electrovoice

Medlemmer
  • Posts

    88
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by electrovoice

  1. Nu fremgår det ikke tydeligt hvor længe du har holdt pause fra løb, men det er slet ikke unormalt at det er nødvendigt at holde pause fra løb i 6-12 mdr.

    Når du går i gang igen er det ikke så afgørende om du løber intervaller eller kontinuert. Det der betyder noget er mængden af fysisk belastning på dine achillessener. Både mængde og hastighed kan give problemer her.

    Her spiller din løbestil også ind. Prøv at fokusere på kortere hurtigere skridt, hvor du har fokus på at rulle hen over foden og at dit tyngdepunkt bevæger sig i så flad bane som muligt.

    Hvis du sætter tempo på i de intervaller du løber nu vil det som regel øge belastningen på achillessenerne.

    Hej Morten Z

    Tak for dit svar!

    Jeg har faktisk holdt pause i ca 12 mdr. Jeg blev skadet primo august sidste år og er først begyndt at løbe her i august. Jeg har forsøgt mig med et par meget små ture 1-2 minutter tidligere, men det var jeg ikke i stand til. Ellers har de været holdt helt i ro. Jeg har kun dyrket cyklet og lidt cross training.

  2. Hej MOL-medlemmer,

    Jeg har forsøgt at finde svaret andre steder på nettet, men dette er ikke lykkedes mig, derfor skriver jeg her, i håb om at få hjælp.

    Sidste år på begyndte jeg optræning til halvmarathon. Inden jeg startede den mere intense træning, var jeg i okay form og var vant til at løbe flere gange om ugen og også de lidt længere ruter som fx. 10 km.

    Efter 3 måneders træning, hvor jeg var oppe ca 45-55 km om ugen (trænede hver 2.dag) og med blot 3,5 uge til mit første halvmarathon blev det helt galt med begge mine achillessener. Da jeg havde læst, at man med netop skader i achillessener skulle være meget varson, stoppede jeg faktisk helt med at løbe. Siden da har jeg været ved adskillige fysioterapeuter. Jeg er blevet behandlet med ibuprofenkur i 14 dage, nåle, ultralyd, shockwawe, infrarød - you name it! Jeg har fulgt udstrækningsprogram, prøvet 2 forskellige slags indlægssåler, fået lavet 2 løbestilsanalyser - ja ALT har jeg prøvet! Jeg kunne end ikke løbe 30 sekunder uden det gjorde ondt. I de første mange måneder var de ømme om morgenen og blot jeg gik en lidt længere tur kom der yderligere ømhed.

    Omkring juli - efter at have givet det endnu et forsøg med udspændingsøvelser af forskellig art, vovede jeg mig ud i løbeskoene. I første omgang 2 intervaller af 30 sekunder og med 4 min før og efter. Det blev så langsomt udvidet til 1 minut, 2 min osv.

    Pt er oppe på følgende: 2 min gang 6 min løb x 5 - straks jeg kommer hjem køler jeg ned med is. De kan godt være en smule ømme om aftenen, men de er det ikke dagen derpå.

    Mit spørgsmål er;: Hvordan kommer jeg videre herfra? Udvider jeg intervallerne? Sætter jeg et ekstra interval på? Gør jeg pauserne kortere? Og hvordan sikere jeg, at jeg ikke overtræner eller ødelægger det jeg har nu har fået opbygget? Hvor ofte må jeg løbe, er hver 2.dag for meget?

    Min drøm er fortsat at få lov til at gennemføre i hvert fald halvmarathon, men jeg har næsten paranoia når jeg løber, fordi jeg frygter at smerten vender tilbage.

    Ser frem til at modtage nogele råd fra Jer dygtige og erfarne mennesker! :-)

    For Jeg blev MR scannet og denne vist en stor samling væske i begge achillessener.

  3. Heysa.

    Jeg foreslår at du starter med at søge på MOL og andre træningssider f.eks. nogle der har meget fokus på løb efter træningsprogrammer. Udfra det prøver du at sætte et program sammen som du forestiller dig det skal være, og så tager vi det derfra :wink:

    Vh Jacob

    Det lyder som en god idé.... :smile:

  4. Nu har jeg jo fulgt den noget ivrige diskussion - og det er da herligt, at mit spørgsmål har givet anledning til udvekslinger af diverse træningseksempler.

    ..dog har jeg lige endnu et spørgsmål, relateret til mig selv! Hvordan træner jeg i de sidste uger op til selve løbet? Jeg tænker på, ifht. at kroppen hverken er for smadret eller for "afslappet"...Specifikke råd er meget velkomne!!

    Forleden løb jeg 8,3 og det gik overraskende godt - jeg følte jeg kunne ha' løbet til verdens ende :-) Gode ben og god luft! Måske var det overværelsen af søndagens Marathon, der havde sat mig ekstra op - jeg vil deltage næste år!! :smile:

  5. Mange tak for godt og interessant input. Det lyder som en god idé, at løbe med højere hastighed i de "hurtige" intervaller og samtidig lidt lavere hastighed i restitutionsintervallet. For jeg vil (vel?!) andet andet end lige kunne løbe med højere hastighed i det "hurtige interval", hvis jeg løber i lidt lavere tempo i det "langsomme" interval - det vil jeg forsøge!

    Søren Ras: Når du skriver "Intervaller á 3/4 min. med pause 2/3 min. i højst mulige tempo..." hvad mener du så med pause? Er det "lunte-tempo"?

    MizzRasmussen: Jeg vil forsøge med kortere intervaller...og med at træne mere ude :smile:

  6. Hej Betina.

    Tak for dit svar!

    Jeg løber også en del udenfor, men det varierer lidt. Med den blæst, der er for tiden, er jeg tilhænger af løbebåndet :-/ Jeg løber også ture på 8 og 10 km. Det var egentlig selve fordelingen af intervallerne og længden af dem, jeg søger lidt input til. Iøjeblikket løber jeg fx:

    Interval 1: 3 min høj hastighed (ca. 12,6) 1 min lav (10,6)

    Interval 2: 1 km løb - 1 minuts pause.

    Men fx har svært ved at fastsætte dét tempo, jeg skal løbe med i intervallet. 12,6km/t er jo i og for sig ikke særligt højt som det højeste interval, når jeg løber på ca 11,9 i gns. på 5 km. Jeg har forsøgt at køre den lidt højere op, men så har jeg svært ved at holde til 6 intervaller.

    ...er det til at forstå?

  7. Hello Experts.

    Jeg skal løbe kvindeløb om godt en måned - 5 km. Pt. løber jeg på ca 26.20, men jeg vil gerne skære en smule mere af tiden. Er der nogen, der kan lave en træningsforslag til mig? Jeg træner ca 4 gange om ugen (primært på løbebånd) - jeg er meget glad for intervaltræning!

    Jeg har surfet lidt rundt herinde og kan sagtens finde mange træningsforslag, men ikke lige ét, der passer på mig og tidshorisonten.

    //Electrovoice

  8. Hej Mol'ere!

    Jeg er igang med et mindre vægttab, hvor en pæn mængde cardiotræning er en del af "opskriften"....dog har jeg bemærket, at i de perioder, hvor jeg feks. ikke dyrker hård cardio har tiltends til at få meget vand i kroppen. (jeg synes selv, at jeg kan se det ret tydeligt bla. i ansigtet) Jeg vil derfor høre, om I kender til nogle metoder, for at undgå dette?

    Én af grundene til, at jeg spørger, at bla. at jeg har en ferie forude og vil være lidt ked at at skulle rende rundt med væske i kroppen, som "fylder"... :dry:

  9. Det er altid farligt (more or less) at tage en ECA stack

    <{POST_SNAPBACK}>

    Hvad betyder det, når du skriver ECA-stack?? Jeg spørger, fordi jeg har kendskab til noget penicillin, som virker som antabus, hvis der indtages alkohol sammen med det... Måske havde sammenblandingen af TP og gigtmedicin også et uheldigt udfald...

    Det undrer mig iøvrigt hvordan flere danske hjemmesider kan markedsføre TP, hvis det er ulovligt??? Hvordan kan det lige lade sige gøre, er der ingen myndighed, der griber ind?

  10. Hvem har egentlig ansvaret for at opretholde selve "bortvisningen" af evt. dopingdømte personer?

    Er det ejeren af centret eller? Og hvordan sikrer man, at de "bortviste" personer alligevel ikke træner? Kunne man ikke forestille sig at ejeren af et center alligevel tillader, at de pågældende træner (det er jo forretning for ham)

    Har man mulighed for at udstede bøder eller lukke et center, hvis man lader bortviste personer træne osv.?

  11. Hej alle mol'ere  :bigsmile:

    Jeg søger det der skema så man kan regne ud hvor mange kalorier man spiser i løbet af dagen, jeg har set det i et par tråde, men kan ikke huske hvad det var for nogle, har prøvet søge funktionen, men fandt ikke rigtigt noget, mange tak på forhånd..

    <{POST_SNAPBACK}>

    Hej Andreas!

    Du kan bla. gøre det på det forholdsvis nye site:madital.dk - den er faktisk ret god. Ellers er der jo den, som ofte bliver anbefalet her på mol. Den finder du her: http://www.allnatural.dk/visdata.asp?ID=243&M=7

    Held og lykke med det :smile:

  12. Jamen I har fuldstændig ret - det handler vel også mest om, at jeg ikke vil løbes om hjørner med.

    Jeg har jo for så vidt besluttet mig for at lade tvivlen komme ham tilgode - alt andet ville være uretfærdigt. Men derfor må jeg nok alligevel konstatere, at jeg ikke helt har lagt "mistilliden" på hylden, men jeg forsøger....

  13. Man kan også godt få mere hår sjove steder (på ryggen etc.).

    Det er dog i varierende grad, alt efter hvilket produkt man vælger at give sig i kast med.

    Noget af det er reversibelt, noget er ikke..

    Men hvis han er en god metrosexuel så fjerner han alligevel al uønsket hårvækst prompte.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Joe, men jeg synes nemlig at han meget kraftig hårvækst - og eftersom mine følehorn er langt ude, er jeg jo opmærksom på selv det mindste...selvom jeg er klar over, at man godt kan have "en prægtig paryk" uden steroider...

  14. Eftersom jeg kun har kendt ham i nogle uger, er det svært for mig at se nogen udvikling rent volumemæssigt. Han er på ingen måde michenlin-agtig at se på...selvom han dog er veltrænet.

    For mig at se, ser det ikke ud til, at der er væskeophobninger (har observeret, hvordan det kan se ud)

    Har steroider(og f.eks. Oxybolone) indflydelse på hårvæksten, altså så man får mere og/eller kræftigere hårvækst? Jeg synes nemlig kun at have læst, at man kan tabe håret...?

  15. Hej!

    Hvad er det optimale at spise (og hvor meget), inden man skal løbe, for at kunne yde mest muligt - og hvor lang tid før, skal det indtages? Længden på ruten ligger mellem 5-15 km.

    Jeg er kvinde, vejer 62,5 og er 30 år (hvis det har noget at sige?)

    <{POST_SNAPBACK}>

    ---------------------------------------------------------------------------------------------

    Hejsa!

    Det optimale kostindtag er ca. 1.time før du skal løbe.I form af fx. maxime(pulver),en banan+æbel,en håndfuld rosiner.Det gør at du har rigeligt med sukker,hvilket er vigtigt da kroppens indvotes lagre er relativt begrænsede.

    Jeg er selv eliteløber og ved hvor vigtigt det ovenstående kostprincip er.Hvis man har underskud af sukker i blodet,altså for lavt blodsukker,er lysten til at løbe også mindre.

    Hilsen Mads

    <{POST_SNAPBACK}>

    Tak for de mange svar - men jeg synes de er meget blandede :dry:

    Som oftest spiser jeg frokost mellem 12-13 og min træning ligger ca. 15.30-16.00

    Er det godt nok rigtigt, at kroppen først begynder at forbrænde fedt efter 1 time, som "Scack" skriver?? Det undrer mig meget, da jeg efterhånden troede at det at fedtforbrænde var manet til jorden. Jeg har (indtil nu) den opfattelse, at kroppen altid vil starte med at forbrænde sukkeret...først derefter fedtet, fordi det er sværere at omdanne til energi....er det forkert??

  16. Nej, jeg kan intet mærke på ham, på nogen måde! Men ja, jeg bekymrer mig naturligvis for hans helbred. Desuden hænger det med at tage steroider for mig sammen med dårligt eller lavt selvværd...altså jeg mener, at det er i hovedet problemet ligger.

    Han er en flot fyr og velproportioneret af natur - derfor har jeg nok endnu sværere ved at forstå, at det er nødvendigt. Han er ikke i nærheden at hvad man forbinder med en "bodybuildertype", men han er da veltrænet.

    Han lever en ret sund livvstil, drikker meget sjældent alkohol, spiser fornuftigt uden at være fanatisk og træner regelmæssigt, så på den front er der ikke noget, der taler imod, at han ikke har "skabt" sin figur ved "naturlig" vej...hvis I forstår...

  17. Nå, men status er så nu, at jeg har konfronteret ham med det!

    Oxybolone-tabletterne har han fået af en kammerat, fordi han skulle teste dem, da kammeraten selv fik udslet af dem. Min kæreste siger, at han fik det samme og at kun har taget nogle stykker. (jeg minder om, at det er HANS version, så I ikke ryster på hovedet af mig)

    Han skulle således ikke tage dem nu. Hans konklusion var iøvrigt, at det nok slet ikke var Oxybolone, men fup og svindel...(pillerne er vist fra Asien). De andre (det kvindelige kønshormon) er, som én har nævnt, for at "genstarte" produktionen af testeteron. Han siger dog, at han ikke har taget dem længe og han viste mig datoen på pakken (og ja de var flere år gamle)

    Jeg anser ikke mig selv som blåøjet eller naiv, men jeg må indrømme, at hans historie lød meget overbevisende. Endvidere fordi (som han også selv sagde), at hvis han ville skjule noget for mig, ville han ikke lade det ligge i en skuffe midt i stuen....hvilket jeg da nok vil give ham ret i.

    Han lovede mig, (ikke fordi jeg krævede det), at han ville fortælle mig, hvis han gik med tanker om, at starte på en kur...men at det ikke var noget, der på nuværende tidspunkt var i hans tanker.

    Jeg føler mig lidt nødsaget til at tro ham - eller i hvert fald lade tvivlen komme ham tilgode. Selvom jeg er modstander af steroider, ville jeg blive mere ked af at han gjorde det bag min ryg, end at han fortalte mig det...så må jeg jo tage stilling til, hvorvidt jeg kan og vil acceptere det.

    Jeg vil naturligvis gerne have kommentarer, råd eller reprimander af Jer, hvis I har nogle!

  18. Hvorfor roder du rundt i din kærestes skuffer?

    <{POST_SNAPBACK}>

    Det var på ingen måde for at rode i hans skuffer!!!! Jeg har sovet ved ham i nat og ville skrive et lille brev til ham, inden jeg gik derfra. Jeg ledte efter et stykke papir, åbnede en skuffe i en skænk i stuen...og vupti der lå de så!... Det var jo ikke sådan, at jeg har gennemrodet alle hans ting, i håbet om at finde noget.

    Faktisk kom det meget bag på mig, fordi jeg har stolet på ham...mest af alt er jeg ked af det...fordi han altså har løjet...

  19. Det er nok mere sandsynligt at det er HCG, et stof som stimulerer kroppens egenproduktion af kønshormoner. Når man tager steroider nedreguleres kroppens egenproduktion af testosteron og når man så er færdig med at tage steroider, vil man have for lidt testosteron indtil kroppens balance er oppe igen. HCG bliver brugt til at få egenproduktionen igang igen hurtigere efter brug af steroider.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Du har muligvis ret, men udfra hvad jeg har kunnet læse mig til, tager kan kun "Oxybolone" i få uger...er det rigtigt? Når og hvis han ikke længere tager det, hvilke mærkbare og synlige forandringer, vil der så være?

    - og så lige et sidespørgsmål; påvirker det potensen - og i så fald i hvilken retning?

  20. Så hvidt jeg ved er oxobolone det samme som Oxymentholone, oxymenthelone er en ekstrem stærk og potent pille med mange bivirkninger, mange hardcore body builder spiser ikke oxyer, da der er for mange bivirkninger

    http://www.dianabol.info/Anadrol.htm

    <{POST_SNAPBACK}>

    Tak for svaret - jeg har hørt, at oral indtagelse skulle være værre, da det går "gennem hele systemet" - men hvad er bivirkningerne, ved du det?

    Er vi ikke enige om, at den "historie" han forsøger at prakke mig på, ikke helt holder?

  21. Hej!

    Jeg har gjort en ret kedelig opdagelse - har fundet to æsker med piller i min kæreste's skuffe. (vi har kun kendt hinanden i kort tid) Den ene hedder Oxybolone - den andet (glemt navnet) er tilsyneladende kvindeligt østrogen, som bruges til at behandle barnsløshed. Umiddelbart kunne jeg slet ikke begribe, hvad det blev brugt til, men nu kan jeg forstå, at det bliver brugt som en form for kompensation, når man tager steroider.

    Oxybolone er åbenbart et oralt steroid, men et stærkt et af slagsen, har jeg læst mig til - hvad betyder det? og hvad er forskellen på at tage det oralt eller at "stikke" sig?. Hvad er hensigten med at ta' Oxybolone?

    Jeg har konfronteret ham med det og han siger, at han kun tager det i en periode "for at starte kroppen op igen. Jeg forstår så bare ikke, hvorfor det er nødvendigt at "starte kroppen op igen" efter 4 år. (han har påstået, at det er så længe siden, at han har taget hormoner)

    Jeg har søgt på nettet, men der findes ikke ret meget info omkring dette medikament, så jeg håber, at nogen herinde kan fortælle mig lidt. Mest fordi jeg ikke føler, at dén forklaring jeg indtil videre har fået, holder vand. Og som vi alle ved, at doping omgæret af løgn - endvidere tænker jeg jo også meget på, hvilke bivirkninger det har både mens det står på og senere hen...

  22. det kommer i særdeshed an på hvorfor du løber!

    hvis du løber som del af en fedtreduktion/vægttab skal du æde mindst mulige mængder af kulhydrater og i stedet fokusere på protein!

    <{POST_SNAPBACK}>

    Jeg løber sådan set for både at mindske min fedtprocent (tabe mig) og for at blive bedre til at løbe. Jeg træner interval ca 2-3 gange om ugen plus én dag med "restitutionsløb"...