MartinX

Medlemmer
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by MartinX

  1. Hej,

    Jeg er en yngre mand, 30 kg overvægtig og motionerer en del - for tiden mest cykling og gang.

    Nogle gange har jeg fået en meget behagelig fornemmelse i benene, lige så behageligt som f.eks. at få massage, hvis jeg har motioneret meget en dag.

    Jeg har mest oplevet det, hvis jeg har løbet 5+, eller både cyklet og løbet. Faktisk kan jeg nu hvor jeg ikke løber også opleve det, hvis jeg går langt efter at have cyklet langt.

    Jeg bliver altid i godt humør, selvom jeg ikke skal kunne sige om det skyldes endorfiner eller bare den behagelige fornemmelse.

    Mit spørgsmål er så: Er det hvad man kalder runners high?

    Jeg har i forbindelse med styrketræning også oplevet fornemmelsen i mine arme efter at de var fuldstændig drænet for energi, særligt mine underarme, der er det svage lede. Men sjældent og kortvarigt, så vidt jeg husker.

    Er det hvad man kalder the pump?

    Og er de to fænomener det samme?

    Efterhånden synes jeg det er lidt pinligt at bringe op for mine venner, så jeg spørger her i stedet.

  2. jeg er en pige på 14 år, jeg er 164 cm høj, og vejer omkring 55 kilo, og det synes jeg er lidt for meget.

    Jeg ved jeg er sent ude, men måske læser du stadig med. Dit BMI ser ud til at være 20.4. Hvis du taber dig mere, vil du være undervægtig, så vidt jeg kan se.

  3. Hej,

    Jeg bliver nødt til at tabe mig 20-30 kg for at kunne løbetræne uden skader.

    I den forbindelse ville jeg være glad for forummets kommentarer til min kost og til mit vægttab generelt.

    Jeg prøver, at se hvor meget jeg kan tabe mig på 1-3 uger, uger ved at spise sundere. Min kost denne uge foreløbigt:

    Mandag:

    MM: 100g Havregryn

    Frokost: 100g Havregryn

    Aftensmad: Mørbrad med sovs og kartofler, grøntsager

    Natmad: 180g tun

    (Løbet 5 km)

    Tirsdag:

    MM: 3 stk. rugbrød+ 2 bananer

    Frokost: Havregryn

    Aftensmad: Laks, kartofler og grøntsager

    Natmad: Havregryn

    (Cyklet 20 km)

    Onsdag:

    MM: Ingen (dog ikke som følge af kuren)

    Frokost: 100g Havregryn

    Aftensmad: Laks, kartofler og grøntsager

    Natmad: Grøntsager

    (Løbet 2,5 km)

    (Let styrketræning 30 min.)

    Torsdag:

    MM: Havregryn

    Frokost: Kød og kartofler (ved ikke hvad endnu)

    Aftensmad: Grøntsager

    Natmad: Havregryn

    (Cyklet 20 km)

    Øvrigt:

    Som mellemmåltid har jeg spist gulerod, banan, æble og appelsin.

    Alkohol skåret ned fra 12* genstande til 0. * Studiemiljø ;)

    Kaffe med minimælk 4-5 gange dagligt.

    Drikker ellers kun vand, eventuelt danskvand.

    Planen er at spise grøntsager til frokost de dage jeg ikke har cyklet 20 km. De dage jeg cykler spiser jeg havregryn lige efter.

    Jeg vejer 95+, er 29 år og hankøn.

    Hvordan ser min kost ud? Er der for meget energi eller måske for lidt? Er det for ensidigt? Jeg vil jo nødigt blive syg.

    Andre kommentarer er velkomne.

  4. Det der "vist" du skriver, tyder ikke på den store vished om det er justeret rigtigt. Den times arbejde kan være givet godt ud, hvis det altså er dér problemet ligger. Selv ville jeg ikke vente, men jeg har jo også smagt konsekvensen af at lade stå til og så bliver man jo lidt hys :blush:

    "Af skade bliver man hys". Jeg kender det selv. ;-)

    Jeg vil kigge en ekstra gang på sadlen.

    Tak for alle svar i tråden.

  5. Prøv at checke om din cykel er indstillet korrekt og hvis du kører med klamper især også dem. Hvis du googler emnet, tror jeg hurtigt du vil spotte den røde tråd - ellers spørg.

    Sadlen er vist ikke for høj. Jeg kan ikke strække benene ud, med foden på pedalerne.

    Men mindre man har bøvlede knæ, bør man ikke få ondt i dem af at cykle; det er jo typisk den motionsform som man vælger når knæene står af overfor ens gamle træning, f. eks. løb og fodbold.

    Hvor længe har du trænet efter skadespausen (tænker naturligvis på om du har startet for hårdt op igen)? Knæene får trods alt lidt klø når du løber med 20 kg bagage. Er der check på skoene og de er ikke slidte og udtrådte?

    "Pausen" var som sagt 3-4 år. Jeg har nu været i gang i 7 uger. Jeg har prøvet kun at løbe 1-2 gange om ugen. Jeg startede med 2-3 km ad gangen og begyndte i uge 4 at løbe 5. Måske det var for hårdt.

    Skoene er 4 måneder, købt i en løbeforretning og er pronationssko.

    Hvis du ikke allerede gør det, så prøv også at køre i så lave gear, at du uden problemer kan holde en høj kadence: hellere 90 omdrejninger i minuttet end 70.

    Jeg kører nok lidt for meget i højeste gear. Jeg vil prøve at sætte det ned.

  6. Så det er helt sikkeret muligt, godt løb.

    Tak for svar. Og tillykke med din løbekarriere.

    Desværre tror jeg ikke det går for mig. Jeg får ondt i fødderne, og nu er jeg på grund af meget cykling også begyndt at få ondt i knæet. Det er virkelig frustrerende, fordi jeg virkelig er blevet tændt og er kommet ind i den fase, hvor man bliver rastløs, hvis man ikke træner en dag...

    Jeg tror jeg bliver nødt til at tabe mig ret voldsomt før jeg begynder at løbetræne mere end 1-2 gang om ugen. 7 ugers motion (løb, cykling) 3-5 dage om ugen har ikke medført et vægttab(!), så jeg skal nok til at lægge min kost radikalt om.

  7. Hvis du klarer dig uden skader så skal det nok gå! Din løbning bør i mine øjne fokusere på blide landinger for at minimere skade risikoen. Cykeltræning kan hjælpe med at opbygge dit kredsløb og hjælpe dig med at komme i bedre form generelt med minimal risiko for overbelastning. Du bliver dog ikke væsentligt bedre til at løbe af at cykeltræne i sig selv. Fokuser i starten på en langsom tilvænning til træningsmængden. Begynd gradvist at indføre hårdere træning, begyndende med ture hvor du løber/cykler så hurtigt du kan over 15-30min. Efterhånden kan du også begynde med at udføre forskellige typer intervaller. Men som det ser ud nu, skal du blot lære din krop at træne i den mængde du ønsker. Begynd evt med mindre mængde træning og byg også det op over nogle måneder.

    Mvh Andreas

    Okay, jamen det er da rart at høre. Tak for input.

  8. Jeg er en 30-årig overvægtig løber (20 kg for meget). Jeg har for 3-4 år siden løbet længere ture på op til 14 km, men fik en skade og stoppede.

    Nu er jeg i gang igen og cykler og løber. For tiden løber jeg 5 km på 32 min. og 8 km på 60 min. Jeg vil gerne deltage i dels et halvmarathon til vinter/forår, dels Copenhagen Marathon til maj.

    Overvægtige får nemt skader af løbetræning. Der vil formentlig gå lang tid før jeg taber mig væsentligt. Derfor overvejer jeg hver uge at løbe: (1) En lang tur i konstant tempo, (2)En timelang tur med pauser, og cykle 3-4 dage om ugen.

    Er det realistisk at jeg kan træne til halvmarathon og marathon, når jeg har substitueret en stor del af løbetræningen med cykling? Og hvordan bør cykeltræningen eventuelt foregå?

    Alle andre gode råd m.m. modtages med taknemmelighed.