planlægge mere målrettet.

  Tak for god inspiration og opmuntrende kommentarer - er ude af boblen nu.

 7. Tak for endnu mere god information.

  De sidste 2 uger har jeg haft vægttab på 1 kg ugentligt. Forventer at det går i nærheden af ½ kg ugentligt snit fremover, 1 kg ugenligt er vist ikke helt normalt.

  Tager nu en interval en gang, samt en 1x 7km (der hvor jeg mangler luft) og 1x 3km restitutionsløb om ugen. Er begyndt at styretræne igen.

  Er meget opmærksom på at hvis jeg har belastnings ondt i skinnebenene bliver det kort, og så løber jeg længere en anden dag eller bytter løbet med styrketræning. Så det ender som regel med 3 -4 træningsdage på en uge.

  Syntes det går godt nu, tak for tipsene om spændende læsning, håber at mærke effekten af intervallerne.

  Mvh

  Thomas

 8. Tak for svarene allesammen.

  Ja jeg kan nu sagtens slæbe de her 12-15 kilo, hvis bare jeg havde den ekstra luft. Men hellere det end end en skade.

  Set fra den positive side, så er det gode ved at starte op igen jo de markante fremskridt man % vis laver hele tiden.

  Intervaltræning var nok det keyword jeg ledte efter, begynder at læse op på emnet.

  Mvh

  Thomas

 9. Hej Mr Tri

  Nej jeg droppede cigaretterne for et par år siden, så jeg er vist luftet ud :bigsmile:

  Det som undrer mig er, jeg var tidligere i god militær fysisk form, men efter 12 år på et stresset chefkontor og 15 kg væk fra optimal figuren, er jeg langsommeligt og stædigt begyndt at gnave al skidtet af.

  Syntes det går godt, havde alle begynderfejlene sidste år især "tynde ben - stor krop - syndromet", hvor man bevidstløst løb benene i smadder på . Efter en kort belastningsperiode har jeg sidste sommer opbygget en løbeform. Fra fuldstændigt 0 begyndelsen af maj 2010 til en DHL på de 30 min i sensommeren, ikke vildt men godt på vej.

  Syntes det går godt her i år, jeg kan sagtens gennemføre 7km på grusstier i kuperet skovområde der slet ikke er fladt nogensteder.

  Hvis jeg lige holder lidt igen syrer jeg ikke på bakkerne, føler benene og kroppen kører godt.

  Men jeg kan mærke at jeg mangler ilt. Som om at jeg løber i en iltfattig boble. Mangler en kæmpe mundfuld kold frisk luft, har ikke prøvet det før på den måde.

  Lidt trist at ramme den her, kan godt lide at løbe lidt længere nu jeg er kommet over 5km og stille på vej mod 10km. Har tidligere været i god form, det kan være man mentalt er lidt der tilbage, og ikke kan forstå kroppen er passeret de 40 nu. I min bevidsthed bare 25 år + lidt til :nonono:

  • Er det iltoptagelsen der føles på den måde ?
  • Er der en måde jeg kan træne det lidt mere målrettet måske ?

  Mvh

  Thomas

 10. Hej RBJ

  Jeg har nøjagtigt samme problem med søde sager. Jeg kunne godt spise italiensk morgenmad hver morgen, beståede af en Latte og 2 basser.

  Især efter frokost og aftensmaden kan den være gal. Men efter jeg spiste mindre tung mad er der ikke samme sug bagefter.

  Når jeg så - skal - have noget sødt eller hyggespise, har jeg fyldt fryseren med de her Sun Lolly børne is. Der er ikke mange kalorier i dem, og det tager lidt tid at spise sådan en eller to.

  Nu nævnte andre også smoothies. Jeg rengjorde min kærestes blender 2 gange, så gad jeg bare ikke det helvede med glaskande, løse pakninger med mere. Men kom tilbage i sporet igen da jeg læste på nettet om bamix stavblenderen.

  Den rengøres ved: Skyl spidsen under en varm hane, børst evt. lidt med en børste, træk mini kniven af, og vask den. Det tager 30 sekunder, og tager ikke meget længere end hvis man skal vaske en brødkniv. Den kan ikke skilles ad.

  Tør i viskesstykket - vupti. Den æder is og det hele, se den på youtube. Den koster 1100 i inspiration, og jeg bruger den nu hver dag, fordi den er håndterbar.

  Jeg har også haft noget med sodavand, elskede den fornemmelse af bruset når man er tørstig. Nu kører jeg i netto og køber deres Harboe AQUA vand i pakkevis, og har dem altid i køleskabet, så ryger der sådan en i stedet for saftevand.

  Engangs flaskerne bruger jeg så igen til en smoothie. Hvis jeg skal træne lige efter arbejde, så drikker jeg en sådan ½ - 1 time før fyraften, og det er meget opkvikkende. Bamix`eren kan lave dem lige inden man tager på job om morgenen, og så skal den bare lige i køleskabet på arbejdet.

  Bruger typisk en banan, en kiwi, 2-3 dl mælk, og blender det først. Bagefter en håndfuld frosset bær, ekstra mælk og blender færdig. Til sidst lige ½ tsk vaniljesukker for at bryde det syrlige. Skal den være kold og spises med det samme, knuser jeg lidt is i. Den er også glimrende som en lækker morgenmad en times tid før en løbetur, dog uden is.

  Håber det kunne inspirere dig eller andre.