kam1138

Medlemmer
  • Posts

    35
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by kam1138

  1. Træning tirsdag den 4. november

    Løb 11 km

    gns tid: 5.15 min/km

    Træning onsdag den 5. november

    Løb 14 km

    gns tid: 5.39 min/km

    Øv. Skodvejr. Regn og 7 pelikaners blæst. Helt rolig tur.

    Tror du ikke det ville hjælpe på humøret, hvis du i stedet skrev 4. og 5. DECEMBER jf. tidligere bemærkninger om novembers fortrædeligheder? :-)

    KasperCO

  2. ...den skarpe iagttager vil nok have opdaget at jeg trapper ned og dermed lader op til noget...

    Stort tillykke!! (okay, kan man høre misundelsen allerede her?)

    Det er friskt løbet - og lækkert at du alligevel fandt plads i kalenderen til at få den i bæltet i denne sæson.

    Vi andre læsere må nu nyde denne ene uge, hvor vi formentlig vil kunne følge med dit ugentlige løbepensum. Med den hurtige restitution går jeg ud fra, at det er håbløst allerede igen i næste uge :-)

    /Kasper

  3. Træning torsdag den 21. december

    Jeg fører regnskab med min træning her, og det er vidst den info jeg kan overskue at forholde mig til :nissetunge: Jeg tænker at de løbende formforbedringer eller mangel på samme nok skal vise sig når jeg er ude til løb :wink:

    Jowjow, men det er nu alt andet lige lidt lettere at aggregere til f.eks. uger, måneder og sammenligne disse - eller se på fartudvikling på tempoture hvis data er struktureret lidt mere end på MOL :nissetunge: Selvom man ikke umiddelbart ser nogen nytte i mikroændringer, så kan det måske være meget godt til at holde styr på volumen og progression mhp. f.eks. at undgå skader m.v.

    Men det var nu lige så meget satellit/kort-udlæsning af turen jeg forsøgte at interessere dig for. Særligt hvis man nyder at finde nye veje fra gang til gang kan det være meget sjovt at se hvor man rent faktisk løb og hvilken vej man kunne forsøge at finde næste gang. Ja, ok - måske ikke voldsomt uundværligt...men meget hyggeligt når man er sunket sammen i sofaen efter løbeturen :blush:

    Glædelig jul. Deltog du i turen fra hovedbanen d. 31. ?

    /KasperCO

  4. Kan man opdatere den direkte - altså udenom Sportstracks (eller hvad det nu er softwaren hedder).

    SportTracks er ellers ganske genialt :-) Men det er jo et 3. parts program, og kan slet ikke benyttes til opdatering.

    Men på Garmins support kan du vist hente alt uden at installere noget program.

    Du burde kunne konstatere en betydelig forbedring af både "fix-tid" og tempo-udlæsning undervejs :-)

    /KasperCO

  5. Har på fornemmelsen at Garmin'en er ret præcis i forhold til det samlede billede, men dens løbende visninger er helt hen i vejret nogle gange.

    Har du opdateret den i bund? Bemærk at visse opdateringer skal hentes manuelt og ikke via webupdate. Det er min oplevelse, at "tempo" er blevet langt mere retvisende efter seneste firmware.

    Mvh,

    /KasperCO

  6. Hep,

    Inden du tager 305'eren i brug skal du lige huske at smide nyeste firmware på den. Den hentes hos Garmin og reducerer fix-tiden betydeligt, så det kan anbefales.

    Og det er da bare at komme igang med at bruge det. Det der med forskrækkelse over størrelsen - det er kun fordi du ikke har haft forgængeren, 301. Her kan man tale ren RoboCop :-)

    Kun bruge Garmin'en en gang i mellem? I think not. It's an addiction.

    /Kasper

  7. Indlæg mig. Har købt billet til koncert m. George. Den 28. november på Earls Court i London.

    Tænk, jeg troede at groupier alene var enten teenagepiger besat af boybands - eller midaldrende kvinder der savler over Helmuth Lotti-typer. Men der har jeg jo tydeligvis taget fejl :-)

    /KasperCO

  8. Hvilke tidsgrupper findes?

    Gruppe 1; 4 timer 30 min. starter kl. 8.45.

    Gruppe 2; 4 timer starter kl 9.15

    Gruppe 3; 3 timer 45 minuter start kl 9.30

    (sakset fra løbets hjemmeside)

    Opmærksomheden skal henledes på, at der lægges lidt mere vægt på depoterne end under et traditionelt marathon-løb. Der er i dagens anledning mange gode sager (var der i hvert fald sidste år) - og den faktiske løbehastighed mellem depoterne er således lidt højere end hvis man blot konverterer sluttiden til hastighed. Sådan husker jeg det i hvert fald.

    Mvh,

    /KasperCO

  9. Jeg overvejer at deltage i 50K varianten af socialmarathon for ligesom at holde julefedtet af kroppen. Ved du om alle, der løber 50K, løber med i 4:30 gruppen?

    Sidste år kom vi ind lige tids nok til første startgruppes afgang. Men der var også et par stykker der var fartholdere på 3:45 - så alle muligheder står åbne :-)

    Mvh,

    /KasperCO

  10. Fredag optræder bare ikke men den er løbefri...indtil videre i det mindste :tongue:

    Der var jeg uopmærksom.

    Løbes der igen omkring 50 km i år? - for så må jeg jo næsten melde mig under de faner :wink:

    Det gør der helt bestemt. Vi skulle endda blive en del flere end sidste års fire deltagere :-)

    /KasperCO

  11. Mandag: restitutionstræning

    Tirsdag: intervaller

    Onsdag: frit løb - mellemlang tur

    Torsdag: progressiv træning (stigende tempo over træningspasset) - mellemlang tur

    Lørdag: tempotur - 10-15 km

    Søndag: lang tur

    Spændende plan - jeg tror jeg ville holde en løbehviledag om ugen, men det er måske meningen med mandagen - altså f.eks. spinning?

    Jeg forestiller mig indtil videre at løbe Socialmarathon den 31. december (så skal jeg ikke have mange drinks for at tilte til nytårsfesten... :tongue: ).

    Klart, det kan anbefales selvom det er et anderledes løb. Og det giver næsten sig selv, at du også bør møde op på hovedbanen og løbe ud til startområdet - hvorved vi lige sniger dagens distance op over 50 km :-) Jeg vil ikke påstå man kommer til at danse bedre af det om aftenen, men det kan snildt lade sig gøre :-)

    /KasperCO

  12. Hejsa,

    Jeg kunne ikke drømme om at høre det i andre sammenhænge, men prøv at kigge på henholdsvis PodRunner og FitPod. Det er et par forskelllige podcasts der distribuerer sådan noget techno/trance-agtigt (min kategorisering, det hedder sikkert noget smartere). Numrene - der varer omkring en time - har varierende BPM - så man kan vælge et nummer der passer til den ønskede kadance...

    Mvh,

    /KasperCO

  13. [...] og bliver rimeligt overbevist om at 100 km-slaget skal slå ved Stige-løbet på Fyn i maj måned 2007

    Spændende, og tak for endnu en god beretning! Godt løbet - også selvom det er irriterende at have gode ben bagefter :-)

    Mvh,

    /KasperCO

  14. Ja det er jo det...Jeg går i gang med at kigge mig omkring efter et 100 km-løb, der ligger på et godt tidspunkt - det bliver jo nok ikke i år, da højsæsonen for den slags løb på disse breddegrader jo er sådan cirka nu, og jeg skal nok ikke afsted på så lang en distance i løbet af de næste par måneder :wink:

    Ja, Aarhus1900 d. 9/9 er desværre også den eneste jeg kan finde :dry:

    Jeg går ud fra, at jeg kan læse det her hvis du får opsnust et 100 km-løb der ligger senere i efteråret! :-) Jeg forestiller mig umiddelbart, at den fysiske belastning ikke er væsentligt større end K78 (det tager jo nok omtrent samme tid). Men der er nok ikke helt så meget til at aflede opmærksomheden undervejs, så mentalt kan det godt vise sig mere udfordrende vil jeg tro. Skal dog nok blive hylt at få prøvet :tongue:

    God træning frem mod Berlin! :-)

    /Kasper

  15. Efter lang tids forberedelse og mange km i løbeskoene skulle slaget endelig slås ved Swiss Alpine Marathon i Davos, Schweitz.

    Ja, du havde nok sat skræk i livet ved i hvert fald én anden deltager med dit høje træningspensum op til løbet! :cool:

    Stort tillykke med gennemførslen og den gode tid - på din beretning lyder det ikke som om du har haft uforudsete trængsler eller andre problemer undervejs, det tyder jo på at forberedelserne har været gode :4thumbup: .

    Din løbsbeskrivelse kunne jeg uden problemer skrive under. Jeg kan også tilslutte mig, at det er en oplevelse man som løber bør unde sig selv. Jeg vil vædde på, at uanset hvor meget asfalt-fræser man er, så kan man ikke undgå at betages af og nyde scenarierne dernede - før, under og efter løbet.

    Jeg selv kom ind 11 minutter efter dig kan jeg se - meget tilfreds, jeg var sikker på at jeg ville få problemer med cut-off på depoterne, men det blev heldigvis ikke aktuelt. Min beretning fra løbet ligger på www.vivamus.dk.

    Nu mangler vi vel sådan set bare at høre, hvilket nyt mål du har sat dig - så vi ved hvilken kamp og træning vi kan se frem til at følge i denne temmelig træningsinspirerende log! :smile:

    Mvh,

    /kam1138

  16. Konklussionen må derfor være at det skyldes væske, og at jeg derfor bare skal blive ved med at spise ekstra på træningsdage ift. ikke træningsdage ?

    <{POST_SNAPBACK}>

    Hvis det kan "trøste" så kan jeg i hvert fald supplere, at mine observationer er præcis de samme. Uanset om det er en laaaang løbetur eller anden træning, så er vægten altid lidt højere næste morgen. For så heldigvis at falde dagen efter igen :)

    Jeg har i hvert fald hidtil tolket det som musklernes øgede væskebinding under restitution.

    Mvh

    kam1138

  17. Hejsa,

    Jeg bruger min Forerunner301 ved løbetræning, og er faldet over www.motionbased.com til at importere løbedata fra GPS'en mhp. arkivering, logbog, analyse og så det ligger på nettet så man kan henvise til træningspas på blog osv.

    Det irriterer mig ved Motionbased, at man ikke manuelt kan indtaste træning, dvs. uden GPS-data. F.eks. fra konkurrencer hvor GPS ikke er tilladt - eller ved idrætsgrene hvor GPS ikke er mulig.

    Hvilke alternativer til Motionbased findes der?

    Jeg vil gerne kunne:

    Importere GPS+puls-data

    Analysere DO

    Plotte GPS-data til kort

    Summere træningsmængder efter uge, træningstype osv.

    Dele træningsoplysninger på nettet

    Registere især løb manuelt, men også andre træningspas - f.eks. spinning - uden GPS-data.

    Jeg håber at få nogle bud :)

    Mvh,

    kam1138

  18. Jeg har engang hørt, at hvis man vil tabe fedt, kan det være en god idé at træne om morgenen, før man har fået noget at spise.

    Det afgørende er (SVJV) ikke hvornår du træner, men hvor meget og hvor effektivt du træner, altså hvor meget energi du forbrænder.

    Min egen oplevelse er, at jeg arbejder langt mindre effektivt på tomme glykogen-depoter - mine træningspræstationer (uanset om det er cardio eller styrke) bliver ikke uvæsenligt ringere. En skål havregryn gør underværker en lille time før løbeturen etc.

    Al den stund man abonnerer på tanken om, at vægttab faktisk udelukkende styres af energiindtag henholdsvis -forbrug, så synes tidspunktet at være helt ligegyldigt og tomme glykogendepoter sandsynligvis ligefrem en hæmsko for effektiv træning.

    Mvh,

    kam1138

  19. Først og fremmest tusind tak for din meget brugbare feedback!!

    Med ovenstående forudsætninger f.eks. på MOL's stofskifteberegner giver det et forbrug på ca. 4300 kcal på træningsdage og 3600 kcal på hviledage.

    Det er jo egentlig ikke noget du behøver at kunne finde så nøjagtigt.

    hvis vægttabet stoppe ved et givens indtag og aktivitetsniveau, så enten sænkes indtaget eller aktiviteten øges.

    Principelt har du jo ret. Men hvis der er stor usikkerhed om det reelt indtagede (kva mange måltider man ikke selv har kontrol over) - så vil en ugentlig måling af vægt og derefter dennes relation til indtaget være behæftet med stor usikkerhed. Så vil det måske være rart at have noget at styre bedre efter sålænge man selv har kontrollen? Eller det er måske en utopi der ikke har hold i virkeligheden? Den er måske netop ikke bedre at styre efter?

    Ift. at opnå det ønskede vægttab tænker jeg at indtage 3000kcal på træningsdage og 2500 på hviledage. Jeg har prøvet at ramme det nogle dage nu, og det virker overkommeligt. Er det for skrapt, eller kan jeg skrue endnu mere på dén skrue?

    hvis du opnår et fornuftigt vægttab ~1kg/uge eller deromkring ved det niveau og det er let at holde, så bliv der og vent med at sænke yderligere til det bliver nødvendigt.

    De sidste par dage har jeg faktisk ikke rigtigt kunnet opnå de 3000kcal - men har måttet slutte ved 2400-2800. Havde ikke lige forestillet mig at man havde SÅ vide rammer når slik, sodavand og junk blev skåret væk - det er jo en ren fornøjelse (endnu! :) )

    Er fordelingen mellem prot/kulh/fedt fornuftig?

    30% af energien fra fedt er max af hvad der anbefales. Jeg ville nok vælge lidt flere kulhydrater og lidt mindre fedt. 1000kcal fra protein skulle vist være rigeligt.

    I det andet indlæg betvivles dette. Er dit rationale, at der til den nogenlunde fysiske aktivitet skal være tilstrækkelige kulhydrater til motoren?

    Er du presset på tiden skal intensiteten naturligvis være høj for at forbrænde så meget som muligt, MEN du skal også nå at kunne restituere til næste dag, så det er en balancegang.

    Men hvis jeg i forvejen ligger på hvad du betegner som et maksimalt energiunderskud, så er der jo basalt set meget lidt vundet ved den yderligere motion. Hvis den latente risiko er overtræning, skader, manglende restitution. Så mangler jeg argumenter for at øge indsatsen på landevejen?

  20. Kære MOL,

    Jeg vender mig nu til jer for kommentarer og ændringer til min store plan. En plan der gerne skulle betyde et markant vægttab, bedre kredsløb og større styrke. Jeg har trevlet dette og tilsvarende fora tynde, og det er på den baggrund jeg forsøger mig :smile: :

    SITUATIONEN:

    Efter vægtøgning over en årrække - med en enkelt periode med vægttab - er jeg endt på 120 kg fordelt over 193cm oparbejdet gennem 28 år.

    Meget varieret hverdag, 2 dage er ikke ens - megen mad spises ude. Det besværliggør registrering af kcal - men jeg håber ikke det umuliggør det (det finder jeg snart ud af).

    Indtil nu meget dårlig madkultur - manglende måltider, junkfood m.v.

    Jeg har tidligere forsøgt at bygge vægttabet på "den sunde fornuft" - men må nok konstatere at det ikke p.t. er farbar vej. Endnu har jeg nemlig ikke en fornemmelse af, hvor meget mit ligevægtsindtag er i leverpostejsmadder :smile: - og så er det svært.

    MÅL:

    Et vægttab på 25 kg over de næste 6 måneder. 6 mdr er måske lidt for langt væk, så 1. delmål er 10 kg. inden 1. maj. Der er 9 uger til.

    MOTION:

    Jeg har gennem lidt tid trappet op, og påtænker denne ugentlige indsats:

    3(2)x 55 min. spinning

    3(2)x 45 min. løbetur

    2x 60 min. motionscenter

    Således der maksimalt er én decideret hviledag - aktiviteter alle andre dage.

    Jeg tror jeg har en god fornemmelse for snigende skader m.v. - så jeg er ikke nervøs for at overtræne på trods af vægtne. Ved signaler så er planen at variere med f.eks. svømning eller andet så aktivitetsniveauet fastholdes.

    ENERGI:

    Jeg ved godt, at alle ligevægtsberegninger er med stor usikkerhed. Men jeg må alligevel vove pelsen og foreløbig lægge dem til grund - indtil jeg ved bedre ved egen dataopsamling.

    Med ovenstående forudsætninger f.eks. på MOL's stofskifteberegner giver det et forbrug på ca. 4300 kcal på træningsdage og 3600 kcal på hviledage. Det vil måske falde lidt undervejs, men hvis den fedtfrie masse øges så burde det ikke være så meget?

    Ift. at opnå det ønskede vægttab tænker jeg at indtage 3000kcal på træningsdage og 2500 på hviledage. Jeg har prøvet at ramme det nogle dage nu, og det virker overkommeligt. Er det for skrapt, eller kan jeg skrue endnu mere på dén skrue?

    KOST

    Af ovenstående skal ca. de 1000kcal komme fra proteiner (passer nogenlunde med 2gr pr. kg. kropsvægt). Ca. 30% fra fedt og resten fra gode fiberrige kulhydrater. Er det for meget fra fedt/olie? Jeg forventer at måtte justere med proteinpulver for at kunne nå niveauet.

    Jeg vil denne gang forsøge at registrere ALT jeg indtager (også udmærket ift. selvkontrol). Såfremt jeg ikke kender måltidets sammensætning må jeg forsøge at anslå det så godt som muligt. Det bliver formentlig nemmere, jo længere tid man har registeret i sit eget køkken.

    Det siger næsten sig selv, at jeg for at imødekomme dette på en fornuftig måde skal skabe stabile måltider, droppe junkfood og slik/sodavand.

    REGISTRERING

    Jeg laver vejning hver morgen, men er med på at det kan variere meget. Så det kan kun styres efter ugentlige gennemsnit. Kropsmål - lår, hofte, talje og bryst én gang ugentligt.

    Al kost og træning registreres.

    SPØRGSMÅLENE:

    Se nu er dette ikke blot skrevet for egen erkendelses skyld. jeg håber I på baggrund af ovenstående kan hjælpe lidt med kommentarer generelt - og måske jeres vurdering af:

    - Lyder mine Kcal-mål fornuftige og virker det realistisk at jeg kan nå målene med dem? Kan jeg evt. skrue endnu mere på indtaget - og dermed tabe kiloene hurtigere (ville ikke gøre noget!)

    - Er fordelingen mellem prot/kulh/fedt fornuftig?

    - Kan motionen optimeres? Ren tidsmæssigt kan jeg nok dårligt øge meget. Det skulle være morgen-restitutionsløb hvis det ville være en god idé?

    Jeg håber på god feedback - og vil til gengæld love løbende meldinger til dette fora efterhånden som vægttabet forhåbentlig skrider frem :)

    God søndag aften!

    Kam

  21. I teorien kunne det nok, men jeg vil nødig lugte til remmen efter et par måneders fastspænding  :wink:

    <{POST_SNAPBACK}>

    :) - ja, ok - jeg ser pointen :)

    En variant kunne være, at registrere ydelsen på nogle kategoriserede dage (som jeg i hvert fald har) - altså så man har en idé om forbruget henholdsvis en dag man cykler på arbejdet, en dag man sidder på sin flade på hjemmearbejdspladsen eller hvad nu.

    Når ugen er omme, kan man så måske estimere ugens forbrug baseret på ens erfaringer med de dage ugen er komponeret af. Men det går op for mig, at det selvsagt vil blive temmelig anslået med mindre man granulerer kategorierne meget små... Hmm, måske ikke en farbar vej alligevel.... :)

    Det er bare så kæmpe bugger at skulle holde styr på indtaget over længere tid. Ikke så optimalt når man ikke spiser så meget hjemme og på alle mulige og umulige steder. Det gør det til gengæld i høj grad også til en løs anslåelse....

    /Kam

  22. Hejsa,

    Problemstillingen er velkendt. Kun med tæt monitorering af hvad man putter i munden og et samtidigt stift blik mod vægten kan give et fingerpej om ligevægtsindtaget.

    Problemet er her, at dagene er meget forskellige - og aktivitetsniveauet kan variere meget fra uge til uge - måned til måned. Havearbejde, arbejdspres osv. kan variere meget.

    Kan en fast påkrympet pulsmåler løfte dette problem? Altså hvis man hele tiden logger ens aktivitet - og selvfølgelig supplerer med oplysning om vægt, køn m.v. Kan det så være en farbar vej? Og er det beskrevne egentlig hvad Polars slankeureserie forsøger på, eller?

    Mvh,

    /kam

  23. Hej,

    Ja, det var også min første indskydelse og det affødte blandt andet mit indlæg hertil. Det jeg efterspurgte var nok bare lidt mere opbyggelige svar :)

    - Er det forkert når der står at T-Mobile og CSC anvender disse?

    - Hvorfor er det rent bogus? - eller er der ligefrem en videnskabelig årsag til at det rent faktisk fungerer?

    Mvh,

    kam

  24. Hejsa,

    En større dansk online cykelforretning (jeg har forstået at henvisninger ikke er tilladt :) )har I disse dage fokus på 3 forskellige muskelstimulatorer - blandt andet under henvisning til at disse bruges af større kendte cykelhold osv.

    Er der nogen her der har (gode som dårlige) erfaringer med sådanne? Jeg forestiller mig at lødigheden er større end dem man kan se på tv-shop osv.

    Hvilke overvejelser bør man gøre sig inden man giver sig selv elektrisk muskelmassage i sofaen? Er der en bagside af medaljen?

    Mvh,

    kam