mettess

Medlemmer
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by mettess

  1. Hej

    Jeg har løbet siden juli og i starten fulgte jeg et løbeprogram så jeg langsomt kom op og kunne løbe 30 minutter. Nu går det fint uden og jeg løber ca. 4 km hver 2 dag. Men jeg synes ikke der sker noget, tværtimod føler jeg at jeg, især i starten bliver SÅ forpustet at jeg faktisk må stoppe i et par sekunder eller 2. Jeg løber udenfor og løber ca. 7.40 på en kiloment, så jeg løber altså ikke særlig stærkt! Jeg vil gerne øge mine kilometer, så jeg kommer op på 10 km pr. gang, men som det ser ud nu, kommer jeg jo aldrig videre. Yderligere er jeg begynd at få ondt nederst i mine underben, lige inden anklen og så ned anklen, mest i siderne. Jeg føler at mine ben er 10 kilo tunge og min motivation er godt nok ved at være meget lille. :-(

    Er der nogen der kan hjælpe med noget klogt?

    Jeg har gode sko, som er købt på baggrund af en løbetest.

    Hilsen M

  2. Hejsa

    Jeg vil gerne begynde på løbetræning, men hvor skal min puls ligge, når jeg geren vil øge min kondition og udholdenhed? Jeg "spinner" 3-5 gange om ugen og har gjort det siden aug sidst år, men er først lige begyndt og bruge pulsur, så har ikke så meget erfaring med det endnu.

    Hilsen Mette

  3. Hej,

    For det første er der den helt subjektive oplevelse af fremgang. Føler du at du kan holde til mere og lægge mere og mere belastning, og samtidig ikke er ved at dø i timen, så er det jo første indikator på at din form er forbedret.

    Hvis du vælger at investere i et pulsur (kan ikke helt tyde ud fra dit spg. om du har et), er hvilepulsen den bedste indikator for at formen forbedres. Hvilepulsen kan måles ved at du ligger helt stille og roligt ned i ca. 15 min og derefter tager pulsen. Gør det over nogle dage og tag så gennemsnittet så får du det mest præcise tal. Jo lavere hvilepulsen er, jo bedre form. Mål den med ca. 2 måneders mellemrum for at få det bedste billede.

    Tak for svaret. Jeg har kun et pulsur, ikke den der ting man skal have rundt om livet. Men nu har jeg talt med min instruktør og nu hjælper hun mig med at komme igang med at bruge det.

    Hilsen Mette

  4. Hejsa

    Jeg er "nystoppet" ex-ryger, hedder det vel så..:-) Er gået fra fanatisk ryger med 25-30 stk om dagen til 0. Det er nu ved og være 10 uger siden og jeg har det faktisk ok med det. Har skrevet herinde omkring vægttab, men tror bare jeg skal holde fokus på ikke at ryge og så på min træning.

    Men men, når man går fra at lave absolut INGENTING til lige pludselig og træne 3-4 gange om ugen, ja så vil man jo også gerne kunne se en ændring. Jeg er astmapatient og har aldrig dyrket noget sport, da min smøger jo ligesom gjorde at jeg ikke kunne få luft.

    MEN det kan jeg nu og jeg er begyndt til spinning. Det er lige mig og jeg har lige været til mit først 3-timers marathon, som jeg gennemførte, så jeg er lidt stolt af mig selv.

    Men jeg kunne godt tænkte mig og finde en måde hvorpå jeg kan se om jeg bliver bedre og dermed også presse mig selv lidt. Det er jo ikke som med løb mm hvor man hele tiden kan måle tid eller distance.

    Den eneste måde jeg kan se er pulsur, men jeg aner overhoved ikke hvordan jeg skal bruge det eller hvad jeg skal se efter. Jeg har fået et i mit træningscenter, men aner simpelthen ikke hvilke knapper jeg skal trykke på eller hvad det betyder ? Skal man ikke også have noget om livet til at måle pulsen med og hvad hedder det og er det i en sportsbutik man skal købe det og kan det købes uden uret?

    Ja mange spørgsmål fra en nybegynder, men håber der sidder nogle kloge hoveder herinde der kan hjælpe mig :-)

  5. Hejsa

    Jeg sad på nettet og kiggede lidt efter noget hjælp til mit vægttab, og så dukkede denne side op, så jeg håber i har nogle gode råd til mig.

    Kort fortalt har jeg aldrig været særlig meget for motion, men ved et tilfælde, kom jeg til at love en kollega at gå med til spinning! Ja man kan roligt sige at det var fra den ene yderlighed til den anden, men jeg blev simpelthen så bidt af det, at jeg idag kommer afsted 3 gange om uge! Men man kan ikke blive god til spinning, når man ryger 30-35 smøger om dagen og har astma, så smøgerne "røg" for 7 uger siden. Det var faktisk ikke så svært som jeg havde regnet med, selvom det var en kær ven igennem 22 år.

    MEN MEN for pokker.......... jeg har taget over 4 kg på og der var i forvejen røget 8 kg på, grundet ingen motion og for dårlig mad, så i kan godt se at jeg er noget på den ikk?

    En typisk træningsuge for mig:

    Mandag: pilates, 1 time

    Tirsdag: spinning, 1 time

    Onsdag: spinning; 1 time eller fri

    Torsdag: spinning, 1 time

    Fredag: spinning, 1 time

    Weekenden: fri eller spinning, 1 time lørdag eller søndag.

    Jeg vil og skal tabe mig, men jeg har svært ved det med at spise 100 % efter en kur, grundet mit job som selvstændig, ved aldrig helt hvad dagen bringer.

    Derfor vil jeg gerne gøre noget mere ved motionen for at hjælpe det overflødige af, men hvordan?

    Jeg kunne godt tænke mig at begynde og løbe ved siden af min spinning, men bliver det for meget?

    Når man læser på nettet kan man hurtig blive forvirret, for et sted står der at man ikke kan tabe sig ved motion og det næste sted står der, at det er det eneste rigtige?

    Jeg vælter mig ikke i søde sager i løbet af dagen, men kan altså ikke stå og veje grønsager og lave speciel mad til mig selv inden jeg tager på arbejde. Eller jo, men så ryger tiden til motitonen og det vil jeg ikke undvære nu. Det er jo helt vildt at jeg kan trække vejret igen og kan presse mig selv uden at være ved og "dø" :-)

    Er der nogen af jer der har lidt gode råd til mig?

    Hilsen Mette