tikla

Medlemmer
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by tikla

  1. Hvorfor bruge DDV-youghurt, når du kan få noget, der er billigere og med meget mindre fedt? Du skal ikke være bange for, at for meget protein går ud over vægttabet, men en ekstrem kost kun bestående af protein kan have andre kedelige bivirkninger og desuden kan man ikke leve af en sådan kost i længden, det er hverken sundt eller behageligt, og den permanente løsning på vægtproblemer er som bekendt at finde den rette balance mellem indtag og forbrug, så man ikke kommer til at veje for meget.

    Spiser du slet ikke andet end tun og youghurt til aftensmad? Hvad med grøntsager? Hvis du sparer på fedtet (og pengene ved at afstå fra at købe DDV-produkter) så kan du godt spise kulhydrater og tabe dig ved jeg af erfaring. Det ER en fordel at have et forholdsvis højt indtag af protein, men efter et vægttab på nu 36 kg. kan jeg kun sige, at det havde jeg ikke stået igennem på en ekstrem kost, jeg er nødt til at spise både frugt, grøntsager, protein og kulhydrater som brød, pasta, ris og kartofler, hvis jeg skal fortsætte med at holde balancen mellem indtag og forbrug - og jeg har alligevel opnået udmærkede resultater.

  2. Petit'en, mit svar vedr. kulhydrater var ikke specifikt til dig - der var en anden, der hævdede at man skulle droppe alt brød, pasta, sukker osv. og overvejende spise kød og grøntsager, og det har HAM jeg modsagde.

    Men jeg er glad for at høre, at du nu er på rette vej og kan holde sulten fra døren - held og lykke fremover.

    Mht. svaret om frugt, så giver visse frugter mig sultfølelse, andre gør ikke, så dem holder jeg mig til - jeg spiser min. 3-4 frugter om dagen og stadig taber jeg mig.

  3. Det er altså ikke nødvendigt at leve kun af kød og grøntsager for at tabe sig....

    Min kostplan ser nogelunde sådan ud:

    Tidlig morgen (kl. 6.00): Havregrød af 1 dl. havregryn og 2 dl. vand sødet med sødemiddel.

    Senere morgen (kl. 8.00): 50 g. magert grovbrød, 2 skiver magert pålæg

    Endnu senere morgen: (kl. 10-11.00): 50 g. magert grovbrø, 2 skiver magert pålæg

    Frugt ind imellem.

    Frokost: 100 g. 6% oksefars, 1/2 ds. hakket tomat, ca. 100 g. grøntsager efter eget ønske, 1/2 dåse kidneybønner - kogt sammen til noget lignende chili con carne krydret med chile naturligvis

    eller

    omelet af 4 æggehvider, 100 g. kød og grøntsager efter smag - evt. et par skiver mager ost.

    Eftermiddag: Pureret grøntsagssuppe lavet på grøntsager, vand og bouillon evt. tilsat kogte grøntsager. Hvis jeg er ekstra sulten 1 stk. knækbrød eller et par riskiks.

    Aften: 100 g. magert kød (max. 6% fedt) ca. 100 g. fuldkornspasta (tør vægt) eller ca. 300 g. kartofler, ca. 200 g. grøntsager og lidt mager sauce af forskellig art. Nogle aftener står den kun på kød og grøntsager, men ikke ALLE aftener.

    Sen aften: 2 dl. frosne hindbær blendet med 1 dl. Cheasy A38 og sødet med sødemiddel efter behov.

    Dette taber jeg mig af og jeg er kvinde, 165 cm. høj og vejer 63 kg. (skal ned på 58-60 kg.). Jeg træner 2x1-1,5 times konditionstræning og 2xstyrketræning (full-body) pr. uge og prøver dertil at være så aktiv som muligt med gå- og cykelture samt ridning i dagligdagen. Jeg spiser slik i weekenderne (ca. 300 g.), så ovennævnte kostplan bør holde, også uden så meget motion som jeg får - og jeg får da rimeligt mange kulhydrater, men ikke så meget fedt. Jeg bruger en smule til stegning og tager fiskeoliekapsler. Jeg ved godt, at det er oppe tiden at spise meget fedt og få kulhydrater, men jeg kommer til at hungre alt for meget efter kulhydraterne, hvis jeg ikke får dem og jeg har erfaret, at hvis jeg passer på med fedtet, kan jeg tillade mig ret så mange kulhydrater, også de usunde i form af sukker. Dette er ingen opfordring til bare at æde løs, men kan man ikke leve med kosten i længere tid, så holder vægten sig ikke hvor den skal. Slik er ikke sundt, men det er så MIN last - til gengæld rører jeg stort set aldrig alkohol, chips, kager og fed mad. Man kan godt gå 5 kg. ned i vægt på en ekstrem kost, men ikke hvis det som for mig var 40 kg. det drejede sig om, og selvom det kun er 5 kg. så er det stadig en fornuftig politik at omlægge sine kostvaner så man kan holde dem ud i længden, og der er nok ikke mange, der synes, at overvejende kød og grøntsager er rigtig sjovt eller tilfredsstillende i mange år. I princippet kunne jeg også godt spare sovsen og osten væk, men det er nu engang sovs og krydderier, der giver maden forskellig smag, og jeg ved med mig selv, at det er den gode smag, der får mig til at holde ud og holde ved de gode vaner.

  4. Hun skal styrketræne, det er den mest effektive måde at hæve sit stofskifte på - det er jo kun her i de vestlige lande, at stofskiftet med alderen bliver lavere og det skyldes formentlig inaktivitet og dermed tab af muskelmasse. Hvis hun sætter sit kalorieindtag yderligere ned, så bliver hendes muskelmasse endnu mindre = endnu lavere stofskifte = endne større fedtmasse.

    Hun KUNNE også få målt sit stofskifte, er DER jo nogen, der har lavt stofskifte, og det er ikke meget hun spiser - heller ikke selvom hun får noget mere fedende et par gange om ugen.

  5. I denne artikel fra Netdoktor står der, at det er ganske normalt at man får hovedpine, hvis man ophører med at drikke kaffe.

    Det er også min egen erfaring, løsningen er enten at stå det igennem eller langsomt at trappe mængden ned til 0 over et par uger. Jeg anbefaler sidstnævnte, da det kan give en uudholdelig hovedpine og utilpashed at holde op fra den ene dag til den anden.

  6. Jeg har nøjagtigt samme problemer med sult og mavesyre. Jeg har kæmpet og racet imod denne (falske) sultfølelse, som har været den største hindring under det store vægttab, jeg har gennemgået. Jeg har også specielt mange problemer med æbler og rå gulerødder - og så rugbrød. Jeg får halsbrand og sultfølelse af disse madvarer.

    Jeg har prøvet en masse - herunder diverse naturprodukter mod den ene og den anden form for mave- og fordøjelsesproblemer uden held. Jeg har spist proteinrigt og kulhydratrigt, jeg har undgået gær og mælk og hvedemel og afprøvet div. andre mere eller mindre gode råd - og ikke en pind har det hjulpet.

    Men hvad der til gengæld HAR hjulpet har været at disciplinere mig selv til at tygge maden frem for at sluge den - dvs. VIRKELIG gennemtygge AL mad - gerne op til 50 gange (afhængig af madens art, selvfølgelig) før jeg synker det. Du skal være helt konsekvent med det - så hjælper det i løbet af 1 uges tid, vil jeg gætte på. Et simpelt, men effektivt slankeråd (og jeg har tabt 35 kg. gennem de seneste 16-17 mdr.). Tygger jeg maden ordentligt, kan jeg endda spise et æble engang imellem og endda også en smule gulerodssalat. Rugbrød bliver dog ved med at være et problem, så det undgår jeg i reglen selvom jeg gerne ville have det. En anden positiv bivirkning ved at tygge maden ordentligt er, at man føler, at man får meget mere mad, end hvis man sluger maden.

    Dertil synes jeg også, at du spiser for lidt. Du skal hellere lade dit vægttab tage lidt længere tid, så du grundlægger nogle kostvaner, du senere kan holde ved. Du mister også for meget muskelmasse ved at tabe dig for hurtigt. 1/2 - 1 kg. pr. uge er passende - IKKE mere. Jeg selv spiser primært tilberedte grøntsager grundet maveproblemerne, jeg spiser 6 gange om dagen, og spiser lidt, når jeg er sulten og stopper med at spise, når jeg ikke længere føler mig sulten - også selvom jeg ikke har spist hele portionen. Dertil holder jeg nøje regnskab med, hvor meget jeg spiser, så jeg holder mig indenfor den mængde, der får mig til at tabe mig - og snart skal jeg søreme have mere mad, da jeg er ved at nå min ønskevægt.

  7. Nu er jeg ganske vist gammel (over 30) så jeg er vel slet ikke kompetent til at lade mine leverplettede hænder skrive indlæg - men nu gør jeg det alligevel.

    Det drejer sig ikke om, hvor vidt man fortæller det eller ej, det drejer sig om, at man er FAST besluttet på at gennemføre projektet. Er man selv besluttet på det, så accepterer omgivelserne dét, men så snart man selv vakler, så bliver det opfattet, og alle de kloge hoveder på +100 kg. kommer med deres fantastiske råd som man tydeligt ser har virket så godt på dem selv - hvilket man evt. kan kommentere, hvis de kommer for godt i gang. Man kan også invitere dem med på næste 50 km. cykeltur eller invitere dem med i motionscentret, så bliver de så stille og spiser bare deres flæskesteg uden flere kommentarer.

    Det er ens egen motivation og ikke omgivelsernes mere eller mindre heldige bemærkninger (som man alligevel aldrig bliver fri for) der skal ses på, når man ind imellem vakler. Hvis det er mange kg. man skal skille sig af med, så vil man alligevel ikke kunne skjule det for omgivelserne. Jeg er ved afslutningen af et stort vægttab (-35 kg. pt.) og jeg har været nødt til at fortælle mine omgivelser om det da jeg har lavet om på en masse vaner, fx. medbringer jeg både morgenmad og frokost hjemmefra, selvom jeg har adgang til en udmærket (men alt for fed) kantine, jeg kan finde på at medbringe egen mad eller egen kage til arrangementer - og man skal også være ualmindeligt svagt opfattende, hvis man ikke opdager at en person på 165 cm. taber sig 35 kg.

    Jeg har ikke været fri for ubehagelige/uheldige bemærkninger - ALTID kommer de fra overvægtige, misundelige personer der bare ikke kan lade være med at kommentere det, jeg putter i munden, hvad enten det så er fedt, sødt, surt, salt eller bittert - men de positive kommentarer er så afgjort i overtal og så må man huske på dem frem for de sure opstød - det er i den sidste ende alene en selv, der bestemmer udfaldet af projektet - der er ikke andre, der hverken kan gøre arbejdet eller forhindre ens vægttab!

  8. Jo, selvfølgelig vil jeg da fortælle lidt om, hvordan jeg har spist under vægttabet:

    Morgen/formiddag:

    Havregrød af 1 dl. havregryn, 2 dl. vand

    Hjemmebagt grovbolle 120 g.

    Ca. 30 g. mager ost

    Frugt

    Frokost:

    Chili con carne bestående af:

    100 g. mager oksefars

    1/2 ds. kidney-bønner

    Ca. 150-200 g. grøntsager

    Hakkede tomater

    Eller

    Omelet bestående af:

    4 æggehvider

    100 g. magert kød

    Ca. 150-200 grøntsager

    30 g. mager ost

    Eller

    Gulerodssuppe med 150 g. kyllingekød

    Grøntsager i suppen

    Mellemmåltid eftermiddag:

    Grøntsagssuppe bestående af purerede grøntsager, bouillon, krydderier

    eller

    2 dl. Cheasy youghurt med frugt, varianterne med sødemiddel.

    Eller kanelknækbrød og frugt

    Aftensmad:

    100 -200 g. magert kød/fisk

    3-4 gange pr. uge Kartofler eller fuldkornspasta, ca. 200-250 g. (kartofler størst portion) eller ris 150 g. (Kun 100 g. kød når jeg spiser kartofler/pasta/ris til).

    Ca. 150-250 g. grøntsager

    Mager sauce (soyasauce, sød chilisauce, Cheasy færdig-saucer, sur-sød sauce o.lign).

    Mellemmåltid aften:

    Hindbæris lavet af 2 dl. frosne hindbær blendet med 1 dl. youghurt naturel 0,1% og sødet med sødemiddel eller 1 müsli-bar eller youghurt-smoothie af 2 dl. youghurt 0,1% og frugt.

    Jeg har varieret kosten noget gennem perioden. Ovenstående er min kost pt. - da jeg vejede mere spiste jeg lidt mere - fx. 2 magre frikadeller til mellemmåltid om eftermiddagen. Jeg har også i perioder haft udskiftet halvdelen af formiddagsbollen med youghurt, men brødet mætter bedre. Jeg spiste også på det tidspunkt kulhydrater de fleste aftener.

    Jeg spiser slik i weekenderne, og har også en bestemt kage, som består af 50% gulerod, som jeg ofte bager og spiser med velbehag (i beherskede mængder). Der har også været plads til at spise ekstra ved særlige lejligheder. Jeg har hele tiden fået plads til en enkelt fredagsøl inden fyraften fredag og nogle sodavandsis i løbet af både forrige og denne sommer har der også været plads til.

    Fra 100 kg. - 80 kg. motionerede jeg primært ved at gå ture, derefter meldte jeg mig ind i et motionscenter og har derefter trænet som nu - 2x styrketræning pr. uge og 2x konditionstræning pr. uge samt nogle hunde-lufte-ture og ridning og hvad nu ellers hestehold medfører af fysisk arbejde.

    Det er ganske vist ikke så populært herinde, men nu vover jeg alligevel at skrive det: Jeg har gået hos- og fulgt WeightWatchers program igennem hele vægttabet - det har været en stor hjælp for mig at skulle stå til regnskab på vægten hver uge og i betragtning af alle de kg. jeg skulle af med, så tror jeg, at det havde været meget svært uden en eller anden form for "gruppepres" og den "konkurrence" der er imellem deltagerne på sådan et vægthold har også være ansporende for mig - jeg kan nemlig godt lide at føre konkurrencer. Ellers vil jeg generelt sige, at det har været let at komme af med de kg. - det har ikke kostet så meget i sult og afsavn, det der har "kostet" har været at skulle lave varm mad hver dag i stedet for at hente det på den lokale pizza-bar 3 gange om ugen, og at skulle have disciplin til at få lavet frokost til medbringelse (har heldigvis adgang til mikrobølgeovn på arbejde, hvilket gør varm mad til en mulighed) hver eneste dag. At spise kantinemaden har været umuligt for mig. Bemærk venligst, at jeg næsten ikke spiser salat som jeg synes er kedsommeligt, ensformigt og ikke-mættende. Og så skulle jeg selvfølgelig vænne mig til at motionere regelmæssigt.

    Hilsen Tina

  9. Du kan let bytte cyklingen ud med andre former for konditionstræning - fx. løb, svømning, roning, rulleskøjteløb eller hvad du nu kan komme i tanke om. Hvis cyklingen keder dig kunne du også se i helt andre retninger i form af noget holdsport, hvor du ikke altid er alene om træningen.

    Du vil kun få fordele af det - jo mere alsidigt man bruger kroppen, jo bedre fungerer den. Eneste negative konsekvens vil være, at dine cykeltider (som du måske slet ikke bekymrer dig om) vil forbedres mindre. Hvis du kun dyrker én sportsgren, så vil du i denne blive meget effektiv, dyrker du flere, så vil du ikke blive ligeså specialiseret, og dermed ikke opnå samme effektivitet i hver af dem - til gengæld er det sjovere og kroppen har bedre af det. Man undgår skader fra ensidig belastning (men måske risikerer man andre skader ved udførsel af ukendte sportsgrene).

    Når dit hovedformål er vægttab, så er det allervigtigst, at du synes om træningen, så du ikke holder op med at træne på et tidspunkt fordi det bliver for kedeligt. Alt hvad du synes om og har let ved at få gennemført er det rigtige, også selvom noget af det måske forbrænder mindre end andet.

    Jeg varierer selv min konditionstræning en del over året - om sommeren cykler jeg meget, om vinteren går jeg til flere aerobic- eller spinningtimer eller bruger motionscentres cardio-maskiner. Hvis jeg føler mig særligt ugidelig, så går jeg bare en tur med hunden, og får så alligevel motioneret noget.

    Jeg vil ikke sige, at et pulsur er NØDVENDIGT, men jeg bruger nu mit meget, netop for at kunne registrere om jeg træner ved den rigtige intensitet. Især ved indendørs træning skal man være lidt efter sig selv for at få pulsen højt nok op, når jeg cykler ude på landevejene, så har jeg vha. samme pulsur konstateret, at min puls er 10-15 slag højere pr. minut end ved indendørs træning uden at jeg egentlig synes, jeg arbejder hårdere.

  10. Jeg har selv slidgigt i knæene pga. tidligere overvægt.

    Jeg kan heller ikke løbe, men jeg kan cykle - både spinning og alm. cykling, cykler ca. 80 km. om ugen med gennemsnitsfart ca. 24. kmt. i på vejene eller 30 kmt. på motionscykel. Når hun cykler skal hun cykle i lave gear og træde hurtigt rundt. Det skåner knæene og giver god kondition (men er hårdt i starten). Jeg styrketræner også 2x pr. uge. Jeg kører et rimeligt normalt program, men har problemer med visse øvelser, fx. lunges mens squats ikke generer knæende - det er individuelt hvad man kan og ikke kan, men alt, hvad der ikke gør ondt under udførelsen må udføres (ifølge "min" fys.).

    Jeg kan også powerwalke og deltage i aerobic på trampolin, men stavgang er knæene ikke meget for. Step-maskinen går også an i begrænset omfang, mens løbebåndet ikke er godt for knæene, hvorimod Rotex-maskine kan bruges. Aerobic på trampolin er absolut nr. 1, det generer overhovedet ikke knæene.

    Hun er nødt til at prøve, hvad hun kan - jeg kan sagtens være veltrænet selvom jeg har knæproblemer.

    Jeg bruger også armcyklen i håb om, at den kan fjerne min tendens til at få hold i nakken fra tid til anden. At bruge den er konditionstræning som at cykle, så hvis man cykler hårdt nok til at få pulsen op på samme niveau, som ved alm. cykling, så burde man også forbrænde samme antal kcal.

    Lange gåture er heller ikke det værste man har.

    Tager hun glucosamin og MSM? Det burde hun, det hjælper.

  11. Jeg har lige købt en Tanita 576 vægt/fedtprocentsmåler. Fedtprocentsmåleren har jeg ikke kontrolleret imod andre fedtprocentsmålere, men jeg har testet vægten imod motionscentrets dyre Tanita-vægt - de viser akkurat samme vægt.

    Jeg og min mand har testet vægten ved at veje os mange gange efter hinanden, den vejer det samme hver gang - men den er selvfølgelig også helt ny stadig.

    Den koster 499 hos Maxim.dk og ankommer dagen efter bestilling.

  12. Jeg tror da heller ikke, det er spild af tid at træne, men måske spild af tid at styrketræne hvis jeg alligevel ikke får kalorier nok.

    Jeg vil stadig gerne have svar på det for mig vigtigste spørgsmål: Er det muligt at forsøge sin muskelmasse uden samtidig at tage på i fedt eller er det spild af tid at forsøge?

    Hvis det er muligt hvordan skal det så gøres?

  13. Jeg vil gerne advare om, at dette bliver et længere indlæg.

    Jeg har igennem de seneste 16 mdr. tabt 36 kg. og er nu snart på min normalvægt. Jeg har igennem 10 måneder styrketrænet 2 gange om ugen og konditionstrænet 2 gange pr. uge og jeg synes selv, at træningen giver resultater dels i form af en god kondition og dels i form af muskelmarkeringer, som jeg aldrig har set før - så vidt jeg husker, men jeg har været overvægtig i en del år, så måske jeg husker forkert? Jeg må lige oplyse, at jeg er kvinde.

    Hidtil har jeg styrketrænet i den tro, at det ville hjælpe til at bibeholde min muskelmasse og til at forøge den selvfølgelig, men pludselig er jeg blevet i tvivl om, hvorvidt jeg egentlig bare bedrager mig selv og spilder tiden? Mine bekymringer er opstået fordi jeg snart skal til at holde vægten (har dog stadig et par generende deller tilbage). Jeg har forstået det sådan, at man ikke kan forøge sin muskelmasse, hvis man er i kalorieunderskud, og da jeg har været det hele tiden, så er de muskelmarkeringer jeg bilder mig ind at kunne se måske rent selvbedrag?

    Samtidig har jeg forstået det sådan, at hvis man gerne vil forøge sin muskelmasse så er man nødt til at være i kalorieoverskud - og jeg vil gerne forøge min muskelmasse når jeg er færdig med vægttabet, dels for at gøre min krop mere harmonisk og muskuløs at se på og dels for at øge min forbrænding - men jeg er jo ikke interesseret i at tage det fedt på igen som jeg lige har brugt så meget energi på at komme af med.

    Kan det virkelig ikke lade sig gøre at forøge sin muskelmasse uden samtidig at forøge sin fedtprocent og kan det reelt slet ikke lade sig gøre at øge sin muskelstyrke (bortset fra en vis tilpasning som vel MÅ ske under øvelserne) når man er i kalorieunderskud?

    I så fald kunne jeg jo ligeså godt begynde at konditionstræne 4 gange pr. uge og glemme alt om styrketræningen indtil min fedtprocent er som ønsket - og derefter så kan jeg begynde at tage på igen, hvis jeg vil have nogen effekt af styrketræningen eller hvad?

    Hvis det er muligt at få gavn af styrketræning uden at tage på i fedt, hvordan skal det så gøres? Ved et konstant kalorieindtag svarende til forbruget eller måske ved, at man i korteret perioder spiser hhv. flere og færre kalorier?

    Jeg vil lige bemærke, at selvom jeg er kvinde, så har jeg faktisk ikke noget imod, at det kan ses, at jeg træner - og med 2 gange styrketræning pr. uge, så der nok næppe nogen som helst risiko for, at mine muskler skulle blive FOR store. Jeg vil også lige tilføje, at jeg i mit træningsprogram typisk kører 3x8 gentagelser for hver øvelse med så stor vægt som overhovedet muligt og at jeg kender til vigtigheden af at indtage tilstrækkeligt med protein.

    Jeg håber at nogen vil give sig tid til en uddybende forklaring.

  14. k-1000 du er galt på den når du mener, at centertræning ikke duer til vægttab. Jeg går ud fra, at du mener styrketræning.

    Beregner man kalorieforbruget i den tid man træner, så forbrænder man på en time flere kcal. ved konditionstræning som cykling og løb end på en times styrketræning.

    MEN der er højere efterforbrænding efter styrketræning OG en stor muskelmasse giver en permanent højere forbrænding hele døgnet så længe muskelmassen vedligeholdes.

    Derfor er der god fornuft i at styrketræning under vægttab. Det allerbedste er selvfølgelig både at styrketræne og konditionstræne.

  15. Du må først og fremmest finde ud af, om det er fedt eller løs hud, du har problemer med.

    Hvis det er fedt, så tror jeg der er gode chancer for at komme af med det ved at fortsætte med at få din fedtprocent ned kombineret med styrketræning. Det vil givetvis tage noget tid, og målet er ikke, at du skal veje mindre, men at du skal være fastere.

    Er det huden er der kun et at gøre - at få den overflødige hud fjernet eller at leve med det, dog kunne jeg også godt forestille mig, at huden trækker sig mere sammen over et halvt års tid.

    Jeg har selv tabt 34-35 kg. gennem godt et år og jeg har også overvejelser om mine lår - de er nemlig ikke nær så faste, som jeg ønsker mig, og da der er hormonelle årsager til, at kvinder har fedt på lårene, kan det være meget svært at komme af med fedtet. Men på den anden side siges det, at fedtet bare kommer igen, selvom man får en fedtsugning og så er man jo lige vidt - og jeg gad da også godt at vide, om det er muligt at få velformede lår eller om man må leve med dem som de er?

    Mit problem er ikke huden men fedtet under huden.

  16. Ja, man ligner noget der er løgn både når man powerwalker og går med stave - jeg praktiserer det om morgenen mellem kl. 05.00 og 05.30 - der møder jeg MEGET sjældent nogen som helst - og hundene er ligeglade.

    Jeg er hverken gammel eller affældig, bruger det bare til at få lidt ekstra forbrændt på gåturen, når jeg nu ikke kan løbe pga. knæene.

  17. Jeg går "nordic walking" i stedet for at løbe - årsagen er, at jeg har slidgigt i knæene grundet tidligere overvægt og derfor får knæsmerter efter kort tids løb - kunne jeg løbe ville jeg gøre det. Jeg har også prøvet powerwalking som er en meget unaturlig og ikke særlig behagelig gangart.