Johannes De Silentio

Medlemmer
  • Posts

    2
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Johannes De Silentio

  1. Noget, som man vedbliver at tæskes i hovedet med (og som desuden er sandt) er lovprisningen af de rigtig tunge grøntsager i forbindelse med et vægttab. Når du vil tabe dig ret meget, hvad dine indlæg giver indtryk af, er det vigtigt at du spiser forholdsvis meget og frekvent i løbet af dagen. Jeg kan ikke sige, hvor meget det har hjulpet mig her at integrere de grove grøntsager (spidskål, hvidkål, grøntkål, savoykål, broccoli, gulerødder, jordskokker o.a.) - men på en måde, så jeg også kunne spise dem med nogen nydelse. Fx har jeg opfundet denne chili con carne, som får dig til at spise store mængder af gode grøntsager og proteiner samtidigt med, at det smager godt:

    til ca 4-5 portioner, som du kan fryse ned:

    en halv spidskål ell. savoykål (kunsten er at skære det ud i papirstynde skiver, så det ikke 'fylder' for meget i munden)

    en halv aubergine i tern

    to revne gulerødder

    400 gr. (øko) oksekød 3-7%

    1 ds. kidneybønner (som skal i til sidst, så de ikke udkoges helt)

    1 ds. flåede økotomater

    1 ds. tomatpuré (valgfri)

    2 teskefuld rigtig cacao - en god slags

    1/2 - 1 teske spidskommen

    2 fed hvidløg

    1 stort løg

    1 oksebouillonterning

    chili efter smag

    kunsten er at få grøntsagerne i ligeså snart kødet og løget er brunet, så de når at optage mest muligt af den dejlige smag disse afgiver. Lad det stå og hygge sig en god portion tid, inden kidneybønnerne og tomaten kommer i. Når det så kommer i, sammen med spidskommen og andre krydderier, skal det stå på laveste blus i ca 20 min. Cacaoen giver retten lidt fedme og dybde, så synes ikke, du skal undvære den.

    Server med 4% græsk yoghurt ovenpå.

    Har du overvejet at begynde at løbe lidt? Ikke noget overdrevent, bare ad 10 minutter pr. tur de første to uger.

    Held og lykke - det er stærkt, at du gør det!