ntm

Medlemmer
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by ntm

  1. Hej Kasper

    Bid mærke i det Gregers siger med svinsk hårdt.

    Jeg tror det er få ( jeg kan i hvert fald ikke) der har vilje og kampgejst nok til at finde deres reelle maks på egen hånd. Det der virker bedst for mig på en spinning cykel er noget super dum dum og så en hjælper der står og pacer (råber opmuntring og presser) evt også justerer bremsen de sidste 5 minutter hvor det allerede i starten er så hårdt at man ikke tror man kan mere.

    Man kan efter at have prøvet at køre maks et par gange presse sig til en noget højere puls bare ved at vide hvad det er man står foran og er klar på smerten ;=)

    ( de fleste standard spinning timer er intervallerne for korte til rigtig og ramme maks - i hvert fald efter min mening)

    V.H

    NTM

  2. Advarsel efterfølgende tekst er på ingen måde underbygget andet end af hvad jeg selv har set og oplevet.

    Hvis du overvejer løbe økonomi på lange distancer så har er der i adventure race en meget anvendt løbe/lunte stil, men den har nok kun anvendelse når det er rigtigt langt for hurtigt er det ikke.

    Stilen er kendetegnet ved at der løbes med stort set "stive ben", ikke super lange skridt og landing på mellemfoden - så lidt hen mod forfodsløb men ikke helt. Den giver et godt flow, kan holdes meget længe og er set anvendt hos mange dygtige hold, og føles for mig som det mest økonomiske

    V.H

    NTM

  3. Kåre

    Jeg er heller ikke helt enig med dig - tøj og sko lugter allerede rimeligt grimt når jeg tager det af dvs inden bakteriene ifølge dig har haft tid og gro.

    Jeg skyller mit tøj inden jeg tager det med hjem da lejligheden ellers bliver ubeboelig (er der forresten nogle der kan svare på hvorfor man ikke mere må tage tøjet af medens man står under bruseren - det var en nem måde at få klare skylningen på).

    V.H

    NTM

  4. Jeg er nu rykket indendørs for i år, og med en stor konkurrence i Feb er der gang i konditionstræningen.

    Så der er 3-4 gange om ugen med dobbelt time i spinning og så step og løb (ca 1 time) efterfølgende.

    Når jeg er færdig med dette har jeg så 2 sæt gennemblødte sko (spin og løbesko) som lige præcis kan nå at tørre ud til næste træning - efter en 3 uger lugter de rigtigt slemt, har så prøvet at vaske dem i rodalon og skylle godt igennem - så nu er jeg ved at kvæle dem ved siden af mig i klor lugt samtidigt med at jeg måtte træne i halv våde sko da de ikke kunne nå at tørre.

    Hvad er det gode trick? hvordan sørger i for at kunne holde jeres sko ud (skal man køre med 2 sæt) . eller hvad er tricket?

    Og nu jeg er igang er det ok at fortsætte træningen i sit spinning tøj? eller skal man skifte til noget tørt af hensyn til naboen - jeg tap sveder alligvel efter 10 min på step'en. :tongue:

    På forhånd tak

    NTM aka stinky feet..

  5. Gå til en rigtig prof (Sportslæge).

    Med fare for en masse ballade så mener jeg ikke at fys'er kan diagnosticere - de nærmere symptonbehandler.

    jeg har selv været rundt med en skade i 1½ år inden 10 min og 800 kr gjorde at jeg i løbet af 30 dage kunne komme oven på igen.

    Brugte sportsklinikken i lyngby ( v. Rene Cetti) men har også hørt godt om hamlet.

    V.H

    NTM

  6. Hej MTBtosse

    Prøv og kør nogle lange ture 2-4 timer med ca 70% af maks puls (regnet fra pulsreserve) undgå og træd ekstra hårdt op af bakke fokuser mere på at holde samme belastning (ja så skal der faktisk trædes lidt ned af bakke!).

    Indtag ca 1 g sukker pr kg kropsvægt pr time. Hold dig til rene sukker produkter så længe så muligt så du undgår at sætte fordøjelsen igang og derved bruge energi på det (jeg er rigtig glad for sportsdrik 0.75 L pr time - dog lidt svært når det er koldt). Hav lidt gode sager (chips, kakao og kage, noget fed pølse) klar til de sidste par timer(efter 6-8 timer) og spis hvad du har lyst så længe du stadig får dit sukker.

    Start med 1 dunk sports drik der drikkes den sidste time op til løbet.

    Husk og træn med dette inden du tager til løb da maven skal vænnes til det da den ellers går i hårdknude.

    Hvis du undervejs føler som om din mave går halt i baglås prøv 30 min på rent vand og se om du har fået for meget sukker indenbord.

    God fornøjelse

    NTM

    Har i 2011 deltaget i 24 timers løb hvor min andel af festen var 5*17 km MTB i løbet af de 24 timer, gik i krampe på min 4. omgang, (godt 16 timer inde i løbet) og formoder at jeg mere eller mindre var gået sukkerkold/dehydreret til trods for at jeg nærmest ikke bestilte andet end at spise og drikke i de 24 timer det varede.

    Trods sund fornuft og bedre vidende har jeg nu meldt mig til et løb hvor jeg i april 2012 skal køre et 12-timers løb solo og så er der brug for gode input i forhold til hvordan jeg undgår at gå kold halvvejs i løbet.

    Har læst om (og bruger fra tid til anden) carboloading, men der er ofte ikke til mere end 1½-2 timer, så er der nogen der har erfaring med hvilken intensitet de kører med i så lange tidsrum?

    Jeg er 46 år, hvilepuls 43 og en maxpuls på 190.

  7. Prøv og kig på Suunto T6.

    Suunto er kendt for gode højdemålere. Til gengæld har de ikke GPS der kan vise hvor du er på et kort men distance og højde kan du godt få.

    Er rigtig glad for mit som jeg har på 4 år har en del gange kigget på Rigtige GPS ure, men har ind til nu altid vendt tilbage.

    V.H

    NTM

  8. Hej

    Vi søger en kvinde til vores adventureraceteam, som vi kan race med i år 2011. Vi har flere spændende adventureraces i kiggerten men mangler den kvindelige deltager på holdet (4 personers).

    Første løb er i februar 2011.

    Hvis du er i rimelig form elsker naturen og store oplevelser med gode venner, så er adventureracing nok lige noget for dig. Typisk består løbet af løb, cykling og kajak og kører over flere dage. Har du grundform og viljestyrke, skal vi nok finde ud af resten!

    Skriv hvis du er intereseret i at høre om planerne og om sporten så skriv til mig på:

    ntm [at] forum.dk

    Vh

    Niels

    www.roadrunnersadventureteam.dk

  9. Hej Cmailla

    Tak for tip.

    Kender du nogle af de 4 du nævner og hvem ville du anbefale?

    prøver og tage en prøvetime både i fitnessdk og fitnessworld da jeg er lidt spændt på hvor højt elite og niveau 2 ligger i forholdet til hinanden.

    Heldigvis er luften stadig varm udendørs så der går nok 1 måneds tid inden jeg beslutter mig.

    V:H

    NTM

  10. Tja hvis du vil forsøge og aflaste skinnebenet og fortsætte med betændelsen så kan et fiskebens tape meed sportstape op af forsiden af skinnebenet aflaste lidt om ikke andet afleder det opmærksomheden når det trækker i hårene fordi man ikke har barberet benene inden man tog på løb. :tongue:

    Ellers vil det også hjælpe lidt og finde årsagen til dine problemer er det ren overbelastning eller kompenserer du for en svag ankel fordi du har vrikket om for mange gange etc. Evt få en konsultation hos en sportslæge det er dyrt men de er ret gode til ikke bare og sige læg dig hjem i 3 uger med ipren og slap af..

    Hvor lang tid skal du være fysisk igang inden du kan trappe lidt ned og få styr på skinnebenet?

    \NTM

  11. Prøv og kigge på den her

    http://www.racegear.dk/shop/index.php/OMM/Rygsak-og-Camelbak/Loberygsak/OMM-Classic-Marathon-25L/visprodukt.tpl

    Jeg har den foregående model og modellen før den (den ældste er 6 år gammel) bruger dem til alt Skiløb, adventurerace, indkøbspose you name it..

    Det gode ved den er at den er let (620 g vejede jeg min ene til engang) og samtidigt holdbar. Har løbet dagsløb med 12 kg i rygsækken.

    Og samtidig er den stor nok til at du uden problemer kan have sko, håndklæde og tøj i samtidigt med at den kan snøres ind så der kun er 1L camelbag i uden at den sidder og flagrer.

    Go jagt

    Niels

    Hej MOL.

    Skal have købt mig en løbe rygsæk hvor der er plads til diverse ting (arbejdstøj+sko) eller (træningsudstyr.

    Har kigget rundt omkring hos de forskellige forhandlere, men der er så mange forskellige at vælge i mellem.

    Skal gerne bruge den til lange ture som 15 + km. Så skal være meget let og så den næsten ikke mærkes :)

    Håber i kan hjælpe

  12. Hey håber i kan hjælpe med lidt holdninger. Jeg har fundet en del om dette emne ved at søge på forummet, men ikke som helt passer på hvad jeg søger.

    Jeg er lige flyttet til Valby og vil melde mig i et fitnesscenter med det primære formål at blive presset hårdt på cykel 2-3 gange om ugen igennem vintersæsonen. Har tidligere kørt super god spinning med en cykel klub 1½-2 timer 1 gang om ugen med en instruktør som presser en så jeg får kørt mig helt ud i intervallerne (en god time giver ofte røde øjne efterfølgende ;=). Men nu vil jeg godt op på 2-3 gange om ugen med 1½-2 timer hårde træninspas på cykel (er gået lidt kold i og træne alene med mp3 afspiller og pulsur).

    Hvilke centre skal jeg vælge? Jeg bor midt imellem fitness dk og fitnesworld i valby. Er der evt nogle cykel eller tri klubber som kører nogle lukkede spinningshold i det område?

    Jeg kan se at fitness dk har nogle elite hold som lyder spændende og fitnessworld kun har niveau 1 og 2. Men hvor højt bliver overliggeren reelt sat på de enkelte niveauer?

    Håber i kan hjælpe.

    V:H

    Niels