nikolai14

Medlemmer
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by nikolai14

  1. Den gennemsnitlige fedtprocent for 20 årige mænd og så vidt jeg ved alle mænd (dog ikke sikker!) er ca. 15%.

    kvinder er så vidt jeg husker (igen ca. 20 år) omkring 20 %.

    hvis du vil have en præcis fedtprocentmåling så få foretaget en DEXA-scanning.

    jeg selv har en fedtprocent på 6,8% (målt i DEXA-scanner)) og jeg træner ikke på elite-niveau eller den slags - derfor har det som sagt meget med genetik etc. at gøre og er ikke altid udtryk for fedme eller at være usund.

    Netdoktor: "Det er generelt vurderet, at sunde mennesker skal have en fedtprocent på gennemsnitligt 15 procent hos mænd og 23 procent hos kvinder. Er kroppens fedtprocent væsentligt højere end ovennævnte niveau, menes det, at være skadeligt for sundheden, og hvis der er tale om en usædvanlig høj fedtprocent, betegnes tilstanden som fedme eller overvægt."

  2. Det svært at sætte end præcis grænsen. Marathon er en for stor folke sport til det kan være en rigtig "ekstramsport", desunden er vinder tiden jo også kun lidt over 2 timer...

    Triathlon i sin lange udgave som f.eks ironman (3,8km svømning, 180km cykling og 42,2km løb) vil jeg betegne som mildere ekstrem udholdenhedsidræt. Det er noget der kræver meget træning og mentalt vilje, problemet med ironman er det er ved at blive for "populistisk" og igen har en gennemførsel tid på "kun" 10-14 timer for normalt veltrænet folk.

    Jeg definere ekstrem udholdenhedsidræt som begivenheder der har en vinder tid på 24 + eller et speciet element der gør løbet ekstram krævende som f.eks Swiss Alpine Marathon (78km distancen) og ironman norway (afsluttede marathonet med en bjergbestigning). Om disciplinen er triathlon, løb, cykling, roning eller Adventure race er i og for sig lige gyldigt.

    Et sted du kan finde inspiration er på Boost Adventure

    et andet sted med artikler og podcast er racegear

    Tusind tak for svar - det er udelukkende det fysiske aspekt - men godt argument ang. maraton der kun vare 2-3 timer.

    Dog vil der fysiologisk set vel ikke være den store forskel mellem 2 timers og 10 timers arbejde - det er vel bare en øget fedtforbrænding, og meget "syrede" / trætte muskler?

    Og nej er ikke 14 år, det er en gymnasieopgave der er 14 dage til at skrive med et omfang på 15-20 sider ren tekst :)

  3. Hej alle på Motion-Online.dk

    Er ved at skrive Studieretningsprojekt om ekstrem udholdenhedsidræt, og søger en definition eller nogen rammer der kategorisere, hvad fænomenet indebærer? Altså hører marathon ind under eller skal det være længere distancer.

    Er der er nogen af jer begavede mennesker, der kender til emnet eller ved hvem der har skrevet om det? :)

    Mvh. Nikolai