mosterline

Medlemmer
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by mosterline

  1. Hej allesammen

    Ved ikke om dette er det rigtige sted og ligge denne tråd ud... Men det jeg gerne ville høre nogle holdninger til er: Jeg har tabt mig knap 25 kg. og er begyndt at dyrke ret meget motion. Jeg tror jeg er holdt op med at tabe mig, og mit daglige indtag ligger på ca. 7300 kj.

    Mit problem er at det bare går så dårligt med mit løb. Jeg kan ikke engang løbe 2 km. uden at få sidestik og må stoppe og gå! Kan det passe!!!

    Er der nogler der har et kom-godt-igang-med-at-løbe-råd!!!

    Jeg dyrker sport 2 gange om ugen (håndbold og pt. atletik og det går heller ikke så godt), og prøver at løbe 2 gange derudover.

    Jeg er ryger... Men det kan vel ikke få hele skylden!?!?

    Hilsen mosterLine

  2. Hej igen allesammen

    Jeg har lige et spørgsmål mere! Jeg ved godt at der sikkert er delte meninger om det, men nu prøver jeg alligevel!

    Jeg har i de sidste 2 uger mistet apetiten fuldstændigt! Jeg har stort set ikke spist noget, og mit største energiindtag har været mælken i kaffen (og jeg har sku tabt 4,6 kilo... sindsygt)! Og nu er jeg så så småt begyndt at spise igen! Og mine spørgsmål er så:

    - Har jeg smadret min forbrænding? Og hvad bliver konsekvensen af det?

    - Hvordan oparbejder jeg en ordentlig forbrænding igen?

    Håber at nogle kloge hoveder vil give et par gode råd!

    Hilsen mosterline

  3. Hej meadow

    Jeg har fået snakket med min søster og min mor. Min søster ville gerne tænke over det (var ret meget på) og min mor var meget kritisk, da hun jo som sagt mener at vægtkonsulenternes kur er den bedste. Jeg sagde at hvis Ida ville på den var det også fint, men at hun skulle læse ekstra på tingene (der var en herinde der sagde at salat og agurk bl.a. ikke talte som grøntsager og der er vist andre ting hun heller ikke helt har forstået, men hun har heller ikke taget kurserne, blot fået kopieret papirene og fulgt kuren).

    Jeg tror at kompromiset er blevet at Ida prøver "min" kur, i en måneds tid. Og at hun flytter hjem til mig den første uge, hvor vi vejer og regner sammen. (gør det hyggeligt ikke ubehageligt) Hun vil meget gerne tabe sig nu, (bl.a. fordi hun skal konfirmeres til maj) og det hun skal lære er at det ikke er surt at være på kur. Men er rart, fordi man føler velvære ved "rigtig" kost. Altså min erfaring er at jeg faktisk har fået mere energi efter at ha omlagt min kost!

    Så det går altså lidt fremad. Men jeg tror faktisk at det ville ha været nemmere at hjælpe hvis man ikke var i familie med de involverede parter! Bare nogle andre (sundhedsplejesken på skolen, lærere, pædagoger osv) havde blandet sig før mig!... bare en tanke!

    Hilsen moster Line

  4. Tak for svarene!

    Først til Faxe Kondi: Jamen... hele familien (og jeg HAR prøvet at overbevise dem om det modsatte) tror at Faxe Kondi er et godt alternativ til cola! (Jeg selv drikke ret meget cola light) Og nogle gange køber min mor sodavanden. Andre gange hende selv! Men vist mest mine forældre!

    Og til Meadow: Det er ret svært at overbevise min mor om at vægtkonsulenterne ikke er holdbare, for hun har selv tabt sig rigtig rigtig meget ved hjælp af dem! Og hun kan åbenbart ikke se ud over sin egen succes! Men jeg tror at jeg vil prøve at forklare hende lidt om kalorier og sunde madvaner (for det er jo det samme som vægtkons. gør, bare ved at holde de deltagende i uvidenhed om teorien bag kuren!)

    Jeg tror altså at mange af jer der har svaret er inde på det rigtige. Hun får ikke nok "rigtig mad" i løbet af dagen, og derfor går hun sukkerkold, og rå-æder de "slemme" ting! Men jeg tror det bliver svart at få hende til at spise morgenmad (jeg tør næsten ikke at sige det, men jeg gør det faktisk heller ikke!). Men så kunne hun jo f.eks. spise noget "brunch-agtigt" kl. 10.

    Jeg skal have hende på besøg her i weekenden og jeg vil prøve at snakke med hende om det! Jeg havde forestillet mig at vi kunne snakke os frem til de ting hun kan li, og så vælge hvad hun skal spise i løbet af en dag. (med udgangspunkt i de 7 kostråd og kalorieberegninger)

    Hvis hun så stadig føler sig sulten når hun går i seng og stadig syns det er for lidt at få at spise, om 14 dage... så må jeg snakke med min mor (eller selv punge ud) så hun kan komme til en diætist (TAK ja sparre!!!)

    Lyder det ikke ok?

    Og igen. Tak for alle jeres indlæg!

    Hilsen mosterline

  5. Hej igen

    Jeg bliver altså liiiige nød til at spørge om en sidste ting! Jeg har (selvom jeg lovede mig selv ikke at gøre det) vejet mig... mest bare for sjov, og for at se hvor meget jeg har tabt mig. Og jeg er nu oppe på 12 kilo (altså tabt)! Og det er jo selvfølge fedt (hø hø), MEN: Nu syns jeg lissom at propertionerne er lidt forkerte (man bliver vist aldrig tilfreds!).

    Aj... altså for 12 kilo siden, var jeg bare jævn hele vejen ned (forskellene var gemt væk af dellerne!)! Nu syns jeg at propertionerne er lidt skæve! For brede hofter og rumpe i fohold til talje osv!

    Mit spørgsmål er derfor: kan man træne de der fedtdepoter (som nogle kalder former! Eller er det omvendt) væk? Altså træne så man mister og taber mest der hvor man syns det sætter sig for meget (f.eks. på hofterne og rumpen)? Eller er man bare bygget som man er?

    Håber i lige vil give et svar!

    Hilsen Line

    PS. Tak for svaret profit... det hjalp faktisk rigtig godt!

  6. Hej igen

    Lige et sidste spørgsmål!

    Jeg er begyndt ikke at kunne yde optimal indsats på håndboldbanen. Jeg er bliver hurtigt træt, og kan faktisk ikke spille en hel kamp mere, uden at skulle ud og have pause! (det er IKKE normalt for mig) Desuden er jeg drønsulten efter kampen.

    Jeg spiser ikke 2-3 timer inden kampen, da det ellers skvulber (!!!) rundt dernede!

    Hvad gør i de dage i træner? Skal jeg indtage mere i løbet af dagen, eller tror i bare det bliver en perioode?

    Som sagt indtager jeg ca. 6000 kj om dagen, også de dage jeg træner og spiller!

    Knus Line

  7. Hejsa

    Undskyld, jeg glemte at svare på dit spørgsmål.

    Ja. Hun er overvægtig! Hun bliver ikke dicideret mobbet, men stikpiller kommer der ind imellem. Det er svært at vide hvor overvægtig hun er, men jeg vil skyde på (og det er et realistisk bud) at hun er 1.50 høj og vejer op mod de 60 kg.

    Hun har taget meget på de sidste 7-8 måneder, som følge af at hun er blevet "tvunget" på den der vægtkonsulent-kur (altså først tabte hun sig og derefter tog hun det dobbelte på, jeg tror hun syntes det var en falliterklæring ikke at kunne holde den) og hun har meget lavt selvværd!

    Desuden er hun lige blevet dat ned på 2. holdet til basket pga. vægten! Selvom hun er branddygtig... Så hun er overvægtig!

    Hun har altid været buttet. Men aldrig tyk som nu! Og hun er meget ked af det selv! Og det er blevet en ond cirkel. Jo mere ked af sig selv. Jo mere spiser hun jo!

    Hilsen Line

  8. Hej igen

    Først lige en rettelse: det er ikke vægtvogterne, men vægtKONSULENTERNE's kur min mor har sat min lillesøster på! Jeg blander bare rundt i dem. Sorry!

    Det er kosten den er gal med. Jeg ved ikke lige præcis hvad hun spiser, men det er noget i stil med:

    Ingen morgenmad

    En toast til frokost

    En mad eller en toast når hun kommer hjem fra skole+ grøntsager og frugt (+lidt sødt af en art)

    Så kommer mor hjem....hmmmm:

    Aftensmad: vægtkonsulenternes program for børn (men hun er meget kræsen, så det ender tit med) salat m. tomat, agurk og iceberg salat og et stykke kød til!

    Hele aftenen plager hun om slik osv. men der er min mor konsekvent, og lader hende ikke få det!

    OG ca. ½liter faxe kondi (nogen har bildt hende ind at der ikke er sukker i det, og at det derfor ikke feder!)

    Det jeg faktisk havde tænkt mig, det var at sætte hende ordentlig ind i det med kalorieforbrug VS forbrænding!

    For på den kur hun er nu, gør hun ALT hvad hun kan for at snyde, og bruger faktisk bare alle grøntsagerne til at suplere sin normale kost! Og det ender jo altså bare med et højere kalorieindtag!

    Jeg opdagede jo hurtigt, da jeg begyndte at regne på min mad, at den eneste jeg snød var mig selv, når jeg ikke regnede slik, pommes fritter osv. med!

    Og jeg tror at hvis hun SELV får en fornemmelse af hvad hun skal spise, for at tabe sig, og forstår faktum bag, så vil hun også nemmere kunne gennemføre det! Og vigtigst af alt, gøre det for hende selv og gøre det selv!

    Men jeg skal lige høre en ekstra ting: når man beregner sit energiforbrug (altså det man skal indtage om dagen), udfra formlen. Er det så EKSklusiv eller INklusiv ens aktiviteter? For det forstod jeg ikke helt!

    F.eks. Jeg skal indtage knap 7000 kj for at opretholde min nuværende vægt! Skal jeg så lægge ca. 1000 pga. cykling, rengøring og hvad man nu ellers laver i det daglige?

    Nå, men det var alt for nu. Håber at i lige vil svare tilbage!

    Knus Line

    PS. Lige en sjov anekdote fra det virkelige liv: Min mor havde købt nogle boller med kun 1% fedt til min lillesøster. Og jeg prøvede tålmodigt at forklare hende at hun IKKE kun skulle kigge på fedtprocenten, men på hvor meget KJ der er i. Og da hun opdagede at der var lige så meget i de boller, som i normalt toastbrød, var hun selvfølgelig helt forvirret. Og så tænker man: hvor fedt er det at betale for en kur, som man ikke aner hvad går ud på, for derefter at gå tilbage til sin normale kost... der ikke er specielt "fed", men indeholder alt der energiholdige, fordi man overhove ikke har vidst eller lært noget om kost generalt! Hvor konsulenter, vogtere og madproducenter dog tjener fedt på vores zapperkultur! "Ja jeg vil tabe mig... så betaler jeg da bare for det her kursus" :( :angry:

  9. Hej igen allesammen

    Er der nogen af jer der har erfaringer med "børn" på "kur"?

    Min lillesøster på 13 år vil gerne tabe sig, og min mor, (der selv har været på den) prøver at få hende til at følge vægtvogternes kur.

    Men hun klager over at måtte gå sulten iseng, føler sig træt og syns selvfølgelig generalt bare ikke at det er fedt at hendes mor er efter hende og planlægger hendes kur!

    Det er et meget ømt emne for alle ved jeg. Men hun er stor og er rigtig ked af det. Hun vil ikke fortælle noge hvor meget hun vejer, kun hende selv og hendes sundhedsplejeske ved det.

    Jeg er jo sån set ligeglad med hvordan hun ser ud og holder lige meget af hende ligegyldig hvad, men det piner mig at se hende så ked, så jeg vil selvfølgelig gerne hjælpe hende! Og hun kan se hvor meget jeg har tabt mig ved at følge, alle jer venlige menesker herinde's råd! Og hun vil også gerne!

    Hun dyrker sport (basket ball) 3 gange om ugen. Ret hård træning for den alder. Hun elsker at gå ture og cykle, så det er kosten den er gal med!

    Kan den der beregningsmodel (den med hvor mange kj man skal indtage for at tabe sig) bruges på en ikke fuldtudvokset pige?

    Er der andre gode råd?

    På forhånd tak

    Hilsen Line

    [Font-fix]

  10. Hej allesammen og tak for de søde ord!

    Ja, jeg vil godt fortælle lidt mere om hvordan jeg har gjort!

    Jeg har indtaget ca. 6000 KJ om dag. +/- 500! (på nær de dage jeg var i byen)Og det er mod de ca. 7500-8500 jeg for det meste indtog før! Og så har jeg cyklet selvom der var langt og koldt og så spiller jeg håndbold 2 gange om ugen!

    Altså i starten vejede jeg maden, droppede colaen og alt det der. Jeg regnede nøje ud hvad jeg indtog hver dag. Da jeg så havde fundet ud af hvad der var lidt og meget energi i I FORHOLD TIL HVOR MEGET DET MÆTTEDE OG I HVOR LANG TID (for det sir altså også en del. Jeg er vegetar, og jeg kunne jo ikke bare spise grøntsag uden noget andet, så jeg har spist kartofler og alt det der, som der faktisk indeholder meget energi, men som jeg syns mætter godt og længe).

    Så holdt jeg mig til det ikke-så-energi-holdige, og havde nogle "kontroldage" hvor jeg så vejede maden hele dagen, for at se om det var som det skulle være.

    Og så har jeg planlagt min dag mere. Et af mine problemer før var, at jeg tit købte noget "junk" fordi jeg havde for travlt og var for utålmodig til at købe ind og lave mad. Men nu sørger jeg hele tiden for at have gulerødder, frugt og rugbrødsmadder på mig når jeg går ud! Og spiser jeg junk er det salater osv. på cafeer.

    Men det er ret smart at regne på det og sån, for efter et par uger bliver det bare rutine, og nu tænker jeg slet ikke over det mere, spiser jo bare det der er i køleskabet (køber ind hver 3. dag nu, så der altid er noget i køleren), og tjekker ALTID hvor mange kj/100 gr. der er i det jeg køber.

    Det eneste jeg absolut ikke er gået på kompromis med, er min letmælk i kaffen... he he... Det blir der aldrig gjort noget ved!

    Men nu har jeg altså besluttet mig for at kigge i spejlet istedet for at veje mig, for jeg tror det er farligt for mig at "sætte mål" hele tiden. For jeg ved simpelthen ikke nok om alt det der med fedtvæv, muskler osv. Så jeg kan hurtigt komme til at sætte "usunde mål" tror jeg! Og den der BMI er på 22 nu. Og det er jo meget ok! (Men som sagt ved jeg ikke noget om det)

    Kærlig Hilsen Line

    PS. spørg bare, men altså der er jo folk herinde der har tabt 25 kg og mere, så de er jo altså sejere!

  11. Hej Igen allesammen og rigtig godt nytår!

    Jeg ville bare lige sige tak til alle jer der har hjulpet og givet gode råd! Jeg har indtil vidre tabt 7 kg. Og jeg er SUPER STOLT... he he

    Og nu gider jeg ikke veje mig mere, men har besluttet at kigge i spejlet, og finde ud af hvornår jeg er tilfreds!

    Det er sjovt som de første par kilo var super svære, og hvordan det nu er blevet rutine og at det slet ikke er svært mere! Specielt i juletiden, havde jeg regnet med at få store problemer, men nix... jeg har simpelthen ikke lyst til al den energifyldte mad mere! Og det ryger bare af mig. Dejligt!

    Tusind tak for hjælpen

    Line

  12. Hej igen allesammen

    Endnu engang tak for alle jeres svar og indlæg! Men jeg har lige et par spørgsmål endnu! :(

    For det første syns jeg at der er rigtig mange herinde, der regner ud i kcal istedet for KJ! Hvad er forskellen, og er der noget der er mere rigtigt end andet?

    Hvad er refeed-dage? Og er det noget jeg bør benytte?

    Og så har jeg altså lidt problemer med at regne ud hvor meget energi der er i min mad, når jeg laver retter! For når jeg f.eks. spiser suppe eller kartoffelmos, kan jeg altså ikke finde ud af hvordan jeg regner ud hvor meget der er i! For jeg laver jo ikke kun til mig selv. Jeg laver jo store potioner, men spiser ikke det hele!

    Jeg holder mig på ca. 7000 KJ om dagen. Er det rimligt?

    Og så lige en sidste ting! Jeg har udprintet en masse tabeller for hvad forskellige fødevarer indeholder af energi... men er det i skrallet format? F.eks. er der ret meget energi i en artiskok, men det er jo kun 1/4 af den man spiser!!!

    På forhånd tak, fra Line

  13. Hej med jer... og tusind tak igen!

    På det link wannabe lagde ind, har jeg regnet ud at hvis jeg skal tabe ti kilo skal jeg intage 7500 KJ om dagen. Jeg har så valgt at sætte det ned til 7000, så jeg (forhåbentlig) kan se et resultat snart, for så bliver det nok lidt lettere!

    Vildt at de ting man før gik og guffede i sig, fordi man ikke vidste det var usundt, viser sig at være rigtig fedende! (juice, artiskok osv. æv æv æv)

    Jeg har også regnet ud at jeg "forbrænder" ca. 7000 KJ, ved hjælp af håndbold og cykling om ugen...

    Ser disse beregninger rigtige ud i jeres øjne? Og hvor lang tid skal jeg forvente at der går før jeg har tabt mine 10 kilo? (wannabe... du sagde selv at jeg bare skulle spørge løs :bigsmile: )

    Jeg er super motiveret... og er forhåbentlig snart 10 kilo lettere!

    Og så lige en sidste ting. Til det med om vægt er genetisk eller ej. Jeg har mange veninder der kan æde hvad de vil, og aldrig bliver større... og så er der mig, der tager 5 kilo på af at begynde at læse! Så det er jo svært at sige!

    Men hvis det hænger sammen som i siger, at det næsten altid er socialt arveligt, så er det sku da mega vigtigt at få gjort noget ved sine egne kostvaner, inden man får børn... for ellers giver man jo arven videre!

    Jeg tror desværre at det er en blanding. Nogle menesker tager bare hurtigere på, men hvis den anden halvdel er social arv, kan man jo lære sig selv og sine børn at spise udfra hvordan man genetisk er anlagt, så det pludselig ikke får den store betydning!

    Tak igen, Hilsen Line

  14. Kære begge to

    Tusind tak for jeres svar. Stof til eftertanke! Specielt det med social arv VS genetisk arv. Det er vist en debat der aldrig får fred!

    Nu er det jo noget helt nyt for mig at der er en ligning for stofskifte mv. og det er da en super hjælp til at tabe sig og få sat ord og begreber på ens madvaner! Ved i hvor jeg kan finde en beregningsmodel! Har prøvet at snuse rundt inde på forummet (puha, der er mange indlæg!) og jeg fandt en engelsk version, men havde faktisk lidt svært ved at gennemskue den!

    Og hvor kan jeg finde ud af hvor meget forskellige trænningsformer giver? (spiller selv håndbold to gange om ugen).

    Kosttabel, lommeregner og vægten er fundet frem!

    Og så lige et spørgsmål mere... så skal jeg nok holde op :unsure: Kan man "spare op" af enerigiindtagningen i løbet af ugen, så man f.eks. kan spise and osv. juleaften (er nemlig vegetar hele året på nær denne dag og Mortens aften... he he), og når man er ude?

    Hilsen Line

  15. Hejsa

    Jeg er en pige på 23 der efter 4 måneder på skolebænken og en omgang hæftig medicin, er begyndt at bule ud! Det er stille og roligt kommet snigende, efter for meget cola og for maget "hurtigt mad".

    Jeg gider ikke på de der vægtvogterkure (er vegetar, og vil ikke opgive det), og så er det at jeg har læst mig lidt frem til alt det der med kalorieunderskud osv. Men jeg kan altså ikke helt regne det ud.

    Er der et bestemt antal kalorier der er "perfekt" eller handler det om hvem du er, hvor meget motion osv. Kan i ikke liiiige ( :blink: ) hjælpe mig, og forklare hvordan man regner det ud (og hvor meget forskel motion gør osv), så jeg kan sammensætte min kost selv!

    Gør det genetiske en forskel i disse beregninger? Min familie ER ret stor, og det ER altså åbenbart arveligt!

    På forhånd tak!