overhere

Medlemmer
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by overhere

  1. Ja, det er rimelig meget arbejde at saette saadan et program sammen! Isaer hvis det skal fungere ordentligt altsaa, og passe ind i din hverdag osv osv.

    Men min erfaring er, at hvis du selv saetter et "personalized" program sammen, og hvis du i det hele taget tager dig den tid det tager, saa vil det ogsaa fungere bedre i det lange loeb. Der er mange valg at tage, og hvis du tilrettelaegger programmet, saa du spiser ting du kan lide (der er et stort valg af sunde ting, men nogen smager bedre end andre, ik'), og laver motion du synes er sjov, og der passer ind i din hverdag, er der en meget stoerre chance for at du overholder programmet - og at du vil kunne lide det.

    Men du kan jo starte med et standard-program og saa tilpasse det efterhaanden som du traener. Du kan finde alt du har brug for - og mere til - her paa motiononline (Incl. TJ :) ). Det er virkelig et kanon website!

    Og saa ellers held og lykke med det.

    :xmas:

  2. hmm....er det ikke noget med at cola light pga. det sødemiddel der bruges (eller hvad det nu er) har en negativ effekt på forbrændingen ? det synes jeg at jeg har hørt en fugl synge om et eller andet sted....

    En af mine venner fortalte mig at grise (!) nutildags bliver fodret med Aspartam (det kunstige soedestof i Cola Light og de fleste andre light-produkter) fordi det virker meget appetit-fremmende - dvs. grisene spiser mere end de ellers ville have gjort, og vejer mere, hurtigere.

    Nu er jeg jo ikke landmand ;) saa hvad ved jeg - det er hoejst sandsynlig bare en "urban myth" - men det loed ulaekkert nok til at jeg holdt op med at drikke Cola Light. Hvem gider vel blive fedet op i smug?

    (Og nu taber jeg mig saa for foerste gang i aarevis, ioevrigt, saa jeg skal ikke nyde noget af at starte mit forhenvaerende hoeje Cola Light forbrug op igen - why mess with success).

  3. Jeg deltog kort i et andet emne her paa MOL startet af Misspeace, "Stoerre vaegttab", og det fik mig til at taenke over hvad jeg har gjort for at tabe mig. Baade de indlysende ting som at dyrke motion (vaegt-traening, jaaaah!!) og at kontrollere min kost. Men ogsaa andre tricks som maaske virker - og maaske ikke.

    Jeg er interesseret i at hoere hvad folk her paa MOL goer af "uvidenskabelige" ting for at tabe sig!! Maaske var der et par ting jeg og andre kunne bruge. Igen, jeg ved ikke om disse ting har gjort nogensomhelst forskel mens jeg var paa kur, men maaske...

    Anyway...

    1. Jeg drikker MEGET vand hver dag - mindst et par liter. Jeg har altid 2-3 flasker i koeleskabet (bare fyldt fra vandhanen) som jeg "roterer" i loebet af dagen. Det hjaelper til at jeg ikke foeler mig sulten - og i det hele taget giver det mig mere energi. Hvorfor? Aner det ikke.

    2. Jeg spiser en vitaminpille, en fiskeolie-pille og en ekstra calciumpille hver dag. For at vaere sund generelt. Jeg har saa siden laest at fiskeolie er godt hvis man proever at tabe sig. Hvem ved...

    3. Jeg er totalt holdt op med at drikke cola light - som jeg ellers levede af foer.

    4. Hjaelper sandsynligvis kun kvinder: :w00t: Jeg holdt op med at tage p-piller samtidig med jeg startede kur. Af andre grunde, men har saa ogsaa laest siden at oestrogen i p-piller goer det meget svaert at tabe sig. Igen, hvem ved...??

    5. Og saa spiser jeg de fleste dage 1100 cal, og ikke mere. Naar jeg taenker efter. (Undskyld! Og nu over til Zoa :) ). Jeg spiser nogle dage en lavkalorie-is eller lign. (ca. 150 cal) naar jeg foeler trang til noget slik - men kun hvis jeg foeler jeg virkelig har lyst. Hvis jeg ikke har "brug" for isen, spiser jeg den saa heller ikke. (Dvs. jeg spiser daglig egentlig faerre kalorier end jeg foerst sagde – hmm). For dem, der ikke saa det foregaaende emne; desvaerre var det i sidste ende kalorie-taelning der virkede for mig - og saa "stenalderkost".

    6. Jeg gaar (ikke koerer) ned til mit fitnesscenter naar jeg skal vaegt-traene, ca 20-25 minuters rask gaa-tur hver vej. Det tager samme tid som at tage de offentlige, og saa faar jeg noget motion paa vejen. Og saa ligger der en motherfucker af en bakke imellem mit hus og fitness-centret, saa isaer vejen hjem er til at maerke. :chicken:

    7. Jeg spiser mit sidste maaltid midt paa dagen, og et mindre (200 cal) til aftensmad. Paa den maade er jeg ikke over-maet naar jeg gaar i seng - men heller ikke som regel sulten. (og hvis jeg er sulten, kan jeg sagtens finde paa at spise f.eks. et stykke knaekbroed eller frugt).

    Andre tricks? Meninger? Almindelig latterliggoerelse? :argue:

  4. Og for lige at tilfoeje; MOTION hjalp!

    Ingen slankekur uden motion! Bare saa ingen tror jeg anbefaler bare at gaa paa slankekur uden at faa motion. Hvis man goer det, tror jeg ens krop gaar i "betalingsstandsning". ;) Og ens muskler forsvinder. Og man kan spise utrolig lidt, og stadig tage paa! Og man bliver traet og sur og grim og ens post bliver vaek og stueplanterne gaar ud og man bliver uvenner med sine naboer. :)

    Serioest talt; derfor tror jeg ogsaa lige netop vaegttraening er kanon-godt. Men al motion er godt.

  5. Hej Zoa,

    jep, jeg mener om dagen. Jeg ved godt det er lavt, men det var hvad der virkede for mig. Min erfaring var at der 1-2 gange om ugen roeg 100-200 ekstra kalorier paa alligevel (vin, restaurant, foedselsdage), og hvis jeg saa satsede paa at spise 1500 cal - som jeg gjorde i begyndelsen - blev det pludselig = intet vaegttab. (Altsaa 1500 + 200).

    Selvfoelgelig skal folk finde deres eget niveau, deres ligevaegtsindtag. Mit var saa ca. 1200-1300 calorier om dagen hvis jeg skulle tabe mig. Vaegttabs-maessigt blev det til ca. 1 kg per uge, ikke mere. Men jeg har ogsaa SVAERT ved at tabe mig. (saa maaske kan andre tabe sig 1 kg per uge og samtidig spise flere kalorier).

    Det er helt sikkert forskelligt fra person til person. En ting vil jeg dog sige, og det er at hvad der hjalp mig var at taelle kalorier, og vaere rimelig facistisk med at holde mig under et vist antal - i lang tid. Og det var efter i aarevis at have proevet at spise sundt og lytte til min krop eller spise meget protein osv osv. I sidste ende var det stadig, meget til min egen irritation, kalorie-taelning der hjalp. Og at spise mange men smaa maaltider. Og saa at spise fornuftig, normal mad - baade proteiner og kulhydrater, og ikke fedt-fri mad. Eller andre mode-kure.

    Maaske er svaret bare at folk bliver noedt til at bruge trial-and-error for at finde "deres" kalorie-indtags-niveau. (Og ja, 1200 er lavt! Det giver jeg dig ret i).

  6. Hej Misspeace,

    jeg MAATTE bare sende dig et indlaeg - jeg haaber du ser det.

    For jeg har vaeret i PRAECIS samme situation som dig, med baade knae-problemer (bloed brusk - ja, pisseirriterende), og samboende for-tynd kaereste, og laaaaaang tids slankekur der ikke hjalp.

    Her er nogle ting der endelig hjalp mig - jeg tabte 25 kg paa 5 mdr - maaske kan de hjaelpe dig ogsaa. Det her er selvfoelgelig enormt subjektivt, men jeg tabte mig foerst da jeg langt om laenge satte ALT ind paa at tabe mig. Efter at have spildt AAR paa at goere ting 80% rigtigt - det er ikke nok!!.

    1. Du maa planlaegge din mad uden hensyn til din kaereste. Det kan godt virke haardt umiddelbart, men lad ham selv koebe mad dvs. supplere "din" mad op med hvad han ellers vil have. Det er for meget at have ansvaret baade for ens egen "slankekur" og en andens mad - det er svaert og tidskraevende nok at planlaegge for sig selv. (og husk det er midlertidigt).

    2. Planlaeg mad for 2-3 eller flere dage af gangen! Spis lidt (2-300 cal) hver 3-4 time, ialt 5 gange. Eller spis evt. et stoerre (400 cal) maaltid tidligt paa aftenen, hvis du foretraekker det. Men spis ikke mere end 1200-1300 calorier. Proev at finde nogle sunde ting du kan li' at spise, og saa spis "ren mad" - dvs frugt, koed, groentsager - hvad der er nogen der kalder "stenalder-mad". :bigsmile: Og spis sjaeldent (og mindre maengder) "tilberedt" mad, dvs. broed, pasta, sovse osv. Brug masser af krydderier. Men altsaa, det er bare noget der har hjulpet mig, spis hvad der passer dig bedst, saa laenge du ved hvor mange kalorier du indtager hver dag. Og soerg for at faa groentsager.

    3. Dyrk styrketraening! Det hjaelper! Og brug TUNGE vaegte, faa gentagelser (evt. 8) og 3-4 sets af hver oevelse hver gang (evt, 10, 8, 6, 12 gentagelser med variende vaegt). Traen kun de store muskelgrupper (laar, baller, skuldre, etc) og evt. arme (biceps, triceps) - for det er det der giver noget. Lav evt to prgrammer som du veksler imellem, en til overkroppen og en til underkroppen. Soerg for at dyrke konditionstraening ogsaa, evt veksl mellem svoemning, cykel og gaa-ture - og gaa/svoem TIL! Du skal kunne maerke det.

    Traen hver dag hvis du kan - 5 dage serioest, 2 dage mindre serioest, f.eks. gaa en 1/2 time, etc.

    Styrketraening virker virkelig!! Laes artikler om kvinder og styrketraening her paa sitet.

    Mange motionscentre starter folk (laes: piger!) med for mange gentagelser og for lidt belastning. Og ja, saa hjaelper det overhovedet ikke. Du skal virkelig arbejde! (og selvfoelgelig udfoere oevelserne korrekt for at undgaa skader).

    Og hvis du styrker dine laar-muskler, aflaster og hjaelper du dine knae! Dvs. faerre smerter.

    4. Du bliver noedt til at goere det her for fuld kraft! Det er svaert naar man bor sammen med sig kaereste og gaar til fester. Men du kommer til at spilde AAR - jeg spildte 10 aar - hvis du ikke satser alt. Planlaeg evt. at drikke to glas vin til fester. IALT. Det er ca. 200 cal. Regn dem med i dit kalorie-regnskab. Og saa start igen med motion og slankekur naeste morgen. Laer at sige nej til gruppe-pres naar folk (og din kaereste) proever at faa dig til at spise og drikke mere med dem - det er DIG der er for tyk, og dig der kommer til at leve med det bagefter, ikke dem. Alternativet til at gaa paa kur og dyrke motion, er at vaere for tyk og ked af det i fremtiden. Eller at blive tykkere. Tro mig!

    Jeg haaber virkelig du proever nogle af disse ting. Jeg ville oenske jeg havde vidst det her for 10 aar siden. Skriv hvis du har spoergsmaal. Held og lykke!