Karen Ko

Medlemmer
  • Posts

    50
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Karen Ko

  1. Hele sidste uge var jeg tilbage på arbejde, dog sådan at jeg gik lidt tidligere hver eftermiddag end jeg plejer. Jeg har lavet gulvøvelserne hver dag, men har ellers ikke lavet ekstra træning udover det ekstra det har betydet at starte på arbejde :-) Jeg er svært træt om aftenen, men det er dejligt at være tilbage på arbejde igen. Håber gradvist at kunne sætte timetallet op, så jeg snart er tilbage på fuld tid.

  2. Onsdag

    Stadig noget øm, så jeg lavede kun gulvøvelserne, og slappede meget af.

    Torsdag

    6 minutter på bodybiken efterfulgt af gulvøvelserne.

    Fredag

    En tur på kontoret for at snakke med chefen om hvordan jeg vender tilbage fra på mandag (får en aftale om at jeg kan tage hjem når jeg har brug for det), og drikke en kop formiddagsmokka med kollegerne - dejligt.

    Her til eftermiddag har jeg lavet gulvøvelserne. Er stadig noget øm i de nederste rygstykker, og har svært ved at få slappet ordentligt af. Jeg må nu fjerne metalstiverne i mit korset, og det hælper lidt på komforten.

  3. Mandagens træning:

    1,9 km gåtur i raskt tempo. Blev noget øm i rygmusklerne, men lavede efterfølgende det lille gulvøvelsesprogram. Holdt mig meget i ro resten af dagen

    Tirsdag

    Besøg hos fysioterapeuten hvor øvelserne blev gennemgået igen og det blev kontrolleret at jeg lavede dem som jeg skulle. Det er normalt at blive øm i rygmusklerne når de nu ikke har været rørt længe, men jeg bliver bare så træt... :unhappy:

    En lille note:

    Klinikken i Tyskland anbefaler en kontrol MR-scanning 3 måneder efter operationen, og den kan man selvfølgelig få lavet hos dem mod betaling. Min egen praktiserende læge mente at det måtte kunne ordnes på det offentliges regning (når jeg nu selv havde bekostet den første oprindelige scanning + operation). Det mente min fys på sygehuset også, men hun måtte trække i land i går, da man kun scanner hvis der er noget galt. Skulle jeg få det værre - gud forbyde det - vil de gerne scanne. Var jeg blevet opereret i Danmark var jeg heller ikke blevet kontrolscannet. Jeg kan udemærket følge argumenterne, så nu håber jeg på penge tilbage i skat så jeg kan få lavet kontrolscanningen for egen regning - for jeg VIL svcannes. Jeg går hele tiden med den her indgroede angst for at komme til at fremprovokere en ny prolaps. En opfølgende scanning om små to måneder vil forhåbentlig kunne give mig lidt mere fred i sjælen. Ydermere er den tyske klinik meget interesseret i at se billederne (det er stadig indenfor "garantiperioden", så hvis der er noget galt vil de selvfølgelig gerne se mig igen)

  4. Tusind tak, Arne. Ja, indtil videre går det vist som det skal. Jeg håber at det også kan ses når jeg skal kontrolscannes i maj :blink: Håber også dit knæ er i bedring.

    Lørdagens træning:

    1,9 km gåtur i smattet føre/total meget tøsne. Dernæst det lille gulvøvelsesprogram der består af:

    Øvelse 1:

    Rygliggende, et ben strakt, et ben bøjet. Det bøjede knæ trækkes op til brystet og holdes der 5 sekunder, hvorefter det sænkes. Pause i 3 sekunder. Gentages 5 gange og gentages med modsatte ben.

    Øvelse 2:

    Rygliggende, begge ben bøjede. Benene trækkes op til brystet (et ad gangen!) og holdes der i 5 sekunder, hvorefter de sænkes. Pause i 3 sekunder. 5 gentagelser.

    Øvelse 3:

    Rygliggende, begge ben bøjede. Benene føres samlet ud til den ene side (behøver ikke at røre gulvet). Stillingen holdes i 5 sekunder, hvorefter de føres tilbage til udgangspositionen, 3 sekunders pause. 5 gentagelser til hver side.

    Øvelse 4:

    Rygliggende med hænderne under lænden, begge ben strakte, tæerne peger mod loftet. Balle og lårmuskler spændes og den højre hæl skubbes væk fra kroppen, så højre ben forlænges. Stillingen holdes i 5 sekunder, efterfulgt af 3 sekunders pause. 5 gentagelser med hvert ben.

    Øvelse 5:

    Sideliggende med bøjede ben og en pude mellem knæene, Tæerne peger fremefter. Spænd lår muskler og ret det øverste ben ud stadig med flexet fod. Vip foden frem og tilbage 3-5 gange i denne stilling. Før benet tilbage og slap af. Gentag 5 gange med hvert ben.

    Øvelse 6:

    Maveliggende med strakte ben. Spænd rygmusklerne og ballemusklerne og bøj den ene ben så langt op som muligt. Hold i 5 sekunder og sænk så benet. 3 sekunders pause. Gentag 5 gange med hvert ben.

    Søndagens træning:

    7 minutter på bodybiken + ovenstående gulvøvelser

    Jeg er en lille smule øm nederst i højre side af ryggen, hvilket nok er meget naturligt da musklerne her har været inaktive i ufattelig lang tid + de har været udsat for en kikkert og diverse andre instrumenter i forbindelse med operationen. Jeg glæder mig stadig over at de udstrålende smerter og føleforstyrrelser jeg havde i højre ben og fod er næsten væk :bigsmile:

  5. Fredagens træning:

    5 minutter på bodybiken (har planer om at smide et par minutter ekstra på, for hver gang jeg er på den)

    Mobiliseringsøvelser på gulv

    For første gang i 1½ år har jeg doms i mine lårmuskler :w00t: det er SÅ dejligt! Dog lidt skræmmende at der ikke skulle særlig meget træning til at få det...

  6. Så er ryggen blevet nulstillet!!! :laugh:

    Efter mange, lange overvejelser besluttede vi at tage til Tyskland og få fjernet diskusprolapsen ved en kikkertoperation. Turen til Tyskland var en positiv oplevelse, og operationen (blev opereret den 11/2-2009) gik som den skulle. Jeg fik kraften i foden tilbage med det samme, men havde de første par uger en del smerter i højre balle og lår, som heldigvis nu er ved at fortage sig. Prolapsen var stor, og mine nerverødder har været under pres længe, så jeg skal ikke forvente at være smertefri med det samme, men bare det at vide at prolapsen er væk er dejligt!

    I går var jeg så ved fysioterapeuten for første gang, da jeg nu skal have genopbygget styrken i mit muskelkorset. Min diskus i lænden er stadig svag (vist desværre noget der er arveligt), så det skal der kompenseres for med et stærkt muskelkorset. På nuværende tidspunkt må jeg lave få, små øvelser for mobiliteten og for mobiliseringen af nervevævet ud i højre fod. Derudover må jeg gå ture, cykle ligeså stille (det bliver på kondicykel), og jeg må svømme rygsvømning. Først om nogle uger må jeg begynde at lave deciderede styrkeøvelser.

    Onsdag:

    Øvelser hos fysioterapeuten + 5 minutter på kondicykel (lyder ikke af meget - men var fedt, da det er æoner siden jeg har cyklet)

    Torsdag:

    Små 2 km gåtur i dejligt blæsevejr + mit lille gulvøvelsesprogram.

    Jeg skal til og med i næste uge bære korset hele dagen (bortset fra når jeg laver øvelser), og glæder mig svært til at få det af. Jeg er stadig sygemeldt fra arbejde, men håber snart at kunne kaste mig over det igen :superman:

  7. Ja, jeg har været inaktiv på loggen i 1½ måned nu, der har nemlig ikke været så meget motion at logge.... Til gengæld har perioden budt på 14 dages sygemelding fra arbejde, kraftnedsættelse i højre fod (er der stadig), ½ dags indlæggelse på neurokirurgisk afdeling, masser af morfin og en ny MR-scanning lige før jul. Prolapsen er der stadig og er blevet større, og lige nu venter jeg på at komme til at snakke med nogle læger om billederne, men det går ufattelig trægt med at få en aftale med nogen der ved noget. Jeg har fået en ½tidssygemelfding på arbejde (hvilket er ufedt i et relativt nyt job, som jeg er rigtig glad for).

    Jeg har netsurfet en del, og har fundet en tysk privatklinik der fjerner diskusprolapser ved kikkertoperationer, og det går vi nu og overvejer. Det vil selvfølgelig koste penge, men der er færre risikofaktorer end ved en åben operation, og rehabiliteringstiden skulle også være kortere. Er der nogen derude der har efaringer (eller kender nogen der kender nogen) så må I meget gerne give lyd fra jer.

  8. Det enste gode ved dagen i dag er at gemalen har fødselsdag.... Var på rygambulatoriet i formiddags, og er beordret sengeliggende resten af ugen - øv! Jeg har åbenbart været lige rigelig frisk i mit øvelsesambitionsniveau - og det har provokeret diskusprolapsen for meget, så nu er det ro, ro, ro på langs. Jeg må helst heller ikke sidde for meget, da det belaster lænden for meget og forkert. Så nu håber jeg det hjælper.....

  9. En opsummering på den forgangne weekend:

    Deter ikke blevet til træning overhovedet - jeg har stadig for ondt. Til gengæld måtte jeg en tur omkring vagtlægen for at få noget stærkere at sove på, da min nattesøvn nu forstyrres af smerterne. Skal til lægen om en time og har en fys-tid i morgen formiddag, og så sker der forhåbentlig noget....

  10. Tirsdag

    Gik hen og blev hviledag. Havde en del smerter i højre balle lår om eftermiddagen. Skulle have startet juleindkøbene efter arbejde, men måtte opgive, da jeg ikke havde fokus med mig.... æv.

    Onsdag

    Stadig smerter i balle og ben, og nu driller venstre ben gudødeme også! Nå, jeg prøvede sportnetdoc-programmet, men det blev ikke til så mange gentagelser som sidst, og enkelte øvelser måtte helt opgives pga. smerter. Kan f.eks. ikke lave halvmånestilling uden at det gør herreondt i høre hofte/balle/yderside af lår.

    I morgen bliver automatisk hviledag, da det er lang dag på arbejde, og så håber jeg at en god nats søvn kan hjælpe lidt på mine smerter.

  11. Dagens aktivitet:

    Ude i den friske kolde luft i embeds medfør iført gummistøvler og strikhue

    Her til aften 45 minutter med det meste af sportnetdoc-programmet. Knap så meget udstrækning som i forgårs, men ellers meget godt. Jeg kan ikke klare alle øvelserne uden smerter, men da jeg lige er startet, så er det vis meget forventeligt.

    TLunau: Jeg har været en gang hos sygehus-fysioterapeut, hvor jeg fik ordineret nogle af de øvelser der også er i det program jeg bruger. Jeg fik ikke så meget instruktion i antal gentagelser og hyppighed af øvelser, så jeg prøver mig lidt frem. Jeg har en ny aftale på sygehuset den 10. december.

    Jeg overvejer dog om jeg skal finde mig et ryghold (med træning én gang om ugen) hos en privat fysioterapeut-klinik (det vil enok være godt for min selvdisciplin).

  12. Tak for opmuntringen, Clark Kent :smile:

    TLunau: Jeg kan også sige til fysioterapeuternes forsvar, at det var dem der først antydede at det kunne være noget diskusrelateret. Til gengæld har jeg en praktiserende læge som 2 gange med 3/4 års mellemrum (lettere kategorisk) afviste at det kunne være noget sådant. Men det har så lært mig at man skal gå til fagfolk fra starten....

    Og som du også skriver: Det er mennesker og ikke scanningsbilleder der skal behandles, og da mine smerter stadig er til at have med at gøre, vil jeg gøre alt for at undgå operation.

  13. Lørdag:

    Fik kørt det meste af trin 1 igennem, mangler dog et vippebræt, så det blev uden koordinationsøvelserne. Gennem alle øvelser er der fokus på at holde en grundspænding i bækkenbund og nederste/inderste mavemuskler. Jeg lavede 3-5 gentagelser af hver øvelse, og var i sving i en lille time.

    Øvelserne kan ses her:

    http://www.sportnetdoc.dk/dk-frame.htm

    under "Skader" og "Ryg" og "Diskus prolaps"

    Søndag:

    Hviledag, har kun lavet lidt let for ryggen. Kunne godt mærke mine baller og ydersiden af lårene i dag - dejligt. En kombination af nogle fysordinerede øvelser med lidt Pilates. Lidt breast stroke prep (med armene ned langs siden hvor skulderbladene så samles bagpå), og hip release, hvor der bruges spænding på at holde maven helt i ro, så det kun er benene der bevæger sig. 15 gentagelser af hver.

    Lyder ikke af meget (er ikke meget), men jeg er i gang, og den samme er min log :-)

  14. Ja, så er jeg her igen - efter mange års pause, hvilket desværre også har været lig med flere års pause fra struktureret træning. Min motivation for at starte en ny logbog er at jeg for nylig er blevet diagnosticeret med to diskusprolapser i lænden (en stor og en lidt mindre). Jeg har siden efteråret 2007 haft smerter i min højre balle, og har gået til fysioterapi, og er blevet behandlet for piriformissyndrom (hvad det så ikke var). Først her i sommer (efter skift til anden fys. og efter at have slået lidt i bordet overfor min læge), blev det antydet at det måske kunne være diskusrelateret. Så fulgte McKenziebehandling hos fys i august/september, men uden de store ændringer i symptomerne. Jeg bekostede så selv en MR-scanning (for nu var jeg blevet lidt utålmodig) og resultatet ses her:

    post-3837-1227362021_thumb.jpg

    Billederne fik sendt mig direkte til neurokirurgisk afdeling, hvor de heldigvis ikke vil operere i første omgang, da min symptomer er relativt milde og til at leve med.

    Til gengæld vil jeg så nu i gang med at gøre noget godt for min ryg, da det har ligget stille i 1½ år hvor jeg ikke har turdet gøre så meget pga. usikkerhed og smerter. Jeg har fundet ud af at jeg kan svømme uden smerter, og har fundet et genoptræningsprogram på sportnetdoc, som jeg vil bruge (med lidt modifikationer).

    Min store akilleshæl er selvdisciplinen og overspringshandlingerne, som har det med at snige sig ind efter en lang arbejdsdag; hente sønnike i børnehaven; slappe bare en lille smule af, ordne vasketøj osv., osv.

    Er der nogen derude der har diskusprolaps-erfaringer, hører jeg gerne fra jer.

  15. Denne uges træning:

    Tirsdag:

    20 minutters dvd-steppen, der gav god sved på panden. Desværre er mit venstre knæ begyndt at knirke grimt når jeg stepper (og det gør lidt ondt), så jeg er nok nødt til at finde på noget andet cardio-træning....

    Onsdag:

    45 minutters Pilates med følgende øvelser:

    - shoulder bridge prep

    - roll over prep

    - swimming prep

    - scissors

    - spine twist

    - heel squeeze prone

    - leg pull front prep 1

    - double leg kick prep

    - obliques prep

    - saw

    - side leg lift series 1-3

    - roll up (den er hård!!!)

    - double leg extension

    - swimming prep 2

    - seal

    God træning, der kunne mærkes i maven torsdag :bigsmile:

    Torsdag:

    Sekvenstræning:

    Opvarmning

    Leg press: 1*15*50 kg +*8*75 kg

    Dips: 1*15*35 kg + 3*8*55 kg (PR!)

    Hyper extensions: 1*15

    Pull down: 1*15*50 kg + 3*8*65 kg

    Military press: 1*15*10 kg + 3*8*16kg (PR!) :4thumbup:

    Bend over rows: 1*15*10 kg + 3*8*22 kg (PR!)

    Military, og bend over rows kørte godt, men i både dips og pull downs er det møg svært at holde skuldrene nede på plads. Der øger jeg ikke før teknikken er helt på plads

  16. Dagens træning:

    Opvarmning

    Leg press: 1*15*50 kg +*8*75 kg

    Dips: 1*15*35 kg + 3*8*50 kg

    Hyper extensions: 1*15

    Pull down: 1*15*50 kg + 3*8*65 kg

    Military press: 1*15*10 kg + 3*8*14kg

    Bend over rows: 1*15*10 kg + 3*8*20 kg

    Jeg var noget flad i dag, så der blev ikke sat nogle PR...

  17. I dag har jeg så taget hul på den næste Pilates-dvd i "Pilates med kvalitet"-serien. Der var masser af nye øvelser, og en hel del som mine stakkels alt andet end stramme mavemuskler havde det noget hårdt med :crazy:

    Meget udfordrende (= godt!), og masser af teknik der kan forbedres løbende.

  18. Sekvenstræning i dag:

    Ti minutters opvarmning

    Leg press: 1*15*50 kg +*8*75 kg (PR!)

    Dips: 1*15*35 kg + 3*8*50 kg

    Hyper extensions: 1*15

    Pull down: 1*15*50 kg + 3*8*65 kg (PR!)

    Military press: 1*15*10 kg + 3*8*14kg

    Bend over rows: 1*15*10 kg + 3*8*20 kg (PR!)

    Det hele kørte rimelig godt og der blev smidt flere kg på nogle af øvelserne - så jeg er godt tilfreds :bigsmile:

  19. I dag:

    Sekvenstræning:

    Jeg har nu - efter forslag fra Hr. K. og vejledning fra min husbond - ændret lidt i programmet

    Det ser nu ud som følger:

    Fem minutters opvarmning

    Derefter en opvarmningsrunde med:

    Leg press: 1*15*50 kg

    Dips: 1*15*35 kg

    Hyper extensions: 1*15

    Pull down: 1*15*50 kg

    Chest press: 1*15*18 kg

    Military press: 1*15*10 kg

    Bend over rows: 1*15*10 kg

    Herefter:

    Leg press: 3*8*70 kg (der kan godt komme mere på)

    Dips: 3*8*50 kg (den gør nazzzz :crazy: )

    Pull down: 3*8*60 kg (kommer der forhåbentlig snart mere på)

    Military press: 3*8*14 kg (den er hård ved mine pindarme)

    Bend over rows: 3*8*14 kg (der kan jeg godt løfte mere)

    Spændt på at se hvordan det går næste gang, når jeg ikke har chef-indpiskeren med til træning.... :laugh:

  20. I lørdags:

    Seks kilometer gåtur med barnevognen i det dejligste forårsvejr :4thumbup:

    I går, tirsdag:

    20 minutters dvd-step, der godt kan mærkes lidt i lårene i dag. Ulempen ved sådan et dvd-program er at man ikke har mulighed for at sætte tempoet op når man endelig har fået styr på trinene...... Kan være jeg skal se mig om efter nye step-programmer, der er lidt længerevarende og lidt sværere :wink:

  21. Hr. K.: Jeg har ikke gjort de store tanker omkring øvelserne, andet end at det (næsten) er gennemgangen af de sekvensmaskiner der er i centeret + et par ekstra øvelser foreslået af min bedre halvdel :smile:

    Umiddelbart behøver jeg ikke at gøre alt for meget ud af benene, men det kan godt være jeg skulle prøve kun at køre armøvelserne og så lave flere sæt?

  22. Så kom jeg endelig ud af starthullerne igen:

    Mandag:

    20 minutters dvd-step på stuegulvet. Tiderne for aerobic er desværre blevet rykket om mandagen, så de nu ligger rigtig skodagtigt i forhold til spisetider og putning af bettebjørnen.

    Onsdag:

    Sekvenstræning:

    Leg press: 3*15*50 kg

    Dips: 3*15*35 kg

    Hyper extensions: 3*15

    Pull down: 3*15*50 kg

    Chest press: 3*15*18 kg

    Seated cable rows: Blev ikke til noget, da der er blevet smækket et stort squatrack op lige der hvor jeg skulle have siddet (jeg kunne selvfølgelig gøre det til en øvelse at flytte rundt på squatracken.... og dog :blink: )

    Military press: 3*15*10 kg

  23. Torsdag den 16. marts:

    En tur til sekvenstræningscenteret:

    Leg press: 3*15*50 kg (der kom ikke mere vægt på, da knæene har værket lidt)

    Dips: 3*15*35 kg

    Hyper extensions: 3*15

    Pull down: 3*15*50 kg

    Chest press: 3*15*18 kg

    Seated cable rows: 3*15*18 kg

    Military press: 3*15*10 kg

    Her i weekenden har den stået på barnedåb og familie tam-tam, så det er ikke rigtig blevet til så meget træning. Sønnike er også ret krævende for tiden, han befinder sig i en overgang mellem at være ren brystbarn og så at skulle have mere fast føde - og han vil vist helst bare fortsætte med at være brystbarn, med det resultat at jeg bliver vækket ca. hver anden time natten igennem. Jeg har selvsagt ikke så meget energi i løbet af dagen, så når sundhedsplejersken har været her næste gang går vi for alvor i gang med at lære ham at spise mos og grød..... Det positive ved al amningen er at mit vægttab fortsætter stille og roligt, selvom jeg ikke har skåret ned på kalorieindtaget :smile: