malurt

Medlemmer
  • Posts

    100
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by malurt

  1. Hej Stef

    Jeg har ikke meget tid til MOL pt. men så lige denne tråd og jeg MÅ svare.

    Jeg kan sagtens forstå dit dilemma mellem ønsket om mere motionstid og ansvar ift. børn og familie.

    Jo større grund er der så til, at du fokuserer mere på kosten. Der er faktisk mennesker der taber sig udelukkende på kostændringen - uden motion.

    Alternativt må du inddrage frokostpauser eller ud på travetur mens hustruen gør ungerne færdig om morgenen. Har du hustruens fulde opbakning og forståelse for dette projekt? Det er en nødvendighed.!

    Og så til operationen. For det 1. mener jeg det er den nemme løsning - men ike uden risiko - og du må alligevel tænke meget over kosten.

    For det 2. : jeg har en veninde der for 10 år siden vejede 130 kg. og fik mavesækken klipset sammen på Ålborg sygehus. De første par år tabte hun sig og var meget påpasselig med hvad hun spiste - og meget hun ikke kunne tåle. Ganske langsomt begyndte hun at slække på disiplinen og vænne maven til lidt mere og lidt federe ting. I dag kan hun indtage betydelige mængder twist, desserter, cola o.l. Og vægtstatus? Ja hun holdt op med at sige hvad hun vejer da hun rundede de 140 kg.

    Derfor har jeg nok holdningen:hvorfor udsætte sig selv for den risiko enhver operation indebærer - hvis man ikke er 175 % sikker på at man magter en omsiggribende ændring i levevis? Det er nemlig også nødvendig hvis man lader sig operere.

    Jeg ved det ikke er let. Jeg ved det er surt indimellem. Jeg ved tålmodigheden sættes på prøve. Jeg ved det føles utaknemmligt når man lider afsvan og ikke ser vægtresultater.

    MEN jeg ved ogås at det er herligt når der forsvinder lidt.

    Man bliver glad - både når man selv har smidt lidt..eller ens bror pludselig kommer anstigende i en Adidas dragt str. xl - når han aldrig tidligere i sit liv har kunnet presse sig ned i noget der lignende træningstøj. Så bliver man sgu rørt til tårer!!!!!!!

    Jeg har svinget den kærlige pisk over ham og slidt sammen med ham. Han dyrker ikke ret meget motion men er en ørn til det med maden.....ikke så meget kokkereren men FORSTÅELSEN for hvad og hvornår han putter noget ind. + en anseelig mængde koldt vand hver dag.

    Valget er dit, men prøv at få kosten mere på plads inden du vælger en operation. <_<

  2. Æh.......miniflutes, det står bag på poserne. Til grillmaden i aften fik vi grove havre mini flutes: 240 kcal. pr. 100 gr. Dem med hvidløg og en masse smør: 340 kcal. pr 100gr. :lol:

  3. Det vil også være godt, hvis du skiftede mellem løb og gang...altså at du løber så langt du kan. Så går du derefter i nogle minutter, så løber du igen. Med tiden gør du så dine gå-pauser kortere og kortere - tilsidst kan du løbe en distance uden gå-pauser. Det er dog vigtigt at du presser dig selv...det giver bedst!!!

    Samme her. Men løb hver dag kan let blive for hårdt = skader og kan gå ud over motivationen. :)

  4. Det er vel foråret. :lol: Vore høns i baghaven er også skruk for tiden.

    Jeg ved ikke om der er dokumentation for at mænd skulle blive mere virile af æg...eller det er overtro.

    Du kunne jo vælge at nyde det, istedet for at se det som en gene. Piger er såmænd slet ikke så snerpede endda :)

  5. Minimælk.

    Spagetthi.

    rugbrød.

    Krydreboller.

    Vand.

    Cola light.

    Yougurth (7.3%)

    havregryn.

    Havrefras.

    Pålæg:

    skinke.

    Bierwurst.

    Kødpølse.

    Makrellsalat.

    Rejeost.

    Ost.

    Håber at få nogle seriøse hjælpe midler... Og ikke : Søg og du vil finde.. For det har jeg prøvet...

    på forhånd tak..

    Så undlader jeg at skrive Søg......... :)

    Men har du ændret på din kost??? -Det er ikke så længe siden du fik råd om at skrotte bla. krydderboller og bierwurst, men de er stadig på listen.

    Har du prøvet med de råd du har fået i din log? Og :unsure: hvis du har ændret i kosten- hvordan?

  6. Arne, du MOLs lærke, du skal have disse ord:

    UNIVERSETS BESKAFFENHED

    En urokkelig lærke i centrum.

    Ud fra den går der stråler af lyd,

    flimrende egere i hjulet.

    Liggende på jorden ser jeg

    himlens store hjul dreje rundt

    om en lille levende fugl.

    Benny Andersen

  7. Genterapi mod fedme

    Et amerikansk og schweizisk forskerteam har udviklet en genterapi mod fedme, som har vist sig effektiv på rotter.

    Dato: 19-02-2004

    Land: USA / Schweiz

    Emne: Sundhed

    Kilde: New Scientist 10.02.2004

    Den nyudviklede genterapi virker ved at omdanne fedtceller til fedtforbrændende celler. Hemmeligheden er proteinet leptin, der spiller en hovedrolle i fedtforbrændende celler. Ved at indsætte det gen, der koder for leptin, i fedtopbevarende celler, begyndte de at opføre sig som fedtforbrændende celler i stedet.

    "Dette er den første undersøgelse af, hvad der sker med fedtopbevarende celler efter en leptin-terapi. Evnen til at forvandle fedtceller til fedtforbrændende celler kan føre til nye strategier i behandlingen af overvægt," udtaler Roger Unger fra University of Texas til New Scientist.

    To ugers kur

    På to uger tabte de behandlede rotter en fjerdel af deres vægt og deres appetit faldt med en tredjedel. Rotterne tabte sig mellem 207 og 280 gram.

    Rotterne der fik leptin-kuren blev sammenlignet med rotter, som var på en konventionel slankekur. Forskellen var at rotterne på leptin-kuren ikke havde nogle bivirkninger, mens rotterne på den traditionelle kur konstant søgte efter føde og oplevede dalende fysisk aktivitet.

    Fedmeforskeren Steve Bloom fra Imperial College i London betegner forskernes resultat som "fascinerende", men holder igen med forventningerne til om metoden kan overføres til mennesker.

    "I princippet er det at øge cellernes fedtforbrænding en nyttig vej fremad, men i øjeblikket er leptin meget, meget lang fra at være en terapi til mennesker," udtaler han til New Scientist.

  8. 5o g. havregryn , kogt til grød med 2,5 dl. vand

    Tilsættes et nip salt og 20 gr. rosiner.

    Drysses med kanel eller

    1 tsk. tyttebærsyltetøj (har jeg lært af svenskerne) det smager rigtig godt

    2 dl. skummetmælk, + vitamin, kalk og glucosamintabletter.og KAFFE :)

  9. Et pænt lille ar på den ene skulder minder mig om det ondskabsfulde, der er skåret væk. Så nu kan jeg sagtens nøjes med 1-2 gange sol lige før den naturlige sol tager fat. Så hellere være blegfiset :)

  10. Det var fedt at rulle afsted på raceren og suge sollys og lun forårs ludt. Alle steder var folk ude og suge varme og lys - som mig selv. Nej hvor havde jeg brug for det, efter en lang periode hvor det var begyndt at gå lidt den gale vej igen.

    Hvor er det livsbekræftende at følge din log Arne. Du har i den grad forståelse for at gøre - dage til + dage, til inspiration for alle os andre :)

  11. Jeg kender flere der har brugt deres principper og tabt sig af det. Hvis de bare går tilbage og spiser lige så usundt som før, er det klart at de tager på igen, fordi de netop indtager mere end de forbrænder, men spiser de en normal varieret kost, så bliver kiloene væk.

    Og ja, selvfølgelig skal der motion til og masser af det, men er du svært overvægtig, så er det altså hårdt.

    Jeg har mødt mange der har tabt sig ved hjælp af forskellige "vogtere" - og de har så efterfølgende taget det hele + 5-8 kg. på igen. På baggrund af det må jeg konkludere at der skal mere til. Det er klart,at for mange vil det være en motiverende faktor at man er flere i samme båd, og at man skal stå til regnskab mht. kontrolvejningen. Her hjælper vogterne sikkert mange.

    Men i og med at det er en livsstilsomlægning der skal til, så falder mange nemt tilbage i den gamle grøft, når vægttabet er nået.

    Jeg tror den enkelte skal nå forståelsen af, at det er ændringen i hele livsstilen der bærer en ønsket vægt.

    Kombinationen af den rigtig kost, i de rigtige mængder, sat sammen med motionen. Men jeg ved det kan være svært at nå så langt.

    Motion kan som lange traveture være en god begyndelse, selv om man er tung, eller en tur i svømmehallen.

  12. Jeg har sådan lidt for sjov indtastet data i forskellige beregningsmodeller på nettet for beregning af kaloriebehov!

    Jeg har tastet i :

    netdoktor

    SuperBrugsen

    I Form

    Den Grønne slagter

    Lidtfedt

    Samme oplysninger gav vidt forskellige resultater. Mit kaloribehov svinger mellem 1660 til 2570!!!!

    Det er da skræmmende, hvis man nu ville bruge det som en rettesnor. :)

  13. .

    Note from Management: Diskussion forudsætter vilje til gensidig udvikling. I mangel af dette er diskussion i bedste fald tidsspilde. Derfor: Stay off Off Topic!

    Nogen gange er det næsten skræmmende, jeg bliver helt :chicken::chicken: agtig nogen gange ved læsning af visse tråde i OT. Tror faktisk også tonen holder en del væk - meget forståeligt. Nu vil jeg istedet ud og nyde den flotte sol iført de sure løbesko B)