miha

Medlemmer
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by miha

  1. Hej.

    Kan nogen fortælle mig hvor mange kcal man ca forbrænder på en times spinning?

    Og hvor mange på en time på løbebåndet?

    Hilsen Tøspigen.

    Hvor meget, man forbrænder, afhænger vel i sagens natur af ved hvilken intensitet (fx puls), man træner. Personligt forbrænder jeg omtrent det samme ved en times spinning som ved en times løb, jf. mit pulsur i hvert fald, som selvfølgeligt ikke er 100% præcist.

    Dog er det sjældent, at jeg kan overtale mig selv til at løbe en hel time. Spinning virker mere motiverende for mig, og derfor får jeg nok somregel også mere ud af det.

    /Miha

  2. Er det ikke i bund og grund bare et spørgsmål om at man i kuren erstatter brød/pasta/ris/kartofler med grønt, og at du skal spise meget store mængder før du får samme energimængde som førstnævnte giver.

    Nej - man må næsten slet ikke spise kulhydrat (heller ikke grøntsager og frugt). Diæten starter med en 14 dages indkøringsperiode, hvor man kun må spise 20 gr kulhydrat om dagen (og INGEN frugt, brød, fiber eller lign.). Til gengæld må man sige alt det kød og fedt, man vil.

    Herefter optrappes indtaget af kulhydrat med ca. 5 gr ekstra om dagen. For hver uge tilføjes yderligere 5 gr pr. dag. Det meste frugt er dog stadig bandlyst.

    Når man har nået det ønskede vægttab "normaliseres" indtaget af kulhydrat langsomt over en periode, indtil man finder det "ligevægtsindtag" hvor man ikke tager på men heller ikke taber sig.

    Se også www.atkins.com

    /Miha

  3. Jeg kan ikke sige om det er pga. en forsinkelse i pulsuret eller, hvad der forklarer det. Men jeg oplever det samme når jeg dyrker cardio (spinning eller løb ). Min puls stiger også gerne et par slag lige efter en hård sekvens..

    Men når nu det er noget, der stortset altid sker, lyder det da en anelse usandsynligt, at det er pulsurets forsinkelse, der gør, at uret opdatere lige præcis på det tidspunkt hver gang. (?)

    Er der ikke nogle kloge hoveder herinde, der tør komme med et bud?.. :tongue:

  4. der findes også en maskine TOP XT hvor man cykler med armene (den de bruger til miss fitness)

    ..udemærket idé til styrkelse af armene, men jeg tror da ikke, at man forbrænder særligt meget på den maskine.. (??)

    Hvis hun kan gå stille og roligt på et løbebånd eller cykle, som det blev foreslået, tror jeg, hun får noget mere ud af det. Arm maskinen der kan selvfølgeligt bruges som supplement, men ikke som den primære træning. Styrketræning, som foreslået, tror jeg også er en god idé - det behøves ikke at belaste knæene overhoved, og ekstra muskelmasse = større forbrænding.. :)

  5. I de fleste af den type programmer kan man manuelt ændre indtastningerne for hver enkelt fødevare. Altså et eller andet sted i programmet vil der ligge en liste med alle fødevarerne (fx. skummetmælk, toastbrød etc), der kan du gå ind og ændre indholdet af kcal, prot., kulhydrat etc. Ofte passer de forudindtastede værdier ikke helt... er i hvert fald min erfaring. Derfor bruger jeg heller ikke de der programmer, fordi der er for meget besvær i at sidde og rette alle indtastningerne. I stedet har jeg bare lavet mit eget "program" i excel... men det er jo smag og behag...

  6. (..) chins var lidt hård så jeg tog ikke de 5x5 for at undgå failur.

    Hej.. :)

    Først velkommen til og held og lykke med dit træningsprojekt..

    Men hvad er det, du mener med at ville 'undgå failure'? Det var mit indtryk, at det var meget fornuftigt at køre til failure, specielt når man kører split-program (og musklerne altså har god tid til at restituere før næste træning - i modsætning til fx. HST)..

    /Mie

  7. Men du ved bedst selv, hvornår du er mæt og husk at du ikke må træne på tom/sulten mave.

    Er der ikke ret delte meninger om det med at træne på tom mave? Det er vist lidt et sidespor, men det er noget, jeg selv har ledt lidt efter uden større held. Mit indtryk er dog, at folk er ret splittede på området.

  8. Det du skal bruge er noget økologisk 100% ren kakaopulver. Jeg bruger selv noget fra Prima. 125g for 17.- det lyder måske lidt dyrt men ren kakao er meget stærk og der skal kun bruges en knivspids til at få en shake til at smage af rigtig kakao :)

    Men er der ikke stadig voldsomt meget fedt/kalorier i?

    Jeg har nemlig selv overvejet det til shakes osv, men tænkte, at der ikke var nogen grund til at tilsætte unødigt ekstra fedt og kalorier (jeg forsøger vel og mærket også at komme ned i fedtprocent for tiden...)

  9. Men bare man gør det på samme måde hver gang, så betyder 2-3 oven i maxpulsen vel ikke det store. Jeg synes nu også det giver bedst mening at bruge den højeste puls man rent faktisk kan opnå.

    Det lyder meget logisk. Jeg er nok bare 'skolet' forkert.... ;)

  10. Har været ved at kigge lidt på pulsur, og synes den her er det bedste bud. Tror I ikke det er den bedste til prisen?

    Jeg ved ikke, hvad der er bedst til prisen. Men der er et par ting, du skal være opmærksom på. Hvis du på et tidspunkt skal træne spinning eller en anden sport, hvor du er i nærheden af andre med pulsure, er det en STOR fordel at have et ur, der er kodet. (Dvs. at det ikke kan læse signalet fra de andre ure, ellers bliver din måling generet af det, hvilket er højst irriterende.) Indtil vider er Polar vist det eneste mærke, der koder sine ure... men det ur, du kiggede på der, er vist ikke kodet.

    Men hvis du kun skal bruge det til at løbe med, er det nok også ligegyldigt. Dog skal det også siges, at du kan få en del flere funktioner m.v. med uret, hvis du køber et andet mærke end polar. Man må så diskutere om kvaliteten er så meget bedre med Polar.. jeg har selv et kodet Polar ur (da jeg bruger det til spinning) og har aldrig haft problemer med det. Men jeg tror nok man betaler lidt ekstra for mærket.

    Nogle funktioner, der fx. er rigtigt fede, og som er rigtigt dyre, hvis du skal have det i et polar ur, er:

    1) at uret kan udregne din intensitet (% af max)

    2) at uret måler din maxpuls i træningssættet (mange polarure måler kun gennemsnitspuls)

    Hvis jeg ikke skulle have haft et kodet ur, havde jeg nok personligt valgt et andet mærke. :)

  11. Hvis man følger en maxpuls-test så burde man jo finde den puls der vitterligt er ens maxpuls, men det kan da godt tænkes det kræver en smule tilvænning at skulle presse sig selv så hårdt. Jeg tror også det kan være svært at få den helt op og ringe, hvis der ikke er nogen til at heppe ved siden af.

    Det har du måske ret i. Men det kommer nok an på, hvordan man definerer maxpuls. Så vidt jeg forstår, er maxpulsen det absolutte maximum systemet kan trække.. so to speak. Derfor vil det altså i praksis være der, hvor du dratter af cyklen. Når jeg har kørt tests (i øvrigt med heppekor :angry: ) har jeg altid fået at vide, at jeg skal lægge nogle slag til den puls, jeg opnår.... men det er der nok delte meninger om. :)

  12. Mht din puls er det svært at sige om lige 135 er det optimale, da det afhænger af din hvilepuls og maxpuls etc. Hvis du alligevel vil til at arbejde med din puls, kan det være en god idé at måle din hvilepuls og maxpuls, så du kan udregne ved hvilken % af max, du arbejder.

    Hvilepulsen måles bedst om morgenen en dag, hvor du ikke har trænet med høj intensitet de forgangne 24 timer (da hvilepulsen i såfald vil være højere, ligeledes er hvilepulsen højere hvis du er syg eller har overtrænet). Mål den evt over nogle dage og brug et gennemsnit.

    Maxpuls måles bedst i en maxpuls test (spinning/løb, der er specielle 'programmer' til dette formål, det kan du nok læse om andetsteds). Maxpulsen kan selvfølgeligt aldrig måles præcist, så regn med at lægge 4-5 slag til den puls du opnår i testen. Ellers kan maxpulsen udregnes på mere eller mindre præcise måder (ex. 220 minus alder, der er vist også mere præcise formler).

    Når du skal udregne din intensitet skal du tage procent af pulsreserven (maxpuls minus hvilepuls) + hvilepulsen. Hvis din maxpuls er 180 og din hvilepuls 55, vil 80% af max være (0,8*(maxpuls-hvilepuls)+hvilepuls) 155 pulsslag.

    Du starter bare med at udregne nogle af procenterne - og lynhurtigt kan du udenad huske ved hvilken puls, du skal ligge for at være på en given intensitet.

    Omkring intesiteten kan siges, at jo højere intensitet (puls) jo højere forbrænding - men du skal selvfølgeligt kunne gennemføre hele din løbetur. Personligt ligger jeg omkring 85-90% af max når jeg løber (interval træning, 35 min., snitpuls 174).

    - Men jo højere intensitet jo mindre en andel af forbrændingen vil komme fra fedt. (Derfor man på et tidspunkt talte om fedtforbrændingszoner). Dog bliver dette somregel opvejet af, at den totale forbrænding er desto højere. Men hvis du vil træne på tom mave, kan det måske godt betale sig at holde sig til en intensitet omkring de 60% af max.

    (Hvis der er nogen, der har rettelser eller tilføjelser, er det velkomment.)

  13. Ok. Jeg havde vist ret - dumt spørgsmål. :) Jeg har også indtil videre talt alt med (altså inkl. frugt og grøntsager), men hørte lige det andet idag fra en af mine venner - selvom det lød lidt for godt til at være sandt - måtte jeg lige tjekke...

    Så tak til de kloge hoveder på MOL.... :)

  14. Lige et dumt spørgsmål..

    Da jeg forsøger at tabe mig, tæller jeg for tiden kalorier. Men jeg har hørt, at jeg i den forbindelse ikke skal tælle grøntsager med, da man somregel bruger mere energi på at fordøje dem end det antal kalorier, de indeholder...

    Passer det? (Kan man i såfald bare spise uanede mængder af grøntsager.. lyder usandsynligt) Og er det det samme med frugter? :blink:

  15. Hvis du virkelig vil have en ide om dit fedttab kontra massetab - så skal du se at få lavet hyppige fedtprocentmålinger.

    (..)

    Så få fat i en tang til at måle procenten, så er jeg ret sikker du begynder at få et helt andet billede af effekten af din diæt.

    Okay det vil jeg prøve at gøre. Men jeg må også samtidig sige, at i sammenligning med nogle af de rigtigt trænede piger herinde, så er jeg jo slet ikke hverken trænet eller nede i fedtprocent.. he he. Alt er jo relativt. Men du har nok ret i, at de visuelle resultater kommer langsommere jo tættere man er på målet.

    Men jeg får fat i en tang!.. Det er jo også en motivationsfaktor.

  16. Lige en tilføjelse: Hvis du taber dig ALT for hurtigt (mere end 250-500 g. pr. uge) er der risiko for, at der ryger muskelmasse!! Du har kun været i gang en uge, og skal til at sætte træningsitensiteten op - så giv det lige lidt tid!! :)

    Ok tak - jeg vil holde øje med, hvordan det forløber. Og hvis jeg går hen og bliver distræt og mangler energi i min træning og/eller taber mig hurtigt (hvilket dog ikke umiddelbart lader til at være et problem <_< ), må jeg justere mit kalorieindtag lidt op.

    :)

  17. Mht min fedtprocent og resultatet af min diæt, vurderer jeg det kun udfra spejlet. Jeg vil dog også bemærke, at jeg kun har været igang i en uge, og jeg har egentligt ikke forventet resultater så hurtigt.

    De sidste par uger har jeg ikke fået trænet så meget, pga en masse arbejde og eksamenslæsning. Men normalt træner jeg hver dag (styrke 3-4 gange om ugen og cardio (løb/spinning/boxing) de øvrige dage). Jeg forventer at træne stortset hver dag i den kommende tid.

    Men når jeg skærer en masse i kalorierne/kulhydratet primært og samtidig træner en masse cardio, hvordan ved jeg så, om jeg forbrænder muskler eller fedt?.. so to speak. Resultatet skulle jo helst ikke være, at der ryger for meget muskelmasse.

    Bør jeg sætte mit kalorieindtag op (højere end de nuværende 1400 kcal/dag)?. Og i givet fald, hvornår på dagen skal jeg så spise mere - og skal øgningen være i kulhydrat eller protein?

  18. Hvad jeg typisk kunne spise på en dag (træningsdag) - jf min nuværende kur. (Dette er taget fra mit excel ark over hvad jeg har spist. Jeg planlægger ikke mine måltider dage i forvejen, men spiser hvad jeg har lyst til indenfor kalorie-grænsen.)

    Måltid 1:

    A38, cheasy, 300 gr

    Cornflakes, 20 gr

    1 æble, 100 gr

    Skummetmælk, 200 gr

    Protein pulver, 36 gr

    Måltid 2:

    Salat bestående af:

    squash, 100 gr

    Gulerod, 155 gr

    majs, 100 gr

    Radise, 80 gr

    Måltid 3:

    rugbrød, 70 gr

    Saltkød, 25 gr

    Måltid 4:

    Rugbrød, 70 gr

    Saltkød, 25 gr

    Skummetmælk, 200 gr

    Protein pulver, 36 gr

    Måltid 5:

    Skummetmælk, 200 gr

    Protein pulver, 36 gr

    Jordbær frosne, 43 gr

    Måltid 6:

    Fersken, 116 gr.

    Ialt for dagen: Kalorier: 1405. Protein: 141,5. Kulhydrat: 168. Fedt: 17.

    Jeg har læst artiklen omkring at 'cutte'. Tror måske jeg har sat kalorieantallet lidt lavt, fordi jeg før har prøvet at komme ned i fedtprocent uden resultat. Det er nok ikke helt rationelt, men jeg vil gerne sikre mig, at jeg får et form for resultat. Desuden har jeg ikke rigtigt en ide om, hvor meget jeg egentligt forbrænder på en dag? Men hvis mit normale indtag er omkring 2000 kcal er 1400 kcal vel ikke helt afsporet på en træningsdag?

    (Det skal siges, at jeg ikke er helt sikker på, hvad jeg normalt spiser, da jeg ikke førhen har talt kalorier. Jeg har dog talt over en 3-dages periode, hvor jeg lå deromkring de 2000. Men jeg kan godt ind imellem få lyst til koldskål med kammerjunkere etc - som jeg førhen bare har kastet mig over - der har mit indtag nok været LANGT over de 2000!... he he :unsure: )

  19. Okay tak.. jeg prøver lige at læse lidt på det.

    Men jeg har kørt med de her 1200-1400 kcal en uge nu uden noget meget synligt resultat. Men jeg forventer heller ikke at tabe mig mange kilo, faktisk er jeg ret ligeglad med 'vægten'. Men jeg har lidt en fornemmelse af, at min krop 'modarbejder' mig. Derfor tror jeg måske resultaterne vil komme langsomt... men det er måske noget jeg bilder mig ind.

    Men jeg vil ikke gå under det antal kcal, jeg spiser nu. Jeg har i forvejen skåret 6-800 kcal om dagen og når jeg spiser meget protein tilskud, er det meget begrænset, hvor mange 'reelle' måltider jeg får.. så det her må være et minimum. Troede egentligt, at jeg måske spiste for lidt....

    Er der nogen, der ved, hvor meget et stort protein tiltag kan gøre for at holde forbrændningen og muskelmassen ved lige?

  20. Hej allesammen!

    Jeg er en pige på 21 år, der har trænet seriøst (styrketræning og spinning m.m) i 5-6 år. Normalt kan jeg spise, hvad jeg vil. Men nu vil jeg gerne komme ned i fedtprocent for at få mere muskeltoning.

    Jeg er 165 høj og vejer 61 kg - skal ses i forhold til, at jeg har relativt meget muskelmasse. Jeg har før prøvet at komme ned i fedtprocent uden succes. Jeg er også i forvejen slank og relativt markeret, men vil gerne af med det sidste omkring maven, så jeg kan få noget muskeldefinition der.

    Mit spørgsmål er, hvor mange kalorier jeg skal spise om dagen for at opnå et stabilt fedttab uden at min forbrænding falder for meget eller at jeg mister for meget muskelmasse.??

    Normalt spiser jeg omkring 1800-2200 kcal om dagen (med stabil vægt). Den sidste uge har jeg spist omkring 1200 kcal om dagen (1400 kcal på træningsdage). Er det for lidt? Og kan jeg holde forbrændningen og muskelmassen ved lige igennem et højt protein indtag??

    Det skal siges, at jeg får omkring 130-140 gram protein om dagen - ca. halvdelen af mine kalorier stammer endvidere herfra (fås primært igennem proteinpulver - 3 gange dagligt). Derudover spiser jeg kulhydrat om morgenen (let A38, med cornflakes og æblestykker), et par skiver rugbrød til frokost men i øvrigt primært frugt, grøntsager og kød resten af dagen.

    Håber der er er nogen, der har nogle gode råd!.. :)

    Mie

  21. Hej Tolle..

    Tak for velkomsten og dit gode råd. :) Jeg er egentligt ligeglad med funktionerne, så længe det kan det mest basale (måle puls selvfølgeligt, og også gerne gennemsnitspuls og max puls).

    Men kan 'ikke-kodede' ure slet ikke bruges til spinning fx? Jeg troede egentligt at alle ure i teorien altid ville måle pulsen fra den sender, der er tættest på. Men at billige ure bare kan være dårligt til dette og derfor give dårlige målinger.

    Men nu har jeg skrevet til cardiosport og spurgt dem. Det virker jo, som du selv bemærker, underligt at cardiosport slet ikke skulle have kodede ure. Og in that case må jeg jo rende ned og bytte mit ur til et Polar M31 som jeg så nok desværre må betale mere for end hvis jeg bare havde købt det på nettet i første omgang!... :4slap:

    Men takker for hjælpen. :bigsmile:

  22. Jeg skal bruge et pulsur til spinning, men da der jo i et sådant lokale er ganske mange, der bruger pulsure, var det mit indtryk, at det er nødvendigt at pulsuret er 'kodet' så det kun kan modtage signal fra min sender. :unsure: Spørgsmålet er så, er det kun Polars ure, der er kodede? Og kun de ganske dyre af dem i øvrigt. Og kan andre ure slet ikke bruges til holdsport af forskellig art? Jeg har nemlig fået et cardiosport ur (model Go 30) i julegave, men efter ivrig læsning af brugsanvisning og hjemmeside ser det ikke ud til at denne model er 'kodet'. Er der nogen herinde, der har erfaring med pulsure brugt til spinning (el. anden holdsport)? Eller måske bare nogen, der kender lidt til hvordan de her ure fungerer (mht signal og mange i et lokale mv)?

    Og på forhånd tak for hjælpen... :)