Don Nors

Medlemmer
  • Posts

    1,388
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by Don Nors

  1. 100 % klar

    Sidste år generede QB jo 1 point per 10 yards istedet for default 25 yards. synes måske 10 gjorde at QB blev lidt for afgørende i nogle kampe. for mig behøver vi ikke bruge 25 yards men man kunne måske øget tallet til 15 eller 20 yards og så evt. adde bonuser for +300 og +400 yards/kamp lige som man også kunne adde bonus til RBs med +100 og +200 yards i en kamp.

  2. Dagens træning: Spinning (lygten, NV)

    kunne tydeligt mærke at jeg var bombet i ryggen så var lidt spændt på hvordan timen ville gå idag. af en eller anden grund var temperaturen og så lige lidt højere idag så jeg forventede ikke den helt store præstation. den kom heller ikke men synes stadig jeg fik arbejdet udemærket. det spøjse var at jeg virkelig kunne mærke jeg brugte mave musklerne mere end normalt. det fik min vejrtrækning til at blive lidt mere beværet.

    til slut i timen fik jeg givet den rimelig godt med gas hvor vi kørte

    2min siddende dobbelt takt (fuld gas)

    2min stående enkelt takt

    2min siddende dobbelt takt (fuld gas)

    2min stående enkelt takt - døde lidt til sidst

    alt i alt en fin træning efter omstændighederne. meget høj gennemsnitspuls men det skyldes nok varmen. på torsdag er det årets første fodboldstræning :4thumbup:

    post-3619-005942600 1300827938_thumb.png

  3. att: Cykologen

    Fitnessworld operer sådan set også med en også med en 10 trins skala fordi inkrementet er 0.5 så du fx kan gå fra 3 til 3.5 :smile: - i praksis bruges dog næsten kun 3, 3.5 og 4 - jeg har fx ihvertfald aldrig hørt instruktøren sige at målet for de næste 2 minutter er 1.5 :bigsmile:

    er ikke helt sikker på de betyder så meget om der er fem eller ti trin - hvem kan fx distingvere mellem 6 og 7 på en 10 skala? jeg ved ihvertfald ikke hvor meget jeg skal øge intensiteten når jeg skal gå fra 3 til 3.5. jeg ser som regel fuldstændig bort fra den og lytter istedet til hvor længe jeg skal holde intensiteten og hvordan sættet er bygget op og så disponerer efter det :smile:

    att: Gregers

    Så tror jeg du har været uheldig - klart de fleste intruktøre jeg har kørt med fortæller om hele timen. men ellers kan man jo altid lige snakke med instruktøren efter timen - de er som regel ivrige efter at få feedback :cool:

  4. havde en rigtig lorte da på kontoret så besluttede mig for at uanset hvordan benene føltes skulle den havde fuld kaffe hele vejen igennem.

    Dagens træning: Spinning (lygten, NV - Fatburner)

    Panduro kunne ikke have timen idag da han var til personale møde men han havde fået han kamerat og discipel til at tage timen så det lovede godt. og da han så smed de berømte 30min rock mix på vidste jeg at jeg nok skulle ende helt i hegnet :4thumbup:

    sættet varede godt 29min men en enkelt lille mini break til sidst. en del rimelig tung hurtig stående enkelt takt hvilket passer godt til mig. allerede efter 10min begyndte jeg virkelig at presse mig og det er ret overrasket over at jeg kunne holde dampen oppe næste 20min. men bagefter var jeg så også godt ristet.

    næste sæt var 9min stående enkelt takt med stående accelerationer en gang imellem - omg det holdt hårdt :devil::laugh:

    alt i alt fik jeg presset 14:21min over 90% HRR ind hvilket jeg er rigtig godt tilfreds med især fordi en del af tiden ligger inde midt i passet.

    post-3619-042070700 1300397859_thumb.png

  5. Dagens træning: Spinning (lygten, NV)

    god time hvor jeg fik givet den rigtig godt gas. især de to første sæt synes jeg at jeg pressede mig selv. det første sæt var tung stående og siddende enkelt takt. andet sæt var virkeligt dræber:

    3x45sec siddende dobbelt takt + 15sec stående dobbeltakt

    3x40sec siddende dobbelt takt + 20sec stående dobbeltakt

    3x35sec siddende dobbelt takt + 25sec stående dobbeltakt

    som man kan se er der 9 ret karakteristiske bump i min pulskurve der viser de stående dele :devil: - super fedt sæt :devil: :devil: :devil:

    resten af timen var jeg noget bombet men kom tilbage til slut og gav den igen gas med stående acceleration i omkvædet

    post-3619-073236700 1300226700_thumb.png

  6. att: Arne

    helt enig i at watt måler ville være rigtig fedt!

    Til "almindelige" motionister plejer jeg at sige at de hvis de træner 3-4 gange i ugen skal holde sig på et snit omkring 70-75% af pulsreserven de 2-3 gange

    Det er lige præis den slags anbefalinger jeg synes kunne være rare at have. jeg er godt klar over at det sikkert afhænger meget af træningserfaring, alder, kost osv. men det samme kan man vel sige om løb hvor tommelfinger regler som fx "max 10% øgning i distance per uge", "distance før intensitet" og "deload omkring hver 4.uge" såvidt jeg kan se er ret udbredte :smile:

    meget sjovt du nævner fat burner timer for det er faktisk dem jeg tit synes er de hårdeste. jeg kan godt holde til at komme op og peake en gang eller to under en time men de der time hvor man nærmest konstant, dvs meget lidt pause, skal holde en god intensitet dræber mig godt nok :devil:

    pt. prøver jeg at forholde mig til hvor lang tid jeg har holdt mig i forskellige HRR% zoner og om jeg udfra det kan planlægge lidt hvor meget jeg skal dreje på modstanden. men jeg er nybegynder og i starten synes jeg det går ret stærk med at forbedre formen. når udviklinger falder lidt kan det være det bliver lidt lettere at etablere nogle grove retningslinier :smile:

    vil helt sikkert også tage din anbefaling med in selvom jeg sigter efter to spinning timer og ca. 1½ vægttræningspas :smile:

  7. mange tak for svarene

    att: Rumlepot

    Den skala - fra 1 til 5 - er den som også bruges i fitnessworld og som jeg ikke er så begejstret for :blush:

    alene høj musik kan synes jeg kan flytte tærsklen for hvad der er zone 3 og hvad der er zone 4. derudover er det også langt mere motiverende at have noget objevtivt at forholde sig til - hvor lang tid kan jeg holde intensiteten over 90% af HRR fx eller se om man over tid kan forbedre gennemsnits intensitet. også selvom intensiteterne måske er bestemt med en god sjat usikkerhed

    blot at notere at man kørte en del i zone 3 og 4 i logbogen er ikke helt lige så sjovt

    god pointe med cardiovascular drift :smile:

    att: Kermit

    Jeg kan sagtens se dit dit argument med at man fristes til at tro man producere flere watt sidst i time selvom pulsforøgelsen i virkelig skyldes dehydrering, varme etc.. Men mit spørgsmål gik jo som sådan ud på hvor meget arbejdet taksere på kroppen - watt productionen er jo ikke så vigtig på en spinning cykel

    Jeg tænker at det formentlig taksere temmelig meget sidst i timen at holde et godt tråd netop fordi man er dehydreret og træt. det er vel også hårdere og mere takserende for en cykelrytter at holde et givent tempo hjem hvor man er træt end ud hvor man er frisk. derfor overvejede om man ikke kunne sætte nogle grovkornede retningslinier op for hvor meget det er klogt at presse sig hver gang hvis man ikke er er interesseret i at deloade hver anden uge :tongue:

  8. Hej allesammen

    Som nybegynder har jeg tit spekuleret i hvor hæårdt man skal presse sig til spinning for at få de optimale ud af sin træning. mere specifikt tænker jeg om de kræver for meget restitution bagefter at mase sig helt op i det røde felt hver eneste gang - lidt ligesom forced reps og failure for vægttræning. Personligt synes jeg det er det helt klart fedeste at give den godt med gas men der skal ikke mange træninger til før jeg synes min præstationsevne falder ret drastisk.

    som regel for man jo vejledende intensitets angivelser fra spinning instruktøren men de er jo baseret på en eller anden for for ratings of perceived exertion fx hvor 1 er let og 5 er næsten ulidelig hårdt. synes det er lidt svært at bruge det er meget forskelligt hvad folk fx opfatter ved "meget hård" - det ville være betydelige lettere at rette sig efter nogle grovkornede retningslinier som fx max 10% af tiden over 90% HRR ved en times spinning for en nybegynder :smile:

    derfor tænkte jeg om der måske var nogle mere erfarne spinnere eller cykelrytter der har nogle god råd til hvor meget man typisk bør presse sig for ikke at skulle deloade for hurtigt :smile:

  9. spinning timen idag var faktisk oprindeligt aflyst pga strømbrud. men strømmen kom tilbage så fik kørt alligevel. men den oprindelige instruktør kunne de ikke få fat på så ham der lige havde haft to timer nappede en til :blink::bigsmile::devil:

    Dagens træning: Spinning (lygten, NV - Fatburner)

    efter opvarmningen kom der et sær bestående af 15min stående - 2min enkelttakt + 1 min hurtigere x 5 - som trak tænder ud. derefter kom der 2 "pyramide" sæt hvor vi de første 4 min øgede belastningen og sænkede tempoet lidt og de sidste 4 modsat. sluttede af med 5 stående spurgte som fremgår ret tydeligt af min puls kurve :w00t:

    rigtig god time rent sæt mæssigt men musik var ikke prangende - men instruktøren havde jo heller ikke haft en chance for at forberede sig. de sidst kunne man godt se han var presset men tre timer er også unreal :devil:

    post-3619-008410400 1299792475_thumb.png

  10. aflyste træningen i torsdag for lige at få en hvile dag men skulle have været afsted søndag. det kom jeg dog ikke så idag var første træning i en hel uge

    Dagens træning: Spinning (lygten, NV)

    god time med såkaldte "dragons" hvilket vil sige sæt af intervaller af 45sek med 15sek pause. fungerede rigtig godt til mig og især stående synes jeg at jeg efterhånden er blevet god til at køre med rigtig god belastning. den første var stående acceleration men det andet sæt var siddende og sidste sæt var mere tungt tråd.

    post-3619-051798100 1299620547_thumb.png

  11. Dagens træning: Spinning (lygten, NV)

    der var helt udsolgt idag. selvom pulsen kom lidt op enkelte gange følte jeg mig helt smadret igennem hele træningen :chicken:

    der var ellers et rigtig god sæt med 3min siddende acceleration, 2min stående tungt, 2min siddende acceleration, 1min stående tungt hvor der kom godt med heavy på bla. master of puppets - men jeg havde ikke benene idag.

    post-3619-073953000 1299009499_thumb.png

  12. Dagens træning: Spinning (lygten, NV - Fatburner)

    var godt banket efter tirsdagen træning så var lidt skeptisk om jeg kunne fyre endnu et godt pas af men det gik fint

    efter en god opvarmning kom der et stykke med stående hurtigt enkelt takt i 6 min, sidden hurtigt enkelt takt i 6min og så dobbelt takt i omkring 6min - hold kæft det hev tænder ud :crazy:

    benene syrede helt til under dobbelt takten og fik også en enkelt krampe trækning :laugh:

    derfra var sættene mere blandet og til slut blev der kørt stående acceleration hvilket altid får pulsen helt op at ringe. jeg kunne ikke hamre helt igennem men jeg det forbentede jeg heller ikke.

    alt i alt endnu en god træning

    post-3619-052889100 1298583237_thumb.png

  13. Dagens træning: Spinning (lygten, NV)

    Super god time med korte sæt soom passer mig rigtig godt. Efter en opvarmning på omrking 14 minutter kørte vi tre sæt af 7min og et på 9min. de to første var med høj hastighed stående og sidden i starten og sluttede af med ståunge tung klatren. I det sidste 7min sæt var der en 3min siddende dobbelttakt der pressede mig rigtig godt. 9min sættet sluttede af med Gardens tale stående hvor jeg bankede helt igennem. Følte mig 100% ovenpå - jeg kunne virkelig blive ved med at pumpe. Det føltes mega fedt. Weekenden brugte jeg på at hælde massere af mad ned og virkelig slappe af. kan godt være jeg har haft noget træthed siddende for jeg var virkelig flyvende idag :4thumbup:

    post-3619-080699900 1298412336_thumb.png

  14. var ret flad idag og den eneste grund til jeg kom afsted var at det var for sent at melde sig fra - så det er fandme vigtigt jeg får meldt mig til træningerne da det sørger for at jeg kommer afsted :cool:

    Dagens træning: Crossfit i Base Camp

    Opvarmning

    9 runder med

    10 singles med shippertov

    10 kettle bells 12kg

    WOD

    09 - 15 - 21 Squat med kettlerbells(12kg i hver arm)

    20 - 20 - 20 Push Ups

    21 - 15 - 09 Pull Ups (m. grøn band)

    det tog 9:07min hvilket ikke var en af de bedste tider. jeg skal til at træne noget mere guns for der er jeg godt nok svag. de er helt færdige af pull ups hver gang og det var det eneste sted jeg for blev nød til at tage lange pauser.

    rigtig god WOD - rigtig rigtig god faktisk. total ynglings WOD. ikke nogle komplicerede øvelse man køre med forkert teknik eller VL-ting der gør ondt i håndledende - bare komprimeret intensitet. BOOM!

    Bonus WOD

    AMRAP 10min

    7 T2B/K2E (T2B kan jeg ikke køre så det blev K2E)

    7 Burbees (jeg dør så meget af den)

    7 Single arm kettle bell swings (12kg)

    lidt over 5 runder. der var udsolgt og jeg bliver aldrig god til burbees :chicken: :chicken: :chicken:

    Rigtig glad for at jeg kom afsted. nogle gange handler det fandme og bare lige at samle sig selv op og så gå hårdt.

  15. att: Prehn

    Det kommer nok ikke til at ske foreløbig - er blevet ret glad for cardio og jeg skal helt klart forbi en fys før jeg kan begynde at bænke tungt igen. :smile:

    Dagens Træning: Spinning (lygten, NV - Fatburner)

    Ikke helt så tought som sidste gang men det var også en vikar som ikke havde prøvet det før. passer mig udemærket med en lidt lettere pass inden næste torsdag. Efter opvarmningen kørte et forløb på 30min igen der så sådan ud

    5min siddende enkelt takt

    Hurtigere enkelt takt: 45sec siddende + 15sec stående - 30sec siddende + 30sec stående - 15sec siddende + 45sec stående - 5 sec siddende + 55sec stående.

    5min stående enkelt takt (ned i tempo igen)

    Endnu hurtigere enkelt takt: samme som første interval sæt

    5min siddende enkelt takt (ned i tempo igen)

    Hurtigste enkelt takt: samme som første interval sæt - intensitet lidt ned

    5min stående enkelt takt (ned i tempo igen og på med belastning)

    De sidste 5 min stående var godt nok hårde. den stående hurtigste enkelt takt var virkelig hård og jeg har overskud til at fyre godt op for belastningen på de sidste 5 min hvilket også gav omkring 7min med omkring 91% intensitet :devil:

    ganske fin træning for klamperne for første gang ikke drillede så meget

    post-3619-023948200 1297978105_thumb.png

  16. Har lidt travlt med specialet for tiden så var ikke så oplagt. og da jeg så igen igen havde problemer med klamperne - denne gang nye jeg har købt til 99kr - røg jeg lidt ned i et hul. Jeg blev nød til at skifte cykel da jeg ikke kunne klikke i på den ene cykel - men den ved sidden virdede formentlig fordi den ikke havde helt de samme pedaler på. men istedet for at tage mig tid til at få indstillet den helt rigtig skyndte jeg mig hvilket gjorde jeg ikke sad helt rigtigt :nonono:

    Dagens træning: Spinning (lygten, NV)

    Som nævnt missede jeg store dele af opvarmingen pga. problemer med klamperne så kom lidt pludseligt ind og var ikke helt varm da passet for alvor gik igang. der var dog et 3 sæts forløb hvor jeg i sidste sæt med 3min stående dobbelttagt hvor jeg godt nok fik banket pulsen helt op i det røde felt :devil:

    har sat max pulsen til 193 og jeg tror det nok skal passe. jeg var helt frisk og gav den maks gas og kunne lige banke den op på 192.

    ok pas efter omstændighederne. men er fandme ved at være godt træt af klampe-problemer

    post-3619-061503100 1297803085_thumb.png

  17. får ikke trænet i weekenden så tog til spinning idag.

    Dagens træning: spinning (lygten, NV) - fatburne pass

    Havde lidt på forhånd regnet med at det ville handle om at sidde en ret behagelig "fedt forbrændingszone" - boy, was i wrong :bigsmile:

    idag var uden sammenligning det absolut hårdeste spinningpas jeg har været til. den var delt op i to forløb - et 30min og et 18min og resten var så opvarmning og en kort pause efter de 30min. De 30min var godt nok sindsyg hårde. instruktøren var rigtig god til at presse os og musikken var rigtig god. der var ikke så meget acceleration men en hel del stående og siddende enkelt takt med god belastning på. efter de 30 min var jeg presset til mit aller yderste - kan ikke huske at jeg før har været så presset :devil:

    anden del kunne jeg slet ikke holde intensitet men formåede dog at give den tilstrækkelig gas til at holde pulsen oppe.

    det dræber mig virkelig at der ikke er pauser - er helt sikkert klar på fatburne pas igen. Ihvertfald med samme instruktør :superman:

    post-3619-047999100 1297372466_thumb.png

  18. Dagens træning: træning mod Fran i Base Camp

    varmede op med en del teknik træning af vl-front squat og thrusters bare med stangen. det gør stadig nas at have strække håndlede så meget og der er stadig også svært at få albuer højt op. Jeg var for træt til at gide at køre arbejdsættene med vl-greb så efter teknik træningen gik jeg tilbage til krydsgreb

    Front Squat: 15+3+3x42.5kg

    super settet med

    Chin ups m. grøn band:12+3+3+3xbw

    Front Squat: 12+3+3+3x42.5kg

    super settet med

    Chin ups m. grøn band:12+3+3+3xbw

    Front Squat: 9+6+3+3+3x42.5kg - modbydeligt :laugh:

    super settet med

    Chin ups m. grøn band: 12+3+3+3xbw

    alle squat sættene er kørt som breathing dvs at jeg trækker vejret et par gange når jeg får brug for det - sidste gang rackede jeg stangen. det var en ret hård omgang at komme igennem da vægten var højere end sidste gang og pauserne blev kortere. biceps var også syret helt til tilsidst af chin ups :cool:

    Push Presh

    4x5x42,5kg - kørte egentlig ok. så tung synes jeg heller ikke det var men i 4. sæt fik jeg godt nok ondt i venstre skulder. inden crossfit prøvede jeg at køre noget almindeligt BB men der begyndte den også at gøre ondt :sneaky2: - havde egentlig planlagt noget kettle bell swings men blev ret demotiveret at den ømme skulder så besluttede bare at tage hjem.

    Der er spinning igen imorgen og så er der pause fredag-tirsdag og så håber jeg det går i sig selv.

  19. Fik købt mine egne spinning sko igår så jeg slipper for at leje mig frem. Havde læst et par anmeldelser og specialized skulle være et rigtig godt mærke så jeg fandt en cykel handler der havde dem og tog der ned og prøvede dem. men de sad ikke særlig godt på min fod - for lidt støtte i svangen(er platfodet) og enten for kort(str. 42) eller for stor (43). så jeg endte med at finde en anden cykel handler som havde en Scot model der bare sad helt perfekt. så i mit tilfælde var det godt jeg ikke bare bestilte over nettet - men nu er jeg jo også godt platfodet.

    Dagens træning: spinning (lygten, NV)

    timen startede lidt akavet fordi jeg ikke havde strammet klamperne ordentligt fast. kom af cyklen og fik strammet dem op. det kom til at fungere men klamperne har nogle rester fra støbningen som skal files ned får at de kan sidde helt perfekt. lidt ærgeligt med problemerne for jeg var ret tændt på virkelig at give den gas

    selve timen var rigtig god. der var et forløb med helt korte intervaller omkring 30min inde hvor jeg gav den alt hvilket også viser sig på min indsat resten af timen - det sidste forløb med puls omkring 120 er dog fra udstrækningen mm. hvor jeg var for brændt af til at huske at stoppe tiden :laugh:

    EDIT: Rigtig fedt med Guns'n'Roses på anlægget

    post-3619-081676200 1297194558_thumb.png

  20. Jeg er ingen haj til spinning eller klampesystemer, men hvis du kører LOOK (sådan nogle røde trekants klamper med tre skruer) så skal spidsen af trekanten flugte med snuden af skoen - de skal altså sidde skævt. Derudover skal skruerne skrues i imidten af den lille metal plade. Har du sorte klamper skal du ha' fat i en xpert til at montere dem da de kræver du ved præcis hvordan de skal indstilles.

    Genopliver lige den gamle tråd da jeg har købt mine første spinning sko. jeg fik at vide i butikken at jeg bare skulle starte med klamberne i midten og så justere dem hvis jeg kunne mærke de ikke sad optimalt. er der andre der har haft gode erfaringer med at have dem siddende skævt?

  21. att: dhestbech

    det kan du nok have ret - jeg tror jeg prøver lidt forskellige taktikker til at finde den og ser så hvad der fungerer

    ingen fest og druk i denne weekend så jeg var 100% klar til en god spinning time idag. kom op to timer før og fik noget morgenmad i sækken.

    Dagens træning: Spinning (lygten, NV)

    en god time hvor jeg ikke kunne presse så hårdt som i tirsdags. Jeg fik kørt en god slat frivend i fredags og selvom vægten ikke var så tung har det nok alligevel sat lidt spor. derfor fik jeg også kun 19:30min i zone 4 i forhold til 31:05min i tirsdag - ikke at zone fire i sporttracts er et gyldent endepunkt - men det viser trodsalt at jeg ikke havde så meget i benene idag selvom jeg synes jeg pressede mig.

    fra 28min til omkring 34min var der et rigtig godt forløb der edte med siddende acceleration i 3min afsluttet 1min stående acceleration i 1min hvor jeg virkelig forsøgte at give den alt for at se om jeg kunne komme op over de 190 - det lykkedes ikke til trods for jeg gav alt. Max testen gjorde resten af time var ret ubehagelig :devil::laugh: men jeg kom igennem dog uden imponerende belastning

    post-3619-062572100 1296992201_thumb.png